Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Mıknatıs değil ama şöyle bir çözüm uygulamayı düşünüyorum ben, ne dersiniz? Ürünü elime alıp inceledim. Bana güven verdi, ama deneyen birisinin tecrübesi paha biçilemez 🙂
Petrol istasyonları fikri çok güzel bence de. Opet elbette marka değeri çok yüksek bir zincir. Ben de yenilikler ile fark yaratarak (motosikletçilere kask dolabı gibi) bir üst lige çıkmaya çalışan Aytemiz firmasını öneririm. Fark yaratmaya çalışan ve buna ihtiyacı olan bir firma (ülkemizde de...
Oldukça uzun zaman geçmiş ama başladığı işi yarım bırakanlarla aynı kefede olmak istemem:) Koltukları, döşemeleri söküp aracı tamamen soyduktan sonra kapsamlı bir bakım yaptırmaya karar verdim. Bu kararın bedeli 5 haftayı ve 50 bin lirayı geçti:) İzolasyonda tüm yüzeylere 6mm kauçuk yapıştırdım...
Otogaz depoları kapasitesinin %80 i kadar doluyor ve yakıt depo üstünden gaz formunda motora ulaşıyor diye biliyorum. Eskişehir'de imal edilen karavanların hemen hepsi otogaz sistemiyle çalışıyor. Doğrudan kombi takanlar bile varmış. Isıtmayı ve sıcak suyu bir kalemde çözmek için...
Şoför arkasına banyo/wc planını uygulayacağız. Yaşam aküsünü ve elektronikleri koyayacak en uygun yeri düşünürken ikili koltuğun altını düşündüm. Ne dersiniz?
Hakan Kaptanım ne güzel yollarımız sürekli kesişiyor 🙂 🙂 önümüzdeki hafta sonu cam taktırma ve depoları almak için Bursa'ya gidecektim. Bu bilgi yararlı oldu 👍 👍
Üstadım verdiğiniz başlıktaki "A" şıkkında ayırıcı şalterden başka bir cihaz yok değil mi? Ben öyle anladım ve yapmak istediğim de bu (muhtemel sıkıntıları göğüsleyerek 🧐 ).
Jel akünün şarj dinamosundan şarj olması için araya konması gereken cihaz var diye bir bilgiye ulaşmıştım. Ben ise basit bir devre kesici ile araç aküsü ile yaşam aküsünü bağlamak istiyorum.
Üstadım duygusal nedenlerle LFP akü seçemem maalesef:) AGM deep cycle 225A mutlu seçtim. Şarj dinamosundan yararlanmak gibi bir takıntım var. O yüzden jel seçmedim.
Video: https://www.youtube.com/watch?v=rBVsHu38iaY&t=133s
Bunu izledikten sonra mppt ye karar verdim ama henüz almadım. Her an tamamen "duygusal" nedenlerle pwm ye dönebilirim 🙂
https://urun.n11.com/mppt-sarj-kontrol-cihazi/30a-60a-100a-mppt-gunes-solar-paneli-aku-sarj-kontrol-cihazi-P490845565
Bilindik markalar 2000 tl ye doğru satılırken üstteki cihaz ile bu iş mümkün olabilir mi? Hem de 60A
Çok teşekkür ederim. Fiyatlara yetişmek mümkün değil. Fiyatların düştüğü görülmüş şey değil memlekette ama umarım düşer. Yola çıktım bir kere kısmetse bitecek...
Bu hafta söküm işinin zor tarafı bitti. taban yükseltme olan araçta çelik konstrüksiyon ve raylar haftaya sökülecek ve yavaştan izolasyona başlanacak... Önce vida delikleri ve taş hasarları tamir edilip korozyona karşı önlem alınacak elbette...
İki soru var aklımda ( en öndekiler:) ). Öncelik...