Discovey 2 Dönşümü İi Önerilerinzi Bekliyorum

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan maliz78 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 3
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 13,855

maliz78

Yeni Üye
Merhabalar
Aracım 2000 model discovery 2 v8
yaklaşık 1 senedir kullanmaktayım aracımı off road a uygun bir şekille çevirmek istiyorum
bu konuda öneri ve yardımlarınızı bekliyorum :smiley:
istediğim biraz büyük bir görüntü bunun için santim yükseltme kiti kullanmalıyım
bu kadar açık soruyorum belkide saçma bir soru oldu ama off road a yeni gönül vermiş birisi olarak bukonuda fazla bir bilim yok
ortalama olarak bir modifikayon nun bana kaç liraya maal olacağını söyleyebilrmisiniz
şimdiden Teşekkürler

Etiketler
Ynt: Discovey 2 Dönşümü İi Önerilerinzi Bekliyorum

Merhaba, ne tip off road yapmayı planlıyorsunuz yoksa hafif kamp gezi şeklinde mi kullanmak istiyorsunuz? Öncelikle A/T tarzı bir lastikle 265/70/16 ebadı zaten aracınızı 3cm yükseltiyor standard ebada göre. Ondan sonra ihtiyacınız dahilinde bilinçli bir şekilde eklemeler yaparsanız amacınıza uygun bir araç elde edersiniz.

Merhaba
Öncelikle açtığım konuya cevap Verdiğiniz için teşekkür ederim
Şuanda yeni başladığım için Hafif kamp Amaçlı bir dönüşüm olacak sonradan ne Yaparım bilemiyorum
Aracımı biraz daha heybetli görünüme sahip Olmasını istyorum ama başlangıç olarak Dediğiniz lastik ebatlarıyla standartından daha yüksek bir görünüme sahip olacaksam ilk başta lastik ebatlarını değiştirmekle başlayabilirim
Yükselme kitlerinede baktım 5inc yükseltme kiti düşünüyordum araştırdım 5.000 TL gibi bir fiyatı var lastik vesaire toplam 10.000 tl üzeri bir fiyata çıkıyor altı var üstü yok :smiley:
Etap etap modifikasyonu yapacagım herhalde istediğim bir off road aracının bana maliyeti 20.000 tl yi bulacak gibi Buda bir v8 discovery nin 30.000 tl lerde Olduğunu düşünürsek nerdeyse Arabanın fiyatına yaklaşıyor

Öncelikle alt korumalardan başlayın ön karter arka depo koruma sacları gidip yaptırın fazla para tutmaz, sonrasında 5 adet lastik 265x70x16 (stepne dahil), çok istiyorsanız da bir adet vinç galiba herşey dahil 2000 lira gibi rakama çok güzel olanlar var bütün bunların maliyeti 6000 lirayı geçmez, snorkele gerek yok. Düz duvara tırmanma, bataklık çamurunda manda gibi bulanmaya benzer bir idealiniz yoksa standard görünümünde güzel bir kamp/arazi canavarına sahip olursunuz. Eğer 30bin lira gibi bir bütçeniz varsa da geri kalan 24bin liranızla istediğinizi yapabilirsiniz ;D ;D ;D

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,645
Kayıtlı Üye Sayımız
170,377
Kaydolan Son Üyemiz
x_ml

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR