Sabit Nokta Teçhizatı / Vinç Çapası

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan MK51 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 83
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 31,367

MK51

Zirve
Yer
Istanbul
"Sabit nokta teçhizatı" ya da "vinç çapası" hakkında bilgisi olan var mı?
Fotoğraf ya da çizim olarak şekli, çeşitleri, boyutları, gücü, ağırlığı, nasıl kullanıldığı?
Ve varsa diğer bilgileri... Teşekkürler.

Etiketler
Ynt: Sabit Nokta Teçhizatı / Vinç Çapası

aşağıya resim koymaya çalışacağım.farklı yol şartlarında aracı vinçlerken keşke çapamız olsaydı denebilecek bir ekipman.fiyatları 150-500 dolar arası değişiyor.aracın tonajına göre fiyat artmakta ya da azalmakta.katlanıp çantasında taşınabiliyor ebat konusunda hi-jacke yakın.
pullpal3.jpg

pullpal2.jpg

yabancı sitelerde pullpal diye aranırsa daha ayrıntılı bilgi bulmak mümkün.

İlgili adreslerden bir tanesi: http://www.pullpal.com/

PullPal1.jpg

PullPal2.jpg

PullPal3.jpg

Uygulamalar ve boyutlar:

PullPalboyut.jpg

PullPalcizim.jpg

Harika bilgiler, elinize sağlık.
Arkadaşlar bunu kendimiz imal ettiremezmiyiz? topluca yaptıracak olursak çok daha ucuza da maledebiliriz.
Tabi iyi düşünüp projelendirmek ve malzemeyi çok iyi seçmek lazım, işçilik kalitesi de önemli tabii... olabilir mi? :smiley:
böyle bir ekipmanı yapabilecek yer bilen yok mu?
sevgiler
erdal

Ben yaptırmayı düşünüyorum, onun için inceliyorum... Sonuçlarını duyururum.

Benim ARB de gördüğüm daha kabaydı...'' H '' harfinin 2 basamaklı şekli gibi..ve kazıkları vardı....
Bu resimdeki bayağı taşınılabilir...İşlev görürse süper...

Arkadaşlar buda benim imalat.güzel sonuç aldım.2400 kg lik aracımı çektim.sadece açısında küçük bir oynama yapacağım.belki birazda hafifletebilirim.bitince daldırma sıcak galveniz ile kaplamayı düşünüyorum.resim ve video aşağıda yorumlarınızı beklerim.
37127078et0.jpg
24105641qv6.jpg
42260972uq4.jpg
19866914qq0.jpg
78744766rn3.jpg

buda videosu http://www.youtube.com/watch?v=UkPh6LXh33I

varlikefe arkadaşım güzel gözüküyor.
Katlandığındaki boyu, kürek kısmının eni-boyu ve toplam ağırlığını söyleyebilirmisin.
Bir de; küreği tutan ve fotoğrafta senin elinde tuttuğun profiller kaçlıktır...

Açıda haklısın. "L"nin açısı seninkinde 90º gözüküyor, biraz daha geniş olmalı zannediyorum...

Bizde projesini çizdik, bir-iki tane yapıcaz... Seninki biraz büyük gibi geldi bana...
Bizim için iyi bir rehber olacaksın.

bu arada fotodaki ben değilim:smiley:)arkadaşım serhat.kapalı boy 140 cm.(40x80x3mm ve 40x60x3mm)kürek kısmı 80x35 cm ve 6 mm sactan.aslında bununla traktör bile çekilir:smiley:)belki biraz küçülttükten sonra seri imalata bile geçebilirim.

Teşekkürler... Şu haliyle ağırlık ne oldu acaba?...

Ben 1m boy deniyorum. Kürek kısmı da 50x25 cm.

güzel bir çalışma olmuş, tebrikler ama açıyı değiştirmek şart, orada tümsek olmasa zemin düz olsa toprağı tarayabilirdi bence

evet.yorumlar için teşekkürler.açıyı değiştiriyorum.ayrıca komple yeniden yapmaya karar verdim.en az 10-12 kg azaltmam lazım.bittiği zaman tekrar sizlerle paylaşırım.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,950
Kayıtlı Üye Sayımız
166,717
Kaydolan Son Üyemiz
bbbea

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR