Ynt: Amerika'da Karavanla Seyahat Hakkında Yardım Görüş ve Önerileriniz?
13 günlük bir tatil de New York tan Miami ye kadar araba ile gidebilirsiniz ancak tatiliniz
yollarda geçer ve çok fazla birşey görmezsiniz.
Ben sizin yerinizde olsam, Miami ye uçakla gidip, havaalanindan kiralık arabayi alir, Miami de bir otelde
ilk iki günü geçirirdim. Daha sonra Miami den kuzeye dogru sahilden St. Augustine e kadar giderdim.
Özellikle St. Augustine sehrini size tavsiye ederim.
Cesitli sanat galerilerinin, restorantların, cafelerin sehrin dar sokaklarina dagilmiş olduğu,
Floridanin belki de engüzel sehri. Ben üç kere gittim özellikle sehir aksamlari cok güzel.
Oradan da Orlando üzerinden (Cape Canaveral,Disney World, Universal Studios u ziyaret etmeyi de tavsiye ederim)
Tampa, St.Petersburg, Fort Myers ve Everglades Tamiami Trail üzerinden Miamiye geri dönerdim.
Bence Florida da yapilabilecek en güzel gezi. Miami de iki günden fazla kalmanın ilginç olacağını düşünmüyorum.
Arabayi direk olarak Internet üzerinden kiraliyabilirsiniz. (mesela, http://www.enterprise.com )
Kredi kartiyla ödersiniz. Adres vermeniz gerekirse, Miamide ilk gece kalacaginiz otelin adresini verin.
Amerikalilar icin bir adres olmasi önemli, ne adresi oldugu degil.
(mesela; 1717 North Bayshore Drive Miami, FL 33132, )ç
Yolda otel yada Motel bulmanın pek sorun olacağını zannetmiyorum. Yanınıza mutlaka
bir dizüstü bilgisayar yada Ipad alın. Amerikada WLAN bulmak hiç sorun değil. Bu şekilde ertesi gün gideceğiniz
yerde kalacağınız hotel yada moteli bulur rezervasyonunuzu yaparsınız. Ayrıca ya bir Navigasyon aletini yanınızda
götürün yada arabayı kiralarken onuda kiralayin (~ 10$/gün).
Miamide cok büyük Outlet merkezleri vardir. Buralarda hem marka giysileri ucuza alabilir hemde Foodcourt (restoranlar)
da ucuza ve cok cesitli yemekler yiyebilirsiniz. Eger isterseniz Mimami den Bahama Adalarina kisi basi 150-200$ civarinda 1-3 günlük bir
gemi seyahati de yapabilirsiniz. Biz gecen sene Miamiden Barbados a kadar 1 haftalik bir seyahat yaptik, gayet güzeldi.
Umarim size bir fikir vermistir.