Şehirler Arası Yürüyüş Yapmak Istiyorum Yardımcı Olurmusunuz.

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan xnake Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 6
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 2,497

xnake

Yeni Üye
Mesajlar
2
Tepkime Puanı
0
Küçüklüğümden beridir hayalimdir.
şimdi üniversite 3. sınıfım ve çok daha geç olmadan bu hayalimi gerçekleştirmek istiyorum
aslında hedefim 1.000 km yürümekti ancak biraz sınırımı aşmak istedim ve okuduğum şehir ve yaşadığım şehir arası yürüyüş yapmak istedim.
Erzurum-Antalya =yaklaşık 1400 km kadar

ilk seferim olacak ve zorlanıcağımı biliyorum ama yinede vazgeçmek istemiyorum

birkaç sorum olucaktı ;
-1400 km yi ortalama bi insan günde 60-70 km yürüyebilir diyorlar ancak bu hergün için imkansız geliyor,bir süre sonra ister istemez zihinsel ve bedensel olarak yorulursun daha önce uzun bir yürüyüşe çıkan birisi yardım ederse çok sevinirim
1400 km yi kaç günde veya ayda yürüyebilirim ?

-yanıma almam gereken araç-gereçler nelerdir ?

-Malum doğada yürüyecem ve vahşi hayvanlar olucaktır örn. tilki,kurt,ayı vb. bunlar için almam gereken önlemler varmıdır ?

-Olabildiğince doğada konaklama yapmayı düşünüyorum(zorda kalırsam tren istasyonları,havaalanları vb olabilir)
kesinlikle otel,motel,pansiyon tarzı yerlerde kalmak istemiyorum kendimi test etmek istiyorum

-bu uzun yürüyüşe başlamadan önce kendimi eğitmek istiyorum,aklıma ağırlıkları var 2kg lık onlarla 1-2 ay ısınma yürüyüşleri yapıp kendimi hazırlamak tarzında

-dikkat etmem gereken yerler,önlem olarak yapmam gereken,zorluk çekebileceğim anlar hakkında deneyimleriniz veya duyduğunuz ve bana öğüt veya tavsiye verebileceğiniz başka şeyler varmıdır ?

Şimdiden çok teşekkür ediyorum cevaplarınız için.
 

Etiketler
önce şu linkteki delikanlının tecrübelerinden okuyarak faydalanabilirsiniz.
World Unicycle Tour
ben kendisiyle sivas civarında bir benzin istasyonunda karşılaşmıştım. sonra da sitesini hatmettim. size faydalı olacaktır. ama naçizane tavsiyem önce günübirlik. sonrasında tüm haftasonunu kapsayan, daha sonra bir haftalık yürüyüşler yapmadan 1400 kmlik yola çıkmayın derim. bu dediğim faaliyetlerin her biri bir okul olacak ve 1400 km size çerez gibi gelecektir. savaştan önce özellikle kudüsü hedefleyen yabancılar farklı bineklerle ya da yürüyerek avrupadan gelip hataydan geçerlerdi ya da avrupaya dönerlerdi ama artık o günler de yalan oldu.
 

Uzun yürüyüşe alıştıktan sonra her gün saate 2.5-3 km yol yaparsınız.Günde 8 saat yürüyebilirseniz 8X3=24 km yaparsınız ki siz bunu 20 km deyin.1400/20 = 70 gün yapar buna elde olmayan sebeblerden dolayı gecikmeleride koyarsak 90 gün yani 3 ay diyebiliriz.
Yola çıktığınızdan üç ay sonra 1400km lik menzilinize varırsınız.
Ben 65 yaşındayım saatte 2 km lik yayan hızı ile üst üste günlerce günde 5 saat yürüyebiliyorum ama üçüncü günden sonra akşamları yattığım anda uyuyup kalıyorum.
Zevkli yolculuk dilerim.

Not: Ufak kestirmeler haricinde karayolunun yakınından ayrılma derim.
 

teşekkürler yardımlarınız için.
bir sorum olucak bazı giysilerde fosfor bulunuyordu akşamları araba farları üstüne gelince parlıyordu onlardan tavsiye edebileceğiniz birşey varmı ?
akşamları yürümeyeceğim ama yinede hava biraz karardıktan sonra yürümeyi düşünüyorum (hava tam yürümelik olduğundan,sıcak olmadığından bana avantaj sağlıyacağını düşünüyorum yinede tedbiri elden bırakmamak lazım)

bide yanıma ocak almayı düşünüyorum ama ağırlık yapacağından sıkıntı çekmek istemiyorum kendi ateşimi yakarak tan bunu başarabilirmiyim ? yürüyüş yapan bir insan en fazla kilosunun 3/1 ini taşımalıdır diye okumuştum max 30kg taşıyacağım için olabildiğince gerekli eşyaları taşımak istiyorum.ocak almamı tavsiye edermisiniz ?
 





Sorularınızdan çok çok tecrübesiz olduğunuzu anlıyorum. Öncelille ben de Erzurum'da okudum ve haziran zamanları okul bitiminde yola çıkacağınızı varsayarsak yolun üçte birinde geceleri üşüyeceksiniz. Tabii dönem problemlerini hesaba katarsak üşümek çok sonra düşüneceğiniz mesele olabilir. Malum terör... Ayrıca soruları yanlış yerden soruyorsunuz. Öncelikli araştırmanız ekipman konusunda olmalı. Size uygun olanı bulup temin edip alışma süreci zaten kısa değil bir de bedeninizi yürüyüşlere hazırlama süreci var. Ayrıca sırtınızda öyle bir iki kg olmayqcak. En aşağı on beş kg civarı ile dolanacaksınız ve o dediğiniz altmış km yolu yol dümdüz olsa dahi bu tecrübe eksikliğinizle yapmanız hayal. Kaldı ki doğada ilerleyeceksiniz ve doğada hiçbir topografya size o km ortalamasını tutturamaz. Velhasıl ekipman araştırmasından sonra rota araştırması, akabinde de yürüyüş teknikleri kamp teknikleri araştırması ve en önemlisi bol bol idmandan sonra bu yürüyüşe hem fizyolojik hem psikolojik olarak hazır olabileceğinizi düşünüyorum. Önce Ejder'e bol bol çık, tabyalarda uzun uzun dolaş, Çat gölüne yürüme git falan sonra Antalya arkadaşım:smiley: haydi selametle...
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,425
Mesajlar
1,517,792
Kayıtlı Üye Sayımız
172,071
Kaydolan Son Üyemiz
kalenbuk

Çevrimiçi üyeler



Geri
Üst