Karlı Zeminlerde Fren Rekorunu Kırmışım

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan vetaytek Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 33
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 11,697
Ynt: Karlı Zeminlerde Fren Rekorunu Kırmışım

vetaytek' Alıntı:
cuma akşamı kayseriye arabanın 30,000 bakımına gitmiştim.Akşam yozgata geri dönerken -15 de badallı bir yola girdik biraz hızlıydım birden fren boşaldı.allahtan düz yoldaydım gece geri kayseriye döndüm el freniyle.sabah ilk işim servise gitmek oldu varır varmaz kopardım yaygarayı servise geldik canımızdan oluyorduk v.s. hemen arabayı kaldırdılar abi sen bu arabayla nerelere gidiyon gelde bir bak altına dedi bir baktım arabanın altında ne kadar boşluk varsa kar ve buzla dolmuş fren rekoru ve etrafındaki kablolar buz kalıbının içindeydi.Meğer buz kalıbınn ağırlığı soğuk ve badal birleşimi rekorun fren merkezine gireceği yerden koparmış.yedek parçayı bulamadılar sanayiye gönderip rekorcularda parçayı yaptırdılar.sorunu hallettiler servisle alakası yoktu ama yinede ücret almadılar.buda bir unutulmaz iki gün yaşattı...paylaşasım geldi...
arkadaşım büyük geçmiş olsun sen bu durumun tek örnegisin ALMANYADA GERİ ÇAGRILAN DUSTERLER BAŞLIGINI MUTLAKA TAKİP ET VE BAŞINA GELEN BU DURUMU DACİAYA MAİL AT .BEN SENİ BU KONUYA ÖRNEK OLARAK DACİAYA BİLDİRDİM VE KONU RENO MAİSTE İNCELEMEDE.

TAKİPÇİSİ OLUN LÜTFEN SELAMLAR

Etiketler

.renonun verdigi cevab beni tatmin etmemiştir ve olayın takipçisiyim.bu rekor hatasının hangi üretim seri nosu arsındaki araçlarda oldugunun cevabını istemekteyim.ancak o zaman herkes tatmin olabilir bir sorun olmadıgına dair.

Müsait bir zamanımda, aracım lifte kaldırıldığında o sözü geçen arka fren hortumlarına bir bakacağım.
Artık nerede, nasıl duruyor, etrafı bir sacla, mikayla kapatılabilir mi merak ediyorum.

Tahminimde, biryerlere sürtmesin takılmasın diye bir kuytu çukurun içindedir.
Teker döndükçe karı o çukura topluyordur. Kar sıkıştıkça buza dönüşüyor ve buz kütlesinin ağırlığıda aşağı doğru sarkarak koparıyordur.

Merak ediyorum bir açıklama yapılacak mı? İnsana değer veren firma en azından 'biz o hatalı seriyi ihtal etmedik' şeklinde bir açıklama yapmalıydı.

Bu tür durumlarla karşılaşmamak için benim uyguladığım tedbir 100-150 tl'ye satılan amatör basınçlı yıkama makinası almak oldu. Aracın altını temizleme gerektiğinde her zaman yıkamacıya gidecek fırsat olmadığından ara sıra ulaştırabildiğim yerlere kadar kendim basınçlı su tutuyorum

Abdullah bey o aletin neye benzediğine nereden temin edilebileceğine vs dair biraz daha bilgi paylaşabilir misiniz? Hangi şartlar altında kullanılabiliyor?
Teşekkürler..

Yav bırakın basınçlı suyla yıkamayı falan!

Karlı yerlerde kullanırken buz birikmesin diye yıkama makinesimi alıcaz böyle saçmalık varmı ya?

Bu skandal olayın nasıl çözüleceğini konuşun!

Karadeniz o. bey, skandal bir yana, önlem almaktan bir zarar gelmez. Olayı çözmek istiyorsanız yol belli: Almanyada geri çağrılan araçlara ait resmi geri çağrım bildirisi varsa onu alıp dilekçeye ek olarak sunuyorsunuz tüketici hakları mahkemesine...

Bir dönem oyak bir kampanya yapmıştı ve yeni üretilen megan II leri çok uygun fiyata askeri personele satmışlardı.
Aradan 3-5 ay sonra sorunlar ortaya çıkmıştı satılan megan II lerin çok büyük bir çoğunluğunun sol arka amortisörleri sorunluydu.
Alanlar çok pişman olmuştu. ve reno bu durumu umruna takmamıştı.

Şimdi bu başlığı okuyunca aklıma bu olaylar falan geldi. Çok geçmiş olsun çok çok ciddi bir durum bu.
Allah korusun bu tip bir durumda kaza geçirseniz kazanızın sebebinin bundan kaynaklandığınıda ispatlayamazsınız. kaza sırasında kopmuş frene basmamışsınız derler.

aracın altında sağında solunda koruma altına alınmamış hayat fonksyonlara kumanda eden kablo ve hortumların fotolarını çekip sanayi bakanlığına şikayette bulunabilirsiniz.
Başka bir konudada bi duster kullanıcısı frene bastığımda tekerlekler boşa çıkıyor yazmış. bu konu ile alakası olabilir. hortuma baskı gelmiş olabilir.

Öncelikle geçmiş olsun bende servise gittiğimde liftin altında toprak bir tepe gördüm abartmıyorum tartsan 400-500 kg gelir hangi araçtan çıkdığını sordum merakla dacıa logan vardı gitti dediler veterinermiş oda iş gereği gittiği yollar malum bişey denemez tavsiye edildiği gibi basınçlı yıkama burda işe yarar ama buzlanma konusunda bilemem.

Başka bir konudada bi duster kullanıcısı frene bastığımda tekerlekler boşa çıkıyor yazmış. bu konu ile alakası olabilir.

O konuyu okudum, yazan arkadaş ABS sistemi ile ilk kez tanışıyor gibi bir hadise vardı. Anormal bir durum yok yani.

ARKADAŞLAR SERVİSE İLERİKİ GİTMELERİMDE BU KONUYU GÜNDEME GETİRDİM AMA PEK DOYURUCU CEVAP ALAMADIM SÖYLENEN REKORUN ÜZERİNDE 10 KG LIK BUZ KÜTLESİ VARKEN ARABA ÇUKURA HIZLI DÜŞTÜĞÜ İÇİN TARTIP KIRMIŞ.
BAŞKA BİRŞEYDEN HABERLERİ YOK ZATEN USTALAR ARABYI TANIMIYOR Kİ YORUM YAPSINLAR MAALESEF RENAULT SERVİSLERİ BÖYLE

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,645
Kayıtlı Üye Sayımız
170,377
Kaydolan Son Üyemiz
x_ml

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR