Asfaltta ses yapmayacak arazi lastiği nedir

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan asenkal Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 9
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 12,174

asenkal

Ana Kamp
Yer
çanakkaale/çan
2000 model freelanderimde şu an 215 / 75 / 15 goodyear wrangler atr lastikler var karda , buzda, çamurda çok iyiler hiç bir sıkıntı çekmedim ama asfaltta çok güürültülüler hele 110 km yi gecince ses rahatsız edici oluyor . bana asfaltta sesiz ama arazide iyi olacak lastik önere bilirmisiniz.birde arabanın orjinal ebatları olan 195 / 80 / 15 ebatlarına dönmek istiyorum

Etiketler
Ynt: Asfaltta ses yapmayacak arazi lastiği nedir

Asfaltta ses yapmayacak, karda buzda tutunacak, yağmurda kaymayacak, çamurda batmayacak bir arazi lastiği yoktur :smiley:
Ama kullandığım lastikler arasında BF Goodrich'in hafif arazi ve asfalttaki performansının gayet tatminkar olduğunu söyleyebilirim. Bridgestone Dueler AT ve Cooper Discoverer ATR'nin de başarılı olduğunu duydum ama kullananlar daha iyi bilgi verecektir.

Aracınıza uygun ebatta lastik üretilip üretilmediğini internetten araştırmanız lazım, kolay gelsin :smiley:

aracım suzuki vitara,
cooper stt ve bf kullandım, ikiside ses bakımından birbirinden çok farklı değil
benim açımdan ikiside rahatsız edici ses yapmıyor.
Sizin aracın ses izalasyonu bizimkilere göre çok daha iyi olmasına rağmen at lastikle rahatsız oluyorsunuz.
kullanıcıya göre değişen bu konuda yorum yapmak zor.

rulman sesi filan olabilrimi artan ses?

at lastik sesiyse gerçekten rahatsız eden, sizin asfalt lastiği kullanmanız lazım.

Bir takım da jantlı arazi lastiği edinin, ihtiyaç duyacağınız dönemde takarsınız.

concrete' Alıntı:
at lastik sesiyse gerçekten rahatsız eden, sizin asfalt lastiği kullanmanız lazım.

Bir takım da jantlı arazi lastiği edinin, ihtiyaç duyacağınız dönemde takarsınız.

haklısınız en iyi çözümde bana o gibigeliyor

Arazi lastiği istiyorsunuz, ama asfaltta da ses yapmasın diyorsunuz...
Arazi lastiği arazide ses yapmaz.
Asfalt lastiği asfaltta ses yapmaz :D

Geçen günlerde Kürşad abi bu konuda güzel bir makale yayınladı dergisinde, isterseniz bir göz atın...
http://www.4x4dergi.com/2011/03/21/4x4-arac-icin-hangi-lastik.html
http:// www.4x4dergi.com /2011/03/21/ 4x4-arac-icin-hangi-lastik.html

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,645
Kayıtlı Üye Sayımız
170,333
Kaydolan Son Üyemiz
x_ml

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR