2001 Freelander 2.5 V6

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Vetihsan Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 30
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 66,246

Etiketler
Ynt: 2001 Freelander 2.5 V6

Ortasında kauçuk destek bulunan bir takoz, resimdeki gibi. Şekli markadan markaya değişebilir. Netice itibari ile basit birşey. Resimde görünen kauçuk bölüm zamanla özelliğini yitiriyor, yırtılıyor, kesiliyor. Netice itibari ile motor sallantısını absorbe edemiyor, şaseye yansıyan sallantı arabadakileri az da olsa rahatsız ediyor. Acil bir durum oluşturan başka bir risk faktörü taşıyorsa onu bilemiyorum motor bağlantısı sonuçta önemli olabilir. Bu sallantı şanzıman arızaları ile de karıştırılabilir. Mesela otomatik şanzımanın tork çevrimcisi zamanla özelliğini yitirir o da benzer sallantılara sebep olabilir. Özellikle de aşırı sıcak yaz aylarında olur bu, yağ sıcaktan inceldiği için. Yolculuktan dönünce henüz motor sıcakken araba park halindeyken D'ye ya da R'ye atarsanız hafif sallantılar olur. Bu da acil bir problem değil yaptırmazsanız yıllarca hiçbir sorun çıkartmayabilir. Başınıza böyle birşey gelirse tedbir olsun diye şanzıman yağını ve yağ filtresini değiştirin, hala daha düzelmezse dert etmeyin kalsın öyle. Geçen yaz benim başıma gelmişti. Bu tür şeyler ilk başınıza geldiğinde biraz şaşkınlık yaratıyor sonra kanıksıyorsunuz. Sonuçta sıfır araba değil 10 küsür yaşında ve her problemin de öyle acilen çözülmesi gerekmiyor. Nasıl olsa bu şanzıman günün birinde başka bir problem çıkaracak ve açılması gerekebilecek. O gün geldiğinde çıkacak masraf ta aşağı yukarı aynı olacak. Tork konvertörü dert edip sadece onun için bugün açtırsam da, 5 sene sonra komple şanzıman revizyonu için açtırsam da, şanzımanı açıp komple söküp dağıttıktan sonra çok fazla birşey değişmeyecek. Hatta açtırmak açtırmamaktan daha riskli çünkü işin ehlini bulmak ta öyle kolay birşey değil.

[attachment=1]

Engine Mount CP PRG 101
 

Ynt: 2001 Freelander 2.5 V6

valla abi ustanın bana gösterdiği böyle bişi değildi, daha çok sarı renkli kutu gibi birşeydi. :( Motordanmı çıktı ordan bi yerdenmi buldu bilmiyorum? :D
 

Ynt: 2001 Freelander 2.5 V6

s a ihsan bey bendede aynı sorun vardı anıla arabayı her götürdüğümde arabadan ayrı ses cıkıyodu size tavsiyem dürüst güvenilir işten anlıyan bi usta bulun gerekirse km ce gidin ama işi bilsin dürüst olsun yoksa herkes kör misali yapıyo bu araçları görünce allah yardımcınız olsun ben 2 yıl 2.0 di ye bindim ve bu araçların asfalttan dışarıya cıkarılmayacağını keşfettim ama asfalttada binek araç gibi gidiyodu virajlarda cok güzel yol tutuyodu allah gönlünüze göre versin saygılar.
 

Ynt: 2001 Freelander 2.5 V6

Vala kardeş virajlarda biraz biraz arkayı atıyor benimkisi,
Ama kardeşim şunuda söyleyeyim ki piyasaya baktığımız zaman arazi koşullarında en güzel 4 çeker ve ortalama yakıtı en uygun araçlar bunlar. Benimkisi V6 ama belki ileride bir 2.0 dizel alacak para bulurum.
kal sağlıcakla
 



Ynt: 2001 Freelander 2.5 V6

Yeni aracınız hayırlı olsun....

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=54387.new#new

Linke sizde kendinisi ekleyebilirsniz.

Sorunuz ya da bilgi almak istediğiniz bir konu olursa çekinmeyiniz....
 

Ynt: 2001 Freelander 2.5 V6

Merhaba Sanırım performansınızı etkileyen ve motorda değişen parça emme manifoldu .Pahalı bir parçadır ve çoğu KV6 freelander da değişir.diğeri ise transfer kutusu dediğimiz arazi şanzımanı..

IRDl
 

Ynt: 2001 Freelander 2.5 V6

Freelander KV6 larda en fazla arıza yapan parçalardan bir tanesi Emme manifoldu. VIS variable intake system değişken hava giriş sistemi.Emme manifoldunun içerisinde iki ayrı yerde kelebek şeklinde kapaklar bulunur,Bu kapaklar elektrik motorları (stepper) açılp kapanarak havayı kısa yada uzun yoldan yanma odasına yönlendirir
Araçta pedala tam ve aniden basılır ise motor işletim sistemi bunu farkedip kısa yolu açacak şekilde motorları hareket ettirir ve işlem hızlanıp hava daha kısa yoldan motora gireceğinden güç artışı sağlanır.

İşte arıza da tam bu kelebeklerde oluşur.Araç soğukken bu kelebekler ses yapar (Boşluklardan dolayı) Hava yakıt miktarı da bu boşluklardan dolayı etkilenir bu da motorda düzensiz çalışmaya neden olur.Öyle ki Benim serviste iken tanıdığım emme manifoldu değişmemiş KV6 yoktu.Defalarca değiştirdik ve ilginçtir taktığımız parçalar orjinal olmasına karşın revizyonlu olmadıklarından belli bir süre sonra tekrar aynı sıkıntı yaşanıyor...

Kv6variable 03
 

Ynt: 2001 Freelander 2.5 V6

herkese selam. ben de sonunda bugün v6'yı aldım. frontera b sport 2.2 benzinliden sonra bayağı konforlu geldi. gidişi filan da hoşuma gitti. görüşmek üzere.
 

Ynt: 2001 Freelander 2.5 V6

bende v6 2.5 aldım millet sorunları anlattıkca korkar oldum , kış sürecinde çok işime yaradı tiregir 151binde değişmiş şuan araç 172 binde sanırım baya bi gider ,birde arka bagaj camı tamemen o fitillere oturuyomu yokca 2cm filan kenar yan kısımlarında açıklık kalıyomu benimkisi öyle orjinali mi acaba yoksa arızalımı benimkisi şimdiden teşekkürler
 



Ynt: 2001 Freelander 2.5 V6

Arka cam arızalı arkadaş, git kısa zamanda yapsınlar. Zaten çok sıkıntı çıkaran parçalardan biride o. O pencereyi içerdeki düğmeden açıp kapatamıyosan eğer bilki tamir görmüş ve sigortası çıkarılmıştır. Ankara da sanayide hemen yapıverirler.
 


Ynt: 2001 Freelander 2.5 V6

Vetihsan' Alıntı:
2,5 V6 alanlar peşinen geçmiş osssun size. Satın kurtulun!

merhabalar, azıcık daha detaylı bilgi verebilir misiniz? konuyu baştan sona okudum ve filmin sonunu merak ettim, her ne kadar mutsuz son olduğunu düşünsem de :(
 

Ynt: 2001 Freelander 2.5 V6

Veteriner bey yavaş yavaş doğru yola doğru ilerliyor.
Land'ı satıp kamyonet almış, ama hilux'u ıskalamış, bidahaki sefere onu da halledecek sanırım ;)
 

2.5 motor olması sebebi ile başlarda biraz çekiniyordum çok yakar diye ve evet öylede oldu 0.78 Kr. yaktı benzinde. Bir depo ile 300-350 Km yol ancak gidiyor ve deposu 260 'a doluyordu. 2 hafta önce gidip Lovato Marka LPG taktırdım ve şimdilerde 90 lira ile 300-330 km yol yapıyor.

Merhabalar.

90 TL gaz ile 300-350 km yol yaptığınızı yazmışsınız. Acaba aracınızda kaç lt'lik tüp olduğunu söyleyebilir misiniz?

Bende 1 ay önce Zavoli marka tüp taktırdım. Ancak 100 km 'de en az 50 kuruş'a kadar düşebildim. Aracımda 40 lt tüp var.
160 km yol yapabiliyorum. ( Max 32 lt gaz dolduruyorum )

Şimdiden teşekkürler.
 



Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,383
Mesajlar
1,517,433
Kayıtlı Üye Sayımız
172,041
Kaydolan Son Üyemiz
İsmail.s

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst