Xj'ye Geri Dönüş..

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan bakas Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 21
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 3,867

bakas

Kamp II
Yer
Ankara
Pek saygıdeğer abiler ve arkadaşlarım, 5.9'u sattıktan sonra bir süredir çeşit çeşit marka araçlar bakıyordum. Artık biraz da binek olsun mantığıyla mercedes, bmw, alfa romeo modellere baktım. Elbette hepsi için demiyorum ancak farkettiğim şudur ki marka profili çok önemliymiş. Gerçekten Jeep sahibi insanlarla muhatap olmaya çok alışmışım, Türkiye'de de sanırım temizini bulmanın en kolay olduğu araçlar yine bu Jeep'lerdir bu yüzden diye düşünüyorum.

Cuma günü son bir BMW test edip artık illallah geldiğini farkedince, arkadaşın 55 model Willys'inde gezerken açtım sahibinden uygulamasını ve gözüme hoş gelen bir Jeep'in sahibini aradım. 1 saat sonra düz duvara tırmanıyorduk araçla ve özlemiş olduğumu farkettim. Hem arazi sohbetini hem XJ'yi, hem de böyle insanlarla muhatap olmayı.. Aşağıdaki ilandaki araç hakkında bilgisi olan var mıdır diye konuyu toparlıyım istiyorum, bir ara vaktim olunca ustaya da gösterip nasipse alacağım aracı. Donanımlı almak istemiyordum ama düzgün yapılmış, ve de gezenbilirde de bilindiği söylenen bir araç. 2 yıl XJ sürmüşlüğüm vardır bu yüzden kendim iyice test ettim ve onayladım ancak elbette usta gözü farklı olur.

Hepinize ilgi alakanız için şimdiden teşekkürler eder, inşallah yakın zamanda tekrar aranızdaki yerimi alma dileğimi sunarım.

1991 Jeep Cherokee 4.0 34.700 TL Sahibinden satılık ikinci el - 273746322

Etiketler
Evet aracı aldık fotoğrafları da yükleyelim tabii :smiley:. Nasıl özlemişim XJ sürmeyi gerçekten, hep bir sırıtış..
12789778_10153671137793423_453710834_o_zpsyzbx6xkc.jpg
20160305_125510_zpsorr2owwi.jpg
20160305_125456_zpsg7y8y1tb.jpg

Ama kacışı 10 numara tabi seviyoruz kendilerini bu yuZden 4.0 güzeldir

ASUS_T00J-D cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Herkese çok teşekkürler.

Cherokee'de şasi yok iki offroad yapınca dağılıyor yorumuna hiç cevap dahi vermeyeceğim ancak :smiley:. Gören her gün MOAB'ta Rubicon'da offroad yapıyoruz, yapıyorsunuz sanacak.

Hayırlı olsun,yolda Xj gördüğüm zaman eski bir dostu görür gibi oluyorum ve sellektör yapıyorum :smiley: Çok tatlı ve kendine has bir araç

Artikulasyonu monokok gövdesinde yapiyor daha aciklayici ornek vereyim bir bira kutusunu baslarindan iki elinizle tutun ve bir elinizi saga digerini sola cevirin ama cok yavas bir iki milim ve bunu yers yonlerde 30 kere tekrar edin bira kutusu ilk seferlerde bisey olmaz ama sonlara dogru ortasindan ince ince kesilmeye baslar iste xj nin kupasida boyle her artikulasyonda farkinda olunmayan kilcal mikron seviyesinde yariklar olusuyor kendi monokok govdesinde bir sase uzerinde artikulasyon yapmadigi icin ve bir bakmisiniz bir gun kut diye kapanan kapiniz biraz yukari cikmis yada asagiya bagaj kapagı da tam oturmaz olmus , buna monokok govdeli arazi araci denir amerikan versiyonu xj rus versiyonu da lada niva

Araba biraz daha dayansin diye boyle yama falan da yapmiş cavır 2f6d48e85576b1014eeec92b6525b4c7.jpg

Artikulasyonu monokok gövdesinde yapiyor daha aciklayici ornek vereyim bir bira kutusunu baslarindan iki elinizle tutun ve bir elinizi saga digerini sola cevirin ama cok yavas bir iki milim ve bunu yers yonlerde 30 kere tekrar edin bira kutusu ilk seferlerde bisey olmaz ama sonlara dogru ortasindan ince ince kesilmeye baslar iste xj nin kupasida boyle her artikulasyonda farkinda olunmayan kilcal mikron seviyesinde yariklar olusuyor kendi monokok govdesinde bir sase uzerinde artikulasyon yapmadigi icin ve bir bakmisiniz bir gun kut diye kapanan kapiniz biraz yukari cikmis yada asagiya bagaj kapagı da tam oturmaz olmus , buna monokok govdeli arazi araci denir amerikan versiyonu xj rus versiyonu da lada niva

Boşuna 1000 kere konuşulmuş konuları tekrar açmayalım istemiştim :smiley: Hocam biliyoruz zaten bunların hepsini. Dediğiniz durumlar ancak extreme offroad koşullarında sürekli tekrarlanan flexlerden sonra gerçekleşir. Bilinçsiz sürücü ya da hayatını dağlarda geçirmeyen Türkiye'de kimse de kıramaz XJ'sini dediğiniz şekillerde. Arazide görüyoruz kırıyorlar diyorsanız da biz de gidiyoruz, kırılmıyor diyebilirim ancak. Off Road aracında 15 tane gerekli şey varsa 1 tanesi yok olsun XJ'de; kalan düşük devir torkudur, geliş gidiş açılarıdır, flextir, görüş rahatlığıdır, hafifliktir, atikliktir, şanzuman dişli oranlarıdır vs. haleflerinden kat be kat fazlasıyla vardır. Monokok şasenin ne olduğunu, ne tür zararları olduğunu sahibi olan zaten bilir, ama buna rağmen yarışlar için XJ hazırlayan sayısı da oldukça fazladır. Bu kişiler de bilinçsiz değiller sonuç olarak.

Şasesiz araç içinize sinmeyebilir, bu tamamen bir görüştür. Şasesi olan araçlarla daha uzun süre extreme offroad koşullarda dayanabilir, body yükseltme olduğu için daha hesaplı yükseltebilirsiniz, eğer sizin için kriterler bu ise elbette şaseli alırsınız. Benim için önemli bir kriter değildir bu, yıllarca XJ kullanıp offroad'ta da bulundum, dediğiniz şeyden ötürü de hiç sıkıntı yaşamadım. Saygılar..

Bende kotu bisey demedim kirilir demedim yamulur dedim ) ama bende 4.0 lari severim

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,645
Kayıtlı Üye Sayımız
170,377
Kaydolan Son Üyemiz
x_ml

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR