1998 Cherokee 4.0 Limited Ağır Takviye Hakkında

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan enisfb Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 11
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 2,213

enisfb

Ana Kamp
Mesajlar
45
Tepkime Puanı
7
herkese iyi akşamlar. Ben aranızda eniyim geçen gün aracımla ilk defa yayla turu yaptık aracımla kara girdimde veya çapraza düştüğümde araç bazen çok kasıldığında önden çekmeyi bırakıyor acaba bir problem mi var yoksa otomatik şanzumandan mı anlayamadım. Bilenler varsa ilgilenirse çok sevinirim..
 

Etiketler
ön çekişin otomatik şanzımanla ilgisi yoktur ancak aktarma kutusunda ki np242 olması lazım modeli, zincirli bir aktarma sistemi var ön çekiş için o zincire bir bakmak lazım bence.
 


Sökülüp bakılacak ona göre parça değiştirilir komple şanzıman değişmez genelde. Eğer katır kutur ses geliyorsa 4L de özellikle zincir değişir. Atma yapıyorsa veya boşa düşüyorsa özellikle 4H de dişli ve/veya pompa arızalı demektir.Sökmeden bilinmez ama yine arazi araçlarından anlayan çoğu usta sorununu çözer hemen hemen çoğunda aynı sistem var.
 

Sadece 4L de zorlunca cikiyor on lastikler islevden. Asagidan da zincirden gelirmis gibi bi bosa donme sesi geliyor. Acaba zincirde bosluk olabilir mi? Eger bosluk varsada zincirin boslugu nasil alinir?
 



Boşluk olmaz kolay kolay olursa da zaten zincirin ömrü bitmiştir sürekli ses yapar.Pompa da olabilir dişli de sizinki açıp bakmak lazım kısacası,sorun olduğu kesin ama neresi ancak öyle belli olur.
 

Peki söktürüp baktırdım diyelim arızalı parçaları değiştirebileceğim fiyatiarı uygun bildiğiniz biyer var mı? Genelde fiyatlar çok abartılı araştırmalarıma göre
 

Oto Kaya Ankara türü yerler var forumda araştırırsanız,benim hep ustam bulduğu için parça peşinde hiç koşmadım açıkçası bilemiyorum o yüzden en uygun neresidir diye. Forumda tavsiye edilen servisler var,olmadı onlara danışırsınız.
 

Evet bugun arazi sanzuman sokulup bakildi zincirde bosluk ve benzeri bisey cikmadi sadece bi dislinin kenarinda ufak bi siyirma vardi. Gerekli ayarlamalar yapilip bosluk aindi. Biraz once ustamla beraber heyecanla araziye ciktik. Yagmurdan dolayi camurdu yer ve islak camurda hemen zorlunca agir takviden atti vites kendini ve sanzumandan yine siyirma sesi gibi bi ses geliyo ve onler cekmiyo. Bi anlam veremedik yarin yine sokulup bakilacak. Acaba vites gecislerinde bi sikinti olabilir mi? Vites tam gecmedigi icin disliler siyiriyor gibi? Kafayi yemek uzereyim..
 

Olabilir ama kol mekaniktir,bir mafsal bir de mafsalın oturduğu yer var.Orada yeşil renkte bir conta vardır genelde o aşınır ama bunlar belli olur.Aracın lifte kaldırıp alttan izlerseniz kolun hareketini geçip geçmediğini anlarsınız.En ucuz masraf bu olur,15-20 TL birşeydir en fazla.

Zincir değilse ki baştan bence de değil gibi duruyor,eğer dişlide de sorun yoksa geriye sadece pompa sorunu kalır.Pompanın çalışıp çalışmadığını test etmesi lazım.Genelde göz ile kontrolde sorun olup olmadığı ortaya çıkar.

Eğer iyice işin içinden çıkamazsanız arazi şanzımanını söktürüp kargo ile bilindik bir Jeep ustasına göndermekten başka çare yok eğer çevrenizde sadece bu araçlar ile ilgilenen bir usta yoksa.
 



Image
Image
Image
Evet sonunda çözümü bulduk. Dişlilerden birinde aşınma varmış taşlatıp sorunu çözdük akat bu tabi gelip geçici bişey. O dişlilerden lazım bana fotolarını atıyorum yardımcı olabilecek olan varsa haberleri bekliyorum
 


Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,434
Mesajlar
1,517,907
Kayıtlı Üye Sayımız
172,080
Kaydolan Son Üyemiz
yusuf75

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst