XJ Hararet Sorunu?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan deredere53 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 95
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 40,617
Ynt: XJ Hararet Sorunu?

Eveeeetttt..... işte sonucu.....!!!! ;) :D ;D ;D ;D ;D ;D

th_Kayda.jpg

Etiketler

Eğer radyatör yeni,
devirdaim problemsiz,
termostat problemsiz
elektirkli fan düzgün açıyor ise,
genel olarak XJ deki sorun (diğer amerikanlarda olduğu gibi) şanzımanın soğutma sisteminin su radyotörünün içinde olmasıdır.
Normal şartlarda XJ hareret yapmaz ama bu sistemden herhangi bir parçanın eskimesi yada arabanın eski olması problemlere neden olabilir.
Ben bu sorunu yeni radyatör + şanzıman radyatörü kullanarak çözdüm.
Şanzıman yağı ısınmaya başladığı anda harereti arttırmaya başlar, bunu taktığım sanzıman hararet göstergesi ile kontrol edebiliyorum,
amerika da kaputun altına spacer sıkıştırarak sıcak havanın motor içinden çıkması sağlayan bir sürü basit sistem var.
Ama sağlam bir sistemde XJ de hareret sorunu olmaz.

Otomatik sanziman yag sogutma radyatorunun su sogutma radyatorunun icinde olmasi herzaman risklidir.ufak bir kacakta otomatik sanzimani kucaklayip sanayiye gidilir.
Araclarin motor hacmine gore malzemenin isinma katsayisina gore su devir daim pompasi,radyator su hacmi, blogun icinde bulunan su miktari gibi heseplamalarin cok hassa bir sekilde yapilmasi gerekir.
Hararet konusunda japon araclari hassas degildir. Motoro ne yaparsam yap hararet yaptiramazsin :smiley:

NASCAR JEEP' Alıntı:
beyler heseke iyi akşamalr . xj ile zj 5,2 ve 4.0 motorlar arasında sogutma sitemi farlıdır biginiz olsun . bizler NACAR JEEP servis ustalarıyız. buna benzer sorunlarınızı söyleyin çözelelim YEDEK PARÇA mevcuttur.... sorun larınızın hertürlüsünü Mail yazın cevaplayalım .
XJ 4.0 ' da çift fan ( biri klima için ), ZJ 4.0' da tek fan..... Doğru mudur ustam...?

Ynt: Xj Hararet Sorunu?

2000 model xj sahibiyim aracım hararet yapıyor..radyatör şişlendi termostat değişti ama genede nafile. aracım ortalama 30 km yol yaptığında suyunu kontrol ediyorum muazzam su eksiltiyor 1.5/2.0 lt su eksiltiyor.. bazı arkadaşlar blok kapağı çatlak kapak yapılması lazım dediler..tecrübelerinizden faydalanmak isterim yardımlarınızı bekliyorum

Sayın Çavuşoğlu,XJ kullanıcısı değilim,aklıma geleni yazıyorum,conta yanık olmasın?
Aracınız kolay kolay blok çatlatacak bir motora sahip değil (gerçi zaman içinde neler gördük).
Bir tamirciye uğrayın,basit kontrol yöntemleri ile contanın sağlamlığını anlayabilirler.
Pervane,radyatör kapağı,hortumlar,termostat,devirdaim gibi soğutma sisteminin de kontrolünü yaparlar.
Belki de bunların hepsini yaptırmışsınızdır.Yere su akıtma var mı?Yağa su karışıyor mu?
Aracınızda blok tapaları çürümüş olabilir.Uzun bir kontrol listesini tamamlamanızı tavsiye ederim.
Son çare blok çatlama olarak bakın.En büyük sorun o olabilir,pahalı bir çözümü vardır.
Iyi sonuçlanması dileğiyle.

sayın bahadır bey öncelikle ilgi ve alakandan ötürü teşekkür ederim.basit kontrollerimizi yaptık ama yağına su karışıyormu ve conta kontrolünü 1-2 güne kadar yaptıracağım 3 farklı servis ve ustayla görüştüm randevulaşıyorum aracı göstereceğim,bu iş de yeni olduğumdan tek yere ve ustaya bağlı kalmak gebe olmak istemiyorum. Ama aracım su akıtmıyor bundan eminim,sanırım iyi maliyetli ve sıkıntılı bir iş beni bekliyor.inşllh iyi bir usta ve insanlarla karşılaşırım . sevgi ve saygıyla kalın

0331 başlıklı olan 2000 ve 2001 model 4.0 cherokee'ler malesef motor blok kapağını çatlatmaya çok meyillidirler, hatta kronik arızadır. Eğer google'dan "0331 head crack cherokee 4.0" yazarsanız milyon adet konu bulabilirsiniz yurt dışı forumlarında. Halledilmeyecek problem değil, geçmiş olsun. Umarız sorun bundan daha ucuz ve kolaya halledilebilecek bir şeydir.

beyler merhaba ataşehirde EMS servis emre usta diye biriyle tanıştım jeep servisinde 20 sene çalışmış şimdi belirttiğim yerde minik şirin bi servis yeri açmış.emre ustayla baya muhabbet ve sohbet ettik cherokee ler üzerine ve derdimi anlattım hararet problemim var radyotör şişlendi ve termostat değişti ben conta veya blok kapağından şüpheleniyorum dediğimde verdiği cevap beni şaşırttı.abi bu arabaların contasını yakmak veya blok kapağını çatlatmak mümkün değil.hiç arabadan anlamamak yağını suyunu kontrol etmemek ve ikiside noksanken baya bi km yol kat etmek lazım ki conta yaksın dedi.ben 20 senedir bu işin içindeyim 2 tane motor yaptım deyişi baya bi dikkatimi çekti jeep üzerinede baya iddalı biri. direk bakmam conta veya blok a en son bakılacak yerler dedi ve bakmadı. radyotöre tekrardan bi göz atarız olmadı termiği değişiriz istersen dedi. bu servisi Marmara offroad ve diğer klüplerden grublardan baya tercih edenleer var.. arabam sağlam ve çok seviyorum ama şu hararet ve su kaybı beni çok tedirgin ediyor off offfff

bu arabalarda fabrika kullanma klavuzunda 10 yılda bir veya 100 bin kmde radyatör değiştirilmesi gerekir derler ben satın aldığım arabalarda ilk baktiğim şey radyatördeki suyun rengidir
hararet yapması şanzumanıda bozar.
radyatör şişletmeli yoksa yenisi 500 tl sanırım.
fan termiğine bakmaklazım termik bozuk olsa pervaneden radyatör faydalanamaz kafasına göre çalışır veya pervane direk döner o da uçak pervanesi gibi ses çıkarır gaz verince.
devridaim sesi nasıl dinlemek lazım. veya devridaim çalışa çalışa içindeki pervane aşınmış da olabilir böylece suyun dolaşimını iyi yapamaz hararet yapar.
kalorifer radyatöründe de kaçak olabilir.termostat olabilir.açmıyordur fan muşuruna bakmak lazım
blokdaki tapalara bakmak lazım o da enson ihtimal...

Hararet bir cok etkenden kaynaklanabilir yagin fazla olmasi araci surekli yavas dusuk devirlerde kullanmak vs ben hic hararet olayini yasamadim cok sukur...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,645
Kayıtlı Üye Sayımız
170,343
Kaydolan Son Üyemiz
x_ml

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR