06 Eylül 2010, 23:56:20
Gezenbilir Tişörtleri Satışa Sunulmuştur. Tıklayınız...

Sayfa: [1]   Aşağı git
Bu Konuyu Gönder Yazdır
Gönderen Konu: İleri Modelcilik  (Konuyu 1035 Kişi Okumuş)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
royalstar
Yeni Üye

« : 31 Ocak 2010, 16:53:59 »

sevgili modeciler 40 yıldır modelcilikle ,özellikle r/c modellerle ugraşır ve bitmeyen bir zevk duyarım modelin her türünü yaptım araba hariç sevemedim onu
tekneler elektirik glov motor benzinmotor buharmotorları  ucakta sayısını hatırlamıyorun 500 den fazladır tahmin ederim türkiyedeki en büyük model ucacları yine ben yaptım  3.5mt-5.36.mt sonunda 7.00mt kanat acıklıgı olan bir pıper yaptım .hepside başarılı oldu.4 sene bir aradan sonra bu sitede dostlarımı  buldum zannediyorum tekrar ateşlendim gibi bütün modelcilige gönül vermiş arkadaşlarıma yardıma hazırım ve piyasadakiler gibi bir talebimde yok yeterki modelci ruhunu taşıyın hepinize selamlar

pictured
Pictured
Anakamp

« Yanıtla #1 : 21 Mart 2010, 10:15:55 »

bende hep istemişimdir
royalstar
Yeni Üye

« Yanıtla #2 : 21 Mart 2010, 19:17:47 »

Öyle kuru kuru bende isterdim yok bururun bekleriz
Tümer
KaraRex
Kamp I

« Yanıtla #3 : 10 Nisan 2010, 06:38:35 »

Selam  bende sizin gibi kırk yıl oldu modele başlayalı 1967 yılın da
ama tabi okul ,l iş,askerlik vs gibi bazı engelleyici veya daha öncelikle yapılması gereken ler dışında bukadar bi zaman geçti şimdi de artık Çanakkale' de yaşamaktayım iki yıl oldu doğduğum yer istanbul'u terkedeli ve de çok isabetli bi karar vermişim
burada
tüm hobilerime yer zaman ayırabiliyorum dağ,offroad,endro daha dahobby  var işte saymak gerekirse çok olacak hepsine zaman ayırabiliyorum
aynı şekilde modelcilik konusunda bende sizin gibi düşünüyorum
hiç bir talepte bulunmadan yardıma hazırım ilgilenen arkadaşlara elimden geldiğince yardımcı olur bilgi birikimimi aktarmaktan mutlu olurum
bende tüm rc model yapan arkadaşlara sevgi saygılarımı burdan ileterek başarı ve sağlık dilerim .
jantrader
Anakamp

« Yanıtla #4 : 06 Haziran 2010, 20:38:08 »

Üstadlar nasıl başlayabiliriz? Bir başlangıç planı yapabilirmisiniz yeni başlayacak olanlara?
royalstar
Yeni Üye

« Yanıtla #5 : 06 Haziran 2010, 23:46:31 »

Dostum ,modelciligin hangi branşına başlamak istiyorsunuz ,r/c -statik R/C ise ucak, oto,helikopter.tekneler bunlarda aralarında bölümleniyor sanra vereceginiz bir karar .sizi cezbeden hangi kısım yapımmı kullanımmı? yapım ise plandan yapabileceginiz tamammını inşa edeceginiz bir model ,kullanım ise inşaatı basit ready to fly tabir ettigimiz model seçmeniz gerekiyor kararsız iseniz size uzun uzun anlatabilirim.ucmaya gelince duyuyorumki bircok insan bir ücret karşılıgı bu işi yapıyormuş.bu bana göre modelcilik anlayışına leke sürecek bir davranış yapılan iş hoobyy tamamen dostluk ve arkadaşlık içinde gecmesi lazım gelen bir ortam.benim elimde size göre bir model yok ancak bulabileceginiz yerleri bildirebilirim.hatta beraber gidebiliriz.bu arada r/c pano diye birnet saifesinde ikinci ellerde satılıyor .dikkat etmenizi tavsiye ederim.12 haziran cumartesi kemerburgaz göktürt istanbul evlerinde gösteri mahiyetinde bir gemi yarışması olacak buyurun bekleriz. benimlede temas kurabilirsiniz ahmet.s.atlas@hotmail.com modelciliginiz şimdiden hayırlı olsun
kaptan10
Kamp I

« Yanıtla #6 : 07 Haziran 2010, 13:00:10 »

benimde merağım var bu konuda fakat ben hazır almaktan çok kendi uçağımı kendim yapma taraftarıyım fakat buralarda balsa malzeme bulmak zor onun yerine model kavak tan yapılabilirmi ağırlık olarak çok mu ağır olur bu kunularda bir yardım lütfen
royalstar
Yeni Üye

« Yanıtla #7 : 07 Haziran 2010, 23:33:13 »

Sevgili kaptan günümüzde balsa bulmak kolay artık kırtasiyelerde var büyük yapı marketlerde daha kolay bulabilirsin .Ihlamurdan yapabilirsin yakın zamana kadar t.h.k. model ucak bölümünde kullanılıyordu.ancak calışması zor bir agaçtır olmazda deyildir yapmak istediginiz modelin planlarını bulamaz iseniz yardımcı olabilirim.basit bir model secmenizi tafsiye ederim .üstten kanat v acısı fazlaca olan bir model.kaplama malzemesi modelci magzalarında bulabilirsiniz yapıştırıcı olarak cabuk donan bir cins kullanmanızda fayda var .Belirttigim gibi c.tesi kemerburgaza buyurun daha detaylı anlatabilirim .selamlar 
kaptan10
Kamp I

« Yanıtla #8 : 08 Haziran 2010, 08:48:30 »

sevgili royalstar ben balıkesirliyim ve balıkesirde ikamet ediyorum internette birkaç model planı indirdim bitane çesna planım var çok hoşuma gitti sanırım bunu yapabilirim fakat sorun kullanacağım malzemede buralarda balsa bulmak zor benim kavak ağacı kullanmaktan kastım hafif olması ve kolay işlenebilir olması ama balsa ile kıyaslanırsa veya ıhlmur ile kıyaslama yapıldığında dahamı ağır olur?birde modeller üzeride malzeme kalınlıkları ile ilgili ibareler var mesela 1/8 gibi buna benzer malzeme ölçüleri neyi ifade eder genel olarak malzeme kalınlıkları ile ilgili bir bilgi verirseniz sevinirim

royalstar
Yeni Üye

« Yanıtla #9 : 09 Haziran 2010, 23:50:30 »

Kaptan öncelikle kavak kullanman pek dogru olmaz kavak sulu bir agactır ve cok calışır balsa bulamıyorsan ıhlamuru tercih etmeni öneririm.bahsettigin cessna üstten kanat ön iniş takımı olan bir model başlangıç için dogru bir karar kanat acıklıgını verirsen kullanman gereken motoru söyleyebilirim  motor tercihin senin inşaat sırasındaki calışmana baglı birazda agırlık olarak demek istiyorum. minimum 4 kanal bir cihaza ihtiyacın olacak 1-motor gaz (power)  2-kuyruk dümeni (ruther) 3-kuyruk irtifa dümeni(elavator) 4-kanatcıklar (aileron).İnternetten indirdigin firmayı bilmiyorum 1/8 ibaresini kullandıgına göre bir ingiliz firması olsa gerek.yani 1/8 1 inc bölü 8 oda 2.54 bölü 8  oda 3 küsür olur yani kullanman gereken agacın kanınlıgı 3 mm dikkat etmen gereken bir husus daha agacın cinsi hard wood olabilir .ateş duvarını(fire w.)sert agac hatta kontrplak kullanman gerekir.Kanatinşaatında sinirler yumuşak ve hafif serenler (taşıyan uzun cıtalar)saglam  mümkünse obaju veyA  cam olması gerek,iki kanadın birleşiminde yine kavak kontropılak (iki adet) kullanmak gerek.inşaata önce kanattan başlamanı tavsiye ederim.Lazım gelen malzemeler gövde ve kanadı inşaa edebilecegin ebatta bir sunta alıp bir yüzüne 3 mm kavak papel preslettiriyorsun (papel kaplamanın kalını) busana yapımda ignelerin batmasında kolaylık saglar sunta tezgahının dönmesini önler.maket bıcakları zımpara takozları (ceşitli ölcü ve kalınlıkta)toplu igne minik cekiç yapıştırıcı .inşaata başlamadan tezgahın üzerine planı serip üzerine bir naylon koyman faydalı yapıştırıcı tezgagına yapışmazve temiz kalır.haydi sana hayırlı ugraşılar takıldıgın yerde haber ver kolay gelsin
kaptan10
Kamp I

« Yanıtla #10 : 10 Haziran 2010, 08:07:00 »

verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim henüz planı çıktı alamadım ancak monitör üzerinde inceleme fırsatı oldu isterseniz buraya upload edeyim bir inceleyin o şekilde sizin fikirleriniz daha faydalı olacaktır bana

[ Ekli Dosyaları Görüntüleme İzniniz Yok ]

20080310133800_1_Cessna_pdf.rar (117 KB - Yükleme: 4 kez.)
kaptan10
Kamp I

« Yanıtla #11 : 10 Haziran 2010, 08:08:37 »

plan yukarda dosyanın içinde benim için inceler yorum yaparsanız sevinirim
royalstar
Yeni Üye

« Yanıtla #12 : 10 Haziran 2010, 16:36:18 »

Kaptan cesna 182 kendiside ucuşuda güzel bir modeldir agır olursa biraz süratli ucar ve inişte zorlanırsın.ebat olarar 37.5 inc okudum dogru ise biraz küçük şöyle yapabilirsin küçük bir cıktı al ozalit cektir ve kanat acıklıgını1.60.mt ye göreayarla o zaman sana 40-48*52   4 zamanlı bir motor gerekir ve mükemmel ucuş saglar söylemeden gecemeyecegim yapımı zor bir model secmişsin ozalit cektirirken 2 şer adet yaptır bir tanesini agaclara yapıştır ve aynı kes hata azalmış olur diyerini inşaat planı olarak kullan selamlar
kaptan10
Kamp I

« Yanıtla #13 : 10 Haziran 2010, 17:03:53 »

sayın royalstar pc nin monitöründe görüntüyü yüzde yüz yaptığımda kanat açıklığı gövde ile biraber 130 santim falan geliyor sanırım bu model pdf ye çevrilirken biraz büyültülüp te çevrilmiş onun için birebir çıktı aldığımızda sizinde dediğiniz gibi kanat ölçüleri dediğiniz ölçüleri bulacak tek sorun ben bunu nerden çıktı alabileceğim bakalım kırtasiyeleri biraz dolaşayım
ozalit dediğiniz aydınger kağıdı gibi bireymi acaba?
kaptan10
Kamp I

« Yanıtla #14 : 11 Haziran 2010, 16:21:31 »

sayın royalstar bu modelin 37,5 inç kanat açıklığı orjinal dosyasına göre fakat bu model çizimi pdf ye aktarılırken yüzde kırk civarıda büyütülmüş kanat açıklığı 130 santim falan çıkıyor
o zaman ben bunu yaparken malzeme kalınlıklarınıda yüzde kırk dolayında daha kalın olarakmı tedarik edip uygulamalıyım?
royalstar
Yeni Üye

« Yanıtla #15 : 11 Haziran 2010, 23:03:24 »

merhaba kaptan plan ölcülerine sadık kalman daha dogru olur gövde bölmelerini 3 mm kavak kullanırsan iyi olur yine gövde cıtalarını balsa bulamazsan ıhlamur kullan.ateş duvarında 8 mm kavak kontra kullan ve yapıştırıcı olarak 20 dk cekorapit kullan selamlar

Konuyla İlgili Anahtar Kelimeler:
Bu Konuya Google Üzerinden Ulaşanların Aramada Kullandığı Kelimeler: konya modelci modelcilik malzemeleri

Sayfa: [1]   Yukarı git
Bu Konuyu Gönder Yazdır
Gitmek istediğiniz yer:  

Okuduğunuz Konuya Benzer Konular Bulundu
Konu Başlığı Başlatan Yanıtlar Görüntülenme Son Mesaj
Dağcılık İleri Kaya Eğitimi TEKNİK erthem 1 1787 Son Mesaj Dün 16:45:55
Gönderen: dağların özgürlüğü
Dağcılık İleri Kar-Buz Eğitimi TEKNİK erthem 0 1287 Son Mesaj 18 Şubat 2007, 20:57:20
Gönderen: erthem
İleri Seviye Jet Modeller MODEL UÇAK « 1 2 » çevikbir 21 4783 Son Mesaj 10 Ağustos 2010, 13:32:54
Gönderen: Frabbe
Türk Öykücülüğünün Genel Çizgileri; Selim İleri EDEBİYAT Emre Küçükoğlu 4 1326 Son Mesaj 01 Aralık 2008, 08:16:07
Gönderen: Emre Küçükoğlu
Bir Yazar Bir Öykü; Selim İleri - Gelinlik Kız EDEBİYAT SDC 1 1120 Son Mesaj 13 Eylül 2009, 13:32:49
Gönderen: SDC
İleri Trim Teknikleri DİĞER SU SPORLARI SEVAL 0 1291 Son Mesaj 23 Mart 2009, 12:20:47
Gönderen: SEVAL
Bu, 4 İleri 4x4 Ford Şanzumanı Tanıyan Var mı ?.. TEKNİK - TECHNICAL ISSUES evedilaz 1 156 Son Mesaj 28 Nisan 2009, 23:44:32
Gönderen: Jeepcj7
Benzinli Seri lll'ü 5 İleri Vites Yapmak Mümkünmüdür? LAND ROVER « 1 2 3 » mete 48 1110 Son Mesaj 15 Haziran 2009, 15:58:29
Gönderen: mete
CJ-5'e Beş İleri Şanzuman Takılabilirmi. JEEP murat690 10 606 Son Mesaj 06 Aralık 2009, 19:56:21
Gönderen: murat690
CJ5'te Asfalt Kullanımında 4 İleri mi, 3 İleri mi? CJ oobeterbocekoo 15 559 Son Mesaj 06 Temmuz 2010, 23:02:48
Gönderen: cj5 ci

Google bu sayfayı en son 03 Eylül 2010, 02:45:51 tarihinde ziyaret etti.

DİKKAT: Forumlarda yer alan tüm konular sadece referans amaçlıdır ve içeriklerinde hayati risk taşıyan tehlikeli spor ve benzeri özel uğraşılar olabilir. Lütfen forumlarda okumuş olduğunuz spor veya özel uğraşıların uzmanlarından yardım almadan kendi başınıza denemeye çalışmayın. Aksi halde meydana gelebilecek aksiliklerden dolayı gerek forum yöneticileri, gerekse içerik yazarları hiçbir sorumluluk kabul etmeyeceklerdir.

YASAL UYARI: Forumlarda yayınlanan yazılı ve görsel materyallerin tüm hakları ve sorumluluğu yazarlarına aittir. Bu materyalleri izinsiz kopyalamak ve kullanmak 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.

Oyun Tavla Okey Bilgi Yarışması