2003-2004 Land Cruiser Vx 100 Arıyorum.

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan barislakerta Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 8
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 5,366

barislakerta

Yeni Üye
Mesajlar
8
Tepkime Puanı
3
Herkese merhabalar,

Adım Barış,Artvin/Arhavi de yaşıyorum.

Uzun zamandir forumu takip ediyorum,çok değerli üstatların yorumlarını okuyarak bugüne kadar aradığım araç hakkında değerli bilgiler topladım.

Artvin de sadece yayla turları yapan bir turizm şirketim var,işlerimizde kullanmak üzere 7 kişilik bir araç ihtiyacimiz oluştu zamanla.7 koltuklu araçların bazılarini inceleme şansımız oldu ama bizim ihtiyaclarimizi karşılayamadığını gördük.Araştirmalar sonucunda geçen hafta Ankara da bir vx100 ü inceleme şansım oldu ve işte bu dedim.Gerek iç hacmi,gerek konforu,gerek Toyota arazi kabiliyeti(Şu anda 2011 Hilux 4x4 Adventure kullaniyorum çok memnunum)son derece cezbetti beni.

Değerli üstatlara sorum şunlar olacak,

Araci %50 off-road %50 on road kullanicam,acaba böyle bir kullanim amaci icin çok mu masrafli bir araç olur?

Aracı alirken nelere dikkat etmeliyim,önceligim ne olmali? Km,bakim gecmisi,iç döşemenin yıpranma durumu,v.s veya sizin önerileriniz ne olur?

En az 5 sene binmeyi planliyorum, yilda min 40-45 bin km arası yol yapiyoruz, bu sebeple mümkün ise km biraz düşük araç arıyorum.ilanlardan takip ediyorum fakat fiyatlar ciddi rakamlarda,düsük olanların da km leri yüksek.

3-4 ay kadar daha vaktim var.Forumdan degerli arkadaşlarımızdan aracıni satmak isteyen olursa önceliğim tabiki araci sahibinden almak,ve forum kullanıcı si olmasi da son derece mutlu eder beni.

Şimdiden değerli vakitlerini ayırıpta cevaplayan arkaşlara teşekkür ederim.

Tekerinize taş değmesin,yaylardan ve dağlardan inemediğiniz bir yıl dilerim şimdiden.

Saygılarımla

Barış Lakerta





LG-D855 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 

Etiketler
Vx 100 harika bir araç ama eski bir model en az 10 ve üzeri yaşlarda bakıyorsunuz sanırım ayrıca parça si pahalı yakıtı yüksek işiniz gereği yoğun bir şekilde kullanmayı düşünüyorsanız işletme maliyeti çok yüksek olabilir bu araca ilgi gösterenler genelde hafta sonu veya off road donanımı yapan kişiler bence sırf yedi kişilik diye tercih ediyorum geniş ve arazi kabiliyeti yüksek ayrıca çok da pahalı olmasın istiyorsanız bence ssangyong rexton u inceleyin derim 2000 cc dizel bir motor 7 kişilik standart bakim maliyeti oldukça makul ayrıca 10 yaşındaki bir Vx 100 den se garantisi devam eden 2 yaşındaki rexton u daha uygun bir fiyata alabilirsiniz
bende 2014 modeli var arac standart 26 cm yerden yüksekliği vardı yükseltme kiti ile 6cm daha yükselttik 4H 4L seçenekleri var şu ana kadar beni hiç mahcup etmedi ama tercih sizin tabiki

SM-N910C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 

Vx 100 harika bir araç ama eski bir model en az 10 ve üzeri yaşlarda bakıyorsunuz sanırım ayrıca parça si pahalı yakıtı yüksek işiniz gereği yoğun bir şekilde kullanmayı düşünüyorsanız işletme maliyeti çok yüksek olabilir bu araca ilgi gösterenler genelde hafta sonu veya off road donanımı yapan kişiler bence sırf yedi kişilik diye tercih ediyorum geniş ve arazi kabiliyeti yüksek ayrıca çok da pahalı olmasın istiyorsanız bence ssangyong rexton u inceleyin derim 2000 cc dizel bir motor 7 kişilik standart bakim maliyeti oldukça makul ayrıca 10 yaşındaki bir Vx 100 den se garantisi devam eden 2 yaşındaki rexton u daha uygun bir fiyata alabilirsiniz
bende 2014 modeli var arac standart 26 cm yerden yüksekliği vardı yükseltme kiti ile 6cm daha yükselttik 4H 4L seçenekleri var şu ana kadar beni hiç mahcup etmedi ama tercih sizin tabiki

SM-N910C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Ahmet Bey merhabalar,
Vakit ayirip cevap verdiginiz icin cok tesekkur ederim.Bahsettiginiz araci inceleme sansim olmadi,bu araci da değerlendirme ya alalim.
Çok tesekkur ederim

Saygilarimla....

LG-D855 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 

Baris Bey merhaba,
Almayi planladiginiz aracla ilgili ustadlar yorum yapmaya baslamislar.Araca uzak oldugum icin maalesef yorum yapamayacagim.Bnm sizden ricam hazir artvin arhavili ustelik yaylalardan inmeyen birini bulmusken:smiley: soyle yayladan yaylaya gecerek ailemizle dolasacagimiz(tabi 4x4 ile ) bir rota veya yayla isimleri versenizde ilkbahar yaz ajanda planlarimiza dahil etsek.

Konuyu umarim dagitmamisimdir.
Selamlar, Saygilar

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 

vx 100 dag da arıza yaparsa cekiçinin üstünde ve 4 tekeri cekiçide olmalı..
2 tekeri yerde 2 tekeri havada cekerseniz..cıkacak masrafı hesaplıyamazsınız..

dagda kırılan yürürden bozulan toyota da yoktur normal kullanımla ..yarış amaçlı yada sert kullanımla başa bela sarabilir..

amacı konforlu üst sınıf bi arac ,,girdiği yerden ben burdan gecemem şurdan cıkamam asla demiyen sahibini her türlü mest eden bi arac dır..

offroad aracı degildir.. ama yapamıyacak olmaz diyede bişi yok..her türlüde yapar..

2,5 ton dan az daha da agırdır..kum zeminde benim diyen araçlar yürürlerini dagıtır illa bi yeri kırar..
vx100 kumda taksi gibim gider ekstradan arkasında bagla bide traktör ceksin derecesinde..
amerikalı hiç bi çip kumda hararet yapmadan gidemez..yada gidebileni yok gibim bişi dir..

bakımı tamiri sorunlu ahc sistemini ve motor mekaniği orlarda elletmeniz mümkün degil derim..
marş motorunu ,şarz dinamosunu bi elektirikçinin söküp takması mümkün degil..illa bilen yer..derim.
8 buji degişimi yarım gün,, filitre ve yag bakımını orlarda yapabilirsiniz..bilemedin fren balatası degiştirebilirsiniz..

tüplü binecekseniz her 30 binde sibob ayarı ister ..bu iş 2-3 gün sürer bilen ellerde..

6. ve 7 koltuk da yetişkin insan oturamaz..oturur ise dizleri agzına deger vaziyette seyehat eder..

istanbul'a her 100 binde bir agır bakıma taşımanız şart derim..
her 30 binde sibob ayarı içinde..
benzin ile sibob ayarı 50 bin km de bir..
bu süreler aşılırsa yanmış sibob lar degişimi için kapak sökülmesi gerekir..

problemi olmayan vx 100 satılmaz binilir keyfi cıkarılır derim..
satılan ların mutlaka derdi oldugundan ve masrafından korkulup da satılır...
düzgün bulma şansınız yok kadar azdır..

alırken uçuza satılanları es gecin..bakımlı olanını tercih edin..

servis bakımlısı düzenli yagı degişmişi tam bakımlı baş agrıtmıyan anlamına gelmiyor bu aracda..

etkili servis bakımlısı ve sahibinin araca sevdalısı olması da gerekiyor..

17 yaşındaki aracımın cam suyu bitmedikçe kaputunu açmadan biniyorum..
yagı varmı suyu eksilmişmi vs merak edip kurcalamanıza hiç gerek yok ..sadece depo dolumu göstergesine bakıp marşa basılıyor bu araclarda..anlatabildim se..

aralık 2016 da şu an lpg 2,5 tl şehir içi 650 yakıyor..sehir dışı cok düşüyor..ama asvaltta bu arac cok keyifli olduguna 90km/H ile sabit hızda filan ben kullanamadığımdan..yakıt düşmüyor..bende tüm rampaları kökleyip cıkmamdan dolayı...vs..
arazide yakıt x 2 gibim düşünün..
kendinize alın bi köşede dursun düşündüğünüz işe masraflı olabilir derim..işletme maliyeti..:smiley:
 



Oğuz Bey Merhabalar,

Değerli vaktinizi ayırıp cevap yazdığınız için teşekkür ederim,özellikle kullanıcı arkadaşların mesajları karar vermem konusunda son derece yardımcı oluyor.

Belirttiğiniz gibi sibop ayarları,özellikle LPG de 30 bin de bir yapıldığı için ve yılda 40-45 bin km ortlama yapan birisi olarak aklıma en takılan nokta,yakın bölgede anlayan usta olup olmadığını şimdilik bilmiyorum ama araştırmalarım devam ediyor.

Off-road yapma düşüncem yok,ama malum bizim yörede yollar özellikle yayla yolları zaman zaman bize zorluklar çıkarıyor,2011 Hilux kullanıyorum bu zamana kadar bir sıkıntı yaşamadım,umarım LC de ile de yaşamam.Dediğniz gibi güçlü araç kalırım demez bir yerde,bende gerekli özeni gösteririm umarım bir sorun yaşamayız:smiley:

Aracı Ankara da inceleme şansım oldu,ilk yaptığım iş 6-7. koltuklara oturmak oldu,2 yetişkin bindik,son derece rahat olduğunu hatırlıyorum,hatta 3. kişiyi bile yakın mesafede yanımıza alabiliriz diye konuştuk.Dediğiniz sıkışıklığı Prado da gördük,maalesef 6 ve 7. koltukta sadece çocuk oturtmak mümkün.Ama dediğiniz detayı yeniden gözden geçireceğim uyarınız için teşekkür ederim.

Bakım masrafları ve diğer detaylar özellikle büyük şehirlere uzak oturan birisi olarak benimde de aklımda en büyük soru,araştırma safhası devam ediyor usta bulursak değerlendireceğiz.

Fiyattan önce dediğiniz gibi bakımlı araç arıyorum,fiyat burada 2. öncelik, optimumu bulma arayışındayız.

Değerli görüşleriniz,önerileriniz ve nazik cevabınız için çok teşekkür ederim.Araştırma safhasında ki gelişmeleri ara sıra burada da paylaşacağım,sonucu hep birlikte göreceğiz.

iyi çalışamlar,aracınız ile kazasız-belasız günler dilerim....
 
Son düzenleme:

Oğuz Bey,
Selamlar...
Arkadaşımızın sorduğu soruya cevap olmayacak bu yazı ama mesaj ama merakımdan soruyorum.
2003 LC Vx 100 kullanıcısıyım. Araç aldığımda 176.000 km civarındaydı ve LPG dönüşüm yeni yapılmıştı. 3 senedir delikanlıyı kullanıyorum ve şu anda 215.000 lere geldim. Ama hiç subap ayarı yaptırmadım. Hiç bir şekilde de bir sıkıntım veya şikayetim de yok. Sizden gelen uyarı doğrultusunda bu işe girsem mi girmesem mi diye kafam bulandı.
Subap ayarının yaptırılması konusunda neden gerek duyulduğunu biraz daha açıklarsanız memnun olurum veya bunu km ye bağlamadan ses yapıyorsa veya vuruntu oluyorsa diyebilir miyiz?
Selamlar, saygılar...

Burak Dirican
 

Tamirçi ağzı ile bi laf vardır genelde şöyle sallarlar mersedes 200 lerin motoru lpg ile cok uyumlu bmw 520 ler uyumsuz hiç ayar tutmaz filan gibim..
memleketimizde hiç bi işde dikiş tutturamıyan atıyorum döşemeçi,eksozcu ,kilitçi vs bi bakmışın tüpçü olmuş..

sorun şu benzin ile kullanırken piston üstü ve bujinin önü diye tarif edeyim yanma odası diye tabir edilir..
lpg ile yanma da aşırı bi sıcaklık oluşuyor o noktada..benzinde olmuyor...

pek cok aracda bujiler aşırı şıçaktan uç kısmı erimeye başlıyor..

filer cakı denilen celik ile ölçülüp misal 70 mikron aralıkda takılan buji 40-50 bin km de bir degiştir der cogu arac firması o buji 20 binde cıkarılıp bakıldığında uc kısmındaki aralık 1,5 milimlere yaklaşmış ve teklemeye başlamışdır .
buji firmaları plg için dayanıklı iridyum buji ürettiler bunu kullanın derler..
bizde bujiler orjinali iridyum olduguna eritemiyor..

sibob boyları zamanla mikron bazında uzuyor ayarla tolere ediliyor..şimli sistem bizdekiler pullu diyede bilinir..

aralık cok acıldıgındada sibob yakıp kavuruyor 32 siboblu v8 motorda eksoz sibobları bu muhabbet ile karşı karşıya kalıyor..

yeterli sanırım fazlası için işi bilen tamirçinize danışın derim..
 


Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,434
Mesajlar
1,517,906
Kayıtlı Üye Sayımız
172,080
Kaydolan Son Üyemiz
yusuf75

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst