Sigarayı Bırakanlar Listesi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan gatto Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 965
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 151,089

Sigara kullanıyormusunuz?

• Evet kullanıyorum

Kullanılan: 64 33.3%
  • Hayır kullanmıyorum

Kullanılan: 128 66.7%

• Kullanılan toplam oy
    192
Ynt: Sigarayı Bırakanlar Listesi

Benim en büyük desteğim "oruç" :smiley:. Ben öyle sakızlaydı, bantlaydı bırakılacağına pek inanmıyorum açıkçası.

Bir sigaraya yenilecek değiliz ya yahu, bıraktım o kadar :D ;)...

Etiketler

Volk' Alıntı:
bizim arkadaş 4-5 yıldır içiyormuş.geçen hafta gidip nikotin bandı almış 40 liraya işi halletti.sigarayı bıraktı.2 paket nikotin bandı.o kadar :D
Bu iş hiç nikotin bantsızda yapılabilir ama bu işin uzmanları(örneğin sigarayı bırakma kliniğindeki uzman doktorlar) bant için daha uzun bir prosedür gerektiğine inanıyorlar. Örneğin en az 6 hafta yada 8 hafta gibi. Kısa kullanımda kişi sigarayı bıraktığını düşünüp zayıf bir anında tekrar başlıyabiliyor. Daha uzun sürede kullanım ile daha kalıcı sonuç alınabiliyor. Bantı bırakmak içinde bir kullanım süresi var. Yavaş yavaş daha az doz içeren banta geçiş ve sonra tamamen bırakmak gibi.
Bant kullanımındaki en önemli nokta bantla birlikde sigaranın kullanılmamasıdır söyleki: 1 Paket ortalama sigara içen bir kişi banttan sonra günde varsayımsal olarak 4-5 defa sigarayı aklına getirebiliyor. Burada "ben zaten azalltım" düşüncesiyle bantla beraber bir kaç sigarada içerse sonuçda hem bant kullanmış oluyor hemde içilen sigaranın sayısı zaman içinde artabiliyor. Bu iki anlamda başarısızlıktır.
1) Kişinin total nikotin gereksinimi artıyor ve başlama anına göre daha fazla nikotine ihtiyaç duyuyor.
2) Kişi için bantla yapılan ciddi bir bırakma girişimi, bir anlamda başarısızlğa uğruyor ve hem o anda hem sonrasında kişide kendine güvensizlik hali oluşuyor.
Kısaca kullanılan sigara sayısına göre doktor yada eczacınızın tavsiyesiyle doğru doz içeren paket teğmin edilmeli ve bu doz doğru süreçde tatbik edilmelidir.
Doğru kullanımda gerçek anlamda ve kalıcı bir tiryakilikden kurtulma şansınız mümkün.
Sonuç olarak hiç bir yöntem tek başına insanın iradesi olmadan tek başına sağlıklı sonuç vermiyor bu da bir gerçek.

Selam :smiley:

Bende birakmak istiyorum, gercekten biktim artik kendimi zehirlemekten. Basarilar!

mokinto' Alıntı:
Bu iş hiç nikotin bantsızda yapılabilir ama bu işin uzmanları(örneğin sigarayı bırakma kliniğindeki uzman doktorlar) bant için daha uzun bir prosedür gerektiğine inanıyorlar. Örneğin en az 6 hafta yada 8 hafta gibi. Kısa kullanımda kişi sigarayı bıraktığını düşünüp zayıf bir anında tekrar başlıyabiliyor. Daha uzun sürede kullanım ile daha kalıcı sonuç alınabiliyor. Bantı bırakmak içinde bir kullanım süresi var. Yavaş yavaş daha az doz içeren banta geçiş ve sonra tamamen bırakmak gibi.
Bant kullanımındaki en önemli nokta bantla birlikde sigaranın kullanılmamasıdır söyleki: 1 Paket ortalama sigara içen bir kişi banttan sonra günde varsayımsal olarak 4-5 defa sigarayı aklına getirebiliyor. Burada "ben zaten azalltım" düşüncesiyle bantla beraber bir kaç sigarada içerse sonuçda hem bant kullanmış oluyor hemde içilen sigaranın sayısı zaman içinde artabiliyor. Bu iki anlamda başarısızlıktır.
1) Kişinin total nikotin gereksinimi artıyor ve başlama anına göre daha fazla nikotine ihtiyaç duyuyor.
2) Kişi için bantla yapılan ciddi bir bırakma girişimi, bir anlamda başarısızlğa uğruyor ve hem o anda hem sonrasında kişide kendine güvensizlik hali oluşuyor.
Kısaca kullanılan sigara sayısına göre doktor yada eczacınızın tavsiyesiyle doğru doz içeren paket teğmin edilmeli ve bu doz doğru süreçde tatbik edilmelidir.
Doğru kullanımda gerçek anlamda ve kalıcı bir tiryakilikden kurtulma şansınız mümkün.
Sonuç olarak hiç bir yöntem tek başına insanın iradesi olmadan tek başına sağlıklı sonuç vermiyor bu da bir gerçek.

işte bu noktaya katılıyorum.herşey kafada bitiyor babam 20 yıl sigara içti.bir gün iddia sonucu bıraktı.şu andan itibaren içmiyorum dedi ve bir daha içmedi 10 yıldır da içmiyor.ancak defalarca bırakıpta tekrar başlayanıda gördüm.bırakıyor 2-3 ay içmiyor tekrar başlıyor.iradeyle alakalı.kendini biraz sıkacaksın.hiçbirşey kolay değildir.

nikotin bandına gelince.o arkadaş eczacının tavsiyesine göre 2 kutu almış biri büyük biri küçük diyor.bi kutuda 10küsür tane varmış.başta büyüğünü kullandı şimdi küçüğünü kullanıyor.kullanmaya başladıktan sonra hiç sigara iç(e)memiş.içmeye çalışınca kalp krizi geçircek gibi oluyorum diyor :D yanında da içiyorlar hiç canım istemiyor.kokusu kötü geliyor artık diyor.işin açıkçası o da kafada bitirmiş olayı.

ben de daha ömrümde bir fırt çekmedim ve çok mutluyum bu durumdan :D

Nikotin bağımlılığı denilen konu sadece bir haftada atlatılıyor.
Nikotin sakızları ya da patch 'lerde vücut nikotin istemeye devam ediyor.
Sigarayı bırakırken beni en çok motive eden şey sigaranın gereksiz ve anlamsız bir şey olmasını farketmekti.
Daha önce de yolladığım linkte bir saatlik bir video var, lütfen sakin ve sessiz bir ortamda bölmeden izleyin çok faydasını göreceksiniz.
Bizim sigara içmek için uydurduğumuz tüm bahaneleri tek tek ele alıyorlar.
Ve o meşhur bir tane yakayım tuzağı, asla birde kalmıyor.
Soruyu sigara içmek istiyormuyum diye değil, sigara içen biri olmaya devam etmek istiyormuyum diye sormak gerekiyor.

http://sigarayason.alorabilisim.com/

Selamlar,

Alper

Merhaba arkadaşlar.Sigara içmiyorum ama kendinizi düşünüyorsanız ve çevrenizdeki insanları seviyorsanız sigarayı bırakın derim...Saygılar..

Sakarya'da bir köpek pasif sigara içiciliğinin kurbanı oldu. Tiryaki sahiplerinin yanında sigara dumanına maruz kalan köpeğin akciğerleri ameliyat masasında iflas etti. İsmini vermek istemeyen köpek sahibinin, günde 2 paket sigara içtiği belirtildi.

Arifiye Veteriner Polikliniği veteriner hekimi ve Sakarya Bölgesi Veteriner Hekimler Odası Başkanı Mustafa Yıldız, 'terier' cinsi köpeğin sahiplerinin içtiği sigara sebebiyle pasif içicilikten ciğerlerinin iflas ettiğini söyledi. Sigaranın içinde barındırdığı 4 binden fazla zehirli maddelerin sadece insanlar değil, hayvanları da olumsuz etkilediğini belirten Yıldız, "Bu köpek sahibi köpeğinin yanında sürekli sigara içiyormuş. Köpek hastalanınca bize getirdi. Anakese kanseri teşhisi koyduk. Bu tedavi edilebilir bir kanser türüydü. Köpeği ameliyata aldık. Ancak solunum durması sebebiyle öldü. 10 yaşındaki bu köpeğin bu ameliyatta ölmemesi gerekiyordu. Otopsi yaptığımızda korkunç gerçekle karşılaştık. Sahibinin sürekli yanında sigara içtiği köpeğin ciğerleri sigara dumanı yüzünden bazı kısımları simsiyah hale gelmişti. Akciğer, görevini yapamaz haldeydi. Ameliyat için narkoz sırasında solunumu durdu." diye konuştu.

Kedi, köpek ve kuş gibi evcil ve evde bakılan hayvanların yanında kesinlikle sigara içilmemesi gerektiğini kaydeden Yıldız, yoğun sigara dumanına maruz kalan bu hayvanların başta kanser olmak üzere bir çok hastalığa yakalanarak öldüklerini sözlerine ekledi.

Kaynak :CİHAN Haber A.

Sigarayı bırakmak isteyen arkadaşlar azaltım öyle bırakıcam öyle olmuyor herşey beyinde bitiyor tek kelime ben bıraktım diyecek cesareti bulmakta ;) ben 33 yaşındayım 17 yaşında cocukluk arkadaşımın almanyadan gelmesiyle başladı bu serüven serüven diyorum çünkü 10 sene içtim aşağı yukarı 6 senedir içmiyorum çünkü bi şekilde insanın boş bir anında zarar veriyo onun için tek kelime ben bıraktım demek nikotin bantı işe yarıyomuş duyduğum kadarıyla ::smiley:

HA !!!!!!!!!!!!! unutmayın buarada kilonuzu iyi koruyun çünki aşırı yeme isteği doğuyor ben bişey olmaz dedim ama 20 kilo aldım

AVCI_77' Alıntı:
HA !!!!!!!!!!!!! unutmayın buarada kilonuzu iyi koruyun çünki aşırı yeme isteği doğuyor ben bişey olmaz dedim ama 20 kilo aldım

aynen katılıyorum size. 15 günde 3 kilo artışım var :D. Allah sonumu hayır etsin :D

Canım sen şu illetten kurtulda sana sonrasında gereken desteği yaparız...Ama şunu söyleyeyeim;illa birşeyler yemek istersen kalorisi az olan şeyleri mesela sebze-meyve yiyebilirsin.Bol su içmayi ihmal etme...
ekiNoks' Alıntı:
aynen katılıyorum size. 15 günde 3 kilo artışım var :D. Allah sonumu hayır etsin :D

ferdane gül' Alıntı:
Canım sen şu illetten kurtulda sana sonrasında gereken desteği yaparız...Ama şunu söyleyeyeim;illa birşeyler yemek istersen kalorisi az olan şeyleri mesela sebze-meyve yiyebilirsin.Bol su içmayi ihmal etme...

Ramazan ayında genellikle kilo alırım ben, bayramdan sonra normale dönerim gene (inşallah) :smiley:.

terrano' Alıntı:
daha bırakmadım. az zaman kaldı.bir iki hafta sonra bırakacağım. bekleyin :smiley:

Cem Bey, bekliyoruz ;)...

mirkan' Alıntı:
good life's only way smoke !!! :D:D:D

Mirkan, iftardan sonra beraber kahve içelim mi gene :D ;)...

oglak' Alıntı:
:smiley: yalan yok, gelin birlikte birakalim

Aysel Hanım, iki tiryaki bırakan var. Üçüncümüz de yolda (yani öyle umud ediyorum) :D. Siz de bize katılabilirsiniz :smiley:...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,645
Kayıtlı Üye Sayımız
170,377
Kaydolan Son Üyemiz
x_ml

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR