cruise control

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan hasandbs Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 6
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 3,330

hasandbs

Yeni Üye
Yer
istanbul / maslak
merhaba yılbaşında aldığım forester xt yu cruise controle almak isterken nasıl olduysa sürekli depara geçti 2ookm ye ulaştığında frene basmam gerekti. hernekadar hoşuma gitsede bütün denemelere rağmen tekrar yaptıramadım. aracın kılavuz kitabıda yok. konuyla ilgili bilgisi olan arkadaşlar aydınlatırsa sevinirim. tşk.

DSC07345.JPG

Etiketler

Ynt: cruise control

Hocam birkac site buldum bu konuda fakat acikcasi pek dibe inmedim. Bir bakin isterseniz mutlaka sorunuzun cevabi bu sitelerden birinde vardir.

http://www.subarumanuals.org/subaru-2454.html

http://www.subaruforester.org/

Bir konuda ise 125mph (mil) gibi bir cruise control limiti oldugu yaziyordu foresterlarda. Ek bilgi olarak iletmek istedim. Kolay gelsin

cruise limit bilgim yok ama bahsettiğim şey sabit hız değildi zaten. 90-110 arası sabitlemek isterken dip gaz moduna geçti. bu konuyu laf olsun diye değilde gaz kolunda öyle bir sürüş modu olduğunu fakat o moda nasıl geçtiğini öğrenmek için açtım. (şahsi görüşüm araçta kesinlikle bu kullanım modu var) bir bilenin olacağını umuyorum. tşk

Aramıza hoşgeldiniz.

Forester'da hız sabitleme mevcut. Limitli hız mevcut değil. Yani 100 km hız limiti belirleyip o hıza kadar istediğiniz hızda gidip sonra belirlenen hıza geldiği zaman gaz kesme olayı yok.

Ancak el gazı mevcut, gaza basmasanız bile kontrol kolundan gaz/fren kontrolü mümkün.

Bir de daha önce ayarlanmış bir hıza (set değeri) ulaşma opsiyonu var, fakat bu özellik kontak kapatılınca sıfırlanması gerekir.

Bunların dışındaki bir olay ise eğer yaşadığınız, hız sabitleme ünitesinde bir arıza olabilir.

cruise kolu takılmıştır. Böyle bir ayar yok olmazda. Aracın sürücünün isteği dışında otomatik olarak hız kontrolu yaptığı cruise control tipleri var buna adaptif cruise kontrol deniyor. Ancak bu sistem öndeki araçla mesafeyi koruyacak şekilde hızı ayarlıyor. Subaru da eyesight diye buna benzer bir teknoloji var ancak su ana kadar sadece japonyada kullanılıyordu. 2013 de amerikadaki araçlarda da opsiyonel veriyorlar. Bize gelmesi biraz sürer. Kızılötesi 2 kamera sürekli mesafe kontrolu yapıyor, yayaları tanıyıp çarpma anında önlem alıyor, lane kontrol yapıyor vs vs. Youtube de birçok video var

Ekli dosyalar

• image.jpg
    image.jpg
    44.7 KB · Görüntüleme: 420

Adaptif sürüş sistemi artık birçok firmada var. Subaru Türkiye'ye de getirse keşke.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,645
Kayıtlı Üye Sayımız
170,402
Kaydolan Son Üyemiz
x_ml

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR