09 Şubat 2010, 09:31:59
Yaşlanmak bir dağa tırmanmak gibidir. Çıktıkça yorgunluğunuz artar. Nefesiniz daralır ama görüş alanınız genişler. (J. Bergman)

Sayfa: [1] 2   Aşağı git
Bu Konuyu Gönder Yazdır
Gönderen Konu: İran'da Üretilen ve Kullanılan Araçlar  (Konuyu 7120 Kişi Okumuş)
0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
shary
Shahram
Anakamp

Offline Offline

Mesaj Sayısı: 53


« : 19 Mayıs 2009, 19:20:06 »

Merhaba, Bazilariniz belki benim bu ve diger konularimi diger sitelerde gormustur, bazilari benim tarafimdan ve bazilari da basjalari tarafindan copyalanmistir, Arkadaslardan yeni siteler onermelerini istemistim ve bana gelen sitelerden biri de bu site. yazilari burayada aktaracagim.
Bu Sitenin Gezi sitesi oldogundan Bazen gezi ile alakali diger topiclerimde (belki) bulunmayan yazilari buraya koya bilirim.
Diger topicler kac ay onceden basladiklari icin yazilari buraya hizlica aktarmaya calisacagim.

herhangi soru ve yardim icin ozel mesaj ve Emailden bana ulasabilirsiniz.

Benim bu sitedeki Iran topicim:
(Linkleri görmek için Üye Olunuz yada Giriş Yapınız)

Shahram
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Yazilan Tarih: 2008/09/14


Merhaba
Bu topic Iran`da uretilen ve kullanilan arabalar ve iranin otomobil sektoruyle ilgili. Bu topicin amaci bu konulari bir baslik altin`da toplamak ayrica Bilgilerin cogu internet ve uretici firmalar ve… den bir araya gelmistir.bu konu diger bir forum`da da acilmis dorum`da ve konular genellikle ayni.

Ilk once iran araba sektoriyle ilgili bir kac bilgi:

Iranda uretici firmalar:Iran Khodro – Iran Khodro disel( Iran Khodro + Khavar Co.) – Saipa – Saipa disel (Saipa + Iran Kaveh Co.) – Pars Khodro(Eski Cip Co.) – Shahab Khodro – Kerman Khodro – Kish Khodro – Raniran – Zamyad – Morattab – Bahman Co. (Mazda Co.) – Kish Khodro – Zagross Khodro – ITM Co.*
(bir kac firma daha var)
Bilgi: Khodro = Araba (farsca)

Yokardaki ureticiler Araba,kamiyon, Minibus, Otobus,Tir,Ambulance uretiyorlar

Bildiginiz gibi Iran 2008 statistiklerine gore dunyanin en buyuk 10. araba ureticisidir.
Iran Khodro iranin en buyuk ve Dunyanin da 15. araba Ureticisidir ve gecen yil 542.000 araba ve 20.000 yakin ticari arac uretmistir.Iran Khodronun amaci 2011 yilinda, 1.100.000 araba uretimidir.IKCO Brand acisin`dan IKO ulkelrinin brand`leri arasinda 3. siradadir

Diger Ulkeler yapimi araclar irana girebilmek icin 100 % yakin bir vergi ve … vermelidirler.
Mesela bir araba dubai de 20.000 $ satildiginda iranda yaklasik 42.000 $ satiliyor. Iranda uretilen yabanci araclara kolaylik saglaniyor.

Iran khodro`non kisa tarihcesi:
(Linkleri görmek için Üye Olunuz yada Giriş Yapınız)
.:: MYS OTOMOTİV ::.


Iran khoro fabrikasinin 1. (ana) sitesi Tehran`da buluniyur, 2. ve 3. siteler Tabriz ve Mashhad da bulunmaktadir(tabriz sitesinde bu yilin sonuna kadar(Iran yili) 135.000 arac uretimi hedefleniyor).
Iran Khodro ve Saipa Co. iran`da bir cok bayi ve servisi vardir(650 yakin),dunya`da da 166 servis ve bayisi bulunmaktadir.
Iranin 2. araba ureticisi Saipa Co. dir. son yillarda saipanin satis ve uretimi Iran Khodroa cok yaklasti.

Tabriz bir sanayi sehridir,ozellikle agir sanayi, Iranda uretilen arabalarin buyuk yansanayi kismi tabriz`de uretiliyor.onun icin IKCO`nin tabriz sitesi cok buyuk bir onem arz ediyor. Ayrica tabriz de Buyuk bir tractor ureten fabrika var ki gelecekte onun hakkinda`da yazacagim*

Benim yazilarim bilgilendirme amacli oldogundan alitnti almak serbesttir, Ama alinti alarken Lutfen yazinin tamamini aktarin ve kaynak gosterin Son zamanlarda digger sitelerde de yazilari genellikle eksik sekilde gormeye basladim, benim yazilarim simdilik:
Modifiyem
Aracforum
Trmilitary
Treconomy
Kanka
Geziyorumlari
Iran gezi
Gezenbilir
Birliknet
Donanim Haber

Sitelerinde, isteyen arkadaslar yeni siteleri ozel mesajla bana onerebilirler, uygun olmasi halinde O sitelere de eklerim.
Logged



The Persian Gulf will remain Persian Gulf For Ever.
Copyright, all right reserved to Iranian; since 10000 years BC.

shary
Shahram
Anakamp

Offline Offline

Mesaj Sayısı: 53


« Yanıtla #1 : 19 Mayıs 2009, 19:22:20 »

Peykan
Hakkinda ilk Yazacagim araba,Iran`da en sevilen, 2 nesil iranlinin hayatina giren ve onlarinan yasamis,40 yila yakin uretilen ve Iran yolarinin fatihi olan Peykan dir.

Peykan Iran araba sektorunun dogmasina sebep oldu ve devrim den sonraki yillarda iran araba sektoronu iflastan kortaran araba oldu.

Peykan 1967 Hilman Hunter dayali bir aractir,Iran Khodro Co. (eski Iran National) bu araci 38 yil Uretti ve 15 mayis 2005 tarihinde iran devleti Iran Khodro`a 310 milyon $ odeyerek bu arabanin uretimini dordurdu. Dordurma nedenlerin`den bir kaci:
1-    Yarattigi hava kirliligi
2-    Benzin tuketimin yuksek olmasi
3-    Eski dizayni
4-    Arabanin guvenliginin olmamasi (ABS,Air bag ve …)
……..

Iran`da peykan`lari her yerde gorebilirsiniz,halk arasinda cok yaygindir.Bir zamanlar polis araci olarak da kullaniliyordu ama simdi hic yok(son yillarda polis araci olan Peykan hic gormedim).Peykan`lar iran`da Taksi olarak da kullaniliyor,ama son yillarda iran devleti eski araclar`la birlikte eski peykanlari da toplamaya calisiyor ve halka yeni arabalar veriyor (bazi avantag`lar vererek)

Iran Khodro 38 yilda 2.3 Milyon Peykan uretmistir. Simdiler`de Peykanin uretim hatti Sudan`a satilmak isteniyor(yada satildi).

Bazi teknik bilgiler (Peykan 1600):

Motor:

Configuration: 4, In-line
Valvetrain: 8 OHV
Displacement: 1598 cm3
Power: 48 kW (DIN) 5200 rpm
Torque: 110 Nm (rpm) 3200 rpm
Compression Ratio: 7.8
Transmission:
Gear Type:4 Manual
Top Speed:km/h 140
0-100: 14.3 s
EPA City / Highway: 9.1/100km

Son olarak bu aracin uretimini durduruldugunun heberini alan cogu iranli uzuldu (belki gecmisini hatirlayarak) az bir kisim da sevindi ve bu torende iran sanaii ve maden bakani su sozleri son uretilen peykanin kâpútunun uzerine yazdi:

"Peykan bir arrabeydiki (Eski araba – At arabasi) Iranin araba sektoru bu aracin sirtinda gelisti ve simdi muzeye gidiyor ta ki Bu sektorun gelismesini oradan izlesin"

Ishag jahangiri – Iran sanaii ve maden bakani

1384/02/25 (Hicri $emsi yili, Iran yili)


Video ve resimler:



Peykan Pickup (Hala Uretiliyor):


Hilman Hunter:


Peykan uretim Hattinin kapanis toreni:
Ortonun ustonde "Khoda Hafez Peykan" yani: "gule gule peykan" yaziyor (farsca)


Plakanin yerinde "Akharin Peykan" yani "Son Peykan" yaziyor (farsca)


Iran Sanaii ve maden Baknainin El yazisi:


Eski Arabalarin Yenilenme Progesi:
eski Peykan taksiler Yeni samand ve Pride taksiler le degistiriliyor:





Video:

Eski Peykan uretim hatti ve Iran National (eski Iran Khodro) fabrikasindan Bir video:

(Linkleri görmek için Üye Olunuz yada Giriş Yapınız)
YouTube - Huh?Huh? ? Huh?? Huh??? Huh???


Peykan dan Guzel resimler - (slidShow)

(Linkleri görmek için Üye Olunuz yada Giriş Yapınız)
YouTube - Peykan - Iran - A 40 year History !


Yazan:Shahram


Benim yazilarim bilgilendirme amacli oldogundan alitnti almak serbesttir, Ama alinti alarken Lutfen yazinin tamamini aktarin ve kaynak gosterin Son zamanlarda digger sitelerde de yazilari genellikle eksik sekilde gormeye basladim, benim yazilarim simdilik:
Modifiyem
Aracforum
Trmilitary
Treconomy
Kanka
Geziyorumlari
Iran gezi
Gezenbilir
Birliknet
Donanim Haber

Sitelerinde, isteyen arkadaslar yeni siteleri ozel mesajla bana onerebilirler, uygun olmasi halinde O sitelere de eklerim.
Logged



The Persian Gulf will remain Persian Gulf For Ever.
Copyright, all right reserved to Iranian; since 10000 years BC.
shary
Shahram
Anakamp

Offline Offline

Mesaj Sayısı: 53


« Yanıtla #2 : 19 Mayıs 2009, 19:27:07 »

Yazilan Tarih: 2008/09/14

Pride

Bu arac ilk once ABD`nin Ford fabrikasi tarafindan Siesta adiyla 3 akpili ve hatchback olarak tasarlandi,daha sonar Korenin Kia fabrikasi bu aracin lisansini Ford`dan aldi ve Iranin Saipa fabrikasini 1993 yilin`da Strategik ortagi ve OrtaDogu uretim mekezi oalrak belirledi, Bu arac iranda degisik Modellerde uretiliyor,bunlarin bir kaci: Nasim – Nasim safari (station) – Saba – Saipa 141 – Saipa 132. Saipa Co Suriye ve Venezuella`da Pride`in uretim hattini kurmos dorumda ve bu sayinin 2.5 yilda (1390`a kadar – Iran Yili – Hicri Semsi) 5 ulkeye ulasmasi bekleniyor. Saipa Co. bu aracin uertimini (iran`da) 2011-2012 kadar (1390 – Iran yili) sona erdirecek. Simdi bu arabanin bazi modelleri Suriye,Guney Kore ve bazi diger ulkelere Ihrac ediliyor. Simdi iran`da Pride`lar daha cok 2 yakitli oalrak uretiliyor (Benzin ve CNG).

Pride iran`da eski arabalari degisim progesini`de en iyi alternative olarak belirlenmis dorumda.
Bu araba peykanin uretim durdorulmadan once son yillarda uretim sayisi peykani gecmisti.Bu araba daha cok dar gelirli kesimlere hitap ediyor (fiyati yaklasik 9000 $).Ilk yillarda arabanin parcalari daha cok Kore`de uretiliyordu ama simdi tumune yakini Iran`da uretiliyor.
Pride gencler arasinda da cok popular ve cogu genc pride`larini cok paralar ahrcayarak modifiye ediyor.Bazilari 6000 – 7000 $ para harcayarak arabasini modifiye ediyor (arbanin degeri 8500 - 9000 $)

Not:Iran Trafik polisinin dedigina gore Pride Iran`da (hala uretilenler arasinda) Guvenigi en az olan arabadir.

Teknik ozellikler:
Saipa 141 (EN):
(Linkleri görmek için Üye Olunuz yada Giriş Yapınız)
SAIPACORP Saipa141 details

Saipa 132 (FA):
(Linkleri görmek için Üye Olunuz yada Giriş Yapınız)
SAIPA

Pride Saba (EN):
(Linkleri görmek için Üye Olunuz yada Giriş Yapınız)
SAIPACORP Pride SABA details

Pride Nasim (EN):
(Linkleri görmek için Üye Olunuz yada Giriş Yapınız)
SAIPACORP Pride NASIM details


Resimler ve Videolar:
Saipa 132 (GTX):
Bu Arabadan 2.000.000 adet uretildi ve 500.000 Guney koreye ve 50.000 Suriyeye ihrac edildi:

(Linkleri görmek için Üye Olunuz yada Giriş Yapınız)
(Linkleri görmek için Üye Olunuz yada Giriş Yapınız)
(Linkleri görmek için Üye Olunuz yada Giriş Yapınız)



Uretilen 2.000.000. Pride 132


Saipa 141 (Kia – Pride):




Pride Saba:


Pride Nasim:



Video ve modifiye edilmis resimleri daha sonra ekliyicegim.

Yazan: Shahram

Benim yazilarim bilgilendirme amacli oldogundan alitnti almak serbesttir, Ama alinti alarken Lutfen yazinin tamamini aktarin ve kaynak gosterin Son zamanlarda digger sitelerde de yazilari genellikle eksik sekilde gormeye basladim, benim yazilarim simdilik:
Modifiyem
Aracforum
Trmilitary
Treconomy
Kanka
Geziyorumlari
Iran gezi
Gezenbilir
Birliknet
Donanim Haber

Sitelerinde, isteyen arkadaslar yeni siteleri ozel mesajla bana onerebilirler, uygun olmasi halinde O sitelere de eklerim.
Logged



The Persian Gulf will remain Persian Gulf For Ever.
Copyright, all right reserved to Iranian; since 10000 years BC.
shary
Shahram
Anakamp

Offline Offline

Mesaj Sayısı: 53


« Yanıtla #3 : 19 Mayıs 2009, 19:29:33 »

Yazilan Tarih: 2008/09/14

Peugeot 206

Iran ve peugeot`un Strategik isbirligi 20 yil oncesine dayaniyor,Peugeot`un iran`da 206 – 206 SD – 405 – Pars – Roa modelleri uretiliyor,yakin bir zamanda 407 lerin`de iran`da uretimi soz konusu (Ilk asama`da iran`a ithal edilecek daha sonar da uretilecek). 206 lar 2000-2001 yilindan beri iran`da uretiliyor,206 modelleri simdilik Tahran (ana fabrika) ve Mashhad`de uretiliyor (Mashhad`de uretilen 206 lar daha cok orta asya – rusya ve kafkas`lara ihrac ediliyor.

206`lar iran`da 6 tip (model) de uretiliyordu ama simdilik sadece 4 tip de uretiliyor (2,3,5,6 tipleri), Bu tiplerin farki motor, electronic sistemleri, ic donanim,vites,firen ve… lerde. Mesela 1 ve 2 tip ler`de ABS firenleri bulunmiyor, bazi modellerde ic donanim, digital kilima sistemi ve …. Bulunmiyor. Modellerin fiyatlari da modele gore artiyor.Simdi 206 2.tipi iran`da yaklasik 14000 $ ve 6. tip yaklasik 19000 $. Bu araba 30.000 Km garntiyle satiliyor.

Bu araba`da gencler arasinda cok populer,ve cogu gencler 206`larini modifiye edip ve kac bin dolarlik muzik sistemleri takip oyle kullaniliyorlar.Bu araba da iran`da uretilen diger arabalar kimin 2 yakitli olarak`da uretiliyor.

Iran`da uretilen Peugeot 206`larin teknik ozellikleri:
(Linkleri görmek için Üye Olunuz yada Giriş Yapınız)
Iran Khodro Industrial Group:206


Resimler:







Yazan: Shahram


Benim yazilarim bilgilendirme amacli oldogundan alitnti almak serbesttir, Ama alinti alarken Lutfen yazinin tamamini aktarin ve kaynak gosterin Son zamanlarda digger sitelerde de yazilari genellikle eksik sekilde gormeye basladim, benim yazilarim simdilik:
Modifiyem
Aracforum
Trmilitary
Treconomy
Kanka
Geziyorumlari
Iran gezi
Gezenbilir
Birliknet
Donanim Haber

Sitelerinde, isteyen arkadaslar yeni siteleri ozel mesajla bana onerebilirler, uygun olmasi halinde O sitelere de eklerim.
Logged



The Persian Gulf will remain Persian Gulf For Ever.
Copyright, all right reserved to Iranian; since 10000 years BC.
shary
Shahram
Anakamp

Offline Offline

Mesaj Sayısı: 53


« Yanıtla #4 : 19 Mayıs 2009, 19:31:48 »

Yazilan Tarih: 2008/09/15


Peugeot 405

Peugeot 405 1987 yilinda Peugeot tarafindan uretilmis buyuk ayile aracidir,bu araba 1988`de avrupa`da "yilin araci" secildi. Bu araba iran`da 1990`dan beri degisik modeler`de uretime gecti, uretilen modeler: 405 GL – 405 GLX 1580 cc – 405 GLX 2000 cc – 405 GLX 2000 cc (otomatik) – 405 SLX – 405 Station.

1994`den beri ciddi olarak arabanin parcalarini iran`da uretilmesi Sapco tarafin`dan ele alindi ve o yilda parcalarin 89 % iranin icin`de uretildi. Sonraki asamalar`da Iran Khodro arastirma merkezinin uzmanlari bu araci gelistirmeye basladilar,sonucta gorduler ki 35 parca degistirilmeli ve 84 parca`da yeniden tasarlanmali, Bu progenin sonucun`da yeni bir version uretildi(405 limozin). Bu aracin uretim zerafeti ve dikkati o kadar yuksekti ki dunyanin araba uzmanlari tarafin`dan hayret`le karsilandi ve bu arabaya Peugeot`un Muzesin`de bir yer ayrildi.Bu haber yabanci basininda da cok yer aldi ve fransizca bir dergi soyle yazdi:"O zaman ki Peugeot Mercedesi yendi".

Bu araba yillardir Iran`da uretiliyor ve yerini iranlilarin arasinda almis,IKCO bu arabanin yeni version`larini piyasaya surmek istiyor,mesela: 405 Dizel motor.
Bu arabanin govdesi Peugeot RD ve Peugeot ROA lar`da kullaniliyor ve Peugeot Pars (Peugeot Persia) da bu araba uzerin`den gelistirilmis,hatta samandin ilk modeli`de bu arabanin platformu uzerin`den dogmus.

Resimler:






Yazan: Shahram

Benim yazilarim bilgilendirme amacli oldogundan alitnti almak serbesttir, Ama alinti alarken Lutfen yazinin tamamini aktarin ve kaynak gosterin Son zamanlarda digger sitelerde de yazilari genellikle eksik sekilde gormeye basladim, benim yazilarim simdilik:
Modifiyem
Aracforum
Trmilitary
Treconomy
Kanka
Geziyorumlari
Iran gezi
Gezenbilir
Birliknet
Donanim Haber

Sitelerinde, isteyen arkadaslar yeni siteleri ozel mesajla bana onerebilirler, uygun olmasi halinde O sitelere de eklerim.
Logged



The Persian Gulf will remain Persian Gulf For Ever.
Copyright, all right reserved to Iranian; since 10000 years BC.
Alfonse
atokatates@yahoo.com
Zirve

Offline Offline

Mesaj Sayısı: 2796


Grand Cherokee V8


WWW
« Yanıtla #5 : 20 Mayıs 2009, 01:25:53 »

Teşekkürler,

Pejo tabiki güzelde, binek İran markaları çok biçimsiz bence.....
4x4, özel ve askeri, neler var İran' da?

Komşu İran' a...
Selamlar...
Logged

. . . S Ü K U T U M  İ K R A R D A N  D E Ğ İ L  İ R F A N D A N  O L A C A K T I R . . . A L F O N S E . . .
shary
Shahram
Anakamp

Offline Offline

Mesaj Sayısı: 53


« Yanıtla #6 : 20 Mayıs 2009, 23:36:11 »

Teşekkürler,

Pejo tabiki güzelde, binek İran markaları çok biçimsiz bence.....
4x4, özel ve askeri, neler var İran' da?

Komşu İran' a...
Selamlar...

Selam
Yazilar arka arkaya oldogunda, hepsini koyduktan sonra yeni yazilari insallah koyacagim.
Logged



The Persian Gulf will remain Persian Gulf For Ever.
Copyright, all right reserved to Iranian; since 10000 years BC.
shary
Shahram
Anakamp

Offline Offline

Mesaj Sayısı: 53


« Yanıtla #7 : 21 Mayıs 2009, 23:41:36 »

1)Iran Khodro CO. tanitim filmi - ingilizce altyazili,bu videoyu izlemenizi oneririm:
(Linkleri görmek için Üye Olunuz yada Giriş Yapınız)
YouTube - IKCO Presentation


2)IKCO semfonisi:
(Linkleri görmek için Üye Olunuz yada Giriş Yapınız)
YouTube - IRAN KHODRO SYMPHONY


3)Aljazeera Tv`nin suriyedeki IKCO fabrikasi (SIAMCO):
(Linkleri görmek için Üye Olunuz yada Giriş Yapınız)
YouTube - Sham Cars - Syria


4)Peugeot 206 SD - orginal Reklam:
(Linkleri görmek için Üye Olunuz yada Giriş Yapınız)
YouTube - Peugeot 206 SD 2


5)peugeot 206 SD 1. Rekalmi:
(Linkleri görmek için Üye Olunuz yada Giriş Yapınız)
YouTube - Peugeot 206 SD 1


6)Peugeot 206 SD 2. Reklami:
(Linkleri görmek için Üye Olunuz yada Giriş Yapınız)
YouTube - Peugeot 206 SD 2


7)Iranin Milli motoru ve Ilk 2 yakitli motor (benzin ve CNG) - ingilizce altyazi:
(Linkleri görmek için Üye Olunuz yada Giriş Yapınız)
YouTube - Iran National Engines- English Translation


8 )Samand Soren Reklami:
(Linkleri görmek için Üye Olunuz yada Giriş Yapınız)
YouTube - IKCO SAMAND SOREN advert


9)samandin Venezuella`daki reklamlarin`dan biri:
(Linkleri görmek için Üye Olunuz yada Giriş Yapınız)
YouTube - venezuela (samand)


10)Samandin Rusya Tv`sindeki deneme sorusu:
(Linkleri görmek için Üye Olunuz yada Giriş Yapınız)
YouTube - test drive the samand lx in Russia


11)IKCO fabrikasindan Eski goruntuler,iyi bir vid:
(Linkleri görmek için Üye Olunuz yada Giriş Yapınız)
YouTube - Huh?Huh? ? Huh?? Huh??? Huh???


12)Samand Crash Test:
(Linkleri görmek için Üye Olunuz yada Giriş Yapınız)
YouTube - samand crash test


Asadaki vid lar da Tabriz araba fuarina ayit (2007 - Kendi videolarim)[/SIZE]

modifiye edilmis Toyota hilux:
(Linkleri görmek için Üye Olunuz yada Giriş Yapınız)
YouTube - Tabriz Int. Auto EXPO 2007 (3)


Ve Modifiye edilmis 206 - 1. bolum:
(Linkleri görmek için Üye Olunuz yada Giriş Yapınız)
YouTube - Tabriz Int. Auto EXPO 2007 (3)


2. bolum
(Linkleri görmek için Üye Olunuz yada Giriş Yapınız)
YouTube - Tabriz Int. Auto EXPO 2007 (2)


Pride (Kia):
(Linkleri görmek için Üye Olunuz yada Giriş Yapınız)
YouTube - Tabriz Int. Auto EXPO 2007 (4)
Logged



The Persian Gulf will remain Persian Gulf For Ever.
Copyright, all right reserved to Iranian; since 10000 years BC.
shary
Shahram
Anakamp

Offline Offline

Mesaj Sayısı: 53


« Yanıtla #8 : 21 Mayıs 2009, 23:46:21 »

Iran Yapimi Mercedesler:

Iran`da Mercedesler 2004 yilindan itibaren TopKhodro Co. de uretiliyor,Top khodro Iran Khodro Disel`e bagli bir fabrika ve iranin karaj sehrinde boluniyor,bu fabrikanin hisselerinin 100% Iran Khodro Disel`e ayit (Iran khodro disel Iran Khodronun (IKCO) yan fabrikalarin`dan biri. Iran ve DaimlerChrysler`in isbirligi uzun yillara oncesine dayaniyor (tijari arac uretiminde) ve bu tijari araclarin motorunu DaimlerChrysler lisansi altinda Idem fabrikasi (DaimlerChrysler Idem Co. bir miktar hissesine sahip) ueretiyor,Idem Ortadogunun En buyuk motor ureticilerinden dir. DaimlerChrysler onayi halin`de bu modellerin parcalarinin 40% iran`da uretilecek.Bu fabrikanin buyuk sorunlarin`dan biri DaimlerChrysler`in Amerika tarafi,Iran`da yatirima bazi sorunlar yaratiyor.
Simdi iran`da mercedesin E200 K – E280 – E350 – E500 – E63 AMG modelleri uretilip ve satiliyor (E500 ve E63 AMG lerin iran`da uretildiginden tam olarak emin degilim,Belki Sadece satiliyor,Daha cok arastirmam gerek), Yakin zamanda C Class Serisinin uretimi baslayacak.

Bilgi:Idem Co. Tabriz de boluniyor,Iranin Agir Sanayisinin buyuk bir bolumu Tabriz`de.

Resimler:











Bu resimi Tabriz araba fuarin`da Cektim (2007):


Yazan: Shahram

Benim yazilarim bilgilendirme amacli oldogundan alitnti almak serbesttir, Ama alinti alarken Lutfen yazinin tamamini aktarin ve kaynak gosterin Son zamanlarda digger sitelerde de yazilari genellikle eksik sekilde gormeye basladim, benim yazilarim simdilik:
Modifiyem
Aracforum
Trmilitary
Treconomy
Kanka
Geziyorumlari
Iran gezi
Gezenbilir
Birliknet
Donanim Haber

Sitelerinde, isteyen arkadaslar yeni siteleri ozel mesajla bana onerebilirler, uygun olmasi halinde O sitelere de eklerim.
Logged



The Persian Gulf will remain Persian Gulf For Ever.
Copyright, all right reserved to Iranian; since 10000 years BC.

shary
Shahram
Anakamp

Offline Offline

Mesaj Sayısı: 53


« Yanıtla #9 : 23 Mayıs 2009, 12:55:28 »

Yazilma Tarihi: 2008/09/18

Her seyden once gecen yazida yazmayi unuttum,Iran halkinin cogu en saygi ve sevgi doydugu Brand,Mercedes dir Bu konu devlet korumlarin`da gorebilirsiniz
--------------------------------------------------------------------------------------------------------

Birazda iranda kullanilan arabalara bakalim.ilk once iran Polisinin kullandigi arabalarin resimlerini koyacagam,elimde bu konuyla ilgili cok resim var ama size sikici gelebilir ona gore guzel resimleri buraya koyacagim.Ama ondan once iran polisi hakkinda bazi bilgiler veriyim.
Iran`da arac sayisi fazla,ayrica iranlilar kurallara pek uymazlar,burada toplu tasima arabaliri kullanmak gelismis ulkeler kadar yaygin degil,herkes kendi ozel arabasini kullanmak istiyor,statistiklere gore iranlilar Avruopa halkina gore sehir ici ve disi 7 kat daha fazla sefer yapiyorlar (*kaynak:iran trafik polisi) ayrica benzinin ucuz olamasi da bu tarfik ve seferlerin artmasina sebep oliyor.

Bilgi:Iranda benzinin litresi 100 tumen yani = 0.11 $ ,devlete maliyeti de her litreye 600 toman,aradaki bu farki devlet odiyur,Iran dunyanin en fazla benzin tuketen 10. ulkesi,son zamanlar da devlet bu tuketimin onune gecmek icin,benzine kota koydu,ozel bir arac ayda sadece 120 litre ala biliyor,devlet araclari 300 litre, benzin tuketen taksiler 900 litre,dogal gaz tuketen taksiler 150 litre.Serbest benzinin fiyati ise 400 tumen yaklasik 0.4 $. Gecen aydan itibaren Luks arabalara da sadece serbest benzin satiliyor, bu arabalar iranda ureytilen 2000 Cc uzeri ve ithal edilen 1300 Cc uzeri arabalardir.

Iran Kaza Sayisi ve kazalar`da olenlerin sayisi acisindan dunyanin 1. ulkesi,Yollarin sartlari iyi,bu kazalarin sebebi daha cok insan hatasi (asiri hiz,uykusizlik ve…) Son yillarda iran polisi ehliyet almani da zorlastirdi,ayrica ehliyet alan bir kisi 1 yil boyunca deneliyor ve ondan sonar 5 yillik ehliyet alabiliyor,5 yillik ehliyet olan da bazi – poanlar aldiginda (bir miktara kadar) ilk once 1 ay daha sonar da tomunden ibtal ediliyor.
Ona gore Iran trafik polisinin cok agir gorevleri var daglik sartlar ve buyuk yuz olcomu sartlari daha da zorlastiriyor.Iran polisi son yillarda son teknologileri kullanmaya caba gosteriyor.benim kendi dusuncem iran trafik polisi isini duzgon yapiyor.

Bilgi:Resimle`deki polis arabalarin renkleri:
Mavi: Trafik polisi
Yesil:Polis
Siyah: Ozel Polisler
Sade arabalar (Isik,yazi ve... yok, hatta uniformalari da farkli): Otoban polisleri


bu kadar cok yazmamin sebebi aziz turk dostlarimiza iran sartlarini daha iyi tanitmak ve Bazi kocuk detaylari anlatmak.

Ilk once Bir kac eski iran Polis arabasi (belli ki mercedes iran polisin`de bir aliskanlik):







Yazan: Shahram


Benim yazilarim bilgilendirme amacli oldogundan alitnti almak serbesttir, Ama alinti alarken Lutfen yazinin tamamini aktarin ve kaynak gosterin Son zamanlarda digger sitelerde de yazilari genellikle eksik sekilde gormeye basladim, benim yazilarim simdilik:
Modifiyem
Aracforum
Trmilitary
Treconomy
Kanka
Geziyorumlari
Iran gezi
Gezenbilir
Birliknet
Donanim Haber

Sitelerinde, isteyen arkadaslar yeni siteleri ozel mesajla bana onerebilirler, uygun olmasi halinde O sitelere de eklerim.
Logged



The Persian Gulf will remain Persian Gulf For Ever.
Copyright, all right reserved to Iranian; since 10000 years BC.
shary
Shahram
Anakamp

Offline Offline

Mesaj Sayısı: 53


« Yanıtla #10 : 23 Mayıs 2009, 22:57:27 »

Iran polisi cok sayida marka ve model arac ve motor kullaniyor,bulabildigim kadar sizlere bu arabalari koyacagim,ama mutlaka bazi marka ve modeler elden kacacaktir.
Iran polisinin major arabasi mercedeslerdir,Iran polisi C200 – C240 (sehir icinde) sehir disinda E240 ve E320 modellerini kullaniyor (yanilmiyorsam kac yil once ilk etpta 6666 mercedes alinmisti)
Son yillara Xantia - Samand LX – Peugeot 206 hatta Logan (L90) arabalari da kullanilmaya baslandi.

Resimler: (1. Bolum):














Resimler (2. Bolum):







Tehran Trafik Kontrol Merkezi:



otobanlar`da yeni kameralar,resimde gorundogu gibi soruculer plakalari degistirmisler ama...


206 - Samand LX:




Iran trafik polisinin generali (Royaniyan) ve IKCO nun genel muduru (Mantegi):


Resimler (3. Bolum):









Otoban polisleri,yeni korulan bir birimdir,bu polisler trafik polislerden farkli olarak silah kelepce ve ... de tasirlar ve ozel egitimlerden de girilmisler.Yollarda arabalari farkedilmez genellinke Xantia,Samand ve 206 kullanirlar,Bu birim Iran Yollarin`da cok etkili hale gelmis dorumuda, Bu polislerle ilgili programlar ve videolar sikca Devlet TVsinden yayinlaniyor ve bazen cok ilginc olaylar da meydana geliyor (Videolari koyacagim)







Yazan: Shahram


Benim yazilarim bilgilendirme amacli oldogundan alitnti almak serbesttir, Ama alinti alarken Lutfen yazinin tamamini aktarin ve kaynak gosterin Son zamanlarda digger sitelerde de yazilari genellikle eksik sekilde gormeye basladim, benim yazilarim simdilik:
Modifiyem
Aracforum
Trmilitary
Treconomy
Kanka
Geziyorumlari
Iran gezi
Gezenbilir
Birliknet
Donanim Haber

Sitelerinde, isteyen arkadaslar yeni siteleri ozel mesajla bana onerebilirler, uygun olmasi halinde O sitelere de eklerim.
Logged



The Persian Gulf will remain Persian Gulf For Ever.
Copyright, all right reserved to Iranian; since 10000 years BC.
shary
Shahram
Anakamp

Offline Offline

Mesaj Sayısı: 53


« Yanıtla #11 : 26 Mayıs 2009, 22:34:54 »

Iran Otoban Polisleri:

Daha once iran otoban polisleri (Highway Police) hakkinda yazmistim.
Hatirlatma:Otoban polisleri yaklasik bir yildir goreve baslamis dorumdalar ve iranin trafik polislerinin yeni bir birimidir,bu polisler sivil (yada bir cover) kiyafetiyle ve sade (genellikle beyaz ve gri rekli) Samand LX – Xantia yada 206 larla iran yollarinda devamli control halindeler,bu arabalar soruculer tarafindan fark edilmeyip dolayisiyla polisin isini rahatlatiyor.Bu polislerin asil farki (trafik polislerine gore): Egitim – Donanim - Silah – kelepce ve arabalaridir.bu polislerle ilgili resimleri koymustum,Iran TV sinde yayinlanan polis programlarindan  alinan 3 ilginc ve guzel videonu da bogun ekliyorum, bu videolarda polisen telsiz konusmalari da doyuliyor.Youtube`e erisememeniz halinde videolarin Download linkini de koyiyorum.

1.Video: 2 Araba (mezda ve mosso) 14-06 Otobaninin 38. KM birbiriynen yarisiyorlar,Otoban polisine ayit helicopter olayi Orada devriyede olan otoban polisi arabalarina bildiriyor ve kisa zamanda ilk ekip kendisini 2 arabaya ulastiriyor ve…
Videonun son kisminda yazilana gore  2 arabaya bir soreligine el konolup – iki sorocu (diger agir cezalari nedeniyle) bir yil boyunca araba sormekten men edilip ayrica ehliyetleri de iptal ediliyor.

(Linkleri görmek için Üye Olunuz yada Giriş Yapınız)
YouTube - highway crazy racing ( iranian style)



2.Video: 4 araba 16-10 otobaninin 35 KM 240 Km hizla gidip ve Yarisiyorlar,Merkez bu olayi Helicopter ve otoban polislerine bildiriyor,asiri hiz ve dogal olmayan hareketler nedeniyle merkez polis ekiplerinden arkadan gelen arabalari dordurmasi ve otobani kapatmalarini istiyor. Videonun sonlarinda 4 arabadan 2si Kaza yapip ve yolun kenarina...

(Linkleri görmek için Üye Olunuz yada Giriş Yapınız)
YouTube - Huh?? Huh?Huh??



3.Video: Bir genc gece saat 3:30 da 240KM hizla Tehran icindeki Niyayesh otobaninda yine anormal hareketler yapiyor,otoban polisleri bu araci dorduriyorlar ve genc surucuden test aldiktan sonra kendisinin Ekstasy haplarindan (uyusturucu hapi) kullandigini tespit edip ve ellerini kelepceliyorlar.Bu sorucu muhtemelen 1yil araba kullanamayacak ve ehliyeti de iptal edilecek.Uyusturucu kullanmasinin cezasi da Mahkeme tarafindan belirlenecek.

(Linkleri görmek için Üye Olunuz yada Giriş Yapınız)
YouTube - 250km speed in the niayesh exp.



Yazan: Shahram



Benim yazilarim bilgilendirme amacli oldogundan alitnti almak serbesttir, Ama alinti alarken Lutfen yazinin tamamini aktarin ve kaynak gosterin Son zamanlarda digger sitelerde de yazilari genellikle eksik sekilde gormeye basladim, benim yazilarim simdilik:
Modifiyem
Aracforum
Trmilitary
Treconomy
Kanka
Geziyorumlari
Iran gezi
Gezenbilir
Birliknet
Donanim Haber

Sitelerinde, isteyen arkadaslar yeni siteleri ozel mesajla bana onerebilirler, uygun olmasi halinde O sitelere de eklerim.
Logged



The Persian Gulf will remain Persian Gulf For Ever.
Copyright, all right reserved to Iranian; since 10000 years BC.
shary
Shahram
Anakamp

Offline Offline

Mesaj Sayısı: 53


« Yanıtla #12 : 30 Haziran 2009, 00:14:37 »

Yazilma tarihi: 2008/10/01

Iranin Milli arabasi ve en tanilan arabasi Samand, bu araba hakkinda cok genel bir arastirma yaptim ve bu bilgileri sizinen paylasmak istedim

Samand
Iran khodro yillarca peykani uretti ve bu araba iranin milli arabasi diye bilinirdi ama herseyi disariya dayaniyordu,ona gore yeni bir milli arabanin uretimi soz konusu oldu.Iran khodro arastirma ve gelistirme merkezi (1376 Hicri $emsi) 1997 yilinda olustoruldu ve iranli muhendisler orada calismaya basladilar ve ilk onemli projeleri Samand oldu.bu proje iranli ve yabanci uzmanlarca (1382 Hicri $emsi) 2003 yilinda sonuca vardi.Samandin ilk modeli Peugeot 405 platformu uzernde olustu.Samandin ilk modelinin uretiminden sonra bazi modeleri de gelisti ki bunlari bu yazinin devaminda gore bilirsiniz.simdilerde ve gelisen son modellerde yabanci uzmanlar ve muhendislerin payi cok az, samandin parcalarinin cogu iranda uretilmekte (90 % civarinda), Uretilmeyen parcalar ya iranda uretilemiyor yada uretilmesi simdilik ekonomik acidan Irana gelir saglamiyor.

Samandin motoru hala da Peugeotun motoru! Iran khodro arastirma merkezi milli motor uzerinde bir kac yildir calisiyor ve gectigimiz aydan itibaren yeni motorlarla (milli motorla) samadlar satisa cikmis dorumda,bu motor hakkinda da yazacagim.

Samand daha cok gelismekte olan ulkelerin orta ve asaga sinif gelire sahip insanlarini hedef almis dorumda,Iran Araba sektorunde soz sahibi bir ulke ama Kendi Brandini yaratmak ve kendi teknoligisini ihrac etmek iranin simdiki siyaseti.ona gore samandi ilk adim olarak gore biliriz ve bu arabayi (ve muhtemel diger model ve brandlari) sonraki yillarda daha yuksek bir kaliteyle uretilmesini gore biliriz.

Samand sanilanin aksine yuksek govenlige sahip ve Avropanin ECE 94 guvenlik belgesine sahip,ayrica Fars korfezine (iran korfezi) ihracat yapmak icin onlarinda guvenlik belgesini (ki ABD ve AB nin guvenlik sartlarindan olusiyor) de almis dorumda.

Samand Farsca`da tarihsel olarak (iranin dili Farsca,Arapca degil) Hizli ve sari renkli At anlamina geliyor,Samandin logosu da bir Atin bas kismi!

Samandin modelleri:
Samand:
Iran khodro Co. ilk samandi uretikten sonra, bu arabayi gelistirmeye baslasi ve bazi eksiklikler duzeltdi ve bazi seyleri daha yuksek kaliteyle isletti.

Ilk uretilen samand sadece samand olarak bilinir,Modellerin detayini IKCO web sitesinde gore bilirsiniz.

Teknik ozellikler:
(Linkleri görmek için Üye Olunuz yada Giriş Yapınız)
Iran Khodro Industrial Group:Samand


Samand LX:
Samand LX samandin gelismis modeli,fiyati sade samande gore (1500 – 2000 $) daha yuksek! Ayrica LX ler her yil gelistiriliyor ve her yil daha iyi bir doruma geliyor, bu modeller iranin resmi yilina gore adlandiriliyor:

LX 85 (1385 Hicri $emsi)
LX 86 (1386 Hicri $emsi)
LX 87 (1387 Hicri $emsi)

Samand LX ve Samandin farki (gorunur de) on ve arka farlar – arabanin yerden yuksekligi ve bazi diger ayrintilar teknik anlamda daha cok farklilik var.

Teknik ozellikler:
(Linkleri görmek için Üye Olunuz yada Giriş Yapınız)
Iran Khodro Industrial Group:Samand LX


Soren:
Iran Khodro bu modelle samandin classic goruntusuno degistirmeye basladi ve samandi 405 platformundan uzaklastirmaya basladi,ayrica teknik ozelliklerinde`de cok degisiklik yapildi.arabanin guvenligi artdi ve bazi diger ozellikler GPS ,GIS ve… eklendi.
Bence soreni yeni nesil samandlarin gelismesinde bir baslangic ve ilk adim.

Teknik Ozellikler:
(Linkleri görmek için Üye Olunuz yada Giriş Yapınız)
Iran Khodro Industrial Group:Soren


Sarir:
Sarir tam anlamda limuzin degil ama uretiminin ilk hedefi makam araci olarak islerilmesi,bu arac`da iran khodro arastirma ve gelistirme merkezi tarafindan uretildi ve islam ulkelerinin konferansinda makam araci olarak kullanildi, son yilarda bu arabayi bazi yeni degisiklikler yaparak (ilk versionuna gore) seri uretime gecmesi hedefleniyor.

Teknik Ozellikler:
(Linkleri görmek için Üye Olunuz yada Giriş Yapınız)
Iran Khodro Industrial Group:Sarir


Uretilen diger modeller:
Bu modeller daha cok bazi kocuk degisiklikler yapilarak,bazi kesimi hedef aliyor.yeni uretilen bazi modller:
Samand Javanan (Genclere gore Samand)
Samand Janbazan (Engellilere gore Samand): Bu araba`da gaz ve fren direksiyonun yaninda buluniyor,bu araba engellilere gore tasarlanmis ve yilda 20.000 adet uretilmesi planlaniyor.

Yakinda Uretilecek modeller:
Samand Pardis
Samand Otomatik
Samand Disel (hala iran cevre kurumundan onay almamis)
Sag direksonlu Samand: Bu model sag direksiyon kullanan ulkeler icin uretilecek

Uretime gecmemis modeller:
Ikco ayrica samandin degisik modellerini de cok az sayida tasarladi,ama simdiye kadar bu modeller uretime gecmemis,Mesela: Samand Sahel (sahil samand), Samand coupe

APCO.:
Apco Iran khodonun yan firmasi, Bu firma Optional arabalar uretiyor ki buna samand de dahil,bu arabalarda alicinin secimine gore degisik option lar arabaya ekleniyor.Bu firma iranda yilda 25.000 arac uretiyor.

Ihracat:
Ihracat Iran Khodro ve daha genel olarak iran otomobil sektoronun hedefini olustoriyor.Iran Khodro bu Yilda (21 mart 2008 – 20 mart 2009 ) 600 Milyon $ ihracat yapacak ve hedefi 2016 yilinda 10 Milyar $ ihracata ulasmak.Sayisal anlamda da 2011 kadar 600.000 arac ihrac etmek.Bu ihracatin buyuk bir kismi samanda ayit.Malesef IKCO nun web sitesinde Ihrac edilen ulkelerin bir listesi yok ama ben iran khodro news ve baska haber ajanslarindan bulabildigim ulkeleri burada yazacagim.

Samand simdilerde 4 kitada yaklasik 35 ulkeye ve Samand Soren de 32 ulkeye ihrac ediliyor. Bu sayi her gecen zamanda artmakta ve gelismekte olan ulkeler bu aracin ulkelerine ihrac edilmek icin istekte buluniyorlar,Ihracatin onunu kesen buyuk prolemlerden bir icerideki talepin cok olmasindan dolayi ihracata simdilik fazla pay ayrilamiyor.

Samandin ihrac edildigi ulkelerin bazilari:

Rusya
Belarus
Azerbaycan
Suriye
Turkiye
Bulgaristan
Venezuella
Fil disi sahilleri
Afganistan
Irak
Tajikistan
Misir
Gana
Ukrayna
Senegal
Turkemenistan
Ermenistan
Kirkizistan
Aljazayir
Polonya
Bosna
Birlesik arap emirlikleri
Pakistan
Afganistan
Marakes

Iran Khodronun fabrikasi bulunan ulkeler:

Suriye: SiyamCo. – Samand Sam
Azerbayjan: Samand AZ
Beyaz Rusya: Minsk de Montaj Fabrikasi var
Venezuella: Venirauto CO.
Senegal: Samand Mondori – Bu fabrikanin yapimlari 10 afrika ulkasine ihrac edilecek.

Yakin zamanda fabrika kurulacak ulkeler:
CinMisir

Beyaz rusyadaki fabrika da simdilik SKD olarak Montag ediliyor ve yeni bolumlerin acilmasiyle birlikte iki yilda tamamen orada Montag yapilacak ve yilda 120.000 araba uretilmesi planlaniyor.

Yukaridaki bilgiler haber ve ikco sitesinden alinmis belki bazi ulkeler gozden kacmis olabilir.

Rusya:
Samand rusya da cok tutulmus dorumda,Rusya`dan gelen 30 kadar IKCO temsilcisi rusyada cok talep oldogunu ve asil sorunun iran tarafindan az sayida araba gonderilmesinin oldogunu soylemisler.Samandin Ruyanin soguk hava ve kis sartlariyla da cok uyumlu oldogu soyleniyor.IKCO`nun daha cok araba gondermesi halinde satislarin daha da artacagini soyleniyor.Samand rusya da oyle popiler olmus ki ona Fan siteleri bile kormuslar!guvenlik
Samandin rusya (gurcistan ve bazi diger ulkelerin) polisi tarafindan da kullanilmasi soz konusu.

Turkiye:
Bildiginiz gibi ilk etapta samanda ithalat icin izin verilmedi,Samandin AB guvenlik belgelerine sahip oldogu icin bu karar daha cok siyasi yada diger markalari korumak icin alinan bir karar olarak algilandi,Iranda ona karsilik turkiyeden Meganlarin ithalatini durdurdu ve bir zamandan sonar Samande izin cikti.

Milli Motor:
Samanda sikca soylenen soz, motorun Peugeot motoru olmasi,Bu motorlarin iranda uretildigi halde (IKCOda halen 16 degisik motor uretiliyor) samandin 100% iran uretimi olmadigi soylenir (haklilar da).

Iran khodro kac yildir Milli bir motor ustunde calisiyor, Bu motorun ilk nesli Almanyanin motor arastirma merkezinin (F.E.V.) isbirligiyle gelistirip ve uretildi.Bu motorun lisansi Irana ayit ve iranda uretilecek,Bu motor dunyanin dogal gazla calisan En iyi 3 motoru arasinda,Bu motorun asil yakiti CNG olup ayrica benzinle de calisiyor.Bu motorun ozelliklerinden biri gazi otomatik olarak major yakit olarak seciyor ve otomobil onunla start aliyor,Soguk havada da sorunsuz bir sekilde gazla start alabiliyor.Milli motor kisaca EF7 adiyla da biliniyor.

Bu motorun ilk nesili gectigimiz aydan itibaren Samand LX ve Soren`lere eklenmeye baslandi! Simdilik samand her iki motorla uretiliyor,Milli motora sahip samand LX Peugeot motorlu Samand LX gore yaklasik 2000 $ daha pahali satiliyor.LX lere 1700 cc ve Sorenlere 1700 CC + (turbu)

ayrica IKCO muhendisleri 2. ve 3. nesil milli motorlar ustunde calisiyorlar,Bu motorlarin uretime gecmesiyle birlikte Peugeot motorlari samandlar`le veda edecek.

Samand LX – EF7 Motor – Teknik Ozellikler:

Motor: EF7(NA)
1700 CC
Euro 4

Motor Gucu:
Benzin:113 Beygir gucu
Gaz: 103 Beygir gucu

Benzin: 155 NM
Gaz:136 NM

Hiz:
Benzin: 189 KM/H
Gaz: 181 KM/H

Yakit tuketimi (Her 100 KM):
Benzin: 7.8 Lit
Gaz: 7.8 Kg

Sehir ici:
Benzin: 10.5 Lit
Gaz: 8.5 Kg

Sehir disi:
Benzin: 6 Lit
Gaz: 4.2 Kg

Arabanin agirligi (CNG topuyle birlikte):
1360 Kg

Araba Bir kere yakit ikmaliyla (CNG ve Benzin) 1100 Km yol kat edebiliyor.

Sonuc olarak bu araba kac yildir ihracata baslamis dorumda,ve cogu ulkelerde 1yila yakindir ihracat yapiliyor. Bazi ulkelerde (rusya ve…) Cok sevilip ve tutuldu bazi ulkelerde de az satildi ama benim inancim bu iste simdilik yolun basinda ve gelecek yillarda buyuk adimlar atilabilir.Iran disisleri bakani Muttaki: Samandin ihracati ve bu ihracatlarin artmasi iranin Diplomasi gocunun bir ornegi.

Iran Khodro hedefi yakin bir gelecekte Asyanin en buyuk 4. fabrikasi olmak.
Iran khodro SAMAND brandinin malikiyeti acisindan islam ulkelerini brandlari arasinda 3. sirada (Emirats dan bile uste) islam ulkesinin diger brandi PROTON 74. sirada!

Resimler (1. Bolum):

Milli Motor (EF7):








Iran cumhurbaskani Dr. Mahmoud ahmadinejad ve IKCO genel moduru Manteghi




Samand LX yeni milli motorla (EF7) testi:



Benim yazilarim bilgilendirme amacli oldogundan alitnti almak serbesttir, Ama alinti alirken Lutfen yazinin tamamini aktarin ve kaynak gosterin Son zamanlarda diger sitelerde, yazilari genellikle eksik sekilde gormeye basladim, benim yazilarim simdilik:
Modifiyem
Trmilitary
Treconomy
Aracforum
Kanka
Gezenbilir
Geziyorumlari
Iran gezi
WowTurkey
Birliknet (askida)
Donanim haber (askida)
Sitelerinde, isteyen arkadaslar yeni siteleri ozel mesajla bana onerebilirler, uygun olmasi halinde O sitelere de eklerim.
Logged



The Persian Gulf will remain Persian Gulf For Ever.
Copyright, all right reserved to Iranian; since 10000 years BC.
shary
Shahram
Anakamp

Offline Offline

Mesaj Sayısı: 53


« Yanıtla #13 : 30 Haziran 2009, 00:19:30 »

Samand Soren:














Soren:


Samand LX:




APCO (Optional Samandlar):



Samand Sarir:







Benim yazilarim bilgilendirme amacli oldogundan alitnti almak serbesttir, Ama alinti alirken Lutfen yazinin tamamini aktarin ve kaynak gosterin Son zamanlarda diger sitelerde, yazilari genellikle eksik sekilde gormeye basladim, benim yazilarim simdilik:
Modifiyem
Trmilitary
Treconomy
Aracforum
Kanka
Gezenbilir
Geziyorumlari
Iran gezi
WowTurkey
Birliknet (askida)
Donanim haber (askida)
Sitelerinde, isteyen arkadaslar yeni siteleri ozel mesajla bana onerebilirler, uygun olmasi halinde O sitelere de eklerim.
Logged



The Persian Gulf will remain Persian Gulf For Ever.
Copyright, all right reserved to Iranian; since 10000 years BC.
shary
Shahram
Anakamp

Offline Offline

Mesaj Sayısı: 53


« Yanıtla #14 : 30 Haziran 2009, 00:25:05 »

Rusya
Soren


Samand LX:








Samand LX (CNG):


Polis ve Taksi:


Dubai:


Beyaz Rusyadaki Fabrika:


Suriyedeki Fabrika - SiamCo. (Samand sham):







Azerbayjandaki fabrika (Samand AZ):






Iran Khodro Tehran Fabriaksindan 1 resim:


ILK once konunun sabitlestirildigi icin tesekkur ediyorum

Venezuella CB. Chavez Iran Khodro fabrikasindan Ziyareti:




Chavez ve IKCO genel moduru Mantegi:


Samand Coupe:


Taksi Samandlar (CNG):


Samand Sahel ve Samand Rally (sahil Samand):/B]



Samand Pardis:




Samand Crash testi (ECE 94):


Yazan: Shahram


Benim yazilarim bilgilendirme amacli oldogundan alitnti almak serbesttir, Ama alinti alirken Lutfen yazinin tamamini aktarin ve kaynak gosterin Son zamanlarda diger sitelerde, yazilari genellikle eksik sekilde gormeye basladim, benim yazilarim simdilik:
Modifiyem
Trmilitary
Treconomy
Aracforum
Kanka
Gezenbilir
Geziyorumlari
Iran gezi
WowTurkey
Birliknet (askida)
Donanim haber (askida)
Sitelerinde, isteyen arkadaslar yeni siteleri ozel mesajla bana onerebilirler, uygun olmasi halinde O sitelere de eklerim.
Logged



The Persian Gulf will remain Persian Gulf For Ever.
Copyright, all right reserved to Iranian; since 10000 years BC.
Alfonse
atokatates@yahoo.com
Zirve

Offline Offline

Mesaj Sayısı: 2796


Grand Cherokee V8


WWW
« Yanıtla #15 : 30 Haziran 2009, 01:18:58 »

Yahu, sizin orası, İran çok karıştı.... Allah kolaylık versin size..... Dikkat edin kendinize....
Seçim sonuçlarından dolayı ortalık karışınca aklıma ilk siz geldiniz....
İyi mi acaba dedim kendime....
Logged

. . . S Ü K U T U M  İ K R A R D A N  D E Ğ İ L  İ R F A N D A N  O L A C A K T I R . . . A L F O N S E . . .
erhanranger
Erhan akyıldız
Kamp I

Offline Offline

Mesaj Sayısı: 161



« Yanıtla #16 : 30 Haziran 2009, 01:46:13 »

Emeğinese ve ilgineze teşekür ediyorum.

Logged
shary
Shahram
Anakamp

Offline Offline

Mesaj Sayısı: 53


« Yanıtla #17 : 30 Haziran 2009, 14:09:19 »

Yahu, sizin orası, İran çok karıştı.... Allah kolaylık versin size..... Dikkat edin kendinize....
Seçim sonuçlarından dolayı ortalık karışınca aklıma ilk siz geldiniz....
İyi mi acaba dedim kendime....

Beni dusundogunuz icin Tesekkurler,aslinda Tabrizda ciddi olay yasanmadi (yok diyecek kadar azdi) daha cok tahranda olaylar varidi O da simdi kac gundur sonmus dorumda, zaman zaman kac bin kisi cikip polis le catisiyor.

Emeğinese ve ilgineze teşekür ediyorum.

Tesekkurler.
Logged



The Persian Gulf will remain Persian Gulf For Ever.
Copyright, all right reserved to Iranian; since 10000 years BC.
alihay
aliborazan/MERSİN
Kamp III

Offline Offline

Mesaj Sayısı: 555



« Yanıtla #18 : 30 Haziran 2009, 14:31:02 »

paylaşım için teşekkürler faydalı oldu bu bilgiler de iranlılar neden araxzi aracı üretmiyorlar?
Logged
shary
Shahram
Anakamp

Offline Offline

Mesaj Sayısı: 53


« Yanıtla #19 : 30 Haziran 2009, 14:56:31 »

paylaşım için teşekkürler faydalı oldu bu bilgiler de iranlılar neden araxzi aracı üretmiyorlar?

100% Iran uretimi (samand vs gibi) arazi araci yok sanirim, Bir eskiden uretilenner varidi (Jeep - Patrol ) simdide Grand vitara vekac tane daha uretiliyor.
Logged



The Persian Gulf will remain Persian Gulf For Ever.
Copyright, all right reserved to Iranian; since 10000 years BC.



Konuyla İlgili Anahtar Kelimeler: Iran Uretilen Kullanilan araba araç otomobil 

Sayfa: [1] 2   Yukarı git
Bu Konuyu Gönder Yazdır
Gitmek istediğiniz yer:  


Google bu sayfayı en son Bugün 09:28:09 tarihinde ziyaret etti.



DİKKAT: Forumlarda yer alan tüm konular sadece referans amaçlıdır ve içeriklerinde hayati risk taşıyan tehlikeli spor ve benzeri özel uğraşılar olabilir. Lütfen forumlarda okumuş olduğunuz spor veya özel uğraşıların uzmanlarından yardım almadan kendi başınıza denemeye çalışmayın. Aksi halde meydana gelebilecek aksiliklerden dolayı gerek forum yöneticileri, gerekse içerik yazarları hiçbir sorumluluk kabul etmeyeceklerdir.

YASAL UYARI: Forumlarda yayınlanan yazılı ve görsel materyallerin tüm hakları ve sorumluluğu yazarlarına aittir. Bu materyalleri izinsiz kopyalamak ve kullanmak 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.