camouflage
Tulpar
Sizler benim memleketimde gezenbilir yaparken ben ise iş gezisi için aynı tarihlerde Azerbaycanda olmam gerekdi.
Fotoğraf çekmeyi sevsemde yazı yazmaya gerçekden üşeniyorum kısa açıklamalarla tanıtım yapmaya başlıyorum. Buyurun Azerbaycan notları
Diasporadan sorumlu devlet bakanının (aynı zamanda Azeri ismi ile ''Kılınç Oynatma Federasyonu'') başkanı davetlisi olarak gittiğimiz Azerbaycanda Bakanın ofisi ile başlıyoruz.
Buda aynı binada duvarda gördüğüm Köroğlu kalesinin tanıtımı. İlginçtir 35 yıllık Boluluyum
Köroğlunun Azerbaycanın Robin Hood u olarak anıldığını ilk defa orada öğrendim.
Türk Lirası malesef döviz bürolarında bile geçerli değil
Para birimi Manat. 1 Manat yaklaşık olarak =1 € hesap edebilirsiniz.
Rüşvetin oldukça yaygın olduğu söylensede kendi gözümle görmedim. Ama 100$ maaş alan insanlar nasıl oluyorda son model 4x4 lere biniyor diyede düşünmedim değil
Zira şehrin trafiğinde araçların yarısı eski rus arabaları iken diğer yarısıda 3.0,4.0 hatta 5.5 motorlu son model araçlarla dolu.
Buna sebep olarakda ''Şayet kapitalizmden kominizme geçmek isterseniz iki yumurta ile omlet yapmak gibidir. Ama kominizmden kapitalizme geçmek isterseniz yaptığınız omletdeki yumurtanın sarısıyla beyazını ayırmak gibidir denebilir
Özet olarak, kısmende olsa yumurtayı ayırabilenler paraya para demiyor 
Medeniyetler ve ticari piyasa gittikçe globalleşiyor hatta bazen farklı bir açıdan baktığınızda ironi bile çıkıyor .
En meşhur yeri Kız Kalesi ve iç kale dedikleri ilk yerleşim bölgesi
Kız kalesinden iç kalenin görünümü
İçkalede bir camii
Kaleden Hazar denizi görüntüsü
Şehir tamamen şantiye diyebiliriz. Hızlı bir yeniden yapılanma var. Yapılanma okadar ileri gitmişki alt geçitler bile yeniden düzenleniyor.
Piyanoyu her oturduğunuz evde otelde restoranda görmek mümkün.Sanata önem hat safhada aşağıda gördüğünüz fotoğrafda bizdeki halk müziği türküye karşılık gelen muğam için yapılmış müze.
Muğam müziği ekibi
Fantan yolu
Fantan yolunun sonundaki beyaz havuz
Buradan az ileride hediyelik eşya satan dükkanlar
Caddede Türkiye izleri.
Caddeden aşağıda yeni yapılan kocaman bir bulvar size Hazar kenarında gezme imkanı tanıyor.
Hükümet binası
Televizyon kulesi
Şehitler anıtından şehrin ve Hazarın görüntüsü
Buraya kadar gezenbilir içindi bundan sonraki mesaj yiyenbiir için gelecek
Fotoğraf çekmeyi sevsemde yazı yazmaya gerçekden üşeniyorum kısa açıklamalarla tanıtım yapmaya başlıyorum. Buyurun Azerbaycan notları
Diasporadan sorumlu devlet bakanının (aynı zamanda Azeri ismi ile ''Kılınç Oynatma Federasyonu'') başkanı davetlisi olarak gittiğimiz Azerbaycanda Bakanın ofisi ile başlıyoruz.
Buda aynı binada duvarda gördüğüm Köroğlu kalesinin tanıtımı. İlginçtir 35 yıllık Boluluyum
Türk Lirası malesef döviz bürolarında bile geçerli değil
Rüşvetin oldukça yaygın olduğu söylensede kendi gözümle görmedim. Ama 100$ maaş alan insanlar nasıl oluyorda son model 4x4 lere biniyor diyede düşünmedim değil
Buna sebep olarakda ''Şayet kapitalizmden kominizme geçmek isterseniz iki yumurta ile omlet yapmak gibidir. Ama kominizmden kapitalizme geçmek isterseniz yaptığınız omletdeki yumurtanın sarısıyla beyazını ayırmak gibidir denebilir
Medeniyetler ve ticari piyasa gittikçe globalleşiyor hatta bazen farklı bir açıdan baktığınızda ironi bile çıkıyor .
En meşhur yeri Kız Kalesi ve iç kale dedikleri ilk yerleşim bölgesi
Kız kalesinden iç kalenin görünümü
İçkalede bir camii
Kaleden Hazar denizi görüntüsü
Şehir tamamen şantiye diyebiliriz. Hızlı bir yeniden yapılanma var. Yapılanma okadar ileri gitmişki alt geçitler bile yeniden düzenleniyor.
Piyanoyu her oturduğunuz evde otelde restoranda görmek mümkün.Sanata önem hat safhada aşağıda gördüğünüz fotoğrafda bizdeki halk müziği türküye karşılık gelen muğam için yapılmış müze.
Muğam müziği ekibi
Fantan yolu
Fantan yolunun sonundaki beyaz havuz
Buradan az ileride hediyelik eşya satan dükkanlar
Caddede Türkiye izleri.
Caddeden aşağıda yeni yapılan kocaman bir bulvar size Hazar kenarında gezme imkanı tanıyor.
Hükümet binası
Televizyon kulesi
Şehitler anıtından şehrin ve Hazarın görüntüsü
Buraya kadar gezenbilir içindi bundan sonraki mesaj yiyenbiir için gelecek