Ralli Art Uygulamaları İçin Yardım.

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan kotu_adam Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 78
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 42,313

Etiketler
Ynt: Ralli Art Uygulamaları İçin Yardım.

lokosit ve kötü adam simoto fiat olarak uygun ve çok kalite ürünleri olduğu icin tavsie ettim size k.bakmayın dediğim gibi ben tarafsızım kimin ne ürettiğini tam olarak bilmiyorum ama kaliteli malları olduğu icin tavsie ettim size

AEM VE PİPERCROSS tr mümesili ve act porselen debriyaj kitlerinden tutunda dc eksoz koni HR TEİN otto koni gibi tüm profesyonel tuning ekipmanları getiren kişiler kendileri ile görüşün

BAYÇU ve YAMAN beyle görüşün Eski çalıştığım firmada surekli alış veriş yapıordumçok iyi tanırlar onun için eski çalıştığım yerin adını ve adımı söyleyin partek ten CAN veya tuningvagonu.com dan CAN vasıtası ile arıyoruz derseniz Yaman da Bayçu da yardımcı olur eğer ellerinde yok ise 2 aydan kısa bir sürede gelir
FORD MONDEO ARACIMDA AEM COLD AİR İNTAKE KİT VARDI SEAT CUPRA DA pipercross kit vardı arkadaşlar kendileri ile görüşün onlardan da yardım alamaz iseniz daha farklı firmalara referans vererek yine bulmanıza yardımcı olurum problem yok daha bir çok ithalatcıyı tanıyorum

aşağıdaki linkten telefonlarına ulaşabilirsiniz

http://www.powershoponline.com/

Can bey; EGR valv iptali hakkında sizinde görüşlerini alabilirmiyim? Faydalımıdır? Avantajları varmıdır?

kotu_adam' Alıntı:
Can bey; EGR valv iptali hakkında sizinde görüşlerini alabilirmiyim? Faydalımıdır? Avantajları varmıdır?

1 ci sayfada lokosit sordu cevapladım hemde hemen sizin mesajınızın üstündeki mesajda cevabı var %100 okuyun bence kaçırmışsınız gözden

faydalımı = zararlı
avantajlımı = avantajsız

ömür kısalığı,yıpranma ve katalitik konvertörün ve eksoz sisteminin kısa surede tıkanmasına neden olur

c@n' Alıntı:
mehmet gazihan ın sattığı power box lar çok az sayıda gelmişte olsa çok kaliteli ürünlerdi bende deneme fırsatı buldum ama devamı gedimi geliyormu bilmiyorum ama harita konusunda iyi

DYNO performans tuningde çıkmadı iseniz dayno ya çıkmış olarak kabul edemem çünkü %1 lik hata payı olan teknik ünv ve tüv onaylı olan tr de tek dyno 50 - 60tl belki biraz yuksek fiatı ama en iyi sonuç burada alnıyor en kısa surede perofrmnas tuningde dynoya girmelisin tr deki diğer dynolar free dyno dur karşı güc uygulamalı ve yol simlülasyonu ile tam tork ve tam güc oran eğrisini alıcaksınız beim tavsiem budur

EGR valfi iptali çok zengin olduğumuzun göstergesidir.Motorun ömründen 100.000 km çalmaktır

EGR valfi exhaust -gas recirculation harflerinn kısaltmasıdır.
türkçesi eksoz gazı geriçevirici beslemesi diye çevirebiliriz.
Ne iş yapar derseniz eksoz gazının içindeki yanmamış gazları geri çevirerek tam yanma için yanma odasına gönderir.Kontrol edilen NOx gazlarıdır.Bu sökülürse çıkış serbest demektir.Bu ilk başta emisyon gazların değerlerinin bozulması demektir.uzun dönemde yanmamış gaz eksozdan sokağa atılan boş para ve çevre kirlliği demektir.Motorda tam yanma olmadığı için motorun hareret yapma olasılığı artar düşük devirlerde tepkiler azalır yuksek devirlerde tepkiler coğalır son hız bir miktar artar.Eger EGR bozuldu ise aracınızda çok hırpalanmış anlamına gelir turbo dizel araçlarda bence egr nizle mutlu mesut devam edin bu arada egr iptali sonrası çoğunlukla arac soğutma sistemlerinde modifikasyona gidilir

EGR leri sadece otodrag yarışları icin hazırlanan dizal klasmanda yarışacak araçlarda yapardık egr iptalini soğutma sıvısının %75 antifiriz ve çift fana cevirip termostatıda 78 dereceye cevirerek kullanırdık alt devirlerde kabedilen gücü geri kazanaba bilmek icinse eksoz sisteminde değişikliklere giderdik

Evet arkadaşlar kısa bir araştırmadan sonra

2.5 dizel motorlu l200 araclar icin K&N de kutu ici filtre bulunmakta Türkiye mümesili olan Birlas tarafından getirilmekte yurt dışı stok koduda 33-2951 olarak geçiyor birlas a sipariş verirseniz bu kod ile 10 gun içinde getirir diye biliyorum ama yinede marka model yılı olarak teyit ettirin ben 2009 L200 olarak baktım bu çıktı saygılar

Bu başlık altında bilgilerini paylaşan tüm arkadaşlara gerçekten teşekkürler..
Yararlı ve okunması gereken bilgiler kesinlikle..
Sevgilerimle

PajeroCat' Alıntı:
Bu başlık altında bilgilerini paylaşan tüm arkadaşlara gerçekten teşekkürler..
Yararlı ve okunması gereken bilgiler kesinlikle..
Sevgilerimle

inşallah açıklayıcı olmuştur aklınıza takılan bir soru olursa konu üzerinden veya ö.m yolu ile sorun 1 2 gun icinde hemen cvp larım sorunuzu

Selamlar,
Arkadaşlar aracıma Drakebox'ın altta linkini verdiğim ürününü almayı düşünüyordum ancak yazılanları okuduktan sonra emin olamadım. Bu ürün tam olarak chip tuning mi yoksa power box mı? Ralliarttan farkı nedir? Aracıma zarar verir mi? Vermezse de ekonomi sağlar mı ve ne gibi eksileri ve artıları olur?

http://cgi.ebay.com/ebaymotors/chiptuning-tuningbox-chip-tuning-powerbox-box-DrakeBox_W0QQcmdZViewItemQQhashZitem3c9f7978b5QQitemZ260373575861QQptZMotorsQ5fCarQ5fTruckQ5fPartsQ5fAccessories#ht_4017wt_939

Saygılar Emre.

huntertmt' Alıntı:
Selamlar,
Arkadaşlar aracıma Drakebox'ın altta linkini verdiğim ürününü almayı düşünüyordum ancak yazılanları okuduktan sonra emin olamadım. Bu ürün tam olarak chip tuning mi yoksa power box mı? Ralliarttan farkı nedir? Aracıma zarar verir mi? Vermezse de ekonomi sağlar mı ve ne gibi eksileri ve artıları olur?

http://cgi.ebay.com/ebaymotors/chiptuning-tuningbox-chip-tuning-powerbox-box-DrakeBox_W0QQcmdZViewItemQQhashZitem3c9f7978b5QQitemZ260373575861QQptZMotorsQ5fCarQ5fTruckQ5fPartsQ5fAccessories#ht_4017wt_939

Saygılar Emre.

power box larda ekonomi sağlama özelliği yok denicek kadar azdır ki bu bahsi gecen ürün bir box tur ürünün markasını yeni gördüm ve duydum daha iyi bir ürün almanızı tavsie ederim

c@n' Alıntı:
power box larda ekonomi sağlama özelliği yok denicek kadar azdır ki bu bahsi gecen ürün bir box tur ürünün markasını yeni gördüm ve duydum daha iyi bir ürün almanızı tavsie ederim

Selamlar,

Teşekkür ederim Can Bey. Peki tavsi edeceğiniz bir ürün var mı? Aracım 2007 model L200. Ben Ankarada oturuyorum ve işlerimden dolayı İstanbul'a gelmem biraz zor. Ralliart tarzı satın alabileceğim bir ürün var mıdır veya bu işlemi chiptuning işlemini sıkıntısız yaptırabileceğim bilindik bir yer var mıdır ? Aslında ralliart almak istiyordum ancak servisim bana 3000TL gibi bir rakam çıkardı vazgeçtim. Sonuçta yapılacak işlem bence o meblanın çok altında birşey.

c@n' Alıntı:

Selamlar,

Teşekkür ederim Can Bey. Peki tavsi edeceğiniz bir ürün var mı? Aracım 2007 model L200. Ben Ankarada oturuyorum ve işlerimden dolayı İstanbul'a gelmem biraz zor. Ralliart tarzı satın alabileceğim bir ürün var mıdır veya bu işlemi chiptuning işlemini sıkıntısız yaptırabileceğim bilindik bir yer var mıdır ? Aslında ralliart almak istiyordum ancak servisim bana 3000TL gibi bir rakam çıkardı vazgeçtim. Sonuçta yapılacak işlem bence o meblanın çok altında birşey.

c@n' Alıntı:

Markasını yeni görüp daha önce duymadığınız bir ürün...Drakebox
Neye dayanarak daha iyisini tavsiye ediyorsunuz ?
Yeterince iyi olmadığına nasıl karar verdiniz ?
Yakıt ekonomisi sağlama özeliği olmadığını hangi verilere dayandırdınız ?
Ayrıca EGR valv iptalinin zararlı ve avantajsız olduğunu bu denli iddialı olarak ifade edebilmek için
elinizde veri var mı ?
Eğer zararlı ise aracın EGR valvini daha fabrikada iken iptal eden markalar bunu neden yapmaktadırlar (Renault Kangoo vb) ?

Selim

selimsarper' Alıntı:
Markasını yeni görüp daha önce duymadığınız bir ürün...Drakebox
Neye dayanarak daha iyisini tavsiye ediyorsunuz ?
Yeterince iyi olmadığına nasıl karar verdiniz ?
Yakıt ekonomisi sağlama özeliği olmadığını hangi verilere dayandırdınız ?
Ayrıca EGR valv iptalinin zararlı ve avantajsız olduğunu bu denli iddialı olarak ifade edebilmek için
elinizde veri var mı ?
Eğer zararlı ise aracın EGR valvini daha fabrikada iken iptal eden markalar bunu neden yapmaktadırlar (Renault Kangoo vb) ?

Selim

evet ilk önce hala egr egr diye sölediğiniz icin söylüyorum fabrika egr iptalini yapıor ise bu onların sadece egr iptal ettikleri anlamına gelmez fabrika iptal edilmiş egrlerde sensörlerden tutunda soğutma sisteminden eksoz sistemine kadar değişikliğe gidiyor.

Sizin egr iptalinin faydasını gösteren verileriniz varsa bizde de değil tüm ustalarda egr iptalinin zararını göstericek veriler var ben burada bilgi paylaşımı yapılsın istiyorum ama böyle sürtüşmeli şu varmı bu varmı ya dönücekse illa görmek istiyorsanız sürekli istanbul trafiğinde aynı şartlar altında çalışan 2 araç ile deneyin biri iptal edilsin diğeri standart hali ile devam etsin ne olucak gözünüzle görün

adı gecen marka box uygulanmış hiç araç gelmedi bugune kadar onun icin ben başka marka bakın dedim benim tavsiye ediceğim boxlardan biri alpin dir. (YİNE SÖYLÜYORUM ADI GECEN MARKALARLA HERHANGİ BİR MADDİ İLİŞKİM OLMADIĞI GİBİ MANEVİ İLİŞKİMDE YOKTUR)

zamanında çok uygulanmış araç gördüm box çalışması türkiye şartlarına göre çok güzel hazırlanmış box lar gördüm marka belirtmek istemiyorum sonra herhalde yanlı bir kişiyim sanıyorsunuz

eğer siz bahsetmiş olunan markadan memnun iseniz aracınızda vardı arkadaşımıza tavsie edebiliriz

(free dyno değilde simülasyonlu bir dynoda ters güc uygulamalı net bir ölçümünüz varsa paylaşın bilgimiz olsun bizlerinde)

1. Mekanik EGR valv iptalini aracımın yetkili servisinde olması gerektiği gibi yaptırdım.
Öncesi ve sonrasında (1. hafta ve 1. ay) kopntrolleri yapıldı.

2. Drakebox2 italyan box sistemi geliştirilerek 2009 un son çeyreğinde satışa sunulan bir sistem.
Uygulanan araçları görmemiş olmanız normaldir.

Bu iki uygulamayı aynı anda yaptırmadım.
Böylece etkilerini ayrı ayrı gözlemleme şansım oldu.

Drakebox2 ile bu araçta 185 bg elde edildiği söylenmekte (Fabrika çıkışı 136 bg) .
Bulunduğum yerde dyno bulunmadığından. güç ve tork değerlerini netleştirme şansım yok.
Araçla ilgili uygulama sonrası müşahadelerimi bir önceki sayfada yazdım.
Aracın box (setting 5) ile 185 bg güç ürettiğini sanmıyorum ve bunun setting 9 değeri olduğunu düşünüyorum.
setting 5 de yakıt sarfının artmadığını gözledim, ancak setting 9 da bariz olarak artacağını düşündüğümden
setting i değiştirmiyorum.
Dyno parametreleri beni fazlaca ilgilendirmiyor
Önemli olan aracın üzerinde iken kullanıcının ne hissettiğidir.
Araç güzel kafa kaldırıyor, iyi tırmanıyor, 0-100 ü fevkalade..yakıtı makul..

Uygulamayı aracımda gerçekleştirdim gözlediklerimi müşahedelerimi yazdım..
faydalı zararlı vb yorumlara girmedim.
Uygulayanın izlenimi en kıymetli olandır.
Benim de hiç bir ürünle ticari ilişkim yok.
Yazılanlar tarafsız gözlemlerdir.
ÖĞRETEN ADAM üslubu ve pragmatik - net kesin hükümler yersizdir.

Yine arkadaşlara dizelim.com sitesinde EGR valv iptali ile ilgili topiği incelemelerini tavsiye ederim.
Ayrıca donanım haber "L 200 2008 olanlar..." topiğinde drakebox vb box uygulaması yapanların izlenimleri mevcuttur

Selim

ben yine belirtiyorum eğer sıfır alırken aracınızı egr iptal edilmiş şekilde alabiliyorsanız alın arkadaşlar (garantinizi bozmadan) gerekli sensör değişimleri soğutmas sistemi değişimlerini

ilk önce sunu söyliyim chip tuning ve box tuning yaptıran müşterilerin %89 memnun kalır araçlarında diğer %11 lik bölüm memnun kalmaz % 89 luk bölümdeki insanlar daha önce 300 bg üstü güc üreten bir aracı uzun soluklu kullanmamışlardır ve 10 bg artış bile çok fazladır onlar ben onun icin 150 bg altındaki araçlara tuning bence şart gözü ile bakan birisiyim 150 bg dediğimiz gücler ağır araçlar icin güc değildir ancak chip tuning ile tork ve güc eğrisini yukselterek daha tatmin edici hale getirilebilirler bu 150 bg lik araçlarda %11 300 BG aracı 550 bg 600 bg nasıl cıkar diye danışmaya gelir zaten

ancak dediğiniz gibi değil 136bg aracı 185 bg icin aşırı duman atan bir arac haline gelmesi lazım aracınızın 165 bg civarı bir güctedir aracınız şuan buna emin olun ve artık bir dyno ya çıkın bakın yine söylüyorum free dyno değilde karşı güc uygulamalıda kalibrasyon yapılırsa en iyi tork değerini görün İstanbula yolunuz düşerse misafirim olun Çayımı icin Sizi dünyadaki en iyi yol simülasyonlu dyno cihazlarından birine aracınızı cıkarmanıza yardımcı oliyim . . .

biz yıllardır hava filtresinden 8 bg alan katalitik iptalinde 10 bg alan veya aldığını söyleyen arac sahiplerini dyno üzerine çıkmalarını söyledik ve gerçek güclerini görmelerini sağladık ve ilerleyen zamanlarda bizlerden yardım aldılar

örnek vericek olursak

1999 model 106 gti aracı atmosferik araca ki biz bu arac icin motorun tozunu alsan bile güç veriyor deriz

cold air intake kit ve chip tuning ile birlikte uyguladığımız vede dereceli eksantirik ile noktayı koyduğumuz aracımızda 22 bg gibi güc alabildik ki çok ciddi rakamlardır bunlar he diceksinizki bu arac atmosferik turbo değil olsun ben yine yazdım bg ler öyle havada uçunca 185 bg lik 2.5 motor demek duman dumana giden turbo dizel demektir.

bakın ben size bişey demiyorum ama benim mesleğim bu yıllardır bu işi yapıyorum ve yıllardır gördüklerimi sizlerle paylaşıyorum bunları okumanıza rağmen yine yorum yazıcaksınız böyle böyle die anlatıcaksınız ancak hesap kitap meselesi bu ve tecrube meselesi siz belki 3 aracınızda denediniz ben 3333 araçta denedim ve benim bu konudaki son mesajım daha cevap yazmıcam nasıl ben sizin doğrularınızı saygı ile kabul ediyorsam benim doğrularımında saygı cercevesinde kabul edilmesini isterim

130 bg T5 transporter chiple 174 bg oluyor problemsiz hemde herkez memnun kalıyor ancak 174 bg T5 caravelle chiple max:181 oluyor tatlı bir duman yapıyor. bu araçlarda 2.5 cc turbo motora sahipler

umarım beni anlamışınızdır . . . SAYGILAR

Bu tip Konularda Nekadar bilgili olduğumuda siteye üye olan hayatta bu siteden önce yüzünü görmediğim Kakyol nickli Kıvanç arkadaşımıza mehmetcan a sorabilirsiniz .

NOT: Atmosferik araçlarda chip tuning %8 İla %10 arası artış verirken çok nadir %12 görülür

Turbo dizel ve turbo araçlarda bu rakam %23 ile %31 maksimizesinde dir.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,645
Kayıtlı Üye Sayımız
170,343
Kaydolan Son Üyemiz
x_ml

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR