XJ 32.000 TL eder mi ?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan enbay1 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 10
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 13,003

enbay1

Kamp I
Yer
Ankara
öncelikle şunu sormak istiyorum. XJ kasanın şase veya mekanik olarak diğer araçlardan bi avantajı var mıdır ? internette ve piyasada offroad donanımlı olarak en çok XJ ye rastlıyorum. profesyonel (yarışçı olmayan) offroadçular en çok XJyi tercih ettiği anlamına mı geliyor ?

haftasonu gezi amaçlı bir 4x4 araç alma arifesindeyim de o yüzden yardıma ihtiyacım var.

sıfır modifiyeli , 130bin km civarı , fabrikadan çıktığı gibi duran 2001 XJ max. kaç TL eder, adam 32bin istiyo , arabanın orjinalliği de hoşuma gidiyo ama WJ kasadan bile pahalı.

ne tavsiye edersiniz ?

araç bu gibi duruyo
http://www.justcar.org/wp-content/uploads/2010/01/jeep-cherokee-sport1.jpg

Etiketler
Ynt: XJ 32.000 TL eder mi ?

2001 xj country geçen yıl 35 bin verdim temiz orjinal diye bide vergi ödedim ama sanayiyede gitmedim.

1997 28500tl
extra olarak arla diferansiyel kilidi ve yükseltme var...
yıllık vergisi 750 tl civarı...
kıyas için yardımcı olur belki...

220520122124.jpg

sizce etmelimi? bence etmez. sonuçta bu araç WJ den daha ucuza satılmış bir araç zamanında. WJ ise her konuda daha üstün ve yeni teknoloji.

emsalleri x paraysa belki %20 fazalaya satılmalı. araç 40 50 bin km de değil sonuçta. bu benim fikrim tabiki.

Yurt dışında 2-3 bin TL eden/satılan araçlara bu fiyatları vermek trajikomik.Birde istersenin en temiz kullanılmışını alın,sizde mutlaka bir masraf çıkartan araçlar bunlar.Şanzıman zaten kronik sorun.Ve en iyi ustaya toplatsanız ,,bir yerden yine sorun çıkartacak.Amerika'dan sandık motor ve şanzıman getirmedikten sonra burda en iyisi toplasa ,yine sorun.
Yukarıda yazdıklarım bizzat kendimin yaşadığı tecrübelerdir.Sonuç olarak bu fiyatlar asla ve asla etmez bu araçlar.Satıcının ne istediğine bakmayın,saçma fiyatlar isteyenler ,isteyebilirler.Mal onların.

aracın raici odur. yurt dışında herşey pahalı bizim ülkemizden bence kıyaslamak yanlış olur. sonuçta XJ 32.000 de eder 42.000 de eder üzerindeki donanıma göre değişir. çok tutulmasının sebebide az elektronik olması,sağlam olması ve arazi araçlarının içinde en çok off road a uyum sağlayan araçlardan olmasıdır.alanada satanada hayırlısı olsun

sadece hafta sonu gezmek içinde bence 2001 değil 1991 92 den başlayıp 97 kadar bakın hem cok daha hesaplı hemde istediğiniz donanımlarını kendiniz yaparsınız az konforda istiyosanız gene 4.0 lt motoru olan kasasıda zj benzeyen laredolar var onlara bakın illa 2001 almayın bu arada şanzıman konusuna değinmiş bir arkadaş şanzıman yaptırmak evet başlı başına bir iş ama yapılmaz olmaz diyed e bişe yok yeterki iyi incelenip yapılsın 2 günde toplayıp elinize verirlerse şanzımanı olmaz tabi otomatik şanzıman başlı başına bir iş olduğu gibi izlenilen yolda cok önemli sadece içind e belli yerlerini değiştirip malesef veriyolar sonra bir süre sonra gene arıza cıkarıyor ama incelenip yapıls a hiçbir sorun cıkmaz bu arada bircok arac biniciside gene malesef şanzımana katkı atıyolar yada yağını değiştirmiyolar hele hele offroad yapan aracların ister manuel ister otomatik olsun yağları sık sık değişmeli ama malesef bunuda yapan cok az sonra sucu şanzımanda buluyoruz :smiley:)

son bişe amerikada o fiyat burda şu fiyat kıyaslaması tamamen yanlış mantık bu olsa aravistandada benzin cok ucuz :smiley:)) almanyada cukulata ucuz norveçde balık vs diye gider kendi yaşadığımız ülke şartlarına bakmak lazım ve emin olun herkesden cok ben isterdim arac benzin ucuz olsun :smiley:)) ucakla bile 18 saat civarı amerika ))) gümrük sorunları politikalara bile girmiyorum daha :smiley:)

Ynt: Xj 32.000 Tl Eder Mi ?

dolu bir xj modifikasyonlu 36500 den fazla etmez bence. 2000 model yeni aldım daha hepsi arb den olmak üzere kit-dana dif-arb offroad tampon ön arka-varn vinç-3 takım lastik 1 i orj jantlı 4 mevsim lastik-dodik -sepet - hella lar vs vs 28 bine aldım.tek eksiği contury değil ..serbest piyasa millet uçuşta

Ynt: Xj 32.000 Tl Eder Mi ?

Arkadaşlar bu eder eder diyen arkadaşları anlamıyorum böyle diye diye fiyatlar uçtu otuz yaşındaki araçlara onbinlerce lira isteniyo bu araçların coğu sanayiden servisten çıkmıyo vergisi pahalı parçası pahalı yakıtı fazla ustası bulunmaz neyi eder anlamıyorum.
Sitede satılan araçlar hep aynı araçlar ondan ona geçiyo ondan ona alan beş on bin harcayıp satıyo benim 15000 tl ye pazarlık bitirdiğim aracı alan adam bir yıl sonra yirmi yedibinden siteye koyuyo.
Siteyi takip eden arkadaşlar araçları tanıyodur.
Etmez arkadaşlar etmez bu araçlar bu paraları etmez yeni vergi yasası geldiğinde görecem bu 30-40 bin isteyen arkadaşlar.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,645
Kayıtlı Üye Sayımız
170,343
Kaydolan Son Üyemiz
x_ml

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR