2008 Free Lander Ii Td4 Soğuk Havada Çalışma Sorunu

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan emreyalchin Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 7,755

emreyalchin

Yeni Üye
Mesajlar
1
Tepkime Puanı
0
Merhaba arkadaşlar 2008 model FLII sahibiyim Ankara' da malum kış ayları geceleri -10 un altına düşüyor sıcaklık. Geçen senede başıma gelen olay bugün de başıma geldi. Sabah 9:30 gibi aracı çalıştırmaya çalıştığımda bi türlü marş almadı. Sonuç olarak çalıştıramadım. Geçen sene çekiciyle servise götürüp mazot filtresi ve ısıtıcı bujileri değiştirtmiştim. Bu sorunun kronik olduğunu tüm 2,2 TD4 lerde bu hava koşullarında karşılaştıklarını söylediler. 2 yıldır bindiğim aracımda özellikle Train Response gibi zorlu koşullarda kendini kanıtlamış bir sistemin olmasına karşın soğuk hava koşullarında arabanın çalışmama olayına anlam veremiyorum.

Bi çok ustayla konuştum. Çoğu bu durumun FL2 2.2 TD4 ve aynı motoru kullanan diğer araçların kronik bir sorunu olduğundan bahsetti. Açıkçası dizayn ve ya üretim hatası var sanırım. Böyle bir durumla karşılaşan aranızda oldu mu acaba? Şayet olduysa çözüm yolu veya önerilerinizi beklerim.
 

selam
biraz geç görmüşüm kusura bakmayın
bende 2009 var,bolu kartalkaya da gece kalmak suretiylede 2 gün sonra -8/-10 derece sıcaklıkta sorunsuz çalıştı
tabiki motor ısıtıcıları devreye girdi.daha uzun marş çevirdi,silkelendi falan
başka sene gene aynı yerde deneyimim oldu.sorun çıkmadı ,gerçi -3 -5 arası idi sıcaklık daha rahat çalıştı.
hemen kronik sorun yaftası asmaya başlarlar,aynı araçlar rusyada da kullanılıyor aynı motorla
youtube a girin görürsünüz -20 li değerlerde nasıl marş bastığını rusyada
ama sizin akü zayıfsa o zaman problem olabilir,zira önce ısıtıcılar çalışıp zaten aküyü zayıflatıyor,sonrada marşa dermanı kalmıyor zayıflamış akünün,
yoksa bir problem yok(kronik anlamda )benim duyduğum.ve yabancı formlarda takip ettiğim kadarıyla
hoşcakalın
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,382
Mesajlar
1,517,423
Kayıtlı Üye Sayımız
172,041
Kaydolan Son Üyemiz
İsmail.s

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst