09 Eylül 2010, 13:56:26
Basında Yer Alan Gezenbilir Haberlerini Görmek İçin Tıklayınız...

Sayfa: [1] 2   Aşağı git
Bu Konuyu Gönder Yazdır
Gönderen Konu: Scooter'da A2 Ehliyet Şartı Kalkıyor  (Konuyu 9734 Kişi Okumuş)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
taiga
Haldun
Zirve

« : 23 Aralık 2006, 13:42:07 »

Scooter’da ehliyet şartı kalkıyor

2007 yılıyla birlikte 125cc'lik motosikletler için ehliyet şartı ortadan kalkıyor.23 Aralık 2006 10:13

2007’de devreye girecek düzenleme ile 125 cc hacime kadar motosiklet kullananlarda A2 tipi ehliyet şartı aranmayacak. Sürücüler için B tipi yani otomobil ehliyeti yeterli olacak

Motosiklet tutkunlarına müjde... Önümüzdeki yıl 125 cc’lik motor hacmine kadar motosiklet kullananlarda A2 tipi ehliyet şartı aranmayacak. Sürücüler scooter’larını B tipi yani otomobil ehliyeti ile kullanabilecek.

Hükümet, ilkbaharda vergi artışıyla üzdüğü motosikletçileri bu kez sevindirmeye hazırlanıyor. Motosiklet Endüstrisi Derneği’nin (MOTED) uzun süren çalışmalarının sonucunda, 125 cc’lik hacime kadar tüketicilere artık motosiklet ehliyeti sorulmayacak. 2007 yılının Ocak ayında yürürlüğe girmesi beklenen yeni yasa ile vatandaşlar B tipi ehliyet ile scooter kullanabilecek. Bu sayede kursla birlikte toplam 350 YTL’ye malolan motosiklet ehliyetinin alınmasına gerek kalmamış olacak. Bu yıl vergideki artışla frenlenen motosiklet pazarı 230-250 bin adetlik satış rakamlarıyla kapanacak. Bunun 4 bin 500’ünü yüksek hacimli motorlar oluşturuyor. Geriye kalan kısmın yüzde 80-85’ini ise 125 cc’ye kadar olan motosikletler oluşturuyor.

Fiyatlar vergiyle % 27 arttı
Ucuz Çin malı modellerin rüzgarıyla 500 bin adetlik satışa koşan motosiklet pazarı, vergiyle frenlenmişti. 250 cc ve altındakilerin ÖTV’si yüzde 8’den 22’ye çıkartıldı. Yüksek hacimlilerin ÖTV’si ise yüzde 37 oldu. Bu artışla fiyatlar yüzde 13 ile 27 arasında yükseldi. 8 bin YTL’ye satılan scooter’ın fiyatı 11 bin YTL’ye ulaştı. Maliye son olarak ithalatta adet başına 200-300 dolar da geçici korunma önlemi başlatmıştı.

Vatan

y.y.g.h.ş.h.y.h.b.

delizi
Anakamp

adventure is just a romantic name for trouble

« Yanıtla #1 : 03 Ocak 2007, 19:35:42 »

aglasak mi gulsek mi bilemiyorum. en azindan bir temel egitim konsaydi.

Dort teker bedenimi, iki teker ruhumu tasir.

ozhan u.
(Linkleri görmek için Üye Olunuz yada Giriş Yapınız)
www.ozhanu.com
www.ortadoguturu.com
senolsel
Şenol SEL
Yeni Üye

Saygılarımla

« Yanıtla #2 : 23 Şubat 2007, 01:22:52 »

Canım Ülkemde motora verilen değer ortada iken bir de boyle salakça bir uygulama.Yuh diyorum
Motosiklet kullanmak beceri ister.Emek ister.
Piyasada hala kask takmadan motosiklet sukuter kullanan ( kask kafalılar) varken bu yasa çıkmamalı.Protesto etmeliyiz.
Otomobil kullanak beceri gerektirmez.İkiside farkı araçlar.Hükümet ne yaptığını bilmiyor.Amacı sadece bizleri yolunacak kaz gibi görüyor.Motosiklet satışları artsın daha fazla iteleme vergisi (ÖTV) alma derdinde.Yitip gidilcek canları düşünmeden yapılan salakça bir uygulama olacak.

Saygılarımla
Şenol SEL
0535 727 95 11
Yamaha Ybr 125
KASKINIZ KAFANIZDA FARINIZDA YOLUNUZDA AÇIK OLSUN
mycamper
Özdal Güngör
Kamp III

« Yanıtla #3 : 01 Mart 2007, 13:22:06 »

Bence ağlanıp gülünecek bir durum yok; Avrupa'da böyle bir uygulama zaten mevcut. 50 cc'lerde ruhsat bile gerekmiyor.
Ben geç kalınmış bir yasa olduğunu düşünüyorum.

Şu anki yasayla A2 ehliyet zorunlu da n'oluyor, motorsiklet ehliyeti almak istediğinizde kaç kurs eğitim veriyor. Sınavda düşenler bile ehliyetini alıyor. Ayrıca hükümet mevcut yasayla vatandaşı daha kolay ve fazla soyuyor. Sırf ehliyet kart parası 32,5 YTL. Harcı, katkı payı da cabası.

Bariyere çarpıp, bariyerin varlığını suçlayan bir memlekette yaşıyoruz. Adam kavşağa gelmeden neden yavaşlamadığı sorulmuyor, kavşağa gelmeden sağa yanaşmak yerine hala en soldan neden gittiğini soran yok.

Dolayısıyla da, bilinçlenme sağlanmadıkça yasalarla kimsenin canını koruyamazsınız. Sadece ceza kesmenize yarar yasalar. Aksi olsaydı memlekette bu kadar trafik kazsı olmazdı. Kaza yapanların yüzde kaçı ehliyetsiz ? Tamamına yakını ehliyet sahibi.

myCamper
www.anakamp.org

www.anakamp.org/mycamper
mgulseven
mithat gülseven
Yeni Üye

« Yanıtla #4 : 05 Mart 2007, 01:25:17 »

Selam arkadaşlar ben bu yasayı yaklaşık iki senedir duyuyorum ve şimdiye kadar çıkmalıydı diye düşünüyorum.Bizlere  diğer sürücüler ve devletin daha fazla özen göstermesi için motosiklete binen sayısının artması şarttır.Kullanıcı sayısı ne kadar çok olursa o kadar ilgi çekeriz,ve ona göre önlemler alınır.

BATAKLIK CANAVARI
drares
Haşmet Kalkancı 05062038926
Zirve

« Yanıtla #5 : 05 Ağustos 2007, 19:38:53 »

Arkadaşlar,yasadaki son durum nedir? değişiklik yapıldı mı? yoksa seçim atmosferi içinde unutuldu mu? (bir scooter almanın arifesindeyim de... Grin)

İç bade, sev güzel, var ise aklı şuurun!
Dünya var imiş, yok imiş nedir umurun?
Umurumdur Dünya ,vardır aklı şuurum!
Sevdim güzeli ölesiye, budur haklı gururum...
delimengi
Yusuf/ Mengi
Kamp I

« Yanıtla #6 : 06 Ağustos 2007, 08:02:47 »

umarım yürürlüğe girmez

bir tezgahta satıyorlar beni ama sen almıyorsun
kimse sana almıyor beni
biri yolda bulupta evine götürmüyor
götürülmediğim evde sen varsın biliyorum  hadi artık biri alıp götürsün beni evine  gittiğim evde sen ol
delizi
Anakamp

« Yanıtla #7 : 07 Ağustos 2007, 11:55:01 »

Merhabalar,

Mycamper'in yazisi uzerine yazmak istiyorum. Ben Motorsiklet ehliyetimi Ingiltere'den aldim. Bahsettiginiz gibi degil sartlar orada. Motorla 110 cc lik motorla tanistim. Sonra F650 aldim. Ingiltere'de her motorlu tasit icin ruhsat gerekir. 125cc altindaki motorlari icin 1 gunluk CBT (Compolsary Basic Training-Zorunlu Temel Kurs) kursunu alip 2 (yazi ile iki) sene 125cc alti motor kullanilabilinir. 2 sene sonra sayet A sinifi ehliyet almadiysaniz tekrar bu kursa gitmek zorundasinizdir. Ustelik A sinifi ehliyetiniz yoksa CBT ile motor suruyorsaniz mutlaka ama mutlaka moturun onune ve arkasina "L" (Learner-Ogrenen) isareti takmak zorundasinizdir. Bu CBT'de bile eminim Turkiye'de %95 motor surenlerin bilmedigi seyler ogretiliyor. Teorik ve pratik olarak.

A sinifi ehliyet almak ise baska bir mevzu ki ona hic girmeyecegim. Sadece almak icin ortamala 400-500 pound harcanan, en az 15-20 saat ders alinan,  bu durumda bile direksiyon sinavini 2.kerede gecenin az olduguna deginip kapatacagim konuyu.

Bu cumartesi, Turk B sinifi ehliyetime A2 eklemeyi de basardim(!?!). Bir okul bahcesinde 4 tane labutun arasinda gecerek.

Burada esas deginmek istedigim konu, soyle bir ulkedeyiz, boyle bir ulkedeyiz, bunlara gelene kadar neler var demek gibi bir yanilgida oldugumuz. Bizler duzeltmeyecez de kimler duzeltecek, tepki gosterecek? Adam sende'cilik nereye kadar kurtarir bizi? Madem bilinclenme lazim, bunlari bilincli insanlar tarafindan saglanmalidir. Bugune kadar Ankara Emniyetine attigim mailin haddi hesabi yoktur. Polislerin kask takmamasindan tutun da pizzacilarin ehliyetsiz motor kullanmasina kadar. Yakinda ehliyet sinavi icin de mail atacagim.

O yuzden arkadaslar, madem hedefimiz muassir medeniyetler seviyesi, gozumuzu hedeften ayirmamak lazim gelir. Goz hedeften ayrilinca gorunenler engellerdir cunku.

Bence ağlanıp gülünecek bir durum yok; Avrupa'da böyle bir uygulama zaten mevcut. 50 cc'lerde ruhsat bile gerekmiyor.

Şu anki yasayla A2 ehliyet zorunlu da n'oluyor, motorsiklet ehliyeti almak istediğinizde kaç kurs eğitim veriyor. Sınavda düşenler bile ehliyetini alıyor. Ayrıca hükümet mevcut yasayla vatandaşı daha kolay ve fazla soyuyor. Sırf ehliyet kart parası 32,5 YTL. Harcı, katkı payı da cabası.

Bariyere çarpıp, bariyerin varlığını suçlayan bir memlekette yaşıyoruz. Adam kavşağa gelmeden neden yavaşlamadığı sorulmuyor, kavşağa gelmeden sağa yanaşmak yerine hala en soldan neden gittiğini soran yok.

Dolayısıyla da, bilinçlenme sağlanmadıkça yasalarla kimsenin canını koruyamazsınız. Sadece ceza kesmenize yarar yasalar. Aksi olsaydı memlekette bu kadar trafik kazsı olmazdı. Kaza yapanların yüzde kaçı ehliyetsiz ? Tamamına yakını ehliyet sahibi.

ozhan u.
www.ozhanu.com
www.ortadoguturu.com
mycamper
Özdal Güngör
Kamp III

« Yanıtla #8 : 08 Ağustos 2007, 01:52:13 »

TMF'nin başbakanlığa verdiği öneri metninden alınmıştır:

arzu edenler metnin tamamını aşağıdaki linkten okuyabilir;
http://www.motosiklet.net/forum/sitemap/index.php?t-8080.html

T.C
BAŞBAKANLIK

TÜRKİYE MOTOSİKLET FEDERASYONU
TURKISH MOTORCYCLING FEDERATION

30-Kasım-2004

Türkiye Büyük Millet Meclisi Avrupa Birliği’ne uyum doğrultusunda Karayolları Trafik Kanunu’nda bazı değişimler gerçekleştirecektir.

Yapılması gündemde olan yasa ve yönetmelik değişikliği ile ilgili Türkiye Motosiklet Federasyonu’nun görüşleri şöyledir
Saygılarımızla arz ederiz.

TMF
YÖNETİM KURULU ADINA
Bekir Yunus UÇAR
Başkan

...
...

Bizim bu konudaki önerilerimiz şunlardır:

1- En fazla 50 cc motor hacmindeki motorlu bisiklet(mobilet) ve scooterlar gelişmekte olan ülkemizde milyonlarca insanın ulaşabileceği en ucuz ve kullanışlı ulaşım aracı olarak ve FRANSA’da ki güncel uygulamada da olduğu gibi tamamen ehliyet ve ruhsat zorunluluğu dışında bırakılarak 16 yaşından itibaren bir bisiklet gibi kullanılabilmelidir.

2-Tüm Dünya ve Avrupa ülkelerinde olduğu gibi motosiklet ehliyetlerinin iki sınıfa ayrılması doğru bir yaklaşımdır. Ancak bu ayrımda doğru yapılmalıdır.

Motosiklete yeni başlamış genç insanların tecrübeleri olmadan büyük hacimli motosikletlere binmesi doğru değildir.

A1 sınıfı ehliyet alacakların tasarıdaki tanımı bizce de doğrudur.

Ama otomobil ve üstü ehliyet sahibi olan kişiler her yaşta 125 cc ye kadar olan motosikletleri FRANSA’da ki güncel uygulamada olduğu gibi ayrı bir ehliyet gerekmeden kullanabilmelidir.

125 cc ve üstü motosiklet kullanımını kapsayan A sınıfı ehliyete başvuru yaş sınırı ise 18 olmalıdır.

Sürücü ehliyetlerindeki ana kıstas olan Trafik Eğitimi, denetlenmesi güncel şartlar altında zor ve pahalı olan sürücü kurslarından çok İlk Öğrenim Kurumlarımızda zorunlu ders olarak iyi bir biçimde işlenirse daha etkili olacaktır.

myCamper
www.anakamp.org

www.anakamp.org/mycamper

VitaEsMorte
Murat Can Yoluker
Forum Admin

« Yanıtla #9 : 08 Ağustos 2007, 16:20:56 »

Ben bu yasanın kabul edilmemesinden yanayım. Şu anki şartlarda ehliyeti aldığı gibi ana caddelerde yaptığı yarışlarda duvara yazılan kişileri düşündükçe yeni kazalar kaçınılmaz gibi geliyor.

Ayrı düştüm dost elinden
Yıllar var ki çarpar sinem...

endüstri
Fahri öztürk
Kamp III

« Yanıtla #10 : 08 Ağustos 2007, 17:04:41 »

yasa çok geç kalmış  ... şöyle düşünelim Türkiye de otomobillerin ve şoförlerin motorsiklet  kullanıcıları kadar sayıda oldukları zamandan başlayalım.sayıları artmazsa nasıl düzenlemeler olacak  nasıl trafikte yer ve saygınlık bulacaklar.bence sayıların artması için böyle bi yasa gerekli .

başkalarından dinleme git kendin gör.
delizi
Anakamp

« Yanıtla #11 : 08 Ağustos 2007, 21:16:19 »

bilgilendirmeniz icin tesekkur ederim.
teklifte belirtildigi gibi avrupa yasalarina uyum surecinde fransa'daki gibi diyor. yani tum avrupa'da boyle olduguna dair bir ibare yok. zaten benim deyisim de boyle mi oyle mi degil, nasil olursa olsun yanlis bir sey varsa buna tepki koyabilmektir. yukarida da belirttigim gibi, 4 tane labutun arasindan gecerek motor ehliyeti verilecekse ister 1 ister 1000 kere girilsin. uygulamanin gercek hayatla alakasi yok.

bu arada avrupa'da araba ehliyetinin de alinisi hakkinda bilgisi olanlar bilir. turkiye'de cogu insanin yaptigi gibi ehliyeti bilhassa kimlik yerine kullamak yerine, ehliyet kursu ve sinav sureci sonunda bir sofor olarak trafige cikabilir insanlar. boyle olunca da (trafik temel bilgisine ve kulturune sahip olunca) rahatlikla araba ehliyeti olan biri 125cc alti motor kullanabilir.

onemli olan standartlarmizi "uygulamada" oraya cekmektir. yoksa bunun gibi bir cok yasa cikti, ne degisti hayatimizda?

TMF'nin başbakanlığa verdiği öneri metninden alınmıştır:

arzu edenler metnin tamamını aşağıdaki linkten okuyabilir;
http://www.motosiklet.net/forum/sitemap/index.php?t-8080.html

T.C
BAŞBAKANLIK

TÜRKİYE MOTOSİKLET FEDERASYONU
TURKISH MOTORCYCLING FEDERATION

30-Kasım-2004

Türkiye Büyük Millet Meclisi Avrupa Birliği’ne uyum doğrultusunda Karayolları Trafik Kanunu’nda bazı değişimler gerçekleştirecektir.

Yapılması gündemde olan yasa ve yönetmelik değişikliği ile ilgili Türkiye Motosiklet Federasyonu’nun görüşleri şöyledir
Saygılarımızla arz ederiz.

TMF
YÖNETİM KURULU ADINA
Bekir Yunus UÇAR
Başkan

...
...

Bizim bu konudaki önerilerimiz şunlardır:

1- En fazla 50 cc motor hacmindeki motorlu bisiklet(mobilet) ve scooterlar gelişmekte olan ülkemizde milyonlarca insanın ulaşabileceği en ucuz ve kullanışlı ulaşım aracı olarak ve FRANSA’da ki güncel uygulamada da olduğu gibi tamamen ehliyet ve ruhsat zorunluluğu dışında bırakılarak 16 yaşından itibaren bir bisiklet gibi kullanılabilmelidir.

2-Tüm Dünya ve Avrupa ülkelerinde olduğu gibi motosiklet ehliyetlerinin iki sınıfa ayrılması doğru bir yaklaşımdır. Ancak bu ayrımda doğru yapılmalıdır.

Motosiklete yeni başlamış genç insanların tecrübeleri olmadan büyük hacimli motosikletlere binmesi doğru değildir.

A1 sınıfı ehliyet alacakların tasarıdaki tanımı bizce de doğrudur.

Ama otomobil ve üstü ehliyet sahibi olan kişiler her yaşta 125 cc ye kadar olan motosikletleri FRANSA’da ki güncel uygulamada olduğu gibi ayrı bir ehliyet gerekmeden kullanabilmelidir.

125 cc ve üstü motosiklet kullanımını kapsayan A sınıfı ehliyete başvuru yaş sınırı ise 18 olmalıdır.

Sürücü ehliyetlerindeki ana kıstas olan Trafik Eğitimi, denetlenmesi güncel şartlar altında zor ve pahalı olan sürücü kurslarından çok İlk Öğrenim Kurumlarımızda zorunlu ders olarak iyi bir biçimde işlenirse daha etkili olacaktır.

ozhan u.
www.ozhanu.com
www.ortadoguturu.com
drares
Zirve

« Yanıtla #12 : 09 Ağustos 2007, 23:41:32 »

Sn. motosiklet severler,5 ağustos tarihli yazımı yazarken istemeden de olsa büyük bir yarayı deşmiş oldum.Samimiyetle sorduğum bir soru beni bir hedef tahtası haline getirdi.Halbuki  ben de aslında sizinle aynı düşünceyi paylaşıyorum( EĞİTİM ŞART!) Ehliyetimi sürücü kurslarının olmadığı bir zamanda 1987 yılında Diyarbakır'da trafikten 3.direksiyon sınavında aldım.20. senemi doldurduğum ehliyetimle sadece bir kez kazaya karıştım(160 promil alkollü bir sürücü gelip çarptı.) Trafik kurallarına saygılı ,eğitimli bir insanım...    SAYGILARIMLA...

VitaEsMorte
Murat Can Yoluker
Forum Admin

« Yanıtla #13 : 10 Ağustos 2007, 15:37:16 »

Sn. motosiklet severler,5 ağustos tarihli yazımı yazarken istemeden de olsa büyük bir yarayı deşmiş oldum.Samimiyetle sorduğum bir soru beni bir hedef tahtası haline getirdi.Halbuki  ben de aslında sizinle aynı düşünceyi paylaşıyorum( EĞİTİM ŞART!) Ehliyetimi sürücü kurslarının olmadığı bir zamanda 1987 yılında Diyarbakır'da trafikten 3.direksiyon sınavında aldım.20. senemi doldurduğum ehliyetimle sadece bir kez kazaya karıştım(160 promil alkollü bir sürücü gelip çarptı.) Trafik kurallarına saygılı ,eğitimli bir insanım...    SAYGILARIMLA...

Yazdığınız yazı sizi hedef tahtası haline getirmedi ki, yazılan görüşler sadece ilgili yasanın çıkıp çıkmaması ve çıktığı vakit olası artıları eksileri ile ilgili. Lütfen yanlış anlamayınız bizi Smiley

Ayrı düştüm dost elinden
Yıllar var ki çarpar sinem...

delizi
Anakamp

« Yanıtla #14 : 13 Ağustos 2007, 21:46:28 »

asla kisisel algilamayin, en azindan benim yazdiklarimi. ben bir yanlisin uzerine gidilmesi gerektigini yaziyorum. boyl bir mevzuyu dile getirdiginiz icin ayrica tesekkur ederim.

ozhan u.
www.ozhanu.com
www.ortadoguturu.com
drares
Zirve

« Yanıtla #15 : 18 Ağustos 2007, 14:00:50 »

Sn.VitaEsMorte,Sn.Delizi cevaplarınız için teşekkürler.
Murat bey sakıncası yoksa VitaEsMorte'nin anlamını öğrene bilir miyim? çok ilginç geldi de ... Grin

phobios
ErHaN
Forum Admin

« Yanıtla #16 : 20 Ağustos 2007, 17:08:31 »

Bu yasa değişikliği çerçevesinde ATV'lerin de 4 tekerlekli araç olmalarından dolayı B sınıfı ehliyete tabi olacağını duydum.  Bilen bilmeyen?

Gölgelerin gücü adına!
selis
Yeni Üye

Duymak istemiyorsan kulaklarını tıka...

« Yanıtla #17 : 13 Eylül 2007, 18:32:13 »

Atv'ler hala A-2 ile kullanılıyor.. Öyle de kalacak sanırım..

Her çirkin tırtıl gibi, elbet bir gün kusursuz bir kelebek olacağım...
musician
Yeni Üye

« Yanıtla #18 : 25 Aralık 2007, 07:44:05 »

katılıyorum fakat avrupada şöyle de bir durum var. a2 ehliyetini aldın. bayiden içeri girip selamn hello dayı şurdan bana bi 1300 hayabusa diyemiyosun.

çoğu avrupa ülkesinde ilk sene max. 250 2. sene sonuna kadar da max 550 cc makina kullanabiliyosun.

zaten b sınıfı ehliyet verilirken teorik motosiklet eğitimide veriyolar, pratiği kapman için de 2 sene . Cheesy

çok iyi bi araştırma sonucu böyle bi uygulama yapıldığı kanaatindeyim. mesela bugün hangi race motoru alırsanız alın user guide ın ilk sayfasında insan boyu harflerle "bu cihazı güvenle kullanabilmeniz için starter formatındaki makinalarla ortalama 20 000 km. yol tecrübesine sahip olmanız gerekmektedir" yazar.

corehunn
KORHAN M. ŞEN
Kamp II

Hayat..!

« Yanıtla #19 : 30 Mayıs 2008, 13:00:26 »

peki arkadaşlar; bu yasa cıktı mı bilen var mı? scooter diye baslamıs ama 125 cc ve altı 40 tane chopper bıle var pıyaada su adna? bılgılendırırsenız sevınırım

Kör cehalet çirkefleştirir insanları,
Suskunluğum asaletimdendir.
Her lafa verecek bir cevabım var.
Lakin bir lafa bakarım laf mı diye, Bir de söyleyene bakarım adam mı diye!!

Konuyla İlgili Anahtar Kelimeler:

Sayfa: [1] 2   Yukarı git
Bu Konuyu Gönder Yazdır
Gitmek istediğiniz yer:  

Okuduğunuz Konuya Benzer Konular Bulundu
Konu Başlığı Başlatan Yanıtlar Görüntülenme Son Mesaj
Ankara'da Motor Ehliyet Kursu MOTOSİKLET KÖŞESİ - MOTOBIKES delizi 10 3678 Son Mesaj 21 Haziran 2007, 17:45:05
Gönderen: EnduroCu
Motosiklet ve Ehliyet Alacağım Lütfen Yardım!.. MOTOSİKLET KÖŞESİ - MOTOBIKES focus 12 2038 Son Mesaj 05 Haziran 2009, 15:04:44
Gönderen: ushuaia
Avrupa Birliği'nde 9 Sınır Daha Kalkıyor GENEL yol 1 455 Son Mesaj 25 Aralık 2007, 14:29:46
Gönderen: Jeep34
Yanlış Ehliyet MOTOSİKLET KÖŞESİ - MOTOBIKES huseyinyilmaz 6 871 Son Mesaj 08 Nisan 2008, 19:57:13
Gönderen: moremiles
Benim Ehliyet Problemim Var. MOTOSİKLET KÖŞESİ - MOTOBIKES gatesalan 2 639 Son Mesaj 03 Temmuz 2008, 01:04:25
Gönderen: gatesalan
Motosiklet Kursuna Gitmeden Sadece Sınavlara Girerek Ehliyet Almak TEKNİK Bluesboy76 4 1201 Son Mesaj 08 Mart 2009, 10:08:44
Gönderen: Bluesboy76
Motokaravanda Ehliyet Sınıfı Nedir ? GENEL KONULAR - GENERAL ISSUES Yılmaz Gün 7 2684 Son Mesaj 11 Mart 2009, 21:51:51
Gönderen: teos
Motosiklet Ehliyet Kursu MOTOSİKLET KÖŞESİ - MOTOBIKES £mr3 4 363 Son Mesaj 03 Ağustos 2009, 22:11:41
Gönderen: £mr3
Ehliyet İçin Elinizi Çabuk Tutun! GENEL gezmen 1 431 Son Mesaj 12 Haziran 2010, 00:56:57
Gönderen: baxım
Ehliyet için Sağlık Raporu FAYDALI BİLGİLER - TIPS AND TRICKS hyena 0 460 Son Mesaj 17 Mart 2010, 17:07:51
Gönderen: hyena

Google bu sayfayı en son Bugün 08:31:04 tarihinde ziyaret etti.

DİKKAT: Forumlarda yer alan tüm konular sadece referans amaçlıdır ve içeriklerinde hayati risk taşıyan tehlikeli spor ve benzeri özel uğraşılar olabilir. Lütfen forumlarda okumuş olduğunuz spor veya özel uğraşıların uzmanlarından yardım almadan kendi başınıza denemeye çalışmayın. Aksi halde meydana gelebilecek aksiliklerden dolayı gerek forum yöneticileri, gerekse içerik yazarları hiçbir sorumluluk kabul etmeyeceklerdir.

YASAL UYARI: Forumlarda yayınlanan yazılı ve görsel materyallerin tüm hakları ve sorumluluğu yazarlarına aittir. Bu materyalleri izinsiz kopyalamak ve kullanmak 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.

Oyun Tavla Okey Bilgi Yarışması