2002 Fl 2.5 Calistirma Sorunu Ve Basimdan Gecenler

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan selcuk uysal Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 0
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 1,143

selcuk uysal

Yeni Üye
Mesajlar
1
Tepkime Puanı
0
selam arkadaslar. bu islerin acemisi olarak 5 ay once 2002 fl 2.5 motor 185 bindeydi aldim kazakistan atyrau sehrinde yasiyorum . keyifli bir arac kabul oncelikle aldigim gunden beri basima gelenleri yazip son olarak da sorunum icin fikrinizi alicam
1. hafta santiyenin onunde aku bitti . daha sonra anladikki selloktor kolu kirikmis aldigimiz adam baliyle yapistirmis. tr den malzeme getittirdim.
2. hafta sorunu yaptiramamistik aku birdaha bitmis ev arkadasim akuyu sarj etmeye calisirken +- kutuplari karistirip buyuk kaos a yol aciyor . ( arabayi almak icin kendisinden de para alip ortak etmistim )
cekiciyle tamirciye gidiyor araj azeri ustamiz su bu sorunlu derken 4*4 den 4*2 ye degistirilmis diyor ve direksiyon sag dan sola gecirilmis diyor . bu arada bagaj cami motoru bozuluyor ortakdayken tr den motor geliyor .kolon yapiliyor kazakistanda kis soguk oldugu icin uzaktan calistirma aparati takiliyor . beyin acilip kisa devre yapan ana kart duzeltiliyor . usta oyle dedi . sinyan kolu takiliyor bagaj motoru takiliyor . 1 hafta tamircide kalan arac 1000 dolar yedi

2. ay uzaktan arabayi calistirma kumandasina bastigimda araj calismiyor . ortak sessiz.
3. ay tekerler sikinti cikarmaya basladi kendiliginden hava kacirmalar . soguk hava basladigindan denildi . 1 teker den civi cikarildi yerine tig gibi birseyle yama yapildi 1 hafta sonra stepneyi kullanmaya basladim

1-2 kere disarda polis cevirdi hersey yolunda olsada rusvetlerini aldilar malum rusca bilmiyoruz..

bizim ortak yine bisi leri kurcaliyor surekli kaputun sol ustteki turuncu kuresel kaba antifriz koyuyor . kaptaki antifriz bazen yukseliyor bozen dusuyor ama 2-3 gunde bir minimum a dusuyor . sonuc yag isigi yaniyor

4 ayda 2. defa yag degistiriyoruz gerci gec kalmistik arac 200.000 km yi buldu 15.km korkarak yol almisiz .
korkamizin sebebi benim degil ama kendisinin surekli motordan ses geldigini ifade etmesi .

neyse maasi aldim ortagin payini verdim araba bakmaya basladi .
guzel 1 haftaydi .
Sorunlu Kisim
bizim arkadas araba bakmaya giderken benim fl la gitti 1 gece once benzin almis tercumanla gezerken arac bikac kere trafik isiginda durdugunda calismamis gec calismis . olay gunu isiklarda duruyor . bidaha calismiyor. yol kenarina itiyorlar birazdaha kurcalarken akuyu bitirmisler . aksam yeni arabasiyla geldi kirgiz plaka nissan skyliter 2008 sanirim sag direksiyon. tamirciyi alip goturuyoruz. akuyu sarz ediyoruz. calistirmaya calsiyoruz araba atesleme mekanizmasindan tik tik tik diye ses geliyor ama motora calismiyor . bu arada bizim arkadas yag cubugunu cikariyor tamirciye gosteriyor . tamirci ucunda beyazlik var diyor . 2 hafta once yag degistiriken bisi yoktu . yag a su karismis diyor calismaz boyle diyor antifiriz deposundan motora su geliyor diyor . cekici cagirip garaja goturmek lazim dedi . masraf ne olur dedigimdeyle 2500 u bulur motoru indirip yapmak gerek diyor .

burda usta bulmak zor azerilerde mesur dolandiricidir bu cografyada . bu arada arabayi 17000 e aldim simdi satmaya calistigimda 17000 vereiyorlar tabi calisir haline sizce tamir edip kullaniyim mi yoksa kacan 5.500 lira olsun diyip tamir ettirip satiyimmi . usandim arabanin sikintisindan .

sizce bu sorun o kadar tutarmi
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,424
Mesajlar
1,517,769
Kayıtlı Üye Sayımız
172,070
Kaydolan Son Üyemiz
cipokko

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.


Geri
Üst