Ynt: Discovery 2 Td5 Almak..
merhabalar,
sizin gibi deneyimli ve bu araçlar hakkında bilgi sahibi olan birini bulunca sormak istedim.
v8 motorlar için durum nedir? hobby amaçlı offroad kullanımı için bir araç almayı düşünüyorum. ilanını aşağıda ekledim.
offroad donanımsız bir araç özellikle istiyorum. aracı yavaş yavaş zaman içinde ihtiyaç duyacağım gereksinimlere göre offroada hazırlayacağım. ilkl yapacağım işlem sadece yükseltme ve lastik olacak.
v8 motorların ömrü ve rektifiyesiyle ilgili düşüncelerinizi rica ediyorum.
çok teşekkür ederim.
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-land-rover-land-rover-discovery-v8-152840369/detay/1
landscape' Alıntı:Merhaba aracınız hayırlı olsun.Aldığınız araç hiçbir binek ya da arazi aracına benzemez.Eğer aşırı duygusal iseniz bu araçtan ayrılmak istemeyeceksinizdir.Aranızda bir bağ oluşacak ve ona yapmış oduğunuz masrafları bu bağ size göstermeyecek.
Masraflı araçlardır,doğru servislere onarımını yaptırır iseniz minimum masraf ödersiniz.Keyfi tarifsizdir.
yaptığınız her modifikasyona inanılmaz cevap verir.
Gelelim esas mevzuya.Landrover teknisyenliğimde 14. yılım.Bunun 7 - 8 yılı Lr yetkili servisinde(Özgörkey -İzmir) geçti.Bu araçlara (td5) Land Rover solihull Yani İngiltere motor revizyonu vermiyor.Bu yüzden serviste iken komple motor değiştirdik hep.Ve tabiki sonrasında sıkıntı da yaşamamış olduk.Fakat sanayide bir çok kişi bu araca revizyon yaptı,arçlar çalışıp yürüdü fakat motor ile ilgili sıkıntıları bitmek bilmedi.
Söylemek istediğim şu :bu araçlara fabrikası motor revizyonu olmaz derken revizyon yaptırıp arazide zorlayıp da binmeye çalışmak ne kadar akıl karıdır bilemem.Revizyon olupta yürüyen illaki araçlar vardır piyasada .Onlarda bedavaya yaptırmamışlardır illaki yarı yarıyadan fazladır oran ve bu riske girmek ne kadar mantıklıdır tartışılır. Yanlış anlaşılmasın iddiam kesinlikle motor yapılamaz değil.Ama risk oranı hatırı sayılır seviyededir bence.
Saygılar sunarım.
merhabalar,
sizin gibi deneyimli ve bu araçlar hakkında bilgi sahibi olan birini bulunca sormak istedim.
v8 motorlar için durum nedir? hobby amaçlı offroad kullanımı için bir araç almayı düşünüyorum. ilanını aşağıda ekledim.
offroad donanımsız bir araç özellikle istiyorum. aracı yavaş yavaş zaman içinde ihtiyaç duyacağım gereksinimlere göre offroada hazırlayacağım. ilkl yapacağım işlem sadece yükseltme ve lastik olacak.
v8 motorların ömrü ve rektifiyesiyle ilgili düşüncelerinizi rica ediyorum.
çok teşekkür ederim.
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-land-rover-land-rover-discovery-v8-152840369/detay/1