1977 Cj-5 (kkurtagic)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan kkurtagic Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 65
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 16,847

kkurtagic

real jeeps are built not bought!!!
Yer
Ankara
Herkese Selamlar;
Uzun süredir siteyi takip ediyorum bilgilerden yararlanıyorum ve elimden geldiğincede bildiklerimi paylaşıyorum. Hep aklımda kendi garajımı açmak vardı ama yeterli döküman toplamaya çalışıyordum ve yeterince birikti:smiley:
Araç hakkında kısa bir özet;
1977 model Cj 5 ikinci sahibiyiz 1984 yılından beri bizde aynı zamanda babamın ilk arazi aracı ve bizim için özel bir araç. Biz almadan önce eski sahibi keçeden yağ kacırıyor diye orijinal motorunu sökmüş ve inter olarak bilinen b serisi 4.2 motor(faturalı) koymus ancak işletmemiş yanında satın alırken orijinal motorunuda vermiş. Yıllardır 4.2 motor ile kullanıyorduk ama artık motor yorulmuştu hemde sıkılaşan muayene sebeplerinden dolayı orijinal motorunu hazırladık ve taktık. Simdilik bu kadar yeterli artık adım adım anlatmaya geçelim:D

Etiketler
Ynt: 1977 Cj-5 (kkurtagic)

Elimdeki en eski fotografı:
Resim40.jpg
Resim42.jpg
Ve geçen yaz çekilen fotoları
06072009800.jpg
06072009801-1.jpg
06072009802-1.jpg
06072009804-1.jpg
06072009795.jpg

Yeni motoru takarken mevcut sistemde bazı değişiklikler yapıldı
1 devirdaim pompası değişti
070120101062.jpg
2 Maifolt headersa cevrildi
140120101093.jpg
3 Debriyaj baskı balata bitikti değişti ve şemsiyeli takıldı
foto bulamadım:smiley:
4 fan değiştirildi ve flexi fan takıldı.
110120101076.jpg
5 elektronik ateşleme sistemine gectik ancak yurtdısından getiren firmada bi anlaşmazlık oldu ve revizyonlu gelid şimdi yenisini bekliyoruz.
6 Karbüratör tamir takımı ile yenilendi
7 hortumlar yenilendi
140120101092.jpg

Kaan Bey,
resimler parçalar çok güzel.Güzel bir CJ niz var.Flexi fan nın güzel bir uğultusu var :smiley: :smiley:
kkurtagic' Alıntı:

Resimdeki gögüste bulunan siyah kaplama hakkında bilgi verebilir misiniz? Türkiye'de nerden bulabileceğimiz ile ilgili?

Slm Sami;
Öndeki göğüs kaplaması aracı ben bildim bileli var. Yani muhtemelen benden önce babam takmış ama eger Ankarada denk gelirsem sana haber veririm.

Ve sıra orijinal motara geldi. 2 hafta önceden başlamıştık toplamaya motor hazır oldugunda da artık engelimiz kalmamıştı. Eski motor yaklasık 19 yıldır yatıyordu bu yüzden biraz korktuk ama motor gayet iyi cıktı bazit bir revizyonla toparlandı.
070120101061.jpg
110120101075.jpg
110120101073.jpg

kkurtagic' Alıntı:
Selam Sami;
Öndeki göğüs kaplaması aracı ben bildim bileli var. Yani muhtemelen benden önce babam takmış ama eger Ankarada denk gelirsem sana haber veririm.
İlgin için teşekkürler Kaan.
Her şey çok güzel gözüküyor,kolay gelsin ....

Motor işlemlerinin bitmesiyle warn tampon setini taktık bir iki kucuk problemden sonra hepsi cok guzel bir şekilde oturdu.
140120101095-1.jpg
140120101096-1.jpg
140120101097-1.jpg

Ve hemen sonrasında muayeneye soktuk aracı. Herseyden gecti ancak arka koltuk sabit olmadıgı için agır kusurlu sayıldı oda sabitlendikten sonra direk gecti.
190120101106.jpg

Kaan yeni tamponlar çok yakışmış.Aracın da çok yakışıklı zaten...,gelişmelerin devamını bekliyorum..
TÜV'den geçince insan bir rahatlıyor ya ... :D

Cok tesekkurler Sami hep bakıyorum kimse cevap yazmıyor. Tam vazgecicem sen mesaj atıyosun:smiley:

Tüv gercekten bir adrenalin yuvası haline geldi son 3 ayda 3 arazi aracını soktum hep aklıma gelmeyen alakasız yerlerden buldular ama cok sukur ufak tefek atlattık:smiley:

Bu sırada sana soracagım bir kac sorun var? Birkaç gune fotoları yukliyeceğim, araca 4 inchlik kit getirdik ve yukselttik ancak ön diff de sıkıntı var 4 cekere taktıgımızda yada sadece hublardan kitlediğimizde tıkırtı gelmeye baslıyor. Sanzımanı yaklasık 2 cm indirdik diffleride biraz acılandırdık ancak sorun cozulmedi.Nedir bun kerameti?

Vazgeçme sen yüklemeye devam et... :smiley:

Kaan, kit ile yükseltip böyle bir problem çıkması ilginç.Hadi sanayi işi olsa tamam ama kit de her şey düşünülmüştür ve daha önce böyle bir problem duymadım.Aklıma gelen şaft açıları idi fakat 2cm aşağı aldık demişsin açıyı düzeltmiştir.Fakat kitin içinde ön diferansiyelin açısı için bir parça verilmemişse ,başka bir parça kullanmanızı tavsiye etmem.Caster açısı bozuldukça araç gezmeye başlar.
Aklıma bişe de gelmiyor ki...
Tıkırtı tam olarak nereden geliyor?

4h yadaöon hubları kilitlediğimizde ön differansiyelden geliyor. Birde mesela yolda giderken 2h dan 4h a gecmiyor dişli sesi geliyor durup takılabiliyor. İlk benim aklıma saftların boyumu yetmiyor sorusu geldi ama genelde rahat görünüyorlar.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,645
Kayıtlı Üye Sayımız
170,333
Kaydolan Son Üyemiz
x_ml

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR