Cherokee ler için özel üretim LPG tankları

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Sinoplu Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 13
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 13,885

Sinoplu

Ana Kamp
Yer
Ankara
Bir XJ sahibi olarak yatay yerleştirilmiş 60 litrelik LPG tankının kapladığı alandan nasıl kurtulurum sorusuna yanıt ararken çözümü İngiltere'deki LPG forum ve montaj firmalarının sitelerinde buldum. Cherokee ler için özel üretilmiş bu tanklar yedek lastiğin durduğu yere monte ediliyor. Tankın maximum hacmi 64 litre. İngilteredeki satış fiyatı vergiler dahil 348 Sterlin. Pahalılığının yanısıra başka bir sorun daha çıktı. O da resimlerini gönderdiğim özel üretim tankların Türkiye'de sızdırmazlık alamayacağı çünkü TSE'den olur alınamayacağı söylendi. Aynı konuyu sorun eden Cherokee kullanıcısı arkadaşlarla fikir alışverişi ve çözüm konularında yorumlar bekliyorum.

9geuf4.jpg

70cfgo.jpg

2lc62o0.jpg

dc696r.jpg

jr6xl4.jpg

aad.jpg

Etiketler
Ynt: Cherokee ler için özel üretim LPG tankları

Bence hiç güzel olmamış. Hatta bagaj da kalmamış denebilir. Bagaj örtüsüde ortadan kalkmış.

Ancak, zevk meselesi tabii.

Amacım daha fazla yer kazanmak olduğunda ön plana işlevsellik ve maliyet çıkar. Estetik unsurlar bu noktada düşüneceğim en son sorunlardır. Sonuçta Alfa Romeo ya binmiyoruz. ;)

TR'ye geldiği zaman düşünebilecek gibi durmakta lastik içinde dışarıya bir aparat yapılırsa neden olmasın ama lastik dışarı alaındığında zaten şu anki tanklarla da baya yer kalmakta bagajda....

ayrıca sepet kullanımı gereken bir şey yoğun parçaları sepette taşıdığımız zaman sorun zaten ortadan kalkmakta bagaj için

Birinci resim ZJ! Zakof'a katılıyorum, hiç yer kalmamış. Ama ikinci ve dördüncü resimler XJ! Bence onlarda arkada bayağı yer kalmış. Hele de stepneyi üst bagaja koyarsan bayağı iyi olabilir.

Lpg tankının en onemli yanı dısardan gozeukmemesi bence o yuzden begenmedim. Ama denildiği gibi yedek lastik disarı cıkmadıkca cazip gozukmuyor.

Neticede tank gelince tabii ki yer azalacak. Ama yatay duran tanklar daha çok yüzey alanı kaplıyorlar. Bunun daha az yer kapladığı açık.

Stepneyi port bagaja alıp yer kazanmak için bir sürü para harcanıyor. Xj de yer bu kadar önemliyse, bu iyi bir çözüm. Yok sizin için yer çok çok önemliyse, defender alın, kurtulun. :smiley:

Haa yer hiç önemli değilse, boşverin gitsin :smiley:

arkadaşlar ben 2002 model wj me step marka 89 LİTRELİK SİMİT tank taktırdım geyet te memnum ilerleyen zamanlarda fotolarıda eklıyeyım ancak klasik simit tank görüntüsü tabiii.stepmeyide tavana koydugumuzda hem bagajı sonuna kadar kullanmış hemde stepme yi de taşımız olacağız..Ancak genelde lpg ciler böyle bir ürünün olmadığını söylüyorlar..eğer tanıdık samimi bir lpg ci bulursanız getirebiliyorlar..kesinlikle cok da güzel oluyor..

İsteyen olursa bana ulassın temin etmeye ve bulundugunuz ilde montaj yaptırmaya calisırım.(tanıdıgım biri lpg sistemlerinden bir markanın Turkiye distribitoru)

İngilteredeki fiyat sadece tank fiyatıysa almayayım kalsın...
Bagajında illaki derinlik isteyenler düşünebilir....

Ingilteredeki başka bir firmanın gönderdiği mail şöyle diyor:
"We can supply the Stako vertical tank for your Cherokee,
The tank is 650mm x 270mm 70ltr and costs £266.30 including multivalve and fixing cradle, shipping will cost £89.
Delivery time approx 1 week."

Yani bağlantı yerleri ve gerekli aparatlarıyla 266 sterlin + gönderi masrafı da 89 sterlin. Tabii bir de montaj işçilik masrafı falan var. Hala çok tuzluya geliyor. Araştırmalarım devam edecek. Eğer herşey dahil 200 - 250 TL gibi bir maliyetle bulabilirsem süper olacak. Serkann ustaya da stepne için üst sepet yaptırdım mı tadından yenmez.

Öte yandan LPG tankının dışarıdan görünmesi pek hoş değil elbette ama bunun da çözümü var: Yedek lastik gibi dikey duran LPG tankının üzerine vinileksten yedek lastik muhafazası diktirirsem dışarıdan LPG tankı gibi değil yedek lastik gibi görünür. Önemli olan uygun fiyata bu tankları bulabilmek ve sızdırmazlı ruhsatı alabilmek.

ülkemizdeki tank üreticileri ile irtibata geçseniz bu fotolar ve ölçüler ile ... onlar size daha detaylı yardımcı olabileceklerini düşünmekteyim ve rapor almakta onlar daha kolay netice alırlar

gönül ister ki benzin 1,5-2 lira olsun da bole şeylere hiç gerek kalmasın.kıyamam ben v8'in yanma odasına kuru yakıt göndermeye :smiley:

LPG ci arkadasımla konustum bu tankların ortası da bosmus; yani daha fazla gaz alıyormus. Tank rakam olarak 180 200 lira gibiymiş baglantıları filan 250 300 arasını bulur deniyor ancak agırlık ve sekil itibariyle sabitlemesi biraz gucmus ve de kaza anında yuarlanıp tehlike yaratma oranı daha yuksekmiş, velhasıl bu sebeblerden dolayı makine muhendisleri odası ve de tuvturk ten onay alması biraz zormus.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,988
Kayıtlı Üye Sayımız
166,736
Kaydolan Son Üyemiz
S_Erdem

Çevrimiçi üyeler

Geri