Niva ya da Başka Öneriler, Yardımlarınızı Bekliyorum.

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan bilteach_85 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 30
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 7,583

bilteach_85

Yeni Üye
eşim artvinde görev yapmakta ve şubat ayı gibi bende orada olacağım büyük ihtimalle artvinde gezecek yer çok olması ve kış şartlarınıda düşünerek ikinci bir araba almayı düşünüyorum aklımda 7 - 8 bin vererek alınabilecek bir arazi taşıtı var sanırım niva bu fiyata uyan tek araç sadece kış şartlarında şehir içi kullanmak ve toprak dağ yollarında ( birçok takside sorunsuz gittiği söyleniyo bu yollarda ) kullanmak için ne önerirsiniz son sınırım 10 bin olur yardımlarınız için şimdiden teşekkürler

Etiketler
Ynt: Niva ya da Başka Öneriler, Yardımlarınızı Bekliyorum.

Öncelikle foruma hoş geldiniz.Bir niva kullanıcısı olarak aracımdan çok memnunum.Çünki daha beni birgün olsun karda,buzda,çamurda,asfaltta,dağda bırakmadı.Görevim icabı hergün dağlardayım ve tek başımayım.Ancak evime herzaman döndüm.O bütçelere göre birtane derlitoplu niva bulabilirsiniz.Alırken iyi incelettirin bir ustaya ve öyle alın.İyi araştırma yapın ve netten de takip edin aceleci olmayın.
saygılar
Mustafa

mustafa bey çok teşekkür ederim ilginiz için bende çok acele etmiyorum bir arabamız olduğu için sorunumuz yok şimdilik dediğiniz gibi iyi bir araştırma yapmak lazım belki burdaki abilerimizdende yardımcı olan bulunur nivadan memnun olan kişileri gördükçe içim daha bir ısınıyor bu arabaya :smiley:

www.nivatr.com burada niva hakkında istemediğiniz kadar bilgiye ulaşabilirsiniz. :smiley:

ilginiz için çok teşekkürler siteyi incelemeye başlayım bakalım daha neler göreceğiz niva hakkında bilmedğimiz

Bence NİVA en uygun tercih olur . Düzgün bir niva kolay kolay yolda bırakmaz , parçaları ucuzdur bol bulunur . Ustalığı çok komplike değildir(diğer arazi araçlarına göre) . 10bin tel ye kadar Artvinde ikinci araç olarak kullanmak üzere daha makul ve uygun bir araç bilmiyorum ;)

Artvinin sahil kesimi için değil ama iç kesimler (deniz görmeyen yerleri) 4x4 bir araç çok iyi olur... özellikle de kışın...

10 bin TL'yi aşmayacaksanız sonuç Nivadır...

Şimdiden hayırlı olsun...

ben merkezde kullanmak için alıyorum dediğiniz gibi iç kesimler çok farklı geldi bana bir hafta kaldım sadece ve çevredeki yeşil ve güzel görünüm resmen aklımı aldı ve buralarda gezmek için bi 4X4 gerekli dedim içimden sizce takviye vitesli bir araç sorun olurmu kullanma açısından ben hep manuel taksi kullanan birisiyim kusura bakmayım sürekli soru soruyorum ama haftaya eşim sivasa gelecek ve bir arkadaşın tanıdığında varmı hem deneme sürüşü yapacaz inş. bizde nivacılar kervanına katılacağız

Nivanın 3 kolu vardır . 1 büyük normal vites kolu . 2 - orta boy arazi vitesi , iler ittirdiğiniz ek çekiş gücü sağlar . 3-küçük boy orta difransiyeli kilitler .

Normal araç kullanmaktan bir farkı yok . Arazide dik çıkışlar vs güç gerektiren işler doluğundan 2 numarayı yerine göre 3 numarayı kullancaksınız . Araç yine norma vştrsş şle hareket edecek .

Arazi vitesi sorun değil büyük bir avantajdır :smiley: kullanımına da hemen alışırsınız...

Şaka bir yana Bayburtluyum, vaktiyle Artvinin de sahilinde epey gezdik-dolandık, merkeze hiç yolum düşmedi ama içerde Yusufelini gezmiştik...

Yani kısacası yöreyi ve araziyi biliyorum, geziyorum... Niva'dan (inşallah temizine denk gelirsiniz) memnun kalacaksınız... özellikle kışın "iyi ki Niva almışım" dersiniz... kaloriferi ve karda-buzda harika gidişinden dolayı...

Bu arada Doğu Karadeniz Niva yatağıdır... Parça-servis-usta sorunu yaşamazsınız... bakımı-masrafı sizi üzmez... fayda/masraf olarak Niva rakipsiz sayılır...

Lakin buraya bakmadan ve deneme sürüşü yapmadan son kararınızı vermeyin derim;

http://nivatr.com/nivaForum/index.php

çok teşekkürler arkadaşlar bugün bi deneme sürüşü yapma şansım oldu fakat eşim arabayı ilk gördüğünde pek hoş tepki vermedi haliyle bayanlar biraz işin görsel kısmınada bakıyorlar sanırım bizim arabada satılıp 35 40 bin verip grand vitara alacağız 3 kapılı olanlardan inş. sizin nivadan memnun kaldığınız kadar ben vitaradan memnun olurum cvp yazan arkadaşlar tekrar tekrar teşekürler

Hayırlısı olsun. Benim hanım da beğenmemişti ama zamanla o da alıştı. Keşke Nivada karar kılsaydınız.

hala kesin karar vermiş değiliz ama bu ne ya demesi hala kulaklarımda ben beğendim aslında çok farklı bişey sürüşü gidişi hoşuma gitti ilk kullandığım arabayı anımsattı bana bizim marketin emektari pejo j9 gibi yerden yüksekte gitmek apayrı birşey sanırım

Hepsini kullandım arazi amaçlı sadece niva diyorum.Arazide eğer kullanmasını bilirseniz ne yolda, ne derede,nede karda bırakmaz sizi....

Kararınız ne olursa olsun, hayırlı olsun...

Bizimki de sürene kadar, özellikle arzide test edene kadar Nivaya "bu nasıl bişey, adı ne markası ne" derdi... :smiley:

35-40 bin TL arabaya verecek param olsa bile gene Niva alırdım...

25'e sıfırını al
5 lira da gönlüne göre içine-dışına harca

30 liraya seni hiçbir yerde utandırmayacak, parçası-ustalığı ucuz, diğer 4x4'lere göre az yakan ve kendinden pahalı 4x4'leri arazi de şaşırtan bir aracın olsun... 10 lira da cebimde kalır... :smiley:

Niva69 hocam bu son önerin cidden çok hoş :smiley: 10 bin lira ilede hayatımızın tatilini yapma fırsatı aslında hiçde fena fikir olmaz ben en iyisi güzel bi yol haritası çizip öle bi fikir ile eşime gideyim bakarsın tatili görürde vazgeçer ama arabanızı kısa sürede olsa kullandım ve gösterdiğiniz ilgiyi fazlası ile hakediyor bence ödediğiniz parayı sonuna kadar hakediyor gibi anlattıklarınızdan bunu anlıyorum

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,645
Kayıtlı Üye Sayımız
170,343
Kaydolan Son Üyemiz
x_ml

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR