Sigarayı Bırakanlar Listesi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan gatto Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 965
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 151,088

Sigara kullanıyormusunuz?

• Evet kullanıyorum

Kullanılan: 64 33.3%
  • Hayır kullanmıyorum

Kullanılan: 128 66.7%

• Kullanılan toplam oy
    192
Ynt: Sigarayı Bırakanlar Listesi

SDC' Alıntı:
Tutkuyla bağlandığımız herşey yasaklıdır zaten :(

:D kesinlikle!

Ben de bırakmak istiyorum, içmemeyi de başarabiliyorum bir süre için ama mutsuz oluyorum ya! ???

BamBina' Alıntı:
Esra'ya demiştim, aşık olduğumuz sevgilimiz bizi terketti gibi düşüneceğiz artık. :D

Ben onu da bırakamıyorum ;D :D :D

Şaka bir yana, eskiden hep "uzun yaşamayı isteyen kim?" falan diye kandırırdım kendimi. Am bugünlerde şunu fark ediyorum ki önemli olan yaşam kalitemizi ne kadar düşürdüğü! Mesela Likya Yolu'nu yürümek istiyorum ama biliyorum ki ciğerlerim bunu ya imkansız kılacak ya da süreci çok zorlaştıracak...

terrano' Alıntı:
utanıyorum kendimden. forumu açtım ama halen bırakamadım. :(

önümde çok stresli zamanlar var .geceleri uyanık kalmak ve dikkat eksikliği yaşamamak için kafein ve sigaraya gereksininim var. eskiden yoktu ama şu ara bırakmak ayrı bir stres yaratıyor. önümdeki haftaları da atlatıyım bırakmaya niyetliyim. kimse vazgeçmesin. bi yere de kaybolmasın. :smiley:

terrano, önünüzdeki stresli haftaları stresli geçirmek zorunda değilsiniz. Yeni jenerasyon psikiyatrik ilaçlar var. Madde yoksunluğunun yaratabileceği stres, depresif duygudurum, öfke gibi duyguları kontrol etmeye yardımcı olabilirler. Mesela ben her "bıraktığımda" depresif ve kaygılı bir ruhsal duruma giriyorum. O dönemlerde ilaç kullanmak epey yardımcı oluyordu.

Siz sanırım tez falan yazıyorsunuz?

acemi80 bence bu konuyu okuyor olmanız bile hafif hafif düşünmeye başladığınızın göstergesi ;)

Etiketler

Günde üç paket sigara içmeme rağmen hiçbir rahatsızlık duymuyorum, 60 yaşına merdiven dayadım ama bu güne kadar iki defa doktora gittim biri çok çalıştığım için boyun fıtığı olmuştum ikinciside safra kesemi aldılar.

Sigaraya dayalı bir rahatsızlığım olmadı.

Ama inanıyorumki hayat kalitemizi düşürüyor.

AZ önce arkadaşların verdiği linklerden birindeki (http://sigarayason.alorabilisim.com/) sigarayı bırakma yöntemini izledim. Bırakmak çok kolay görünüyor. Akşama doğru yaylaya gideceğim hiç belli olmaz birdaha ki uğradığımda sigarayı bırakmış olabilirim.

Esra hanım bize cesaret verdi. Teşekkürler Esra hanım

[
terrano, önünüzdeki stresli haftaları stresli geçirmek zorunda değilsiniz. Yeni jenerasyon psikiyatrik ilaçlar var. Madde yoksunluğunun yaratabileceği stres, depresif duygudurum, öfke gibi duyguları kontrol etmeye yardımcı olabilirler. Mesela ben her "bıraktığımda" depresif ve kaygılı bir ruhsal duruma giriyorum. O dönemlerde ilaç kullanmak epey yardımcı oluyordu.

Siz sanırım tez falan yazıyorsunuz?

[/quote]

bu aralar meslek yaşantımı değiştirecek ve kendime daha az stresli ortamlar yaratacak adımlar atmaya karar verdim. bunun için çalışıyorum. yıllar sonra hayatı tekrar proglamlamak işin kolay tarafı ama tekrar adım atmak yoruyor. ilaçları çok daha zor durumlar için kullanmayı tercih edebilirim. bu aralar tercih etmiyorum.

ruh sağlığı uzmanı olduğunuzu yazmışsınız, ben de uzman hekimim :smiley:, sorun tez değil ama onu bile tercih ederdim :smiley:

ilgi için teşekkür ederim. :smiley:

terrano' Alıntı:
bu aralar meslek yaşantımı değiştirecek ve kendime daha az stresli ortamlar yaratacak adımlar atmaya karar verdim. bunun için çalışıyorum. yıllar sonra hayatı tekrar proglamlamak işin kolay tarafı ama tekrar adım atmak yoruyor. ilaçları çok daha zor durumlar için kullanmayı tercih edebilirim. bu aralar tercih etmiyorum.

ruh sağlığı uzmanı olduğunuzu yazmışsınız, ben de uzman hekimim :smiley:, sorun tez değil ama onu bile tercih ederdim :smiley:

ilgi için teşekkür ederim. :smiley:

Rica ederim. Umarım her şey yolunda gider. Ben de hayatımı değiştirmek istiyorum :smiley: Neyse, konuyu saptırmayım şimdi...

terrano' Alıntı:
utanıyorum kendimden. forumu açtım ama halen bırakamadım. :(

önümde çok stresli zamanlar var .geceleri uyanık kalmak ve dikkat eksikliği yaşamamak için kafein ve sigaraya gereksininim var. eskiden yoktu ama şu ara bırakmak ayrı bir stres yaratıyor. önümdeki haftaları da atlatıyım bırakmaya niyetliyim. kimse vazgeçmesin. bi yere de kaybolmasın. :smiley:

Aynı şeylerini düşünürdüm ve 3 paket sigara içerdim 1,5 yıldır içmiyorum, günde 36 saat(artık ona günde denmez) çalışmam gereken zamanlar olur ve fevkalade stresli bi işim var sigarayı bıraktığımdan beri çok daha hızlı karar veriyorum, hızlı çözüyorum, çok daha iyi konsantre oluyorum, aynı anda daha çok şeyi kontrol ediyorum ve en önemlisi stresim heralde 10'da 1'e düşmüştür.Ciğerlerinize dilediğinizce hava çekmenin mutluluğu tarif edilemez işallah en kısa zamanda bırakırsın dostum benim bırakmamda mesut(felice) abimizin çok önemli desteği olmuştur kendisine burdan tekrar teşekkür ederim. ;)

Sigarayı bırakan arkadaşları kutluyorum. Bırakamayanlara da ALLAH'tan rahmet diliyorum ;D
İşin şakası da gereken ne ise yapın arkadaşlar. Bir ata sözü (ZARARIN NERESİNDEN DÖNERSEN KARDIR)
Tabi bunu zarar deyil zevk için içiyorsanız pro,pipo falan yani :eek: :eek: :eek: ::smiley: ::smiley: ::smiley: için demiyorum ama ??? ??? ???
Genede siz bilirsiniz SEVGİLER SAYGILAR.

[attachment=1]

jj.jpg

Bırakamayanlara nicotinell transdermal band öneririm(TAbi doktorunuza bir danışın) bende işe yaramışdı.

mokinto' Alıntı:
Bırakamayanlara nicotinell transdermal band öneririm(TAbi doktorunuza bir danışın) bende işe yaramışdı.
bant nerden aldın ? hıc mı işe yaramadı bende ol eoldugunu duymuştum..
ben 7 ay hıc ıcmedım arada baslaım tekrar bır aylık hatadan sonra tekrar bıraktım kararlıyım 7 ay ıcmemek büyük başarıydı :smiley:

sanırım 24. gün.. 25 de olabilir. saymıyorum artık zaten aslında. ay başıydı bıraktığımda..
Tatildeyim. yüzüyorum. yürüyorum. tırmanıyorum. Yalan olmasın.. bu kadarcık günde birşey değişmedi hayatımda. aşırı hızlanmadım ciğerlerimde fevkalade değil :smiley:
olacak, farkı anlayacaksın diyorlar. bende değişen bir durum yok :D 2 paket sigara içerken neysem o.
hala canım çok içmek istiyor.
hala çok seviyorum sigara içmeyi.
burnumda tütüyor...
yanımda herkes sigara içiyor.. herkes ikram ediyor.
ne güzelde kokuyormuş yahu diyorum...

ama içmiyorum.
içmeyeceğim.
Allah yardımcım olsun.

eftaLYa' Alıntı:
sanırım 24. gün.. 25 de olabilir. saymıyorum artık zaten aslında. ay başıydı bıraktığımda..
Tatildeyim. yüzüyorum. yürüyorum. tırmanıyorum. Yalan olmasın.. bu kadarcık günde birşey değişmedi hayatımda. aşırı hızlanmadım ciğerlerimde fevkalade değil :smiley:
olacak, farkı anlayacaksın diyorlar. bende değişen bir durum yok :D 2 paket sigara içerken neysem o.
hala canım çok içmek istiyor.
hala çok seviyorum sigara içmeyi.
burnumda tütüyor...
yanımda herkes sigara içiyor.. herkes ikram ediyor.
ne güzelde kokuyormuş yahu diyorum...

ama içmiyorum.
içmeyeceğim.
Allah yardımcım olsun.

3. aydan sonra sigaradan nasıl rahatsız olduğuna inanamıyacaksın, bir ara rüyana bile girebilir en tehlikelisi ya bi tane yakayım ne olacak arkadaş dediğin ve yaktığın andır ona dikkat et senin için çok mutluyum ;)

melinda' Alıntı:
bant nerden aldın ? hıc mı işe yaramadı bende ol eoldugunu duymuştum..
ben 7 ay hıc ıcmedım arada baslaım tekrar bır aylık hatadan sonra tekrar bıraktım kararlıyım 7 ay ıcmemek büyük başarıydı :smiley:
Ben eczacıyım zaten. Eczanelerde var ürün. Geri Kalan cümleyi anlayamadım :smiley:.

7a y bıraktım ne güzel bundan bır ay deıl on gun once tekrar başladım sigaraya iki gün içtim çok deil:smiley:
ama 7a y bıraktımsa gene bırakabilrim on gundur içmiorum canım çekmioor
etrafında içen olmasa canın çekmioo aklımada gelmioo :smiley:
yedi aylık emeğimi ziyan etmiycem ..
ama insanın iradesi nası oluoda tümüyle yok edemioruz bu isteği sizce?
aylar geçsede fark var içmemeye alısıosunama genede biana etrafında içen varsa ve canın sıkkınsa istıosun

Ben 3 yıl bıraktıkdan sonra 1 taneden bir şey olmaz diye başladım. 3 yıldır günde1-2 tane içiyorum ama bırakan tiryakilerin hiç başlamaması gerektiğine inanıyorum.

Esracım, manen senden çok güç alıyorum, ayrıca oruç tutmanın da avantajıyla ben bu işi başaracağım gibime geliyor. İlk günler çok kötüydü ama şimdi normale dönmeye başladım :D.

Cem Bey, sigarasız 7' ci günüm ;). Darısı başınıza :smiley:...

ekiNoks' Alıntı:
Esracım, manen senden çok güç alıyorum, ayrıca oruç tutmanın da avantajıyla ben bu işi başaracağım gibime geliyor. İlk günler çok kötüydü ama şimdi normale dönmeye başladım :D.

Cem Bey, sigarasız 7' ci günüm ;). Darısı başınıza :smiley:...

süper . devam o zaman. ben katılacağım aranıza .
:smiley:

bizim arkadaş 4-5 yıldır içiyormuş.geçen hafta gidip nikotin bandı almış 40 liraya işi halletti.sigarayı bıraktı.2 paket nikotin bandı.o kadar :D

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,645
Kayıtlı Üye Sayımız
170,402
Kaydolan Son Üyemiz
x_ml

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR