Evet köpekler bizden ne ister!
Motosikletle gezerken pek umursamıyorum onları ama bisikletle işler değişiyor...
Daha çok herhangi bir yerde herhangi bir köpekten gelmiyor tehlike, genellikle fark etmeden ( artık fark ediyorum ) onların bölgesine girmiş oluyorum,
ve onlarda beni ordan uzaklaştırmaya çalışıyor oluyor, tabi biz insanlar için tüm dünya bizim bölgemiz, ama sokaklarda yaşayan köpeklerin de kendilernce bir bölge kavramı var,
Yeni bisiklet almıştım, aldım ama hep bir işim çıkıyordu iki üç gün üst üste çok binmek istememe rağmen binemedim, artık canıma tak etti akşam vaktiydi, artık yeter dedim giyindim çıktım...Ki geceleyin köpeklerin bu bölgelerini koruma isteği daha bir artıyor, geziyorum sakince, derken bir sokağa girdim üç beş köpek toplanmaya başladılar, tedirgin oldum bastım var gücümle ilk sokaktan çıktım ama artık rahat değilim gerildim, başka bir sokağa tam girmiştim ki, iki tanesi üstüme doğru koşmaya başladılar, artık basamıyorumda biri önümde biri arkamda deli gibi havlıyorlar, halen bisikletin üstündeyim, pedal çevirmekte ısrar ediyorum ama ikiside aşırı sinirli tekerlere doğru bana doğru havlamaya devam ediyorlar, baktım susacakları yok, bekliyorum bekliyorum susmuyorlar, gitmemede izin yok, önümü arkamı tutmuşlar, artık dedim buraya kadarmış! İndim bisikletten hızlıca koştum yerden irice bir taş aldım, ardından ben onları kovalamaya başladım, bir anda nasıl böyle hızlı koştuğumu bende anlamadım ama, iş değişti, avdım avcı oldum, hem koşuyorum hem bağırıyorum "şimdi kim kaçıyor söyleyin! şimdi kim kaçıyor!..." diyerekten
;D ;D ,biri hemen sindi kaçtı, umurumda değil isterlerse ısırsınlar, artık ben delirdim, diğerini kattım önüme olanca gücümle koşuyorum köpekte kaçıyor, en son elimdeki taşıda yola attım, ortalık toz duman, köpekler kaçtı gittiler sokaktan...
Böylece sokak artık benim olmuş oldu ;D
Ama tabi ne bisikletle gezme keyfi kaldı, ne sporu, ne pedal basması hiçbir şey, o günden sonra bir daha Zekeriyaköy'de özellikle geceleri bisiklete binmiyorum.
Türkiye bir köpek ülkesi, tüm sokaklar köpeklerin, köpekler mahallelerine giren yabancılara havladığı için herkes bu işten memnundur bile, ama bu sağlıklı bir durum mu, bence değil, benim bisikletle gezemediğim sokaklarda çocuklarda oynayamaz, bebeklerde gezdirilemez.
Umarım bir gün birileri bu sorunu medeni yöntemlerle çözer. Belediyelerin koyacağı ek bir vergi ile pekala gerekli bütçe de oluşturulabilir.