Ferhat ile Şirin Şelalesi (Yeni Bir Parkur)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan turakine Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 13
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 13,376

turakine

Yeni Üye
Yer
Dalaman
Selam arkadaşlar;

Yalova - Termal İlçesi - Gökçedere Mahallesinden yürüyerek gidiş - dönüş ortalama 3 - 4 saat süren ve hala bakir bir parkuru size duyurmak istiyorum.

Ferhat dede yolu denilen ve Ferhat ile Şirin'in hikayesini içeren bu patika orta zorlukta ve görsel olarak muhteşem. Gökçedere'ye kadar araba bulmak günün her saatinde mümkün. Yalova - Termal arası çalışan minibüslerle Gökçedere'ye kadar gelinip, Gökçedere'den 5 dakikalık bir yürüyüşle ormana giriş yapılıyor. Orman içi yürüyüşte samanlı dağlarının görselliği ve bitki florası sizlere muhteşem kokular sunuyor. toplam yolun 3/1'lik bir bölümünde sulama göleti karşınıza çıkıyor. Balık severler için sanırım yolculuk orada son bula bilir :smiley: eski traktör yoluyla devam ettikçe birçok su kaynağı da sizlere eşlik edecektir.
Bir buçuk saatlik bir yürüyüşten sonra (Yürüyüş hızınıza ve performansınıza göre süre değişebilir) patikaya giriyoruz. Ferhat ile Şirin yolunda kaybolmak mümkün olduğundan mutlaka köyden parkuru bilen birileri olmalı. Ferhat'ın yumruk izi ve ayak izi yoldaki kanal boyunca karşınıza çıkacak ayrı bir tarih yüzleşmesi. Köylüler bu yolu Ferhat'ın kamasıyla ve yıllarca uğraşla açtığını söylüyorlar. Ayrıca hala bu kanalın kullanılıyor olması ayrı bir güzellik.
Yol sizi önce tepelere, sonra dere kenarına indirecek ve şelalenin üst tarafından giriş yapacaksınız. Solda bulunan kaya üzerinden şelale'ye iniş yapılıyor. Yolculuğun belkide en aksiyonlu yeri burası. Şelale ortalama 12 - 15 metre yüksekliğinden ve yaz kış coşkun akışta. Dönüş için dere boyu devam edip sonra dereden ayrılan küçük bir patikadan tekrar eski traktör yoluna giriş yapılıyor. Dönmek istemeyenler bu traktör yolundan Sudüşen şelalesine'de devam edebilir.

Arkadaşlar yeni bir parkur olduğundan gps kayıtları yok. Köylülerden bazı avcılar biliyor bazıları ise yaklaşık 4 km ileride asfalt yolu olan Sudüşen Şelalesi ile karıştırıyorlar. O nedenle burayı yürümeyi düşünen arkadaşlar bana ulaşırlarsa kendilerine hiç bir bedel almadan yardımcı olabilirim. (Tabi işlerimin müsaade ettiği miktarda) yada Yalova'da bulunan arkadaşlarla irtibata geçirip rehberlik yaptıra bilirim. Bana hasan.turakine@hotmail.com adresinden ulaşabilirsiniz.

DSC02585.JPG

DSC02586.JPG

DSC02587.JPG

DSC02588.JPG

DSC02589.JPG

DSC02593.JPG

DSC02594.JPG

DSC02596.JPG

DSC02597.JPG

DSC02600.JPG

DSC02602.JPG

DSC02604.JPG

DSC02605.JPG

DSC02607.JPG

DSC02608.JPG

DSC02610.JPG

DSC02611.JPG

DSC02614.JPG

DSC02615.JPG

DSC02619.JPG

DSC02620.JPG

DSC02626.JPG

DSC02627.JPG

DSC02628.JPG

DSC02629.JPG

DSC02630.JPG

DSC02635.JPG

DSC02636.JPG

DSC02639.JPG

DSC02640.JPG

DSC02641.JPG

DSC02642.JPG

DSC02643.JPG

DSC02644.JPG

DSC02647.JPG

DSC02648.JPG

DSC02650.JPG

DSC02651.JPG

DSC02652.JPG

DSC02653.JPG

DSC02654.JPG

DSC02655.JPG

DSC02656.JPG

DSC02659.JPG

DSC02661.JPG

DSC02662.JPG

DSC02663.JPG

DSC02664.JPG

DSC02665.JPG

DSC02667.JPG

DSC02668.JPG

DSC02669.JPG

DSC02670.JPG

DSC02671.JPG

DSC02672.JPG

DSC02673.JPG

DSC02674.JPG

DSC02675.JPG

DSC02676.JPG

DSC02663.jpg

Etiketler
Ynt: Ferhat ile Şirin Şelalesi (Yeni Bir Parkur)

Manzara harika,güzel bir gezi olmuş gibi görünüyor.Resimlere açıklama koysaydınız daha iyi olurdu.

Bu şelaleye giden patika yolun 10 km sonra bir şapel kalıntısına çıktığını duymuştum Gökçedereli avcılardan. Şimdi Yalova'ya gidemiyorum ama siz bir keşfe çıkın isterseniz :smiley:

Çok güzel bir etkinlik olmuş.Paylaşımınız için teşekkürler.

iyi bir keşif güzel bir gezi olmuş paylaştığınız için teşekkürler kordinat verirseniz kenara kaydederiz ;)

Güzel bir parkurmuş.Hele şapel kalıntısı falan da varsa tadından yenmez.. :smiley:

Çok güzel yerler, ve onlar kadar güzel fotograflar. Elinize sağlık

bir doğa gönüllüsü oalrak görseller mükemmel...ben enden bu siteyi buadkar geç keşfettim acaba :(

Ynt: Ferhat İle Şirin Şelalesi (yeni Bir Parkur)

Güzel gezi, güzel fotolar. Özellikle ağaçlara bayıldım. Paylaşım için teşekkürler.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,645
Kayıtlı Üye Sayımız
170,333
Kaydolan Son Üyemiz
x_ml

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR