Ynt: Bot Tavsiyesi
yeni bir üyeyim ama en çabuk tükettiğimiz ürünlerden olan bot konusunda bir iki şey de ben söylemek istiyorum,umarım faydam olur.Öncelikle ülkemiz de çok popüler olan ve her yaptığı "kalitelidir" önyargısına sahip -Adidas ya da -Nike gibi firmaların;outdoor ürünlere,dünya çapında ve ülkemizde son dönem artan ilgi üzerine pazar paylarını genişletebilmek adına dahil oldukları için kanımca çok fazla bir şey beklenmemesi lazım gelmektedir diye düşünüyorum.Yani kökten outdoor firması olarak bu işe başlayan markalardan değiller.Hele ki bilinçli tüketici olarak bizim asıl sorunumuzun fiyat-performans olduğunu kabul edersek…
Bir dönem Adidas mağazalarında satışa sunulan ve daha sonra bundan vazgeçilen -Salomon ise bu markalardan bir gömlek daha üstündür,neticede ürün yelpazesi çok daha geniş ve tatmin edicidir,ancak yinede yüksek fiyatlarıyla bu ilgiyi hak ettiklerini de söyleyemem.Yeri gelmişken bu konularda çok bir bilgiye sahip olmamakla birlikte Gore firmasının patent hakkını ilk zamanlarda ki kadar ince eleyip sık dokuyarak kullandığına da artık inanmıyorum.Eskiden ürünlerin üstündeki metal yazılı Goreteks ibaresi bir prestij meselesiyken şu anda parayı bastıranın sahip olabileceği alelade bir etiket konumundadır.Çok açıktır ki bu markalar ve emsalleri janjanlı ve popüler işlerin peşinden koşan bir kitlenin tercihi olabilirler.
_Merrel son dönem (sanırım yeşil kundura distribütörlüğünde) mağazalarımıza gelen - şaka gibi- markalardan biri olduğunu düşünüyorum.Aqua ve spor modeller dışında hiç işimize yaramayacaktır.Maalesef tecrübeye kıymet vermeyen masa başında model dizayn eden bir firmadır kanımca.
-Lafuma marka ayakkabıların ise sıkı yürüyen ve arazi,mevsim gözetmeyenlerin ayakkabısı olduğuna inanmıyorum,ancak bir başlangıç -o da hesaplı bir model olursa- ayakkabısı olabilir.
-Asolo “dayanıklılık ve rahatlık” konusunda bu markalardan belirgin şekilde öndedir.Ama modelin tek parçalı ya da çok parçalı üretilmesi gibi nedenler “su geçirmezlik ve nefes alırlık” meselesinde farklılık yaratmaktadır.Bunu da ancak maalesef!! birden fazla bota sahip olarak,modeli gerektiği yerde kullanabilerek aşabiliriz sanırım..Tek bir bottan her şeyi bir anda beklemek gelişen tüm teknolojiye rağmen hala mümkün değil.
-La Sportiva,tabiri ne kadar doğru bilmiyorum ama “daha bir dağcı” markası olduğu aşikar olan ama fiyatıyla dudak ısırtan bir marka.Bence çok dayanıklı ve tırmanış tekniğine çok yatkın ürünler sunuyor.
-Garmont ise bence hala o eski 80’ler 90’lara özgü stilde ürünlerde fazla değişikliğe gitmeyen klasik-dağcı botu üreten bir firma,yeni moda akımlara kapılarak illa da hafif olacak,ucuz olacak yok şehir dede giyeceğim,takım elbisenin de altına uysun,havalı da dursun diyenlere inat bozulmamış ama pahalı ve bulması artık zor marka.
Diğer markaları tecrübe etmediğim için hakkında atıp tutmaya gerek yok,ama tüm marka ve mağazalardan bağımsız sorunumuzun ise ürünler konusunda alternatifsizlik olduğuna dikkat çekmek istiyorum,umarım yazdıklarım işinize yarar.