Frontera İçin Yağ Önerileri..

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan rumelian Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 55
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 43,238
Ynt: Frontera İçin Yağ Önerileri..

Frontera'larınıza çok iyi Bakın ben çok özledim eski Aracımı.

Slm Arkadaşlar 1 yılı geçkin bir süre yoktum Bu Arada Ben Miniğimi sattım Komple şase ve Kupa Ayırıp Boyadım Çizilmez vernik Attım tam keyifle 1 ,2 tane yanlız gezinti yaptım, Rusya'ya gideceğimi öğrenince sattım , Benimle olsaydıda Yağını değiştirseydim.

1279.jpg

1291.jpg

Etiketler

c@n' Alıntı:
Frontera'larınıza çok iyi Bakın ben çok özledim eski Aracımı.

Slm Arkadaşlar 1 yılı geçkin bir süre yoktum Bu Arada Ben Miniğimi sattım Komple şase ve Kupa Ayırıp Boyadım Çizilmez vernik Attım tam keyifle 1 ,2 tane yanlız gezinti yaptım, Rusya'ya gideceğimi öğrenince sattım , Benimle olsaydıda Yağını değiştirseydim.

özledi seni can ! senin aracı sahibinden.com da görünce üzülmüştüm. o kadar uğraştı şimdi satıyor diye. nefis bir araç olmuştu. Rusya nasıl? neler yapıyorsun orada?

rumelian' Alıntı:
özledi seni can ! senin aracı sahibinden.com da görünce üzülmüştüm. o kadar uğraştı şimdi satıyor diye. nefis bir araç olmuştu. Rusya nasıl? neler yapıyorsun orada?

Cem döndüm Türkiye ye Çalıştığım Firma orada Yeni bir Şantiye Kurmam icin gönderdi ve kurdum çalıştırdım geldim İstanbuldayım Artık 8 Personelimiz var 2 - 3 ayda bir öyle bir kontrol amaçlı gidiyor Şirketten bir kişi Bakıyoruz eksiklik vs varmı diye sorun yok Tatil icin SOCHİ ye gidebilirsiniz ama kış aylarında gidin Yoksa çok pahalı bir yer Sochi .

Araç icin Şunları söyleye bilirim Komple kupa Şase den söküldü ayıklandı kumlama yapıldı komple boyandı ve toplandı herşey dört dörlük oldu diyebilirim . Türkiye ye döneceğim tarih kesinlik Kazanmayınca Boşta Durmasın Diye sattım Şimdilik focus 1.8 tdci aldım.

SLMLAR BİŞEY SORMAK İSTİYORUM DİFRANSİYELLERİN İKİSİNEDE 80/90 YAĞ KOYSAK OLUR MU? KAÇ KM DEĞİŞMESİ LAZIM BİRDE ŞANZUMANA NASIL YAĞ KOYALIM

arkadaşlar mobil 15w.40 yağı fronteraya uygunmudur kullanmamı tavsiye edermisiniz yada kullanan arkadaşlar varmı

katenerci' Alıntı:
şimdide mobil delvac 10x40 veya 15x40 düşünüyorum
inş. bu yağ yakma işini çözerim .çünkü önceden bu sorun yoktu

3.2 V6 için geçen gün PO nun LPG li araçlar için olan 10w/40 yağını koydum fakat memnun değilim. 15w/40 döneceğim sanırım.

castrol un yağ kataloğunda 10-40 mobıl de 5-40 öneriyor kafam karıştı tam olarak hangı yağı kullanmalıyız

Merhaba,

Konu ile ilgili bir sorum olacak, Araç 2000 model 3,2 v6 otomatik.
Araç arazide iken şanzıman yağ lambası yanmış, mola vererek ilerlenmiş. Araziden çıktıktan sonra lamba yanmamış 2 haftadır.
Daha önce ne zaman değiştirildiğini bilmediğimizden şanzıman yağını değiştirmek istiyorum.
Şanzıman yağının isuzu trooper manual inde DEXRON III olması gerektiği yazıyor. Bunun GM markasının çıkardığı bir standart olduğunu öğrendim.
Birinci sorum Hangi marka yağ kullanmalı ? örn; Castrol Transmax ATF Dex III yada Mobil ATF 320...
yağ değişimini yaparken manual de yazdığına göre iki tapa dan altta olanı çıkartıp yağı boşalttıktan sonra kapatılacak,
sonra üstte bulunan tapa çıkartılıp taşıncaya kadar doldurulup kapatılacak.
İkinci sorum bu değişim esnasında şanzıman çalıştırılıyormu (kalan yağın boşaltılması açısından).
Yanlış varsa düzeltirseniz sevinirim, aracın bulunduğu yerde bilgili bir usta bulamayabiliriz :smiley:

Untitled-1.jpg

özür dileyerek araya saplama yapmak istiyorum. başlangıçta yazılan yağ miktarları 3.2 için de aynı mıdır? teşekkür ederim.

Selamlar,
Artı olarak aklıma takıldı, Aracın şanzıman yağ filitresi varmıdır? Nerededir kaça bulunur?
Yağ değişimi esnasında filitre varsa onuda tedarik etmek istiyorum.

okufa' Alıntı:
Selamlar,
Artı olarak aklıma takıldı, Aracın şanzıman yağ filitresi varmıdır? Nerededir kaça bulunur?
Yağ değişimi esnasında filitre varsa onuda tedarik etmek istiyorum.
şanzıman yağı filitresi yok. sadece şanzımanın ve diferansiyelin içerisinde akuple mıknatıs vardır ve zarar verecek iri metal parçaları tutar. bu parçaların en büyüğü ise haşhaş toğumunun yarısından küçük olur zaten. eğer büyük parçalar varsa şanzıman veya deferansiyelde sorun var demektir. bunu yağlama ustaları yağı değiştiriken kontrol ederler ve sorun varsa söylerler.

okufa' Alıntı:
Merhaba,

Konu ile ilgili bir sorum olacak, Araç 2000 model 3,2 v6 otomatik.
Araç arazide iken şanzıman yağ lambası yanmış, mola vererek ilerlenmiş. Araziden çıktıktan sonra lamba yanmamış 2 haftadır.
Daha önce ne zaman değiştirildiğini bilmediğimizden şanzıman yağını değiştirmek istiyorum.
Şanzıman yağının isuzu trooper manual inde DEXRON III olması gerektiği yazıyor. Bunun GM markasının çıkardığı bir standart olduğunu öğrendim.
Birinci sorum Hangi marka yağ kullanmalı ? örn; Castrol Transmax ATF Dex III yada Mobil ATF 320...
yağ değişimini yaparken manual de yazdığına göre iki tapa dan altta olanı çıkartıp yağı boşalttıktan sonra kapatılacak,
sonra üstte bulunan tapa çıkartılıp taşıncaya kadar doldurulup kapatılacak.
İkinci sorum bu değişim esnasında şanzıman çalıştırılıyormu (kalan yağın boşaltılması açısından).
Yanlış varsa düzeltirseniz sevinirim, aracın bulunduğu yerde bilgili bir usta bulamayabiliriz :smiley:
Bu sorularıma da cevap verirseniz sevinirim.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,645
Kayıtlı Üye Sayımız
170,377
Kaydolan Son Üyemiz
x_ml

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR