merabalar eren ben kafkas üniversitesi veterinerlik fakültesi öğrencisiyim.
çadır tavsiyeleri ve yeni başlıcaklar için ekipman önerileri başlıklarının altınada belirttim ama şansımı birde
bu topikte denemek istedim ilgili olduğunuda düşünüyorum.
kaldı ki çoğunlukla aynı fikirde olmam çadır seçimi konusunda beni cesaretlendirdi ve çokta boş araştırma
yapmadığımı gösterdi
öncelikle ben ilkbahar ve sonbahar aylarında çadır konaklamalı trecking yapmayı düşünüyorum.
ilkbahar ve sonbahar aylarının bol yağmurlu rüzgarlı geçebileceğini düşündüğümden ve gecelerininde 0-5 derece
civarında olucağını tahmin ettiğimden dört mevsim çadır almayı düşünüyorum.
300-400 tl civarıda bütçe ayırabilirim çadır için. kendimde şöyle bir araştırdıktan sonra marmotın limelight 2
modelini almayı düşünüyorum fakat yeterli bilgim yok bu konuda su bariyelerinde bahsedilen mmlerin neyi
ifade ettiğini anlamıyorum mesela 2000mm mi yoksa 8000mm mi iyi bilmiyorum ama polellar 8.5-9.0 mm aralığında ve duraliminyum
olmalı anladığım kadarıyla çadırın mümkün derecede hafif 3 kg altında olmasında fayda var ki ben uzun
mesafeler yürümeyi düşünüyorum. birde iki kişi olacağız ve çadırın içinin birazda ferah olması için iki kişilk bir çadırmı tercih etmeliyim
yoksa üç kişilik bir model mi kaldı ki yanlış bir seçimde hem bütçem hemde fazla ağırlık taşımaktan ben zarar görebilirim.
sizlerin bana önerebileceği çadır modeelleri ve markaları varmı seçim yaparken başka hangi hususları göz önünde
bulundurmalıyım birde şeye dikkat ettim sanırım marmot marka çadırların
çadır polleri satılmıyor ayrıca böyle markalarda bulunuyormu herhangi bir aksilikte çadır ekipmanlarını ayrıca edinebildiğimiz? (husky vbiri sanırım)