1990 G500 Yardım

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan c126 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 2
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 13,876

c126

Ana Kamp
Mesajlar
88
Tepkime Puanı
0
Yer
Ankara
Değerli Arkadaşlar ve Üstadlar,

Beni daha önceden Land Rover Defender ve Mercedes 560SEC maceralarımdan hatırlayanlarınız olabilir. Şimdi de Mercedes G'ye kafayı taktım. Biraz araştırma yaptım ve kafama takılan birkaç soruyu siz konunun üstadlarına danışmak istedim.

Öncelikle benim kullanım saham ağırlıklı olarak şehir içi ve şehirler arası olacak, yani düz yolda, off-road nadiren olabilir. Mümkün mertebe dolu ve yeni bir araç almak istiyorum. Düzgün olduğu takdirde modifiye edilmiş (makyajlı) da olabilir.

Yaptığım kısa araştırmadan çıkarttığım, 1990 öncesi (460)'lar pek işime yaramaz gibi geliyor, ve ayrıca bu araçlarda 3000 motor altının da biraz zayıf kaldığı intibası uyandı bende. Yakıt sıkıntı değil, güçlü ve performanslı olması önemli benim için. Kesinlikle otomatik vites istiyorum. Mümkün olduğu kadar donanımlı olmasını istiyorum (4 cam otomatik, hidrolik direksiyon, klima, koltuk ısıtma, deri koltuk v.s. gibi) yada en azından bunların araca sonradan da olsa uygulanabilir olmasını istiyorum.

Aşağıdaki araç hoşuma gitti, fakat forumun sabit konularındaki üretim verilerine baktığımda 1990 yılına ait G500 üretildiğini görmedim. Acaba bu araç modifiyeli mi?

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-mercedes-benz-sahibinden-g500-palladium-gri-211891882/detay

İçi-dışı temiz ve diri görünüyor. Elbette kafamdaki bazı modifikasyonları yapmam gerekecek, döşeme v.s. gibi. Dediğim gibi 1990 yılına ait bir G500 üretim verisi bulamadım. Bu kafama takılıyor en çok. Bir de genel olarak kronik sorunlar, usta - parça sıkıntısı v.s. , bu tarz araçlardaki genel sıkıntılar bununla da yaşanır mı?

560SEC varken, para - zaman - parça sıkıntımız olmadığı halde çok büyük "ustasızlık" sıkıntısı çektik. Hiç kimse arabaya elini vurmak istemiyor, vuran da arabanın bir tarafını mahvediyor. Paramızla rezil olduk, 300BG ECE Motorlu, Yol Bilgisayarlı Tam full+full güzelim araba sonunda İlyas Salman'ın Balkız'ından beter oldu... Bunda da aynı sıkıntıları yaşamak istemem çünkü bilen bilir, çok yorucu ve yıpratıcı bir süreç üstelik hayal kırıklığı ve tüm hevesiniz bitiyor, sonunda çocukluğumdan beri hayalini kurduğum ve çok şükür ki en özel ve en güzeline sahip olduğum arabadan nefret ettim, tiksindim...

Konunun uzman ve üstadlarının değerli yorumlarını ve tavsiyelerini bekliyorum.

Saygılarımla...
 

Etiketler
Ynt: 1990 G500 Yardım

Konunun uzmanı olmadığımı belirterek bildiğim bir kaç noktayı yazayım.
W463 ler üretime 1990 da başladığında 500GE ler 1993 öncesinde üretilmedi. Üretiminin son yılı olan M117 motoru da 93 sonrasıda kullanılmadı ve M113 motorlu G500 de 1999 da üretilmeye başlandı.
VIN numarası aracın ne olarak üretildiğini ortaya koyacaktır. Fotoğraflardan diff kilitlerinin sadece arka ve orta diff için olmadığı görünüyor. Bu da yılının yanlış yazılmış bir 500GE olmadığının bize söylüyor. Eger kırmızı flaşör düğmesinin iki yanında ABS turn off düğmesi var ise bu aracın 1990 da başlayan ilk dizayn modellerinden (300GE gibi ) olabileceği anlamına gelir.
Velasıl original bir G ise benim vakıf olamadığım bir açıklaması vardır.
VIN numarasını alın aracın bütün bilgisini çıkartalım.
Bence bütçe sorun olmadıktan sonra W463 almanın bir karmaşıklığı olmasa gerek.
Kolay gelsin.
Hakan
 


Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,383
Mesajlar
1,517,441
Kayıtlı Üye Sayımız
172,041
Kaydolan Son Üyemiz
İsmail.s

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst