2001 Model Fiat Ducato

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ince999 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 7
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 6,687

Etiketler
bende de aynı araçdan var,motor suyu radyatörünün alt kalın hortumunun kelepçesini gevşetip çıkarın ,su kontrol haznesininde kapagını açın suyu daha çabuk boşaltılmasına yardımcı olacaktır .
Tekrar doldururken kalorifer suyu girişlerinin altında plastik tapa var araç suyu ısındıktan sonra tapayı gevşetin iç kalorifer peteginde muhtemelen hava kalıcaktır oradan evdeki peteklerin havasını aldıgımız gibi havasınıda alın .
Havsını almazsanız motor suyu ısınsa bile iç kısımı ısıtamazsınız.
 

Açıklamanız için teşekkür ederim.Alt kalın hortum yani alt "DÜRÜT" borusunu çıkarmakla, radyatörün alttaki boşaltma tapası aynı görevi yapıyor ve buradan sadece 4 litre su boşalıyor,motorun içinde hala 6 litre su kalıyor bu kalan suyu nasıl çıkartacağımı bulmaya çalışıyorum.
 


Termostatı sökerek aynı işlemi yaparsanız suyun büyük miktarını boşaltabilirsiniz. Tamamı boşalması için bloktaki metal tapaları sökmelisiniz,tam yeri nerede ve kolay ulaşaılırmı bilmiyorum. Bizim araçlar yaşı itibarıyla tapalar çürümeye başlamışta olabilir bakım için vesile olur.
 






Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,409
Mesajlar
1,517,691
Kayıtlı Üye Sayımız
172,066
Kaydolan Son Üyemiz
Birkium

Çevrimiçi üyeler



Geri
Üst