2016 Temmuz | Karadeniz Gezisi

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ofabiya Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 116
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 35,899

ofabiya

Ana Kamp
Mesajlar
30
Tepkime Puanı
5
Merhaba arkadaşlar. Forumda tanışmak için özel bir bölüm göremedim. Burada kendimi tanıtmamda sakınca yok sanırım. İsmim Fatih, 29 yaşındayım. İzmir'de öğretmen olarak görev yapıyorum. Foruma 2011'de üye olmuşum ancak bu ilk mesajım sanırım. Oldum olası doğaya, kampa,karavana meraklı olmuşumdur. Ancak şartlar bu işi sadece hayranlık boyutunda bırakmış sanırım.

Bu yaz eşim ve 3 yaşındaki kızımla ( yazın 3 yaşında olacak ) gün sınırı olmayan bir karadeniz gezisi yapacağız. ~15 gün süreceğini tahmin ediyorum. İlk durak Yedigöller, sonra doğu karadeniz, en son sinop ( eşim sinop'lu, 15 günlük gezinin sonunda bir kaç günde orada kalıp İzmir'e döneceğiz. ) Forumda özellikle karadeniz gezisi bölümünde yüzlerce sayfa okumuşumdur. Okumaya da devam ediyorum. Ayrıca çadır-kampçılık ile ilgili başlıkları da okudum. Tabi bu 15 günlük tatilin sadece 3-5 günü çadırda geçecek. Yani 1 gün çadır 1 gün otel-pansiyon-öğretmenevi gibi bir durum. 3 yaşındaki çocukla nasıl yapılır bilemiyorum. Ancak hersene bir bahane üreterek bir yere varılmıyor. Birçok insan daha küçük yaştaki çocuğu ile dünya turu yapıyor. Bizde yapacağız.

Bu gezinin faydalı geçmesi için bir planlamanın şart olduğunu düşünüyorum. Tabi yaklaşık 20 gündür kaba taslak bir şeyler belirledim. Başlıklardan "gezilen-yatılan-yenilen" yerleri tek tek not aldım. O yerleri araştırarak google maps yardımı ile harita üzerinde bir tur planı belirleyeceğim. Tabi bir de gezi için ihtiyacımız olan çadır malzemelerini de araştıracağım. Son haftalarda tek bilgisayara oturma sebebim bu. Muhtemelen önümüzdeki aylarda da bu olacak. Tüm bu araştırmalarımı ve planlarımı burada paylaşacağım. Tabi gezi sırasında ( ya da sonrasında ) gittiğim yerlerin resimleri ile de paylaşımda bulunacağım. Geziyi Clio 3 aracımla yapacağım. 1.5 DCI. Yaklaşık 4000 km yol yapmam gerekecek. Belki biraz daha fazla. Batum konusunda henüz tam kararımı vermedim. Batum konusu mesafeyi biraz uzatabilir sanırım. Bir çok uzun yol yaptım. Araç konusunda sıkıntı yaşacağımı sanmıyorum. Offroad tarzı bir gezi olmayacak haliyle.

Bu mesaj bir tanışma mesajı olsun. Ara ara yaptığım araştırmalarla güncelleyeceğim.
 

Etiketler
Merhaba.Yazdiklarinizi okuyunca biri bizi anlatmis gibi hissettim.bu yaz 3 yasina gelecek kizimiz ile (kizimin dogumundan once de firsat buldukca gittigimiz) doga, kamp, cadir, maceralarimiz simdi kizimla birlikte devam ediyor.Kayseri de yasamamiza ragmen son 5 yilda 3 gun ile 10 gun arasi Karadeniz basta olmak uzere Turkiye'nin farkli yerlerinde kamplar yaptik.Hatta basladigimiz yillardaki araclarimiz bile benzermis.Bizlerin campingi( kucuk cocugu olan aileler) standart kamplardan ve kamp alanlarindan biraz farkli olmak zorunda.Maceralarinizi merakla bekliyoruz.
Yazdiklariniz kadariyla nacizane tavsiye 1 gun kamp birgun otel gibi bir konaklama yerine mesela 3 gun cadir 3 gun otel( eger illa otel istiyorsaniz) daha az yorucu olabilir.Kamp malzemelerini indir kur topla eger cokda bu iste tecrubeli degilseniz yorucu olabilir.Birde daha once cocukla cadir kamp yapmadiysaniz, mesela bir hafta sonu yakin bir yerde 1-2 gun ile baslayarak arti-eksileri gorerek ona gore malzeme revizyonlari yada program iyilestirmeleri yapabilirsiniz.

Kolay gelsin


GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 

Yazdiklariniz kadariyla nacizane tavsiye 1 gun kamp birgun otel gibi bir konaklama yerine mesela 3 gun cadir 3 gun otel( eger illa otel istiyorsaniz) daha az yorucu olabilir.Kamp malzemelerini indir kur topla eger cokda bu iste tecrubeli degilseniz yorucu olabilir.Birde daha once cocukla cadir kamp yapmadiysaniz, mesela bir hafta sonu yakin bir yerde 1-2 gun ile baslayarak arti-eksileri gorerek ona gore malzeme revizyonlari yada program iyilestirmeleri yapabilirsiniz.

Kolay gelsin

Tavsiyelerinizi dikkate alacağım. 1 gün çadır 1 gün otel biraz abartı olmuş sanırım. Kamp yapacağımız alanda duş, elektrik imkanı varsa çadırda kalış süresi uzayabilir. 2'ye 2'de makul olabilir. Yani duş benim için önemli, hele karadenizin nemli havasında. Hava koşulları da belirleyici olacaktır sanırım bu işte.

Güzel bir çadır almak istiyorum, çünkü bunun son kampım olacağını sanmıyorum, her yıl belli planlarla ülkemizin heryerini dolaşmak istiyorum. Daha önce hiç çadırda kalmadım. Bu yüzden mayıs ayı civarında haftasonu İzmir-Aydın çevrelerinde çadır kampı yapmayı planlıyorum. Yani böyle uzun bir tatile çıkmadan önce prova niteliğinde olacak.

Tecrübenizden faydalanmak adına; karadeniz'de nerelerde çadır kuruyorsunuz? Yani öyle yaylada arzu ettiğiniz herhangi bir bölgede mi? Ya da karagöl civarında bir yerlerde? Çadır kampı için organize edilmiş bölgeler mi yoksa arzu ettiğiniz herhangi bir yer mi? Bazen resimlerde görüyorum 50-60 yanyana çadır kurulmuş, bir karmaşa hakim; o ortam tam bir "doğa içinde yaşama" havası vermiyor gibi. Ama öyle dağın başına tek başıma da kuramam sanırım, her şeyden öte güvenlik sorunu olabilir. Yabani hayvan sorunu olabilir. O konuda henüz net bir fikir sahibi değilim.
 

doganın içinde olmak biraz sefil hayatı, bazen elektrik sudan uzak olmayı bazen de yalnız kalabilmeyi gerektiriyor bana göre.Yani hem kalabalık olmayan hemde imkanları olan tabiatta bir yer bazen zor olabilir.Helede Karadeniz gibi kamp alanları kısmen sınırlı bir bölgede.biz uzungöl, ayder gibi kısmen kalabalık ve imkanlar olan yerleride denedik karagöl, maçahel , pokut yaylasının en üst noktaları gibi asfaltın gitmediği bakir bölgeleri de.Ben belli şartları sağlayan dogal kamp alanlarını tercih ediyorum.Özellikle de karadenizde yazın göç edilen yayla bölgeleri ancak burdaki en büyük sıkıntı karadeniz yaylalarının özellikle bakir bölgelerine ulaşım helede binek araçlarla oldukça zor yada imkansız.yaylalara minübüsler gitse de bu sefer eşyalar konaklama farklı sıkıntılar verebiliyor.o zamanda araç değiştirip özgürce istediğiniz yere gidip kalacak araçlar bakmaya başlıyacaksınız bütçeniz dahilinde.

Şurası demek yerine bence bildik, göz önü ve belirttiğiniz imkanları olan kamp süreçlerinden başlayıp zamanla tecrübe ve bilgi kazandıkca daha bakir bölgelere doğru kayabilirsiniz.Forumlarda fazlası ile rota ve kamp alanı seçeneği var.

Bu bir süreç, doğal yaşam, kamp öyle bir tutkuki önce çadırla yurt içinde başlayıp, şuan benim planladığım gibi ailecek yurtdışı çadır kamp planları yaparsınız, ilerisi içinde gözünüzü karavanlarla dünya denen ufukları keşfetmeye dikersiniz.

Yolunuz açık, şansınız bol olsun.


Sent from my iPad using Tapatalk
 

Merhabalar

Benimde ilk mesajım buraya oluyor :smiley:

Konuyu favorilerime ekledim çünkü benimde hayal ettiğim olayı gerçekleştireceksiniz

Tecrübelerinizi aktarmanızı merakla bekliyorum

Allah yolunuzu açık etsin..


Sent from my iPhone using Tapatalk
 



13 yıl önce uno arabamla Adana'dan eşim ve altı aylık kızımla on günlük Doğu Karadeniz'e bir gezi yapmıştık. Öğretmenevlerinde kalmıştık. Çok memnun kaldık. Öğretmenevlerinde rahatlıkla kalabilirsiniz. Karadeniz yağmurlu olduğu için çocukla çadır sıkıntı olur diye düşünüyorum. Bu yaz da karavanımla Gebze'den Tiflis'e kadar gittim. Hiç kamp alanında kalmadım. Güvenlik sorunu yaşamadım.
 

Karadeniz Yaylalari genelde sahilden icerilerde ve yukseklerde oldugu icin sahil sehirlerindeki ogretmenevinde kalarak Dogayi tam hissedebilir misiniz bilemiyorum.Karadeniz de bir yaylada cadir da araliksiz 7 saat yagmur altinda deyim yerindeyse mahsur kalmistik esimle.Disariyi kontrol etmek icin ciktigimda, araI hafif egimli olmadina ragmen cadirin altinda gordugum 1.5cm lik birikinti suya ragmen cadirin damla su almamasi beni cok sasirtmisti.Yagmurda cadirin keyfi ise bambaskaydi.

Iyi bir 3 mevsim cadiri hem keyifli hemde konforlu bir konaklama imkani taniyabilir.

Yaylalarda tek cadir kurulur mu diye ofabiya nin sorusundan sonra yaptigim arastirmada Karadenizin yaylalarinin cogunda yazin goc ile yayla yasantisi oldugu icin yakin cevrenizde evler, cadirlar olacak sekilde kamp kurulabilir.2000 metre ustu yaylalarda agac olmadigi icin yabani hayvan ne olur, olursa ne kadar tehlikeli olabilir onuda bilenler yanitlayacaktir.

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 

cazzcazzy ;

Henüz kamp tecrübem yok. Karadeniz gezisine çıkmadan evvel yakın çevremde birkaç defa çadır kampı yapacağım. Şimdi sadece seveceğimi sandığım, inandığım bir aktivite. Eşim benden daha çok istekli.

Ancak yanımızda 3 yaşında çocuk olması bir çok konuda daha seçici olmayı gerektirecektir sanırım. Eğer içime sinen yerler olursa, kamp alanı da olmazsa kalmak isterim açıkcası. Bunu gittiğimde göreceğim sanırım. Şimdi bunu planlayamayacağım anlaşılan. Sadece şu kesin çadır kampı yapacak teçhizatla gideceğim ve 3-4 gün çadırda kalacağım.

Dediğiniz gibi yayla çevresinde, yerleşim yerlerine yakın yerlerde çadır kurulabilir. Açıkcası belli yerlerde kamp yapabilmenin büyük tecrübeler gerektirdiğine inanıyorum. Bu yüzden elimden geldiğince tedbirli olacağım bu konuda.

Yine dediğiniz gibi bu sizlerde görebildiğim kadarıyla bir tutku. Belki bu bir başlangıç olacak. Belki ilerde karavan-araziye uygun araç… Ama şimdilik çadır deneyeceğiz. Her ne kadar karavan lüksü vermese de çadır doğa ile bütünleşebileceğiniz en iyi tatil şekli diye düşünüyorum.


İyi dilekleriniz için teşekkür ettim.



jackoceans


Teşekkür ettim. Benimde uzun zamandır hayalim. Bugünden o kadar sonraya plan yapıyorum ancak çok çok çok ciddi bir engel çıkmaz ise tecrübelerimi paylaşacağım. Bende burada tecrübelerini paylaşan arkadaşlardan faydalandım. Biri de benden faydalanır.


KIPÇAK70


Öğretmenevleri daha önce de bir çok kez kaldığım yerler. En azından “temiz” olduğuna emin olabiliyoruz. Bu tarz bir tatilde kaldığım mekandan çok fazla beklentim olmaz.






Forumdaki başlıklarda ve internet sitelerinde yaptığım araştırmalarla gidilmesi gereken yerler belirledim. Tabi bunların tümüne gideceğim diye bir şey yok. Sıradaki iş bunların Türkiye haritası üzerindeki yerini belirleyerek işaretlemek ve bir gezi sırası belirlemek. Tabi harita üzerinde belirledikten sonra sadece bir yer için 100 km yol gideceğim yerler olursa bunları listeden çıkartırım sanırım.




Aşağıda bu yerlerin listesi var. Ekleme ve çıkarma tavsiyelerine açığım.




Mencuna şelalesi
Mencuna1


Hamsilos koyu
Hamsilos Koyu

Trabzon Atatürk köşkü
Trabzon-Atat%C3%BCrk-K%C3%B6%C5%9Fk%C3%BC.jpg


Fırtına vadisi
11465

Artvin kafkasör yaylası
12061 gezi 1

Camili macahel
2007 1001

Elevit yaylası
elevit3.jpg


Sinop erfelek şelalesi
Sinop Erfelek Selale 02

Kastamonu akgöl
akgol.jpg


 
Son düzenleme:

Şavşat karagöl

karagol-4.jpg




Borçka karagöl

resim_1425369540_5.jpg




Maral şelalesi

Macahel maral selalesi manzarasC4B1







Trabzon sera gölü

sera-golu.jpg






Ordu boztepe

1711201491056583.jpg




Zilkale

Zil Kalesi



Adalı göl

adali_gol.jpg




Pokut

gitoyaylasi-102.jpg




Verçenik

Hqdefault



Sis dağı yaylası

Yayla sis
 

Sal yaylası
Sal1



Hıdırnebi yaylası

1.jpg




Sümela

 in province of Trabzon Turkey view from the road



Uzungöl

slider2.jpg




Çeymakur yaylası

ceymakcur_2.jpg




Ayder yaylası

Hb b 07154659 l b







Tabi tüm bunlara gideceğim diye bir durum yok. Ama tahminim %70'ine ya da daha fazlasına giderim. Araçla gidilemeyecek ve yarım saatten fazla yürünecek yerlere gitmeyeceğim. Ya da bir noktada olup diğerlerinden uzak bir yerse, sırf o yer için çok fazla yol gitmeyeceğim. Bu listede yazmayan "bandırma vapuru, samsun etnografya müzesi, amasra,safranbolu,yedigöller" gibi noktaları da görmek istiyorum. İçinizden tüm bunlar 15 günde olmaz diye düşünenler olacaktır. Ancak planlı bir gezi ile olabileceğine inanıyorum. Ve dediğim gibi tüm bunlar gideceğim yerler değil, araştırmalarıma göre gitmeye değer yerler. Tavsiyelere açığım.

Not : Görsellerde hata olabilir. İnternetten aldım. İleride kendi çektiğim fotoğrafları paylaşırım inşallah.
 



Gidip tadını çıkarmadıktan, 1-2 saat durduktan sonra prk bir anlamı yok 10 yer gezerim ama hepsinde konaklarım mantığı var bende
Esasen bu hafta bi yedigöller düşünmekteyim ama tamda karar vermiş değilim..
Fakat güzel yerler seçmişsiniz umarım planladığınız gibi gider


Sent from my iPhone using Tapatalk
 

Sizin için mutlaka gidilmesi gereken yerleri belirleyin. Diğerlerini fırsat bulursanız gezersiniz. Örneğin Şavşat Karagöl çok uzak kalıyor. Biz daha önce Hopa'dan Şavşat üzeri Kars'a gitmiştik. Kars'ı beğendik ve yorulmuştuk 1 gün kalacakken 2 gün kaldık. Kars'taki Ani Harabelerini (Büyük Selçukluların Başkenti) dünya görüşüm değişti.
 


Hepside oldukca güzel yerler.şunları elenmeli diyemiyorum.Ancak sanırım bunlardan bir kısmının elenmesi gerekecek.Orta ve doğu karadenizi kapsayan oldukça kapsamlı bir seçenek var önünde.Rota çıkartırken dikkat etmen gereken önemli noktalardan biri karadenizde mesafeden çok zamana göre plan yapman gerekliliği.Örneğin bir yaylaya çıkmak için kullanacağınız yolu km olarak sorduğunuzda 12 km diyorlar ancak o yol 1.5 saat sürebiliyor.Programınızı yaparken özellikle yaylalar için bunu dikkate almalısınız.Listenizi ve rotanızı merakla bekliyoruz.diğer bir noktada yaylaların bazılarının yollarının binek araçların gidemeyeceği kadar bozuk ve taşlı olması.(Sırf asfaltın bittiği yerden öteye gidemediğim için, binek aracımı satarak bir pick up aldım.)


Sent from my iPad using Tapatalk
 

Haklısınız jackoceans koştur koştur tatil yapmanın bir manası yok. Üstelik yanımızda gündüz uykusuna da ihtiyacı olan bir çocuk varken.

Harita üzerinde burada belirttiğim yerleri buldum. Verçenik ve çeymakur yaylası yok haritada. Tam yerinden emin olamadım. Sizlerinde dediği gibi bu coğrafyada uzaktan "dakik" bir tatil planı yapmak mümkün değil. Benim amacım kabataslak nerelere gitmek istediğimizi belirlemek. Plansız gidip orada uğraşmak istemiyorum. Hem de bu araştırma sırasında bu geziye olan hevesim artıyor. Eğlence bir yerde. Kimisi sahibindencom'da araba bakar eğlenir, bende şu sıralar bu işle eğleniyorum.

Haritada sadece doğu karadeniz faslı var. Esas planlı olmasını istediğim kısım bu kısım olduğu için oraya odaklandım şuan. Diğer taraflar doğaçlama olabilir. Son kararım, haritada tüm belirttiğim yerler kalacak. Ancak kesin gitmek istediğim 12-13 bölgeyi ( toplam 20 yer var ) belirleyeceğim. Ancak diğerleride hazırlayacağım tatil dökümanımın içinde olacak, eğer vaktimiz olursa ya da bir yere giderken yolumuzun üstünde ise uğrayacak şekilde plan yapacağım. Şimdilik sadece noktaları buldum.

Bundan sonrada bu noktaları gruplayarak gezi sırası yapacağım. Mesela bir günün başında a noktasına gideceğim, a noktasında zaman geçirdikten sonra aynı gün akşama doğru b noktasına gideceğim. b noktasında çadır kurup geceyi geçireceğim. Sonraki gün yine b noktasında zaman geçirecek ve b noktasında geceleyeceğim. ( hepsi çadır olmak zorunda değil, bulunduğum bölgedeki başka konaklama şekilleride olabilir. ) Bu şekilde aynı noktada 2 gece konakladığım için "koştur koştur" tatil yapıyor havasına girmeyeceğim.


Bu da harita üzerinde belirlediğim noktalar. Bu noktaların yol durumları hakkında araştırma yapacağım.

7P3lbN.jpg






 



Forumda 2011 yiinda ailece yaptigimiz dogu karadeniz gezisi ve resimleri gormenizi tavsiye ederim fikir vermesi acisindan. Benim size tavsiye edebilecegim yerlerin basinda biraz iceride kalmasina ragmen oşk Manastırı ile Gümüşhane karaca magarasidir. Osk manastiri civarinda cok daha buyuk guzel gurcu manastirlari oldugunu biliyordum ama sureden dolayi gidemedim. Tortum selalesi de mutlaka planinizda olmalidir. Etkinlik olarak cayelinde kurufasulye. Rizede savarona terasinda kavurma. Uzungol rize arasinda yollarda odun atesinde yapilan caylardan icmezseniz gezdim demeyin. Iyi gezmeler dilerim.

GT-I8190 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,435
Mesajlar
1,517,926
Kayıtlı Üye Sayımız
172,082
Kaydolan Son Üyemiz
Tsow


Geri
Üst