1993 ZJ Selec-trac - Vites Geçme Zorluğu/Sertliği Ne Kadardır?

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan cobans Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 16
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 3,673

cobans

Ali Özbay
Mesajlar
22
Tepkime Puanı
5
Selam, şu sıralar 1993-1998 arası Bir G.Cherokee yani ZJ arayışı içerisindeyim. Bugün Selec-trac şanzımanı olan 1993 model bi ZJ'yi yakından inceledim. Bu arada benim çok faydalandığım bir link vereyim, JEEP çekiş sistemleri ile ilgili : http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=13205.0.


Bu incelediğim ilk Grand Cherokee, 4LO'ya geçirmek için ne kadar bir güç uygulamak lazım hiç bir fikrim yok. 2H-4H Part Time ve 4H Full Time arasındaki geçişler normaldir ancak, 4LO ya geçirmek için arazi vites kolunu oldukça sert ve hızlı bir şekilde N'den 4LO'ya geçirmek gerekiyordu.


Olay sırasıyla şöyle gelişti. Aracın sahibi vitesi 4x2-4x4H-4x4H arasında yumusakca geçirdi. Sonrta 4LO'ya oldukça sert bir şekilde geçirdi. Sonra ben denedim. 4x2-4x4H-4x4H sorunsuzdu ancak N de biraz beklettikten sonra bir türlü 4LO'ya takamadım. Takıldı kaldı orda vites. Ne ileri gitti ne geri geldi. Hatta ben kırarım falan diye bilmediğim için zorlamak istemedim ancak aracın sahibi geçirmek için resmen vitese sağlam bir şekilde bir darbe uygulayarak geçirdi. Abartmıyorum, amca yaklaşık 95 kiloluk biriydi ve elini 10-15 cm mesafeden vitese doğru güçlü bir şekilde savurarak vurmak yoluyla N'den 4L'ya geçirdi.


Bu davranış normal midir? Yanlışım varsa düzeltin, bu model araçlardaki vitesler bildiğim kadarıyla hidrolik kumandalı. Bu hidrolik bir sorun mudur, değilse ne sorunudur, yoksa normal midir?


Yardımlar için peşinen teşekkür ederim.
 

Etiketler
Ynt: 1993 ZJ Selec-trac - Vites Geçme Zorluğu/Sertliği Ne Kadardır?

Merhaba, bende select trac şanzumanlı 93 4.0 zj var. 4lo ya geçişlerde biraz zorlamak gerekiyor. Benimki 4 lo ya takarken bahsettiğiniz kadar zorlanmıyor ama 4lo dan çıkarırken çok zorlanıyor. Ben özenli kullanıcı olduğumdan, birşey olmayacağını bilmeme rağmen ne olur ne olmaz diyip 4lo vites geçişlerini zorlamıyorum. Baktım ki zorlanıyor bu durumda arabayı tamamen stop edip transmisyon vitesini N konumu boşa alıp ondan sonra 4 lo dan kolaylıkla çıkarıp 2H a takıyorum daha sonra transmisyon vitesini P konumuna alıp aracı tekrar çalıştırıyorum. Böylece herhangi bir zorlamaya gerek kalmamış oluyor.
 

Ynt: 1993 ZJ Selec-trac - Vites Geçme Zorluğu/Sertliği Ne Kadardır?

Teşekkürler Kemal, bu beni rahatlattı biraz. Hazır seni (selec-trac li bir arkadası) bulmusken sorayım. Bu selec-trac den herhangi bir sikayetin oldu mu acaba veya sikayetci olan birilerine denk geldin mi? Yani ne kadar cok secenek varsa o kadar cok sorun olma olasılıgı da varmıs gibi geliyor bana. Gorunuste bana cok ideal gelen bir sanzıman ancak piyasada az bulunması ve kullanıcılardan cok fazla bilgi alamamam sebebiyle kafamda soru isaretleri var biraz.


Peki icinde 4H olarak sadece 4H Parttime olan command-trac hakkında herhangi bir sey duydun mu, veya duyan kullanan bilen var mıdır (vardır tabiiki de lafın gelişi öyle soruyorum :smiley: [SIZE=78%]).[/SIZE]

Sorun cikarma olasiligi bu iki sanzumanın aynı mıdır yoksa biri digerinden daha mı sorunsuzdur.

Bu arada ilk mesajdaki sorum hala gecerlidir. Diger kullan arkadaslar kendi tecrubelerini aktarabilirse memnun olurum.
 

Ynt: 1993 ZJ Selec-trac - Vites Geçme Zorluğu/Sertliği Ne Kadardır?

Selam Ali, bu şanzumanlar makbul şanzuman olup özel siparişle gelmektedir. Bütün 4.0 larda bu şanzuman yoktur. Select trac şanzumanlar mekanik olduğu için ve orta diferansiyel kilitlendiği için olsa gerek, 4 lo ya alırken veya çıkarırken bu sıkıntı yaşanıyor. Ama bu zorlamak gerektiği anlamına gelmemeli sonuçta dişli mekanizması tahirp olabilir. Bundan önce aynı şanzumana sahip 89 model XJ arabam vardı. Onda da aynı zorlanma oluyordu. Ben son derece memnunum özellikle part time 4 hi seçeneği karda büyük avantaj sağlıyor. Mesele 4 full time ile çokamadığım yerden 4 part time ile çıkabildiğimi biliyorum. Bu konunun profesoru olan Ergun abimiz (beatrix) arazideyiz.com sitesinde bütün sorularına cevap verebilir. Bulabiliyorsan select trac şanzumanlı araba al derim. Ben bu arabayı bulabilmek için 10 ay bekledim
 

Ynt: 1993 ZJ Selec-trac - Vites Geçme Zorluğu/Sertliği Ne Kadardır?

Tekrar teşekkürler Kemal, benim de kafamda zaten öncelikli olarak selec-track sonra da command-trac var. Ama command-trac olursa da tek kaybım full-time 4H olacak, ki o da çok elzem değil. Asfaltta 4 çeker gitmesem de olur.


Bi tane araç buldum, hiç araziye girmemis, herseyi duzgun ama bir tek bu vites olayı var iste, zor geciyor. Insan da işkilleniyor, elimde kalır mı acaba diye.


Bir kac tane daha var selec veya command trac li. 2 hafta icerisinde bulduklarıma yakından bakıp hayırlısıyla 2-3 hafta icerisinde bir zj sahibi olmayı planlıyorum. Bu benim alacağım ilk ikinci el araç olması nedeniyle biraz fazla tedirginim aslında. Sitedeki zj alırken nelere dikkat edilmeli başlıklardan çok şey not aldım kendime aslında ama yine de 2. el araba bana kinder süpriz yumurtaları gibi geliyor. Neyse başlığın konusunu fazla dağıtmayayım.


Verdigin siteye bakacağım bir an önce.


Bu arada, "Benim de selec-trac veya command-trac 'li zj'm var, ancak bi türlü su 4LO'ya gecirme tecrubelerimi aktaracak bi arkadas bulamıyorum" diyen abiler ablalar varsa artık o arkadasinizi buldunuz :smiley: . Bana istediğiniz gibi anlatabilirsiniz :smiley:
 



Ynt: 1993 ZJ Selec-trac - Vites Geçme Zorluğu/Sertliği Ne Kadardır?

Rica ederim Ali ne demek.. Bildiklerimizi paylaşmak için burdayız. İkinci el araç biraz şans işi.. Ben çok şanslıydım, benden önceki 2 sahibi de birbirleriyle akrabaydı ve alındıgından itibaren arabayla ilgili, bütün belgeler bir dosyada toplanmıştı. Vergi makbuzu ve sigortalarına kadar. 200 binde aldım ve şu an 215 binde. Aldıgım zaman bazı kozmetik kusurları vardı, catlak deriler, tam inmeyen otomatik anten, kalorifer üfleme ayarı vb gibi. Bu tür masraflar 18 yaşındaki bir araç için hiç önemli degil. Bence araç sahibi araçtan daha önemli. Sahibinin konuşması kullandığı kelimeler, üslubu gibi konular satılan araç hakkında çok fikir verir. Ben o yuzden aracı ustaya bile göstermeden parayı verdim, satışı aldım ve direk Ankara'ya bastım. Daha sonra Ankaradaki ustama gösterdim. Aldıgımda aracın 10 binlik bakımının gelmesine daha 5000 km vardı. Ama satıcının hal ve tavırlarından emin değilseniz arabada ters birseyler hissediyorsnaız mutlaka iyi bir ustaya gösterin. Bu iş için ne kadar bütçe ayırdınız?
 

Ynt: 1993 ZJ Selec-trac - Vites Geçme Zorluğu/Sertliği Ne Kadardır?

Açıkçası kafamda arabaya çıplak haliyle 20000 civarı, +10000 de önümüzdeki bir iki yılda üzerinde yapmak istediğim değişiklikler için. Ancak halihazırda birkaç değişiklik yapılmış olan bir araca da 20000 den biraz fazla verebilirim.


Tavsiyeler için sağol, dediğin gibi adamın uslübu önemli. Araba süper görünse de böyle artist, bak kardeşim falan diyen tipler direk kıllandırıyor. Adamlar arabalarına toz da kondurmuyorlar bu arada. Benim arabam test arabası değil diyip sürdürmeyen mi ararsın, ustaya mustaya göstertmem! alcaksan al diyen mi...


Ucuza bulursun kıllanırsın, pahalı gelir bu sefer beni mi yiyo dersin. Bi alsak da hayırlısıyla rahatlasak.


Uzay-zaman boşluğunda selec-tracli ve düzgün birisinin aracını satmak istemesi ve benim de onu bulmam ne kadar mümkün göreceğiz :smiley:
 


Ynt: 1993 ZJ Selec-trac - Vites Geçme Zorluğu/Sertliği Ne Kadardır?

Ankara'da oturuyorum ama istanbul-ankara arası sehirlerin hepsinde bakıyorum araçlara. Haftaya ayarlayabilirsem istanbul'a gideceğim 1 haftalıgına. Orda 2-3 tane bakmak istedigim var.


Sen de Ankara'da oturuyorsun galiba. En azından yanda öyle yazıyor :smiley:
 

Ynt: 1993 ZJ Selec-trac - Vites Geçme Zorluğu/Sertliği Ne Kadardır?

Evet Ankarada oturuyorum. Bir fikir edinmek istersen benim arabama bakabilirsin istersen. Aslında belki satmayı da düşünebilirim ne dersin?
 



Ynt: 1993 ZJ Selec-trac - Vites Geçme Zorluğu/Sertliği Ne Kadardır?

Valla isterim. Satıs da olabilir pekala, sen sattıktan sonra, benim de kafama yatarsa neden olmasın. 11 Subat Cumartesi uygun olduğun bir saat varsa gelirim görmeye. Bir de nereye geleceğim :smiley: ?
Gerekirse telefonum : 0533 468 98 58
 

Ynt: 1993 ZJ Selec-trac - Vites Geçme Zorluğu/Sertliği Ne Kadardır?

Benim numaram da: 0532 2320286 ben her zaman müsaitim. Çayyolu konutkentte oturuyorum. Ama bugun ya da yarın çankaya tarafında bir iki işim var o tarafa da gideceğim.
 

Ynt: 1993 ZJ Selec-trac - Vites Geçme Zorluğu/Sertliği Ne Kadardır?

select trac ın en büyük avantajı fulltime olduğunda tam dönüşlerde çok fazla kasılmaması. part time da berbat oluyor.
 

Ynt: 1993 ZJ Selec-trac - Vites Geçme Zorluğu/Sertliği Ne Kadardır?

Cevap için teşekkürler. Evet, kilit olmayan full time modunda kasılmaması asfalt kullanımı için büyük artı.


Son 2 haftadır 4 farklı selec-trac ve command-trac'li araç inceleme fırsatı buldum. Bir tanesi de Kemal'inki idi. Tekrar teşekkürler Kemal, üşenmeyip aracı gösterip fikir verdiğin için.


Bu dört araçtan hiç birinde 4LO'ya geçiş (veya çıkış) kaymak gibi değildi. Hepsinin kendine has bir takım zorlukları vardı. Dolayısıyla burdan şu sonuca vardım:


Bu araçlarda 4LO'ya geçerken veya 4LO'dan çıkarken, normal vites kolundaki gibi bir yumuşaklık-akıcılık beklememek lazım. Ancak yine gördüm ki, kimisi nisbeten kolay geçerken, kimisi de en başta belirttiğim gibi epey zor geçebiliyor.


Bu aşamada yeni sorum şudur:


Acaba bu şanzımanların "re-build kit" denen tamir kitleri sayesinde, belirli parçalarının değiştirilmesi suretiyle elden geçirerek bu geçişleri yumuşatma, daha akıcı hale getirme olanağı var mıdır? Tahminimce fabrika çıkışında bu kadar sorunlu olmuyordur bu vites geçişleri. Yani, fabrikadan ilk çıktığı zamanki haline yaklaştırmak mümkün müdür?
 

Ynt: 1993 ZJ Selec-trac - Vites Geçme Zorluğu/Sertliği Ne Kadardır?

fabrika halini bilmiyorum ama LO ya geçip tekrar geri alıınabiliyorsa tamir etmenin anlamıı yoktur bence.
bizimkinde 4 full 4 part seçeneklerine çokta fazla çabalamadan giderken geçilebiliyor. LO için ise durup boşa alıp hart diye çekmek gerekiyor.
 



Ynt: 1993 ZJ Selec-trac - Vites Geçme Zorluğu/Sertliği Ne Kadardır?

Sizinkinin de zor geçtiğini bilmek biraz daha rahatlattı :smiley: . LO moduna zor geçen araç sayısı arttıkça şüphe ile yaklaşmam da azalıyor, normali bu diyorum :smiley:
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,432
Mesajlar
1,517,897
Kayıtlı Üye Sayımız
172,078
Kaydolan Son Üyemiz
zaferguloz

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst