Doğada Tek Başına - İçimdeki Doğa

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan melis_burcu Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 102
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 24,814
Ynt: Doğada Tek Başına - İçimdeki Doğa

işte ben bu videodaki adamın tek başına olduğunu hiç sanmıyorum , herşey ayarlanmıştır önceden ... aşağıda bekleyenler vardır , karavan vardır , silahları vardır vs ...

Etiketler

Şenol arkadaşım evet linkde belirttiğiniz gibi bu arkadaşlar kalıyorlar yapıyorlar.
Benim sadece üzerinde durduğum o ordu mensubu!!! (eski) olan kişinin yapmış olduğu çekim idi.

Evet bu nationalgeographic belgesel çekim ekibi bambaşka bir mevzu. Gerçek tehlikelerde kalanlar, zorlukları çekenler onlar.
Belki görmüşsünüzdür veya biliyorsunuzdur, adamlar gece boyu sadece bir kamuflaj tentesinin altında yere uzanmış vaziyette bekledikleri oluyor. ve daha nice çeşitli örnekler. ve Kimi çekimlerde bir yıl bölgede kaldıkları oluyor.

Anlatmak istediğim buydu sadece.

schweps' Alıntı:
Gerçekten vahşi doğada tek başına çekilen bir tv programı için National Geographic Channel "Alone in the Wild" ı tavsiye ederim.
http://channel.nationalgeographic.com/channel/alone-in-the-wild

ben bıyerlerde ıcımdekı doganın kamera arkasını seyretmıstım.ondan sonra programdan sogudum.sureklı ızleyenlerden bırıydım.kamera arkası goruntulerını bulmaya calıstım ama bulamadım.mesela yılanı kafesten bırakacaklardı surdan bırak bende burdan yakalıyomus gıbı yapayım falan gıbı seyler vardı.suan bana cızgı fılm gıbı gelıyor program.serdar kılıc a lafım yok yanlıs anlasılmasın doga asıgı bır ınsan.

Bu yalnızlık konusu bu forumda defalarca tartışıldı herhalde ama yinede belirteceğim fikrimi.Biraz empati yapalım kendimizi o insanlar yerine koyalım, hatta dünyanın en iyisi olalım bizden iyisi olmasın.Bir belgesel kanalı geliyor böyle bir program için teklifte bulunuyor belli bir ücret karşılığında.Sana diyecek ki seni tanrının unuttuğu bir yere bırakacağız uzman bir kameraman ile hem bilgilendirici bir belgesel çekin hemde kendinizi kurtarmaya bakın.biraz dürüst olalım ve cevap verelim, kim kabul eder bunu???hadi kabul edilse bile o işin gerektirdiği yüksek mevlayı hangi belgesel kanalı verir ve böyle ölümlü bir mesuliyeti üstüne alır???Yahu geçeceğiz bunları, o programların perde arkasında akla hayale gelmeyecek ekipler var, olmalıdırda, bu bir kendini insanlara ispat etme programı değil, doğada yaşayış tarzını öğreten belgeseller.Adam ister kamera kaydından sonra mükemmel yemekler yer ister helikoptere biner evine gider bundan kime ne?Program amacına ulaştıktan sonra gerisi boş teferruattır diye düşünüyorum.İzleyelim ve öğrenelim.İnsanın başına ne zaman ne geleceği hiç belli olmaz, atlanılan br ayrıntı gün gelir hayatımızı kurtaracak öneme sahip olabilir...

karkurdu' Alıntı:
Bu yalnızlık konusu bu forumda defalarca tartışıldı herhalde ama yinede belirteceğim fikrimi.Biraz empati yapalım kendimizi o insanlar yerine koyalım, hatta dünyanın en iyisi olalım bizden iyisi olmasın.Bir belgesel kanalı geliyor böyle bir program için teklifte bulunuyor belli bir ücret karşılığında.Sana diyecek ki seni tanrının unuttuğu bir yere bırakacağız uzman bir kameraman ile hem bilgilendirici bir belgesel çekin hemde kendinizi kurtarmaya bakın.biraz dürüst olalım ve cevap verelim, kim kabul eder bunu???hadi kabul edilse bile o işin gerektirdiği yüksek mevlayı hangi belgesel kanalı verir ve böyle ölümlü bir mesuliyeti üstüne alır???Yahu geçeceğiz bunları, o programların perde arkasında akla hayale gelmeyecek ekipler var, olmalıdırda, bu bir kendini insanlara ispat etme programı değil, doğada yaşayış tarzını öğreten belgeseller.Adam ister kamera kaydından sonra mükemmel yemekler yer ister helikoptere biner evine gider bundan kime ne?Program amacına ulaştıktan sonra gerisi boş teferruattır diye düşünüyorum.İzleyelim ve öğrenelim.İnsanın başına ne zaman ne geleceği hiç belli olmaz, atlanılan br ayrıntı gün gelir hayatımızı kurtaracak öneme sahip olabilir...

Hay ağzına sağlık. Aynı şeyleri yazmayı düşünüyordum. Bence filmin nasıl çekildiğinden ziyade orada verilen bilgilerin bizler tarafından etkinliklerimizde kullanılıp kullanılamayacağını tartışmak gerekir bu başlıkta. Yoksa adam zaten komando ya da benzeri eğitim almış. O şartlarda gerçekten yalnız kalırsa anlattıklarını tabiiki yapar. Ancak bir film produksiyonu haline gelmesi ve bizlerin beğenerek izlemesi için ekip çalışması, mizansenlerin olması işin gereği.

Biz şuna bakmalıyız: O barınağı gerçekten yapabilir miyiz? Kaya parçasından kesici alet yapmayı ilk fırsatta deneyecek miyiz? vesaire...

(Şu fil dışkısını sıkıp suyunu içmeyi yapmayacağım kesin :-X )

Selamlar

Aynen katılıyorum arkadaşlar...

Fil dışkısına gelince, onun yerine tavsiyem eğer imkanınız varsa ot yiyen bir hayvanın kanını içebilirsiniz tabi sıcak iken.
e tabi önce yakalam gerekiyor :smiley:

EKARAIS' Alıntı:
Hay ağzına sağlık. Aynı şeyleri yazmayı düşünüyordum. Bence filmin nasıl çekildiğinden ziyade orada verilen bilgilerin bizler tarafından etkinliklerimizde kullanılıp kullanılamayacağını tartışmak gerekir bu başlıkta. Yoksa adam zaten komando ya da benzeri eğitim almış. O şartlarda gerçekten yalnız kalırsa anlattıklarını tabiiki yapar. Ancak bir film produksiyonu haline gelmesi ve bizlerin beğenerek izlemesi için ekip çalışması, mizansenlerin olması işin gereği.

Biz şuna bakmalıyız: O barınağı gerçekten yapabilir miyiz? Kaya parçasından kesici alet yapmayı ilk fırsatta deneyecek miyiz? vesaire...

(Şu fil dışkısını sıkıp suyunu içmeyi yapmayacağım kesin :-X )

Selamlar

Yazdıklarınıza hiç bir itirazım yok ancak insanların programlardan farklı beklentileri de olabiliyor. Örneğin ultimate survival'ın Türkiye bölümünde yanlış hatırlamıyorsam Fırtına vadisinden bir anda Kapadokya'ya geçivermişti. Seyirci bu ve benzeri kurmacaları farkedince program itici oluyor.
Önceki mesajımda linkini verdiğim programda Ed, tam da kendini ispat için orada ve bu esnada ekstra olarak çekim yapıyor. Bir bölümde ormanda yürürken duyduğu seslerden korkması, verdiği tepkiler filan gayet doğal ve insancaydı örneğin. Seyirci kandırılmadığını bildiği için empati yapması daha kolay oluyor. Tabi bunlar benim kişisel görüşüm.
Dışardan verilen desteğe gelince, gerektiğinde kullanması için uydu telefonu ve her an kendisine ulaşabilecek bir helikopter veya uçak olduğu seyirciden saklanmayan bir gerçek. Hatta sona doğru eleman, nabzı iyice düşünce ekipten yiyecek takviyesi istedi. Ama yine de daha fazla dayanamadı ve 50 küsur gün sonunda ağlayarak ekipten gelip kendisini almalarını istedi.

karkurdu' Alıntı:

Sayın schweps

Bahsettiğiniz programı izlemediğim için ne desem atıp tutmuş olurum fakat, burada hiç birimiz o kameraların arkasında ne olup bittiğinden haberdar olamayız.Şayet varsa forumda bu belgesel kanalları ile içli dışlı bu konuların aslını bilen bir arkadaşımız,allah rızası için aydınlatsın artık bizi de bitsin bu mevzuat.Benim itirazım şudur, ben bu forumda pek yazmıyorum ama yaklaşık 1.5 yıl kadardır takip eder yazılanları okurum.İlk girdiğim günde bu tartışma vardı hala da bu tartışma var.İnsanlar sanki programı kendileri çekiyormuş gibi yok burada şöyle olmuyorda şu programda böyle oluyor ve daha bir sürü şey.Bir önceki mesajımda söyledim ve yine söylüyorum kimse yanında sağlam bire ekip olmadan böyle birşeye kalkışmaz.Hiç bir belgesel kanalı da böyle bir çılgınlığa reel olarak kanalında izin vermez.bunun ölüm halinde ayrı bir mesuliyeti var, bir yandan da bütçe olarak bir büyüklüğü var.Kimseyi böyle bir yola üç beş kuruş ile sokamazsınız.Ben böyle yeteneklere sahip olsam hiç önemli değil insanlar öğrensin ben yaparım diyen arkadaşımız da varsa boynumuzu eğer kararına ve cesaretine saygı duyarız...

Sonuçta adamlar program yapıyorlar.En basit örneği, ben kar üzerinde o adamın ıslak haliyle bir kaç saniye de ateş yakmasını bir türlü çözemedim:smiley: Kamera arkasında ne olduğu belli değil.

Ama şunu bilirim, o kadar böceği haşaratı yiyen bir adam her yer de de yatar :smiley:
Saygılar.

selamlar arkadaşlar bende programın yakınen takipçisiyim. İçimdeki doğanın sitesi kapandığından dolayı Facebook'ta ''SERDAR KILIÇ bir adamın hayatta kalma mücadelesi'' isimli bir grup kurulmuş ve burada içimdek doğanın bütün bölümleri paylaşılmaya çalışılıyor elinde bölüm olan varsa yardımcı olursa az çok katkı sağlamış oluruz diye düşündüm...iyi günler
EMRE

http://www.youtube.com/watch?v=xNosuy7tmzE
Attila kaptan kızmış Serdar abimize :smiley:))

içimdeki dağa videolarını youtube'dan bulabilirsiniz.

ismi Doğada tek başına olduktan sonra (ntv'de yayınlanmaya başladıktan sonraki) bölümlere aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

(video penceresinin hemen sağından izlemek istediğiniz haftayı seçin)

link: http://video.ntvmsnbc.com/#s153

teşekkür ederim oradakiler bende vardı aslında içimdeki doğanın tüm bölümleri varsa daha iyi olur.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,645
Kayıtlı Üye Sayımız
170,377
Kaydolan Son Üyemiz
x_ml

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR