2016 Toyota Hilüx Lastik Seçimi

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Gribulut Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 43
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 42,262

Gribulut

Yeni Üye
Mesajlar
13
Tepkime Puanı
2
Yer
Düzce
Herkese Merhabalar,

(Öncelikle şunu belirtmek isterim forumda bu konuyla ilgili detaylı arama yaptım ancak konu bulamadım. yanlışlık yaparak bulamadığımdan dolayı aynı konuyu açtıysam kusuruma bakmayın.)

Yeni aldığım 2016 Model Toyota Hilüx 4x4 Adventure aracım için birkaç gündür internette lastik bakıyorum. forumdaki arkadaşlarımızın ve saygıdeğer büyüklerimin bilgilerinden yararlanmak istedim. Kullanım şeklim %70 asfalt ve köy yolu %30 çamurlu ve bozuk yollar.(Off Road Yapmıyorum.) aracın üzerinde fabrika çıkışı Bridgestone Dueler H/T - 265/60 R18 yaz lastikleri mevcut.
Benim yaptığım araştırmada genellikle bu araçlara BF Goodrich All-Terrain marka lastikleri önermişler. sizce bu lastikler benim için uygunmu uygunsa farklı serileri var sanırım. hangi serisini almalıyım.

Şimdiden tüm forum üyelerine teşekkür eder, iyi bayramlar dilerim.

IMG 7739
IMG 7700
 

Etiketler

İnci beyazı güzel seçim ♣
cevabı bende merakla bekliyorum
sürtme yapmadan takabileceğim max lastik ebadları konusunda yardımcı olursanız sevinirim.
 


Selamlar...
Isuzu D MAX pikabımız var ve şuan BF A T serisi lastik kullanıyoruz arazi de güzel karda özellikle ama yağmurda hele ki hafif ıslak yolda kesinlik fena ötesi bi lastiktik arkasını tutamıyoruz yolda. %70 asfalt diyosanız Bridgestone dueler at, General rabber at ve Pirrelli scorpion atr alın çok daha iyi yol tutuşu sağlayacaklardır. O pikapla her türlü hava şartında iş yapacaktır bu lastikler.
 



Herkese Merhabalar,
M
(ÖnceMlikle şunu belirtmek isterim forumda bu konuyla ilgili detaylı arama yaptım ancak konu bulamadım. yanlışlık yaparak bulamadığımdan dolayı aynı konuyu açtıysam kusuruma bakmayın.)

Yeni aldığım 2016 Model Toyota Hilüx 4x4 Adventure aracım için birkaç gündür internette lastik bakıyorum. forumdaki arkadaşlarımızın ve saygıdeğer büyüklerimin bilgilerinden yararlanmak istedim. Kullanım şeklim %70 asfalt ve köy yolu %30 çamurlu ve bozuk yollar.(Off Road Yapmıyorum.) aracın üzerinde fabrika çıkışı Bridgestone Dueler H/T - 265/60 R18 yaz lastikleri mevcut.
Benim yaptığım araştırmada genellikle bu araçlara BF Goodrich All-Terrain marka lastikleri önermişler. sizce bu lastikler benim için uygunmu uygunsa farklı serileri var sanırım. hangi serisini almalıyım.

Şimdiden tüm forum üyelerine teşekkür eder, iyi bayramlar dilerim.

Ekli dosyayı görüntüle 7575 Ekli dosyayı görüntüle 7574
 

Merhabalar,
Pick Up veya 4x4 araçlar için en uygun kullanım için lastik bence BFGODDRİCH ALL-TERRAİN KO-2 desenidir.
Yeni desen olan ko-2 bir önceki serisine göre daha iyi geliştirilmiştir.
%50 asfalt %50 asfaltdışı kullanımı uygan olamn bir lastiktir.
Üzerinde kar ibaresi olduğu için kışın kış lastiği olarak kullanabilirisiniz.
Sizin aracınıza max.kullanabileceğiniz Bfgoodrich ebatı 265/65 R 18 DİR.

Selamlar,
 

Yardımcı olmak için yorum yapanlara çok teşekkür ederim. Forumdaki yorumlar ve arazi aracı kullananların tavsiyeleri üzerine BFGODDRİCH ALL-TERRAİN KO-2 / 265/65 R 18 lastikleri taktırdım. Yağmurlu havalarda biraz zorlasada memnunum. Fotoğrafları ekliyorum. ( Tanesi 625 TL KDV Dahil)

IMG 8231


IMG 8236


IMG 8246


076dfd6b fdd4 45f0 8cb4 a06cdbbfc884jpe


IMG 8311
 

O zaman o araçla artık ağaca tırmanabilirsiniz karda ve arazide çok başarılı bi lastik keza araçta öyle güle güle kullanın
 






Daha öncede yazdığım gibi yağmurda biraz sıkıntılı birde yeni silinmiş karda dikkatli olun,kalın karda normal çamurda ve çimende çok iyi tutunan bi lastik ve çabuk eskimez pikaplar için en uygun lastik diyebiliriz fakat biraz pahalıca.
 

Tire Size Calculator sitesine rast geldim o gün. Uygun lastik ebatını da buradan kolayca bulabilirsiniz. Bazen bayinin elinde ebat kalmıyor bir iki puan aşağısı yukarısı oluyor. Buradan bakıp uygun mu değil mi anlaşılır.

Unutmamak lazım yere basan yüzey ne kadar artarsa yakıt oldukça fazla artar. SÜRTÜNMEDEN DOLAYI

Misal 265/60/18 orjinal lastiği olan Hilux e sadece 265/65/18 takarsanız yani %5 oran değişikliği ile nasıl bir çap yanak değişikliği olacağını görebilirsiniz. Jant değişikliği yapacaksanız da uygun ebatlar ile aracın orjinal ebatlarından ayrılmadan kaç ebatlar size uyumlu görebilirsiniz.

265/60/18 Orjinal lastiğe 16 Jant alacak olursanız yanaklar daha kalınlaşır ama değişiklik bindelik oran olarak değişir ve sıkıntı olmaz.

265/60/18 ile 265/70/16 ebatlarına bakarmanızı öneririm.
 

İyi Çalışmalar Dilerim,
Acaba 265/65/R18 BFGODDRICH lastikler ile herhangi bir sürtme problemi yaşıyor musunuz ?
Bende yeni bir Hilux aldım ve aynı lastiklerden almayı planlıyorum. Çaptaki 5cm lik fark yolda engebe ve kasislerde salınırken özellikle ön davlunbazlara herhangi bir sürtme yapıyor mu ?. Yardımcı olursanız çok teşekkür ederim.
 



Selamlar...çok moralim bozuk ki aslında hep nokta atışı yapar emin olmadan zerre harekete geçmem...Şimdi 265 65 r18 bizim araçlara uyan en büyük lastik tamamdır...toyota servisinde de gördüm takmışlar ölçtüm biçtim 3 parmak var önde arkada neredeyse bir büyüğü bile olacak ama sağlıklı olan en büyük ebat bu...Sonra forumlarda araştırdım haftalarca...şu resimlere de güvendim inandım...
Dsc 2139copy

ki bu resim hiç bir yükseltme olmadan direk stok halde alınıp takılmış jant lastik kombinasyonudur...Master tyres diye taylandın büyük bir firmasıdır araştırırken thai dilini çözdüm neredeyse sitede tonlarca yapılmış hilux ve örnek var...Bu beğendiğim biri...Bu arada bu jant lenso nun sıfır ofset bir jantıdır...Ben de tamam dedim en kötü böyle olacak hop verdim bfg siparişimi 265 65 r18 AT...bir de jant buldum ki gerçekten zor bu memlekette...-10 ofsetli 18" bir jant...Her şey çok güzeldi lastikçiler hor davranır dedik tanıdık olan toyota servisine verdim sabah 9 da arabayı ve işime gittim...eşim de öğlen çıktığında arabayı alsın dönsün diye plan yaptık...yani ben başında duramadım hiç bir şey göremedim...eşimin gönderdiği fotolar şöyleydi :
IMG 20161229 WA0055

IMG 20161229 WA0056

Görsel olarak süper bence ama gel gelelim ön lastikerde sürtme vardı hem de bariz...Tam olmalıydı hatasız ama olmamış bildiğin tak tak diye sürtüyor...işteyim çıkamıyorum dedim eşime ön paçalıkları söksünler hop söktüler ama nafile....
IMG 20161229 WA0059

ve sonuç bu...3 5 saat harcayıp bu resimler dışında elimde bir şey yok...orjinal jant lastiğimi takıp verdiler kucağıma bfg lerimi...son dedikleri 265 60 18 alırsam kurtaracağı oldu....
Neden burda kırk saat yazıyorum neden bu iş tıkandı çünkü ben çanakkale de yaşıyorum ve ctesi dahil haftanın 6 günü akşam 6 ya kadar bir yere kıpırdayamadan yoğun çalışıyorum...Esas mesele Çanakkale de değil jant mış ofsetmiş offroad mış aksesuar mış anlayan, doğru dürüst jantı lastiği söküp takacak adam yok...Sınırlı imkan ve kendi hesabımız kitabımızla giriştik hata oldu...Dediğim gibi ben hiç göremedim, ne dir ne değildir sadece bu resimler ve servisin anlattıkları dışında bi bilgi yok...denen şu bu lastikler hiç bir şekilde olmaz...Bu master tyres in hiluxlara nasıl oluyor...aradaki 1 cm ofset farkı mı bu kadar fark yaratacak???kafam karışık...moralim bozuk...kaldırma kiti falan istemiyorum bilen duyan varsa bir yardım ediverin sevabına...(aklıma gelmişken yazayım şu da var önceki skystarımda her şey kolaydı alırdım devasa traktör lastiği gibi mt bfg yi...değiyor mu ver abi torsiyondan ayarı miss şak diye olurdu....en kötü 1 cm çatar kaldırırız diye hesap etmiştim ama servis bunlarda torsiyon ayarı yok dedi...şok)Neyse belki faydalanmak isteyen arkadaşlara da yararımız olur buradan...1 2 resim daha koyayım da net fikir oluşsun...Saygılar...
20161229 135250
IMG 20161229 WA0001

Bu arada lastiklerle resimdeki servis binasından buraya 20 metre gelinip geri gidilip söküldü...1 hafta önce alındı faturalı 60 18 e döneceğiz galiba isteyen olursa bir mesaj atsın gönderivereyim...
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,435
Mesajlar
1,517,931
Kayıtlı Üye Sayımız
172,085
Kaydolan Son Üyemiz
Ertuğrul Ocaktan

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst