Karakaçanım :)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan impeesa Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 116
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 22,421
Ynt: Karakaçanım :smiley:

Ayrıca Karakaçan elektronik ateşlemeye çevrildi.
çift susturucu iptal edildi, yeni tek susturucu takıldı.
fren hortumları ve balatalar değişti.
yeni 72 amper akü takıldı
rotlar değişti
akis körükleri değişti.
sol forya bilyası dağıldı, değişti.
kornası değişti.
bujiler ve buji kabloları değişti.
tüm elektrik kabloları elden geçti ve derlenip toparlandı temizlendi.
aynalar değişti.
silecek mekanizması değişti.
cam suyu bidonu ve motoru değişti.
mahruti keçesi değişti
trans şaftı değişti
ön (kısa) şaftı değişti
yağ fitresi değişti
hava filtresi değişti
tüm sıvılar değişti.
[attachment=1]

08102010119.jpg

Etiketler

ön yükseltme yapılmış daha önce fakat rotil üst parçasına takoz eklenmemişti, rotil üstlerine keramit malzeme uygulandı.[attachment=1][attachment=2][attachment=3]

Dağılan trans şaft ve yeni trans şaft[attachment=4][attachment=5]

DSC01858.jpg

DSC01862.jpg

d (3).jpg

DSC01865.jpg

DSC01868.jpg

Herşey yapıldı lakin bizim karakaçan 2500 devirde silkinmeye devam etti.

Vibrasyon azalmıştı ama yine sıkıntı vardı. yinemi arazi şanzıman kulaklarına balans yapılacak derken ve aklımdan türlü türlü şeyler geçerken ( en korktuğum dönemdi) aklıma balanslar geldi.
Doğru rot balansa gidildi :smiley: ömrü hayatında hiç balans görmemiş olmalıki jantlar neredeyse yarımşar kilo kurşun yediler ve bizim karakaçan tüy gibi oldu.
Sonra Karbüratörcüye gidildi, karbüratör dağıtıldı, temizlendi toplandı. Açılmayan 2. boğaz açıldı.
Sonrada Karakaçan arazide oynamaya başladı. :smiley:
[attachment=1]

mühye (18).jpg

yükseltme ve foryo bilyasının dağılması ile birlikte tekrar rot- balans kontrol edildi.
Kamber açıları düzeltildi.
Makyajlarımızıda tazelediğimizi unutmamak lazım .[attachment=1][attachment=2][attachment=3][attachment=3][attachment=4]

k1 (7).jpg

kk (6).jpg

_MG_3746.jpg

_MG_3766.jpg

arabanız güzel olmuş güle güle kullanın
eski bir ladacı olarak size sabırlar diliyorum tabi sanayide zaman harcamayı seviyorsanız başka

Fotoğrafları görünce inanamadım. Sıfırlanmış, usulüne göre yükseltilmiş, insanın içinden çıkmadan gezesi gelen bir araç olmuş.
Bende daha önceden ameliyat masasına yatırdığım skoda kamyonetimin neden bu şekilde fotoğraflarını çekmedim pişman oldum...

st' Alıntı:
arabanız güzel olmuş güle güle kullanın
eski bir ladacı olarak size sabırlar diliyorum tabi sanayide zaman harcamayı seviyorsanız başka

Teşekkür ederim, Sanayi yi değil ama Nivamı seviyorum. Sabır bir kenara zevk veriyor bana kerata... :smiley:

Karadeniz Otoyolu' Alıntı:
Fotoğrafları görünce inanamadım. Sıfırlanmış, usulüne göre yükseltilmiş, insanın içinden çıkmadan gezesi gelen bir araç olmuş.
Bende daha önceden ameliyat masasına yatırdığım skoda kamyonetimin neden bu şekilde fotoğraflarını çekmedim pişman oldum...

Teşekkür ederim, gerçekten konforsuz fakat keyifli geziler sağlıyor. Umarım tekrar ameliyat edecek bir aracınız olur ve fotoğraflarsınız :smiley:

Bende siteye yeni üye oldum arkadaşlar bu araba benim çocukluk hayalim deyebilirim. Bütün bu tamiratlar + araba size kaç tl ye patladı sorabilirmiyim?

impeesa' Alıntı:
Sorunuza özelden cevap veriyorum, Nivayla aranızda bir elektriklenme varsa :smiley: www.nivatr.com adresinden daha detaylı bilgilere ulaşabilirsiniz.

Sanırım yeni üye olduğum için özelden mesaj atamadınız? İsterseniz emailimi veriyim.. Ladayla aramda elektriklenmeden çok daha fazlası var. Kullanma fırsatımda olmuştu. Ama kullandığım çok bakımsız bir araçtı. Kendi kendime demiştim bu arabayı bir gün alıp kendime bir güvercin yapıcam diye:smiley: Yakın bir zamandada yapıcam bunu çok uzak değil.:smiley:

yaa arkadaşlar alakasız bir konu ama nickimin altına remimi nasıl koayacağım bir türlü beceremedim ??? S.O.S ;D

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,645
Kayıtlı Üye Sayımız
170,333
Kaydolan Son Üyemiz
x_ml

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR