1992 Eura Mobil

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan 1992euramobil Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 7
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 1,931

1992euramobil

Ana Kamp
Mesajlar
34
Tepkime Puanı
29
Merhaba Arkadaslar... 1992 model fiat ducato uzerine kurulu 1.9d motorlu EURA MOBIL marka karavanim var. Ancak icindeki sistem trumatik boiler ve isitma sistemi. bir türlü boilerden sicak su alamıyorum. atesleme sesini duyuyorum, ancak musluktan sıcak su gelmiyor. Acaba yanlış mı yapıyorum ayarını ya da sabırsız mıyım bekleyemiyor muyum suyun ısınmasını bilemem ama başarılı olamadığım tek konu bu. yardımcı olursanız sevinirim. trumatic lpg tüp ile çalışıyor.Iki tane düğme var duvara monte edilmiş. Ilki TRUMATIC VENT, Digeri TRUMATIC BOILER ayar düğmesi. VENT olanda 3 konum var, stop, start ve "A"... Diğerinde ise sadece start ve stop ile birlikte sicaklık ayar regülatorü mevcut. 50 oC olarak ayarlıyorum.. yardımlarınızı bekliyorum.
 

Etiketler
Vent'in boiler ile ilgisi yok sobanın ekipmanıdır. Boilerinizi açık konuma getirdiğinizde kontrol paneli üzerinde yeşil ışık yanıyormu? kırmızı yanıyorsa sisteme gaz gelmiyor demektir. Önceliğiniz gazın geldiğini tesbit edin. Gaz gelmiyor kırmızı ışık yanıyorsa gaz sisteminin emniyet vanası kapalı olabilir kabin içinde vanaları bulun 4 adet vana olacak ve boiler vanasını açık konuma getirin sonra start verin,ateşleme sürekli çakıyorsa sorun devam ediyordur. Ateşleme durduysa dışarıdan eksoz çıkışından ısı kontrolu ile görebilirsiniz yaklaşık 20 dakika kadar bekleyin ve musluğunuzu açabilirsiniz.
 

Hocam tesekkurler Bilgi icin. Valfi acinca kirmizi isik yanmiyor. Sadece yesil yaniyor. Sanirim az Bekliyorum. Boileri suyu isitmak icin actigimda pompa calismali mi? Ayrica Pompa Calisacak mi 20 dakika sonra suyu actigimda? Yani pompa hangi konumda olmali su isinmadan once su isindiktan sonra.. Selamlar​
 

Vanayı açmanıza gerek yok,ısınma süresince beklemelisiniz. Burada bir detay daha var; lavabolarda musluğunuz elektirikli ise sanırım depoda dalgıç pompadır yani musluk açıldığında pompaya elektirik verip suyun akışını sağlıyor. Böyle bir tesisatta musluk üzerinde sıcak soğuk yönü olmaz harici
bir sıcak soğuk yön seçici olmalı o vanayıda sıcak yönüne çevirmelisiniz. Tesisatınız yazdığım gibiyse sorun yok demektir.
 

Tesekkurler hocam. tum denemelerimi yapınca yazacağım sonucu buraya.. Pompa oturma grubu altına monte edilmis DC bir pompa. Duvardaki panelde start stop butonu var. Pompa start edildiğinde eger boiler de sıcak su ısıtma modunda ise o zaman su pompalamaya başlıyor. (sanırım boilere pompalama yapıyor)... Musluklar banyo ve mutfakta sıcak ve soğuk olarak 2 ayrı sekilde bulunuyor.

Selamlar
Erhan
 



Tamam, sıcak suyu kullanmadığınız zamanda ve ısıtma işlemi devam ediyorsa mutlaka start düğmesi kapalı kalmalı, aynı model karavanı olan bir arkadaşın boiler çalışır durumda ve start düğmesi açık bırakınca su borusu patladı daha kötü sonuçlarda olabilirdi.
Kolay gelsin.
 

Simdi denemem sonuclandi. Oncelikle rehberlik ettiginiz icin cok tesekkur ederim. Islem sirasini maddeler halinde belirtmek isterim.

1. Su pompasini start ettim.
2. Lpg valfini (en alttaki valf) actim.
3. Boiler anahtarini start konumuna aldim (50 oC'ye ayarladim). Atesleme sonrasi isitici alevlendi. Alevi disaridaki egzostan gordum.
4. Su pompasini stop ettim.
5. 30 dakika bekledim.
6. Su pompasinj start ettim.
7. Sicak su vanasini actim ve dus icin yeterli sicak suyun geldigini gordum.

Tekrar tesekkur ederim yardiminiz icin...

Saygilarimla...
 


Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,422
Mesajlar
1,517,745
Kayıtlı Üye Sayımız
172,069
Kaydolan Son Üyemiz
KorayG

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.


Geri
Üst