Abu Dhabi - Dubai

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan edebiyatçı Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 168
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 43,858
Ynt: Abu Dhabi - Dubai

hocam bi sorum daha olacak mümkünse...

bu safari işi kafamı karıştırdı da biraz...şöyle biraz ayrıntıya inebilirmiyiz beraber?? mesela kaçta aldılar..geri kaçta bıraktılar...tur'da safari den başka neler var?? namaz için vs.. mola veriyorlar mı?? bunları sizden öğrensem iyi olacak...

bir de fotolardan anladığım kadarıyla abu dhabi'deki camiye gece gitmişsiniz..ben de bir günümü abu dhabi'ye ayırmak istiyorum ama sizce gündüz mü gitmem daha iyi olur net görme açısından,yoksa gece ışıklı daha mı güzel olur...özellikle ş.zaid camisi açısından...

Etiketler

Merhabalar. Safari için bizi 14.30 gibi aldılar.Yirmi dakikalık bir yolculuğun sonunda şehir çıkışında bir benzinlikte 15 dakika kadar tekerlerin havasını almak için durdular.Daha sonra 20 dakika kadar safarinin ardından bütün arabalar bir yerde fotoğraf molasına durdu.15-20 dakika kadar. Sonra tekrar 20 dakikalık bir çöl gezisi yaptık. Bu sefer güneşin batışını izleyelim ve arabalar soğusun diye bir mola daha verildi.Son olarak arabalara binip 15 dakika daha sürüşün ardından çadırların olduğu yere vardık.Güneş batmak üzereydi.Tabi bizim gittiğimiz mevsimin saat farkını hesaba katın.Çadırların yanında yemek saatine kadar bir saat kadar vaktimiz oldu. Bu arada deveye bindik,kına yaktırdım,şahinle fotoğraf çektirdik ,biraz çölde dolaştık vs.Hava iyice kararınca yemek ve gösteriler başladı. Bir buçuk saat kadar bu etkinlik sürdü.Ardından tekrar yola çıktık.Dönüş yolu daha çabuk bitti.21.30 civarı evdeydik. Namaz için bu araların hepsi müsait. Çadırda da mescit mevcuttu.Hiçbir sıkıntı çekmezsiniz.

Bebeği uyutayım diğer soruyu birazdan çevaplarım. :D :D

Abu Dhabi'deki camii için bence gündüz gitmelisiniz.İç mekanlar için gece gündüz farketmiyor ama dış mekanları yeterince görmek için mutlaka gündüz gitmelisiniz.Biz Ferrari'de çok zaman kaybettik.O yüzden şehri de araba ile gezdik.İnip yürümeye bile vaktimiz olmadı.Hali ile cami için de akşam namazı vaktine kaldık. Özellikle avlusundaki süslemeleri göremedik.

Safaride önceki sayfalarda anlattığım ve fotoğraflarda gördüğünüzden başka bir şey yok. Ha bir de fotoğraflarda olmayan dansöz vardı finalde.Bir tek onu çekmedim. :smiley:

çok teşekkür ederim hocam bu kadar işinizin arasında yazma zahmeti gösterdiğiniz için :smiley:

o zaman ben abu dhabi için sabah yola çıkıp ilk olarak şeyh zaid camisini ziyaret edeyim..diğerleri sonra da olur...belki akşama kadar başkentte kalırsam dönüşte bir daha uğrarım belli olmaz :smiley::smiley::smiley:

safari yorumunuz gerçekten çok aydınlattı beni...en azından vakiy kaybı falan yaşamam...

Herkese selamlar...

Gittik Gördük Geldik hocamız gibi...ben de askere gidene kadar vaktim olursa ayrı bir konu başlığı altında resimler ve yorumlar eklemek istiyorum...Ama kısa ve öz şimdilik bi kaç kelimeyle belirtmek gerekirse:

-Daha önce bir kaç kişiden duyduğum ingilizce hikayesi gerçekmiş.Yani arap ülkesindesiniz ama heryerde İngilizce geçiyor..Bu şoku daha havaalanına iner inmez metro durağında yaşadım..İlk vizeme damga basan arkadaş arap olduğu için küçük bi sohbetimiz oldu arapça..Sevinçli bi halde metronun yolunu tuttuğumda adeta bir şok yaşadım..Para bozduracak yer soracağım arapça bilen yok..en son bi asker çağırdı da öyle anlaştık...Hayır ingilizcemiz yok değil ama o anda kuracağım kelimenin ingilizcesi aklıma bile gelmedi Arapçaya yoğunlaştığım için..Daha bi de marifetmiş gibi yanıma pratik kitabı aldım,kapağını bile açmadım :smiley::smiley::smiley:

-Bu kadar sıcak olacağını biliyordum,göze almıştım ama nem in bunaltacağını hiç hesap etmemiştim :smiley: Öyle ki Gaziantep'in o serin gecelerini hatırlayıp ''Gözünü sevdiğimin memleketim'' dediğim bir saat bile geçirmemişimdir diyebilirim..O yüzden gündüzleri kapalı yerleri,akşamları açık yerleri tercih ettim..

-Alışveriş konusunda da öyle sitelerin,haberlerin abarttığı kadar bi ucuzluğa hiç rastlamadım...Markalar AVM,Mall'lerde dışarıya göre nispeten daha uygundu(yaz indirimiymiş) ama dandik mallar,hediyelik eşyalar dışarıda daha ucuzdu...O yüzden yanımda bir kaç Burj Al Arab Maketinden başka birşey getirmedim :smiley:

şimdilik yazacaklarım bu kadar..sadece ilk tepkilerimi paylaşmak istedim sizlerle...Dediğim gibi askere gitmeden vaktim olur da Pc başına oturursam resim ve videolarla yorumlar ekleyeceğim...

Hepinize hayırlı ıgeceler...

Bugün benim de aklıma geldiniz gidip dönmüşsünüzdür diye. Özellikle safari işini ne yaptığınızı merak ediyorum.pek ayrıntılı inceliyordunuz da :smiley: İnşallah tatiliniz beklediğiniz gibi güzel geçmiştir. Gezi notlarınızı ve fotoğraflarınızı merakla bekliyorum.

BAE'de geçirdiğim 6 gün içinde belki de en memnun kaldığım safari turydu diyebilirim :smiley:

Kaldığım otelin lobisinde onlarca broşür vardı tur şirketlerinin...genelde 140-150 dirheme safari yapılıyordu..içlerinde bi tanesi dikkatimi çekti safari 100 aed yazıyordu...içeriğine baktım 150 dirhemlikten farkı barbekü olmamasıydı..ben zaten eti butu seven biri olmadığım için bu şirketi tercih ettim...sabah aradım bugün alabilir misiniz dedim olabilir dediler...3.45 de otele geldiler..arabanın diğer müşterileri hintli bir aileydi...yani tek yabancı ben ve şöför dü :smiley:

hele çöl safarisinden sonra akşam sefası herşeye değdi..orada yediğim açık büfe akşam yemeği dubai'de yediğim en güzel yemekti diyebilirim..öyle ahım şahım bişey de yoktu ama tam damak tadıma uygun yiyeceklerdi..hatta utanmasam gidip bi porsiyon daha alacaktım...en hoşuma giden şey de dubai'den çıkar çıkmaz çöl yolunda haziran sıcağında yağmur yağmasıydı...yağmurun sayesinde çölde çıplak ayakla ayaklarım yanmadan dolaşabildim :smiley: :smiley:

sayın edebiyatçı,
resimleriniz ve anlatımınız o kadar güzeldi ki dubaiyi gidip görmüş gibi olduk ve gezi listemizden dubaiyi çıkardık:smiley:gezmek,yeni yerler,insanlar,tatlar tanımak cok güzel de ah bir de ucak parası olmasaaaa :-[

ozgyildir' Alıntı:
sayın edebiyatçı,
resimleriniz ve anlatımınız o kadar güzeldi ki dubaiyi gidip görmüş gibi olduk ve gezi listemizden dubaiyi çıkardık:smiley:gezmek,yeni yerler,insanlar,tatlar tanımak cok güzel de ah bir de ucak parası olmasaaaa :-[

Beğenmenize çok sevindim.Ama siz yine de listeden çıkartmayın, gözle görmenin zevki ayrıdır. Hatta görmek neyse de farklı bir ülkenin iklimini solumak kadar büyük bir zevk var mıdır şu dünyada. Uçak parası benim de derdim. Eşim 2 hafta sonra Avusturalya'ya gidiyor. Ben de gideyim dedim. Altı bin lira uçak bileti tutuyor.Konaklama daha da fena. Bir yıllık maaşımı versem ancak 10 günü karşılayabiliyorum. Oturup iç geçirmekten başka bir şey elimden gelmiyor. Umarım bir gün uçağa da otobüse biner gibi rahatça binip her yere gidebiliriz.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,645
Kayıtlı Üye Sayımız
170,402
Kaydolan Son Üyemiz
x_ml

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR