Günümüz Şartlarında Discovery 3.9 V8

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ilhanmika Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 12
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 14,027

ilhanmika

Yeni Üye
Yer
Ankara
Merhabalar, sizce günümüz şartlarında 2001 model 3.9 v8 Discovery alınır mı?
* Yakıt meselesi başa bela olur mu? Gerçi bu araca niyetlenen yakıt konusunda biraz daha esnek olmalı diye düşünüyorum. (Yine de harcama ne kadar olur tahminen? Bilgi sahibi olmak adına soruyorum.)
* Sorundan başını kaldıramazsın diyen de var, zamanında bakımını yaptır sorunsuzdur diyen de var. Sizce durum ne olur?
* Tek araç olacak dolayısı ile tavsiye eder misiniz?
*Td5 ile kıyasladığım zaman fiyat farkı çok oluyor. Sizce Td5 almak daha mantıklı olduğu için bu sevdadan vazgeçmeli mi?
Teşekkürler.

Etiketler
Bu araçlar tek araba binelecek araç değil kesinlikle...
Kötü durumda bi araca denk gelirseniz , tamirden çıksada arabam olduğunu hatırlasam modu yaşamanız ihtimaller dahilinde olur
Benzinli motor td5 e göre daha az kıvır zıvıra sahip fakat benzini içmez , yutar
Temiz td5 daha mantıklı ama yine tek araç olmamalı , çünkü sürekli kullanım dolayısyla sorun çıkartacaktır

Td5 in başlıca motor sorunları , mazot kütüğü, kayış gergi bilyası, egsoz manifoltu bel vermesi dolayısyla kesik saplama, yakıt hortumları, yakıt pompası, turbo , arka keçe, üst conta yağ sızdırması , enjektör pul ve oringleri, yağ soğutucusu kaynaklı olur
Bu parçaları orjinali ile yenilenmiş araç tercih edin yoksa maliyeti 15 bin lira civarı bu parçalar
Enjektörler aşırı pahalı bu arada enjektör işi olmaması lazım...
Geri kalan sorunlar hepsi için için geçerli
Şanzuman kuyruk keçeleri , arazi şanzumanı ön arka keçeleri , genelde aracın altından yağ eksik olmamasına sebep olur, , pozisyon şalterleri genelde sorunludur, 3 amigos ışıklarını yakan araçlardan uzak durun , orjinal dışı aşırı yükseltilmiş araçlardanda uzak durun o ışıkları söndüremezsiniz
Bunlarada girerseniz maliyet 25 e çıkar
Motor falan gidikse bi 25 kağıt daha ekleyin nerdeyse aldığınız fiyata yaklaşır masraf ona göre

Son düzenleme:

Bu aracın masrafı pahalı değil diyenler, A dan Z ye yan sanayi parça veya çıkma parça kullananlar
Orjinal parçalarla ucuza mal etmek imkansız ötesi , hani yürür aksam olabilir belki ama motor şanzuman aktarma grubu orjinal dışı tercih edilmiş araçlar yine sorun çıkarmaya mahkumdur

Verdiğiniz bilgiler için teşekkürler. E maliyet bu kadar yüksek olacaksa tabi ki almak pek mantıklı olmuyor. Herşeyi tam olan bir araç bulmakta imkansız. Alternatif markalara yönelmeli o zaman. Heybeti, iç mekan ferahlığı diğer eksilerin önüne geçemiyor demek ki.

Masraflar göze alındığı zaman kıyas yapacak pek araç kalmıyor tabi. Eksiksiz hale getirildiği vakitte ancak. Dolayısı ile bize alternatif araçlara bakmak düşüyor.

Verdiğiniz bilgiler için teşekkürler. E maliyet bu kadar yüksek olacaksa tabi ki almak pek mantıklı olmuyor. Herşeyi tam olan bir araç bulmakta imkansız. Alternatif markalara yönelmeli o zaman. Heybeti, iç mekan ferahlığı diğer eksilerin önüne geçemiyor demek ki.
Herşeyi elden geçmiş araçlar var tabiki , siz almaya karar verin yardımcı oluruz

300 Tdi Discovery 1 düşünebilirsiniz. Parça konusunda sıkıntı çekmezsiniz... Yakıtı azdır. Alt takımlar çoğu Defender ile uyumudur. Keyifle binersiniz.

300 TDİ'lerinde maşallahı var fiyat açısından.Malum sitede fiyatlar ortada..Ortalama bir Td5'den fazla rakamlar isteniyor.Sonra da araçlar satılmıyor malesef..

Merhabalar, sizce günümüz şartlarında 2001 model 3.9 v8 Discovery alınır mı?
* Yakıt meselesi başa bela olur mu? Gerçi bu araca niyetlenen yakıt konusunda biraz daha esnek olmalı diye düşünüyorum. (Yine de harcama ne kadar olur tahminen? Bilgi sahibi olmak adına soruyorum.)
* Sorundan başını kaldıramazsın diyen de var, zamanında bakımını yaptır sorunsuzdur diyen de var. Sizce durum ne olur?
* Tek araç olacak dolayısı ile tavsiye eder misiniz?
*Td5 ile kıyasladığım zaman fiyat farkı çok oluyor. Sizce Td5 almak daha mantıklı olduğu için bu sevdadan vazgeçmeli mi?
Teşekkürler.

Merhaba,
Süleyman Bey her şeyi detaylı olarak açıklamış.

Ben de kendi yaşadıklarımı aktarmak istedim.
Süleyman Beyin söylediği doğru. Aldığım araç şehir içi araç olmasına rağmen (araziye vurulmamış, modifiye edilmemiş) karşılaştığım arızadan dolayı motoru ve şanzumanı tamamen elden geçirmek zorunda kaldım. Bu da bana neredeyse o zaman aldığım araba parasının yarısıydı. Ustam ve yapılan işçilik iyi olduğu için o zamandan beri rahatlıkla kullanıyorum sorunsuz olarak. Araba gerçekten iyi ise, yapılmış bile olsa bilen birileri tarafından yapıldıysa sıkıntı olmaz.

Bu yüzden çok iyi bilinen ve elden geçmiş bir araba bulursanız çok iyi olur. Süleyman bey bu konuda yardımcı olur.

Herşeyi elden geçmiş araçlar var tabiki , siz almaya karar verin yardımcı oluruz
hocam şuan ilanda istanbul ümraniyede 63bin tl istenen araç hakkında bilginiz var mı ? Şırnak Silopideyim görev gereği 1 yıl kadar daha burdayım. Fazlaca verip temiz bir disco2 almak istiyorum görüşleriniz nelerdir. Ya da özeden tavsiye edebileceğiniz araçlar var mı ?

hocam şuan ilanda istanbul ümraniyede 63bin tl istenen araç hakkında bilginiz var mı ? Şırnak Silopideyim görev gereği 1 yıl kadar daha burdayım. Fazlaca verip temiz bir disco2 almak istiyorum görüşleriniz nelerdir. Ya da özeden tavsiye edebileceğiniz araçlar var mı ?
Hiç lpg takılmaması avantaj , ben td5 kullandığım için V8 motor sorunsalları hakkında bilgi sahibi değilim , ama geri kalan herşey aynı tabi...
Araç siyah şayet boyada yanık yoksa boyanmış demektir boyanması bişey değil tabikide kaZaya karışıp karışmadığını iyi araştırın
Herşey bi yana V8 e ben kendi adıma 63 lira para vermem adam haklı blki o parayı istemekte ama ben vermem bu benim fikrim tabi
Lpg takarım maliyetim düşer diye düşünmeyin zaten lpg nin takma maliyeti var , benzini yuttuğu gibi lpg yide yutar , şuan 3 lira litresi tek araba olacaksa kasabilir
Diğer taraftada yazdım bence o 1 yılı bitirdikten sonra girin bu işe oralarda uğraşamazsınız ingilizle...

Son düzenleme:

Kardeş,temiz disco 2 bulabilirsiniz,yardımcıda oluruz,ama bu araçları illaki İstanbul, Ankara vs veya yakın yerlerde tamir parça işi olur.O yüzden siz görevi tamamlayın ondan sonra karar verin derim ben.Ne kadar temiz de olsa keyfe keder bir sürü kıvır zıvır yaptırmak isteyeceksiniz aldıktan sonra.Son olarak ben kesinlikle LPG li araç almam da kullanmamda

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,645
Kayıtlı Üye Sayımız
170,377
Kaydolan Son Üyemiz
x_ml

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR