Ankara'da Bestop

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mehhakan Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 9
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 3,318

mehhakan

Ana Kamp
Selam,
Ankara'da Bestop takabilecek bir "usta" ariyorum. Takarken ogrenecek biri degil, daha once bu isi defalarca yapmis biri, dogru gerdiren, dogru yere matkapla delik acan, vs. Bir de yine Ankara'da warn on ve arka tampon ve teker tasiyicisini dogru sekilde takabilecek bir usta laziim. Yardim icin simdiden tesekkurler.

Etiketler

Ynt: Ankara'da Bestop

Cevap icin tesekkurler. Rauf ustayi giyaben tanirim. Oneriniz hem Bestop hem de tampon icin mi? Yoksa sadece Bestop mu? Bir de bu is icin makul ucret nedir?

Deniz bey,
Sizi yakalamisken, Gezenbilir'in CJ'leri basligi altinda ikiz CJ'ler hakkinda bir soru sordum. Sanirim arac ya da araclar size ait. Ince tekerli olanin lastik ebati ve markasi hakkinda bilgi verebilir misiniz? Super Swamper'in benzer bir lastigini ariyordum. Belki vereceginiz bilgi yonlendirici olabilir.

mehhakan' Alıntı:
Cevap icin tesekkurler. Rauf ustayi giyaben tanirim. Oneriniz hem Bestop hem de tampon icin mi? Yoksa sadece Bestop mu? Bir de bu is icin makul ucret nedir?

önerim rauf usta . fiyat olayını bana sormamalısınız
lastikler 35x16 silverstone ve sıfır olarak araç sahibi tarafından sitemizde ilanı var aynı lastikten 1 takım satılık bedava fiyatına
ilanlar bölümünden bakabilirsiniz

bugün tentemi kendim taktım hemde tüm çıtalarını bile sökmüştüm değiştireceğim diye, tenteler çok pahalı gelince tekrar kendim takayım dedim epey uzun sürdü ama gerçekten çok zevk aldım... :smiley:

bence bir cj5 iniz varsa eliniz de az bişey yatkınsa anahtar tutabiliyorsa en azından tentesini kendiniz söküp takmalısınız diye düşünüyorum nacizane.. :smiley:

Sonuc olarak kendim taktim ve kisaca bu konudaki tecrubelerimi paylasmak istiyorum. Eger arabanizda tente icin gerekli delikler zaten mevcutsa isiniz nispeten kolay. Ancak araba restore edildi ve soz gelimi on cam cercevesi degistiyse, is biraz titizlenmeyi gerektiriyor. Cercevenin ustune "windshield retainer" denilen iki parcadan olusan citayi tutturmak icin gerekli toplam 11 deligi 1/8 inclik matkap ucuyla acmak gerekiyor. Burada soyle bir sorun var. Turkiye'de inc biriminden matkap ucunu bulmak bir hayli zor ve 1/8 inc veya 3.175 mm'ye en yakin uc olan 3.1 mm'lik uc da heryerde bulunmuyor. Neticede ben inc ucu Ostim'de buldum, adresi de vereyim, zira Bestop'la isiniz varsa inc matkap ucuyla da isiniz var demektir: Ork Makina Takim San Tic Ltd Sti 100. Yil Bulvari Bosna Is Mrk No 35/65 Ostim-Ankara.
Is tabii, matkap ucu ile bitmiyor. Delikleri tam olarak nereden acacaksiniz? Bestop'un hazirladigi ayrintili kilavuzda bir illustrasyon var, ancak citayi tarif edildigi gibi yerlestirdiginizde ortadan bel vermis gibi duruyor. Bestop'a bu durumu sordugumda onu dert etmeyin, citalari arkaya yaslayin denildi, neticede sorun cikmadi. Ancak sadece on cam deliklerini acmak - benim tecrubemde - birkac saatten fazla surdu, cunku neticede hata yapmak istemiyorsunuz.
Ikinci onemli konu, "front door strike" denilen, cam cercevesinin iki tarafina takilan kapi karsiliklari. Ingilizce tarifte bana gore bir sikinti vardi ve onu da Bestop'a sordum, olabildigi kadar disari dogru takilmasi gerektigi soylendi (yani sag sol cerceve dis sinirlarina en yakin olacak veya tasmayacak sekillde). Burada ozellikle alt delige dikkat etmek lazim, cunku arabaya onden bakildiginda gorunen pencere kanali asagiya dogru daralma egiliminde ve deligi biraz iceriden acarsaniz pencere kanalini tutturmama riskiniz var. Dikkat.
Ucuncu konu gerdirme borulari, Burada ben bir hata yaptim ve kilavuzu dikkatli okumayi ihmal edip borulari yandan bastirarak gecirmeye calistim. Soyle soyleyeyim, bu metodla, on kisi itseniz faydasi yok. Yapilmasi gereken, erkek boruyu disiye soktuktan sonra iki boruyu da ileri dogru itmek. Bu da gorundugu kadar kolay degil. Oluyor, ama uc gun gecmesine ragmen halen kollarim agriyor.

Aciklamalara ek: Tente takma isini kisin yapiyorsaniz, tente kumasini sicak bir ortamda gevsetmeniz gerekiyor. Garajda sicaklik Bestop kilavuzunda belirtilen 72 F yani 22 C'nin altinda idi. Bir arkadas arabasini garaja indirdi, tenteyi arabanin icine koyup kaloriferi actik. Yarim saat sonra hamur gibi olmustu.

Selamlar;
oncelikle kolay gelsin. Dediğiniz gibi kendi cjnizi yapmak kadar keyiflisi yok ve biraz da eliniz yatkınsa ustesinden gelemeyeceginiz sorun yok bu araclarda. Bnmde 77 model cj 5im var ve gecen sene köklu bi revizyonla ve bahsettiğiniz warn tampon ve lastik taşıyıcısını tamamen kendi imkanlarımla monte ettim eminim sizde kolaylıkla takabilirsiniz ayrıntılı bilgi garajımda mevcut yine aklınıza takılan bi sorun olursa yardımcı olmak isterim

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=46396.0

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,645
Kayıtlı Üye Sayımız
170,377
Kaydolan Son Üyemiz
x_ml

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR