Çakı Seçimi Konusunda Yardım

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Survivor_Man Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 40
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 13,735

Etiketler
Ynt: Çakı Seçimi Konusunda Yardım

m301 de fena değil
zaten en sonunda ultimate knıfe bi kalite videso çekip koyucam bu siteye

fiyatta çok da mübağala yok zaten yurt dışında 69 dolarmı neydi gerbergear.com da yani gümrük filan desen kendin getirsen o fiyata gelir zaten

ben istanbul everst outdoordan aldım galiba bende 200 liraya almıştım nakit

valla cekerseniz bizede tatmin etmis olursunuz bizde hevesleniriz belki :smiley: odun yarma+kesme+ardından kagıt kesme istiyoruz :smiley:

wenger 178 dal vs sıyırma işlemlerinde tırtıklarından dolayı cizgi cizgi şekiller bırakıyo ama sıyırıyo keskinleştirkende aynı şekille çizgiler çıkartıyo desen gibi ama yinede işini yapabilyo:smiley:
-179 patagonyanın 178 den tek farkı yıldız tornavida yerine tirbüşona sahip olması.
-ranger 57 modelini ilk başlarda bende düşünmüşdüm ama kalın oluşu ergonmik olmaz diye düşündüm vaz geçtim.
- bence tırtıklı biraz daha amacına baglı ben düzgün kesimlerden daha çok zor kesimlerde kullanıyorum dal kesme halat ip kesmeye denizde ihtiyacım olur zaman zaman şise plastik vs
-ben düz bıçak için serikte tanıdıgım bi arkadşım ustaya yaptırdığım serik çakısını kullanıyorum
-sonuç olarak düz bıçağın işini tam analamıyla yerine getiremiyo tırtıklar kesimin akışını yönlendiriyo
-benim önerim sana 78 modelidir bence en kullanılışlı model :smiley:) düz bıçakgın bilemesi kolay düzgün kesim için genel kullanımı daha ii.

-inş yardımcı olabilmişimdir ama wenger çok çeşitli seçenek sunuyo :smiley:)

birgün' Alıntı:
wenger 78 i tek gecerım ,
bende aldım.cok kalıtelı bır bıcak

Ben bir tanede wenger alamk istiyorum çünkü boyutları victorinoxlardan daha büyük ama şu sorum olacak acaba wenger 78 modelindeki ağaç testereleri victorinox kadar iyi mi victorinoxların ağaç testereleri gerçekten çok işlevsel acaba siz bir wenger kullanıcısı olarak ağaç testeresini nasıl buluyorsunuz victorinox kadariyi mi ?

sunu soyliyeyim izledigim videolarda gercekten iyi kestigi asikar eger youtubede biraz arastırırsanız testler bulabillirseniz benimde almama az kaldı sabırsızlanıyorum artık :smiley:

Survivor_Man' Alıntı:
sunu soyliyeyim izledigim videolarda gercekten iyi kestigi asikar eger youtubede biraz arastırırsanız testler bulabillirseniz benimde almama az kaldı sabırsızlanıyorum artık :smiley:

youtubedeki bütün videoları izledim bladeforums'u okudum gönlüm vic'i her ne kadar sevse de özellikle şu patagonia expedicion çakısı 13 cm olduğu için en yakın vic'e neredeyse 2-3 cm fark atıyor o sebepten tam bir kamp çakısı odun yarma videosu zaten beni wengere baya kaydırdı açıkçası ama videolarda, reviewlarda yanıltıcı yada taraflı olabiliyor o yüzden bir kullanana sorayım dedim yoksa testeresi iyi gözüküyor. Benim içinde en önemli araç testere açıkçası...

Survivor_Man' Alıntı:
blade forumda neyden bahsediyo bi ozetlerseniz ingilizcem kıt pek bisey anlayamadım.

Şöyle söyliyeyim genelde herkeste bir vic hayranlığı var yani wenger vs ranger tarzı konularda genelde vic ipi göğüslemiş ama deneyimli üyeler neden vic dediğinde pek cevap gelmemiş yani isim baskınlığı var victorinoxta o bariz ama özellikle one hand trekker ile gerber ranger 78 kıyaslaması yapılmış sonuç olarak wenger'in bıçağı kamp aktiviteleri için yeterince büyük, testeresi ise 10/10 almış yani gerçekten iyi bir çakı olduğunda birleşilmiş. Şunu söyliyeyim benim beğendiğim wenger çakının boyu 13 cm victeki en büyük çakı 11 eğer vic'in daha büyük boyutları olsa hemen vice yöneleceğim çünkü huntsman'i kullandım ve gerçekten harika ama ben bladeforums'taki konuşmalardan ve tartışmalardan güvenilir bir çakı olduğu düşüncesine vardım. Genelde vic isimden ve tanınmışlıktan bir adım öne çıkıyor bu arada çok önemli bir ayrıntı gördüm çakılar konusunda bir arkadaş şunu yazmış:

"Vic wenger'i satın alana kadar ağaç testeresi uzun diş aralıklı bir yapıya sahipti yani iki diş arası uzaklık vic'e göre daha uzundu bu sebeple iyi bir performans sağşamıyordu ama vic, wengeri aldıktan sonra bu özelliği değiştirerek testeresini çok iyi bir hale getirdi o yüzden, edc için değil ama kamp aktiviteleri için çok uygun bir çakı wenger ranger modelleri."

Gerçekten edc için çok battal ama kamp için iyi bir çakı olduğu düşüncesine ulaştım ben bütün okuduklarımdan sonra yine son karar alım sırasında eğer daha önce vic kullandıysanız testeresini kıyaslayın yok kullanmadıysanız gittiğinizde çakıyı elinize alıp diş yapısı simetrik ve düzgün mü? aralıkları normal mi? diye kontrol etmenizde yarar var ben sadece adventure republicte gördüm çakıları yakın zamanda gidip alacağım eğer benden önce alırsanız yorumlarınızı bekliyorum....

Allah kısmet ederse ay sonuna dogru alıcam.Cakının yanında bir cok malzemede alıcagım icin hepsini test edip forumla paylasmak dusuncesindeyim zaten.

Survivor_Man

wenger 78 hangi firmadan almayı düşünüyorsunuz bende alabilirim ama bulamadım satılan yer yani şöyle aslında satan yer varda stokllarında üründen yok siz nereden alacaksınız acaba

ishak77' Alıntı:
Survivor_Man

wenger 78 hangi firmadan almayı düşünüyorsunuz bende alabilirim ama bulamadım satılan yer yani şöyle aslında satan yer varda stokllarında üründen yok siz nereden alacaksınız acaba

Heralde adventure republicten alırım yada hepsiburada.com'un da stoklarına girmiş bulunmakta. Ben dükkan olarak sadece adventure republici gördüm wenger satıcıso olarak...

hocam ben ucuzluk pazarından aldım icinde pense var bıcak var tornavida düz yıldız birkac alyan anhtar muthis bır sey hamuru biraz zayıf ama cok kullanıslı fıyatı 12 tl herkese tavsiye ederim ben yanımdan ayırmıyorum bayaa ise yarıyor

240120121782.jpg

240120121783.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,645
Kayıtlı Üye Sayımız
170,333
Kaydolan Son Üyemiz
x_ml

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR