Binicilik

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan özlem Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 41
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 50,578

özlem

Kamp III
Mesajlar
825
Tepkime Puanı
21
Hr1


Atlar iri hayvanlardır ama oldukça munistirler. İrilikleri sizi ürkütmesin, onlara sıcak ve samimi davranmalısınız. Huzursuzluğunuzu ve mutsuzluğunuzu hemen hissederler. Kendilerine zarar vermediğiniz sürece sizi yarı yolda bırakmazlar. Doğuda “at, avrat, silah” derler, batıya gittiğinizde saraylardaki zerafetlerine tanık olursunuz. Zaman zaman çelimsiz ve yaralı vücutlarıyla çingenelerin en vefakar dostudur. Tarih boyunca savaşmış ve yarışmışlardır. Bir yerleri kırıldığında bilirler ki, ölümleri bir namlunun ucundadır. Kimisinin sonu oldukça hazin olur. İnsanı en iyi hissedebilen, sahibiyle bütünleşen, sahibinin amaçlarını amaç edinebilen, dostla düşmanı ayırabilen bu özel hayvanın, ortaçağ boyunca yenilgilerden zaferlere, yakınlardan uzaklara taşıdığı insanı, yarın nereye taşır diye düşünmemek elde değil.

Hr2


Kaslarının gücüne, tüylerinin parlaklığına hayranlıkla baktığınız bu özel hayvanlarla birkaç saatlik serüvene katılmaya ne dersiniz. At binmek bir başka canlıyla yapılabilen özel sporlardandır. Eğer daha önce hiç at binmediyseniz bunun kolayı var. Kolay dediğimize bakmayın, atınızla anlaşamadığınız ve ondan ürkttüğünüz sürece oldukça zor. Hatta böyle bir durumda tek bir ders bile alamadan evinize geri dönme olasılığınız da var. Şunu da unutmamak gerek ki, iyi at binmek kesinlikle gelişkin, güçlü kaslara sahip olmakla ilgili değildir. İyi at binmek ancak ve ancak atını tanımak, onu hissetmek, onu bilinçli bir şekilde doğru yönlendirilmekle mümkündür.

Hr3


At binmeyi öğrenmenin yolu binicilik kurslarından geçiyor. Binicilik kursunun dışında, at binmeyi bilenlere yönelik atlı geziler ve atlı safariler düzenleyen Günbatmadan’ın kurs programına bir göz atabilirsiniz. Kursların toplam süresi 16 saat. Çalışma günlerini ve saatlerini belirlemek sizin isteğinize bırakılıyor. Hava durumuna göre açık ve kapalı manejlerde verilen eğitimler ilk olarak, lonjda ve serbest olarak başlıyor. Denge, jimnastik, oturuş ve yürüyüş şekillerine göre binicinin ata uyumu gibi eğitimler veriliyor ve öğrencinin durumuna göre araziye çıkılıyor. Arazide manejde öğrenilenler uygulanıyor. Daha sonra atın bakımı öğretiliyor. Malzeme tanıma, at biniş öncesi hazırlık, tımar, at kapama, biniş sonrası bakım gibi. Bizden size küçük bir ipucu... Dizginleri kısa tutun, uzun olursa, siz binerken at ileri yürüyebilir. Eğere hızla ve aniden oturmayın, kendinizi yumuşak bir şekilde bırakmalısınız. Birdenbire ve sert oturursanız atın belini incitebilirsiniz. Ve dizginleri elinizden bırakmayın, siz atın üstündeyken atınızın otlamasına izin vermeyin, mümkün olduğunca başını kaldırmaya çalışın. Aksi halde atınıza söz geçirmeniz zorlaşır. Bütün bu teorik ve pratik eğitimlerin dışında, asıl önemli olansa kendinizi ve atınızı tanırken, sınırlarınızı görüp kendinizi geliştirmenizdir. Bu eğitimlerin sonunda artık sizde iyi bir binici sayılırsınız.

Eğer at binmeyi biliyorsanız, düzenlenen atlı gezilere ve safarilere katılabilirsiniz. Atlı geziler, temel eğitim almış olanların veya geliştirmek isteyenlerin katılabileceği keyifli molalarla süslenmiş. Bu geziler, grup lideri denetiminde, temposu hafif, dik iniş ve çıkışları olmayan, molalar dahil maksimum 2 saat sürüyor. Safarilerin parkuru ise biraz daha yorucu. Eğer atlı gezileri hiç zorlanmadan tamamlamışsanız safarilere de katılabilirsiniz. Tabii biraz yorgunluğu da göze alıcaksınız. Safarilerin temposu hızlı, dik iniş ve çıkışlar bulunan parkurlarda gerektiğinde sulara bata çıka ilerliyorsunuz.

Akdeniz ve Ege bölgesi sahillerinde atlı gezilere katılmak mümkün. Kasabalarda bulunan çiftliklerden at kiralayabiliyorsunuz, at binmeyi bilmiyorsanız 45 dakikalık minik bir ders sonunda rehberle birlikte gezintilere katılabiliyorsunuz.


Hr4


Man1


Man2


Man3


Hrdw2


Hrw2


Hrdw1
 

Etiketler
Ynt: Binicilik

4 büyük yarış atımız var 2 adet pony var. Bu yaz 10 haftada onbin çocuğu ata bindirdik. Biz diğer kurumlar gibi atla yarıştırıp kumar oynatmıyor ya da atla zıplatıp yarıştırıp para kazanmıyoruz. Tamamen çocuk ve gençlere atı sevdirmeye uğraşıyoruz. İstanbullu çocuklar şanslı izci olup ata binebilirler.
 

Ynt: Binicilik

ben ve kız arkdaşım uzun bir süredir istiyoruz şu işin eğitimini ama istanbuda neresi var bir türlü bulamıyoruz. Gün batmadan da artık eğitim vermiyormuş. Başka bir yer varmı yardcımcı olursanız çok iyi olur.
 

Ynt: Binicilik

Ankara'da olsaydınız hemen sizi Atlı Spor Kulübüne yönlendirirdim, ama İstanbul'da neresi vardır bilemiyorum ...
 




Ynt: Binicilik

hüseyinmelih' Alıntı:
ben ve kız arkdaşım uzun bir süredir istiyoruz şu işin eğitimini ama istanbuda neresi var bir türlü bulamıyoruz. Gün batmadan da artık eğitim vermiyormuş. Başka bir yer varmı yardcımcı olursanız çok iyi olur.

İstanbul'da ve Çatalca'da çok sayıda binicilik okulu ve hara var...

* Klassis Golf & Country Club Binicilik Merkezi
Klassis Golf & Country Club
Seymen Köyü Altıntepe Mevkii, Silivri
Tel: (0212) 710 13 00

* Kemer Golf & Country Club Atlıspor
Kemer Golf & Country Club
Uzunkemer Mevkii, Göktürk Beldesi 34077 Kemerburgaz
Tel: (212) 239 70 10

* Ferhat Bey Binicilik Okulu
Ferhat Bey Binicilik Okulu
Turgut Özal Cad. No: 140 Sultançiftliği - Ümraniye
Tel: (0216) 429 50 30

* Saklıköy Country Club
Saklıköy Country Club
İshaklı Köyü Ovası, Bayramköprü Mevkii No: 2, İshaklı Köyü - Beykoz
Tel: (216) 434 55 21-22

* Sırapınar Binicilik Kulübü
Sırapınar Country Club
Sırapınar Köyü, Ömerli
Tel: (216) 435 53 60
 

Ynt: Binicilik

bende atları cok seviyorum,binicilik sporunu uzun zamandır düşünüyorum ama bursa da bu spora hangi kulüplerin gercek anlamda gönül verdigini bilmedigim için cesaret edemiyorum.
 

Ynt: Binicilik

Sayın dilekcce,gidip görmeden,denemeden bu sorunuza sağlıklı cevap bulamazsınız.Düşünerek zaman kaybetmektense Bursada kaçtane bincilik kulubu varsa hepsini gezin,deneyin,maddi manevi en rahat ettiğiiz yerde başlayın.İşi öğrendikce seçimlerinizi daha isabetli yapar icab ederse başka kulube devam edersiniz.Önemli olan kulubün gönül vermesi değil sizin gönül vermenizdir.Tek tavsiyem acemiliğinizi iyice atana kadar kapalı manejde kalıp araziye çıkmamanızdır.
 


Ynt: Binicilik

Ata binmek çok güzel bir duygu, herkeze tavsiye ederim özelliklede çocuklara
 



Ynt: Binicilik

Keşke geçmişte yaşasak veya atlar popüler bir ulaşım aracı olsa, çünkü ata binmek cidden çok güzel bir duygu. Hem egsoz dumanlarıyla havayı kirletmeyiz, hem de trafik gürültüsü ve trafik kazaları biter :smiley:
 


Ynt: Binicilik

yalnızkartal' Alıntı:
kayseride binicilik kursu veren bi yer var mı?

kayseride hiç rastlamadım ama kapadokyada bolca bulabulabilirsin..aslında oradakilerde profesyonel değil ama yeterli bir binici olabilirsiniz..yani atın üzerinde oturmayı,tırıs gitmeyi,dört nalı ögrenebilirsin..bunların yanında at eyerlemek,tımar vs bunlarıda ögrenirsin..
nevsehir'de avanos ve göremede sana yardımcı olabilecek bazı çiftlikler var..
 

Ynt: Binicilik

aslında çok güzel bir konu ama arkadaşlarımızın yeterince ilgisini çekmiyor galiba.hem yakıtı az hem lastik patlama derdi yok hem vergi derdi yok hem siz ne derseniz onu yapıyor hem sudan geçmek için derinlik sınırı yok yüzer geçer daha birçok artısı var aslında ama neden ilgi yok acaba. ;)
 





Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,422
Mesajlar
1,517,746
Kayıtlı Üye Sayımız
172,069
Kaydolan Son Üyemiz
KorayG

Çevrimiçi üyeler



Geri
Üst