Transporter'a Dolap Yaptı , Tüvtürk 'ten Geçemedi ?

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan drtayfun Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 11
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 6,776

Etiketler

Periyodik Araç Muayenesi nedir?

„Periyodik Araç Muayenesi, trafiğe çıkan motorlu ve motorsuz araçların, teknik yeterliliklerinin muayene edilmesidir.“

Genel Bilgilendirme

Videoda tüv’den geçemeyiș nedeni konusunda tüv amirinin söylediklerinin özeti: „Talimat gereği, kamyonet olarak geçen araçların içerisinde sadece bir boșluk arıyoruz, yük tașınacak boșluğun haricinde bir ilave, sabit bir dolap varsa muayeneden geçirmiyoruz.“ Tüv amirinin bu söylediklerinin, Periyodik Araç Muayenesi ile ne ilișkisi var? Soruya așağıdaki konuları da ilave edebiliriz.

„Muayene hizmeti öncesi aşağıdaki sorgulamalar yapılır. Sorgulama sonucu borç çıktığı takdirde veya sistemsel bir sorun görüldüğü takdirde muayene işlemleri yapılamaz.

Vergi Borcu

Trafik Para Cezası

OGS/HGS Geçiş Ücreti Cezası

Trafik Sigortası“

Araç Muayene Süreci Hakkında Sorular

Soruyu tekrarlamakta fayda var. Yukardaki konuların bir aracın trafikte teknik yeterliliği ile ne ilgisi var?

Mevzuatı yapanlar ișin kolayına kaçıyor. Nasıl olsa araçlar Tüv’e geliyor diye düșünerek, Periyodik Araç Muayenesinde Tüv’e görevi dıșında ișler yükleniyor. Bu görev dıșı nedenlerle Tüv‘ e de gitmeyenlerin sayısını merak ediyorum.

Almanya’da yıllarca VW transporta kullandım. Tüv’e defalarca gittim. Bazen içi boș bazen de kamp malzemeleriyle dolu olurdu. Türkiye’de bu ișleri yapan Tüv Süd, Almanya’da aracın kapısını açıp içine bakmazdı.

Video için teșekkürler.

Video: https://www.youtube.com/watch?v=DbVFJfXpx_o&feature=youtu.be
 


Bence o araç camlardan kaldı,nedense bunu o amire sorup teyid etmemişler.Panelvanın içinde dolap var diye bırakamazlar,sonuçta panelvan yük aracı,dolapta yük değil mi?Tüve sadece karavanlar değil bir çok iş arabası geliyor,bazıları fren testini geçebilmek için yüklü geliyor.
 



Ayrıca arabada Duş , wc ve mutfak yok , istese de karavan ruhsatı çıkartamaz ki? Ne saçmalık ben bunu anlamadım ?
 

Videoda konu tadilat sonrası muayene değil, periyodik muayene olduğu için Tüv’ün periyodik muayenedeki görevi olan aşağıdaki kontrolleri yapması gerekir.

„Periyodik Araç Muayenesi Sırasında Kontrol Edilen Noktalar

"Araç Muayene İstasyonlarının Açılması, İşletilmesi ve Araç Muayenesi Yönetmeliği" gereğince yayınlanan yönetmeliğe göre tüm motorlu ve motorsuz araçlarda aşağıda yer alan aksam, sistem veya parçaların kontrolü zorunlu olarak gerçekleştirilir:

Kontrol Edilen Noktalar

Taşıt tanıtımı

Fren Sistemi

Direksiyon, Direksiyon sistemi

Görüş Özellikleri

Lambalar, Yansıtıcılar, Elektrik Teçhizatı, Aydınlatma sistemi

Dingiller (Tekerlekler), Lastikler, Süspansiyon

Şasi ve Şasi Bağlantıları

Zorunlu Ekipmanlar

Gürültü Kirliliği, Gürültü Kirliliği Seviyesinin Kontrolü

Yolcu Taşıyan Araçlar için ilave kontroller

Araç tanıtım numaraları, şasi numarası, motor numarası ve tescil plakasının, aracın "Trafik Tescil Belgesi"nde belirtilen numaralarla aynı olması gereklidir.“
Periyodik Araç Muayenesi Sırasında Kontrol Edilen Noktalar

Bence yapılması gereken ilk şey, ticari araç kavramını anlamına uygun hale getirmek. Ticari araç, ticarette kullanılan araçtır ve her yıl Tüv muayenesinden geçmelidir. Hususi işlerde kullanılan binek araçlar genelde ticari araçlar kadar yıpranmazlar, iki yılda bir tüve gitmeleri daha uygun olur. Aynı taksi ve hususi otomobillerde olduğu gibi. Kiraya verilmeyen ve hususi olarak kullanılan karavan binek araçtır.

Ikinci önemli nokta: Binek araçlarının periyodik muayenesinde Tüv’e teknik kontrol dışında görev verilmemelidir. Tekrar etmekte fayda var, Ödenmeyen sigorta, vergi, köprü geçiş ücretleri, trafik cezalarının ve kamyonetin arkasında yük koyacak yer var mı gibi konuların Tüv’le bir ilişkisi yok. Bu durumda olan araçların periyodik muayeneye alınmayışları trafiği daha az güvenceli hale getirir.
 

Sosyal medyada karavan paylaşımları çılgınlık derecesine geldi, ee vergi mercileri boş durur mu bundan para kazanmak lazım. Şimdi araç içinde dolap varken muayeneden geçmez, yarın trafik polisi araç içinde yatağa ceza keser, sonra herkes ruhsata karavan olarak işletir bir bakmışız karavana özel vergiler çıkmış (inşallah yetkililer bunları okumaz:smiley: )
Eskiden en düşük karavan sigortası idi, şimdi en yüksek.
Üst tabakadaki zenginler ve siyasetciler karavana merak sarmadıkça bu böyle gider. Biz sesimizi duyuramayız.
 

Araç panelvan... Sonradan cam açıldı..
Panelvan ise ara bölmeyi kesemez zaten. Cam açma da sanırım proje ile oluyor. (Videonun başlangıcında ise koltuğu çıkarttık diyor. Orjinal koltuk çıkarılması da problem . ) Ben koltukları bozmadan arkada buzolabı ve ocak ile çok TÜV de periyodik muayene yaptırttım transporter ile.
 

Panelvan ise ara bölmeyi kesemez zaten. Cam açma da sanırım proje ile oluyor. (Videonun başlangıcında ise koltuğu çıkarttık diyor. Orjinal koltuk çıkarılması da problem . ) Ben koltukları bozmadan arkada buzolabı ve ocak ile çok TÜV de periyodik muayene yaptırttım transporter ile.
Evet ben bölmeyi unutmuşum🙂Vatandaş hem projesiz cam açmış hem bölmeyi kaldırmış sonra da dolaptan kaldım diye video çekiyor🤔
 





Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,383
Mesajlar
1,517,431
Kayıtlı Üye Sayımız
172,041
Kaydolan Son Üyemiz
İsmail.s

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst