Hayatınızın Dalış Noktası Hangisiydi?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mokinto Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 39
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 14,508
Ynt: Hayatınızın Dalış Noktası Hangisiydi?

Merhabalar, gerçi Türkiye'nin her dalış bölgesi kendine göre çok güzel ama benim için Kaş'ın yeri ayrı. Kanyon, Flying Fish .... buralar kesinlikle her dalgıç tarafından görülmesi gerken yerlerdir. Yurtdışında ise Sipadan Adası diyebilirim. Gerçi pahalı ve Türkiye'den ulaşması zaman alan bir yer ama yinede her dalgıcı büyüleyen bir bölge. Şu noktası veya bu noktası çok güzel diyemiyorum çünkü yaptığınız her dalıştan büyülenip çıkıyorsunuz. Köpekbalıkları, baracudalar, dev kaplumbağalar, hatta balina köpekbalığı(gerçi ben göremedim ama biz dalıştayken yukarıda şnorkel yapan bir arkadaşımızın yanından geçti ve etkisi bir hafta sürdü :D) . Yani uzun lafın kısası, eğer maddi ve zaman açısından imkanınız varsa kesinlikle tavsiye ederim. Tabi buralarda yapacağınız dalışlarda sıkıntı yaşamamak için dalış sayınızı ve tecrübenizi biraz arttırmanızda fayda var. ;)

Etiketler

VARHUB' Alıntı:
Merhabalar, gerçi Türkiye'nin her dalış bölgesi kendine göre çok güzel ama benim için Kaş'ın yeri ayrı. Kanyon, Flying Fish .... buralar kesinlikle her dalgıç tarafından görülmesi gerken yerlerdir. Yurtdışında ise Sipadan Adası diyebilirim. Gerçi pahalı ve Türkiye'den ulaşması zaman alan bir yer ama yinede her dalgıcı büyüleyen bir bölge. Şu noktası veya bu noktası çok güzel diyemiyorum çünkü yaptığınız her dalıştan büyülenip çıkıyorsunuz. Köpekbalıkları, baracudalar, dev kaplumbağalar, hatta balina köpekbalığı(gerçi ben göremedim ama biz dalıştayken yukarıda şnorkel yapan bir arkadaşımızın yanından geçti ve etkisi bir hafta sürdü :D) . Yani uzun lafın kısası, eğer maddi ve zaman açısından imkanınız varsa kesinlikle tavsiye ederim. Tabi buralarda yapacağınız dalışlarda sıkıntı yaşamamak için dalış sayınızı ve tecrübenizi biraz arttırmanızda fayda var. ;)
Sevgili Varhub, dediklerinize katılıyorum ama benim başlığı açarken düşündüğüm, bundan seneler sonra bile o yaptığınız dalışı aynen yaşayabilleceğiniz , sizde diğer dalışlarınızdan daha farklı izler bırakan dalışınız hangisi. Şimdi düşününce şu bölgede şunları bunları gördüm diyebiliyorum ama 1 dalışım varki (resimdeki) heralde hiç unutulmayacak olanlardan biri olacak. Başlığa gösterdiğiniz ilgiden dolayı teşekkür ederim buarada.

Tabiki haklısınız, şunuda söyleyeyim bunuda söyleyeyim derken asıl noktayı kaçırıyorsunuz :D. Benim için unutamayacağım dalış noktası Sipadan Adasıdır. Orada neredeyse bir sualtı belgeseli izliyormuşsunuz gibi dalış yapıyorsunuz. Ama anlatmakla olmaz, ilk fırsatta fotoları ekleyeceğim. :D

Unutamadığım 2 dalış birçoğunuz gibi Kaş Kanyon ile 1. Paris 2 dalışımdı. 2. sinde görüş çok düşüktü ki genelde böyle oluyormuş çok fazla bir şey anlamadım. Ayrıca gene Kaştayken, aniden karşımıza çıkan Carettayı gördüğüm dalışımıda unutamam.

Yaptığım işin pek doğal güzelliği olmasada çalıştığım en temiz su diyebilirim.Dalaman hava alanın jet yakıtı boru hattında küçük bir iş yaparken... ;D
http://www.youtube.com/watch?v=s9kkhM1fYo0

Merhaba,

Dalış noktalarım
- Kaptan Franko batığı
- Sarosta asker taşı
- Antalya falezlerdeki bir kaç deniz mağarası
- Kaş ta sargassum tarlası
- Fethiye de 60-70 m derinlere giden 90 derecelik muhteşem resifler

:smiley:) bu liste bitmez

Esen kalın

-
-

Ben tüplü dalış yapmıyorum. Derdim gücüm zıpkın elde balık kovalamak. Hal böyle olunca hikayeler scuba yapan arkadaşlarınki kadar renkli olmuyor ama 30 Ağustos Seddül Bahir dalışımı hiç unutmayacağım. Planktonlar çökmüş, yavru balıklar büyümüş, lüferler ve zarganalar arz-ı endam eylemiş. Harika bir gündü. Gerçi kendimi biraz fazla kaptırmış ve saati unutmuşum, eşim ve oğlum yana yakıla beni aramaya geldiler ama olsun :smiley:

İlk Kızıldeniz

Henüz denize yeni yeni alıştığım yıllardı ve sığ yerlerde yüzebiliyordum. ama kızıldenizde bulunmam sebebi ile oldukça ilginç şeylere şahit oldum. bunlardan bazıları kıyıya az bir mesafede biraz yüzüyor birazda mini dalmalar yapıyordum ki aniden karşımda kocaman iri siyah bir vatoz çıkıverdi. inanılmaz bir hızla sürekli yer değiştiriyordu, ben artık sudan çıkmış onun bu son derece çevik hareketlerini yüzeyden izlemeye başlamıştım. böylece epeyce bir zaman oynadıktan sonra uzaklaştı,sonradan öğrendiğime göre şuan bedavadan yaşıyormuşum meğerse!!.
Daha sonraları 2 metre mesafede envai çeşit rengarenk balıkları izleme şansım oldu. o zamanlar iyi bir yüzücü ve dalıcı olmadığıma çok pişmanım.

Sonraları türkiye
Yıllar geçtikçe artan bu merakım sayesinde artık iyi bir yüzücü ve ametör bir dalıcı olmuştum. şimdilerde sadece 7-8 metreye saniyelerle inip çıkabiliyorum ve tüp hiç kullanmıyorum. bu arada zaman zaman gitme imkanı bulduğum gökçeada da dalıyordum. fakat ilk defa batık savaş gemileri ile karşılaşmıştım,bu beni çok etkiledi.
Daha sonraki gidişlerimde bu savaş gemilerini eşim ve kızımada izletme imkanı buldum. kıyıya oldukça yakın olan bu batıklar 5-6 adet vardılar çeşitli büyüklükteydiler ve büyük bir heyecan ile seyrettik.
http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=41430.40
Buradan bakabilirsiniz :
Yanlız su altı fotoğrafçılığım olmadığından yüzeysel bir kaç poz çektim yer ile ilgili bilgiler linkte mevcuttur.

selam arkadaşlar bende ilk defa çanakkale saroz körfezinde kayıp cennet camp alanında dalış yaptım fakat amatörce zıpkın ve gözlü ile bir balıgın peşinden gidim derken 10 mt geçtim sanırım basınçtan gözlük yüzüme yapıştı kulaklarım fena basınç oldu ama balıkda ızgara oldu :D denizin altı farklı bir dünya aklımda hep tüpile derinlere dalmak var inş dalarız birgün.

henüz tüplü dalışa yeni gönül veren biri olarak çok fazla tecrübem yok ama RAS MOHAMMED'de maske-şnorkel yüzme fırsatım olmuştu, kesinlikle muhteşemdi. belki 4-5 saat yüzmüştüm ve kulaklarım kıpkırmızı güneş yanığı olmuştu. yuvasından kafasını çıkarmış "kim bu acemi çaylak" der gibi bakan müreni görünce biraz heyecan da olmuştu tabii :smiley:

Benim hayatımın dalışı Suudi Arabistan da Yanbu da gerçekleşti. Balık tanıma dalışında 3-4 metrelik çekiç başların ve Kaplan köpekbalıklarının arasına indik. Muhteşem bir duyguydu.

Tam bir Kaş fanatiği olarak Kaş Kanyon, şimdiye kadarki en özel dalış noktam.

Kanyon u ilk defa gördüğümde suyun altında önce nefesim kesilmiş, sonra da hayecanldan efes alışlarımın sıklığından tüpüm erkenden bitmişti. Akıntısı bile güseldi.. Tek kelimeyle, Muhteşemm....

1- Kaş kanyon ve pamuk batığı
2- Saroz ibrice tünel ve girişten önce kumluktaki vatozlar...

fethiye

5453_118894684182_609979182_2141204_5807660_n.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,645
Kayıtlı Üye Sayımız
170,333
Kaydolan Son Üyemiz
x_ml

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR