2003 Wj Lastik Ebat Seçimi

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Sahinozkur Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 8
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 19,253

Sahinozkur

Önce WJ sonra ZJ
Mesajlar
93
Tepkime Puanı
6
Yaş
44
Yer
İstanbul
Merhaba ,

2003 overland aracımı ufak ufak yaptırmaya başlıyorum. ilk etapta 5 cm get ile yükseltiyorum.
bundan sonra lastik seçiminde takıldım,

mevcut 17 ' jantlara 165 70 17Mt lastik takmakla , 15-16' jant Alıp ona uygun mt lastik takmak aşağı yukarı aynı fiyat ,

lastiğin yanağının kalın olması veya Jantın büyük olmasının bi avantajı dezavantajı var mı?


şeklen mevcut orjinal jantları da ofsetli jantları da seviyorum bu sebeple fayda olarak bakıp yardımcı olursanız sevinirim
 

Etiketler
Ynt: 2003 Wj Lastik Ebat Seçimi

Aracınız hayırlı olsun. İlk olarak yükseltme olarak get ile başlangıç özellikle WJ çok doğru bir uygulama değil. Verdiğiniz para gete boşuna gittiği gibi ilerde arazide de verim alamazsınız ,aracın sürüş dinamikleri de özellikle asfaltta çok bozulur. İşin özü düzgün bir kit almanızı tavsiye ederim.Bu kadar para verip aldığınız araca kit almamak hiç mantıklı değil,sonuçta ucuz bir araç değil aldığınız.

2 inç yükseltme de 31" lastik takabilirsiniz genel anlamda gezi türü arazi gezileri yapıyorsanız yeter. Orjinal jantlar yeterli bu durumda.

Fakat tamamen yoldan çıkılan offroad türü gezilerde yetmez.Onun için 4" yüksekliğinde taktırmanız lazım. Bu durumda 32 lastik hatta 33x10,5 lastikte takabilirsiniz.Bu yükseltmede dışa doğru offsetli jant kullanımı doğru olur elbette aracın görünümü de güzelleştirir. Ofsetli jant yani dışa doğru olanlar aracın daha dengeli olmasını sağlar tabiri caizse leylek gibi durmasını engeller.
Aşağıdaki vide 4" yükseltilmiş aracın yapılışı ve görünümü mevcut.

https://www.youtube.com/watch?v=baZcJ-2GsEE
 

Ynt: 2003 Wj Lastik Ebat Seçimi

Bende şuanda 2005 wj var.3 inc yükseltme var.kaç ofset oldugunu bilmiyorum ama benim jantlarda ofsetli.altında 245-70-16 lastik var.anca sığdı hatta tamponları önden kestikk yaklasık 2-2.5 cm kadar.ofsetten dolayı büyük lastik sığmıyo.düz dururken bayağı mesafe oluyor fakat direksiyon sağa sola çevirildiğinde bildiğin tamponu katlıyo.kırma derecesine geliyo.o sebepten bilinçli bir şekilde yaptırmanızı tavsiye ederim.araziye girdiğinizdede çamurluk kenarlarına vurabilir onada dikkat edin.ama ilk yapmanız gereken kit.get uygulamısı cok yanlış.direksiyon amortisorunude değişmeyi unutmayın kit harici satılıyo.
Ama buda bir gerçekki ofsetli jantın kattıgı hava cok farklı.
benim aracı satıyom ilana bakın fotolarına ne kadar tatlı durduğunu anlayacaksınız :D
ilan no :208032756
 

Ynt: 2003 Wj Lastik Ebat Seçimi

Araç güzelmiş . Valla bu lastik işini biraz ufaltacağım galiba, ayrıca getten soğudum, 2 inç te illa direksiyon amortisman yada şanzıman indirmek gerekirmi?
 

Ynt: 2003 Wj Lastik Ebat Seçimi

tekrardan konu açmak istemedim,

aracımı 4inç yükseltip ona göre lastik takma kararı aldım, 4inç flex yada sabit kitlerin farkı nedir?

bu kitlerin içinden çıkan parçaların dışında yapmam gereken başkabirşey varmı? direksiyon amörtisörü, şaftlara ilave vs??

Benim kafamdaki maliyet :kit + işçilik 4000
Lastik 2000
direksiyon amortisörü 300

sadece bukadarda kalırmı ? bazıları şaftın açısından dolayı çift açılı şaft takılması vs gibi işlerden bahsediyor? illa yapmak lazım mı? eğer sıkıntı olamuyorsa da +1 inç get yapayım mı?

yoksa boşverip 20-25k ya gidip bide yapılı zj 4.0 mi alayım :smiley: bu arabayıda yol için saklayayım.

lütfen yorumlarınızı bekliyorum
 



Ynt: 2003 Wj Lastik Ebat Seçimi

arabam

Jeep
 


Ynt: 2003 Wj Lastik Ebat Seçimi

Diğer konuda kite cevap vermiş arkadaşlar, kit olayında ne kadar para o kadar iyi denklemi her zaman mevcuttur.O yüzden flex olanı almak daha mantıklı. Skyjacker,Rubicon Express gibi markalar örneğin daha kalitelidir markalar arasında da farklar mevcut.
4 inç yükseltme sonucu tabi şaftın iyileştirilmesi gibi işlemlere girmek lazım,bunun ile beraber aracın zayıf olan bazı noktaları örneğin egzoz gibi değiştirmek gerebilir ilerde.Biraz daha masraf açabilir yani.

Başka araç veya ikinci araç işine gelince birçok konuda yazıldığı gibi bu işin yani offroadun aracı ülkemizde Jeep'te ,sadece XJ kasa Cherokee'dir bana göre ( Bir de Rubicon var ama pahalı tabi o). Sebeplerini forumda birçok konuda görürsünüz özet olarak ana sebebi maliyettir. Şimdi alacak olan kişi bakıyor 2001 model 4.7 30-35 bin, 1992 model araç XJ de 30-35 bin haliyle kafası karışıyor yeni olanın daha ucuz olmasına. Ama bu işe yeni başlayanların hep göz ardı ettiği yürütme maliyetleridir. Örneğin XJ de 5 bin motor yaptırırsınız 4.7 10-15 bin TL ,komple alayım deseniz motoru 25 bin TL gibi fiyatlardan bahsediyorlar.Arazi şanzımanı,ana şanzıman keza ikisini revize ettirin XJ'de 5 bin TL anca tutar ama 4.7 de bir tanesini bu paraya anca yaptırırsınız.

O yüzden karar vermek lazım ben offroad mu yapacağım yoksa doğa gezisinin bir tık üstümü. 4.7 aracınızı tamamen offroad döndürme kararınızı buna göre gözden geçirin derim. Çünkü 4 inç yükseltme bu araç ile artık offroad yapacağım anlamına gelir. Eğer bu tür amacınız varsa dediğim gibi XJ türü bir araç alın,görün,yapın sonra Grand kasalarla ne kadar bu işe gireceğinize sonra karar verirsiniz.Amerika da dahi bu işleri bütçesi düşük olanlar XJ ile yapıyor, Rubicon'u orada dahi yürütmek maliyetli oradan hesap edin işte.( arkadaşım Rubi ile yaptı oradan biliyorum)
 

Ynt: 2003 Wj Lastik Ebat Seçimi

bilgiler için teşekkürler, xj nin temizini bulmakta çok zor, bulduğum aracın temiz olup olmaması şansa kalıyor, motoru temiz diye aldığın araç bile 2-3 bin km sonra problem çıkartabiliyor. 1-2 gün daha araştıracağım
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,425
Mesajlar
1,517,790
Kayıtlı Üye Sayımız
172,071
Kaydolan Son Üyemiz
kalenbuk

Çevrimiçi üyeler



Geri
Üst