Arama sonuçlarınız

1. SEVAL

Reişhi Mantarı, Organik Kahve Vs.

Ynt: Reişhi Mantarı, Organik Kahve Vs. Diğer ürünler.

2. SEVAL

Ynt: Reişhi Mantarı, Organik Kahve Vs. Diğer ürünler.
  3. SEVAL

İlgilenenler benimle irtibata geçebilir.

4. SEVAL

Zaragoza, İspanya

Ynt: Zaragoza, İspanya Vakit ayırıp okuduğunuz için ben teşekkür ederim Kemal Bey :) Umarım bir daha yolum düşer de, bahsettiğiniz yerleri de görürüm.
  5. SEVAL

Zaragoza, İspanya

Ynt: Zaragoza, İspanya Teşekkür ederim Haldun Bey.

6. SEVAL

Zaragoza, İspanya

Ynt: Zaragoza, İspanya Pilar kilisesini de gezip bitirdikten sonra Bask Bölgesinin diğer güzelliklerini görmek için yola koyulmaya karar verdik. Çıkarken bir kez daha büyülü güzelliğini izledim dışardan. İnsanların mimari eserlerine sahip çıkmaları ne kadar güzel :) Yazının başında da...

7. SEVAL

Zaragoza, İspanya

Ynt: Zaragoza, İspanya Ama asıl gösteri, Damián Forment’in devasa altarın arkasındaki sumermeri perdesi. Kutsal Bakire Meryem’in, kiliseye adını veren antik sütunun üstünde Havari Aziz Yakup’a göründüğü söyleniyor ve tapınmaya gelenler sergilenen minik, pirinç kenarlı bölümü öpmek için...
  8. SEVAL

Zaragoza, İspanya

Ynt: Zaragoza, İspanya Muhtemelen o yıllarda insanların işi gücü yokmuş, böyle süslemelere vakit harcıyorlarmış. Öyle bir işçilik var ki kilisede, akıl almıyor. Ağzım açık, hayranlıkla gezdim kiliseyi. Santa Pilar manastırı (Basilica), bütün İspanya’da en saygın dini anıtlardan biri. Ebo...
  9. SEVAL

Zaragoza, İspanya

Ynt: Zaragoza, İspanya O kadar yıl sonra şehrin içinde bu kalıntılara rastalamak çok şaşırtıcı. Surların arkasında ki San Juan kilisesinin önünden de geçip Basılıca del Pilar’ a doğru ilerledik. San Juan kilisesinin yanındaki minare Pisa kulesi gibi eğik. Muhtemelen önceden orası da camiydi ve...

10. SEVAL

Zaragoza, İspanya

Ynt: Zaragoza, İspanya Yolumuzun üzerindeki gar binasına da göz attıktan sonra yola devam. Haydarpaşa Garı’ nın üzerina gar tanımıyorum. Umarım ona dokunmazlar :( Yolumuza devam ederken karşımıza sur kalıntıları çıktı.

11. SEVAL

Zaragoza, İspanya

Ynt: Zaragoza, İspanya Yolumuzun üzerindeki yarım ay şeklindeki bina ve modern binalar dikkat çekiciydi. Modern ve tarihi binalar çok güzel harmanlanmış.
  12. SEVAL

Zaragoza, İspanya

Ynt: Zaragoza, İspanya Yemeğimizi yedikten sonra direk Aljaferia Sarayı’ na gittik. Saray, 8. yy’ ın ikinci yarısında araplar tarafından inşa edilmiş. İlk yapildiginda halifelerin alt kadrosunda çalışan kişilerin çalışma yeri olarak kullanılmış. Hıristiyanlar burayı aldıkdan sonra...

13. SEVAL

Zaragoza, İspanya

Ynt: Zaragoza, İspanya Telefonu kapattım ki, bir de baktım arenaya gelmişiz. Fakat hayvan severlerin tepkisinden sonra sanırım artık İspanya’ da boğa güreşleri pek de sık yapılmıyor. O yüzden arena macerası anlatamayacağım. Onun yerine fıkra anlatayım :) Temel birgün İspanya’ ya gitmiş...
  14. SEVAL

Zaragoza, İspanya

Ynt: Zaragoza, İspanya Kilise ve müzelerin önünden geçerek hedefe doğru ilerleme devam ettik.
  15. SEVAL

Zaragoza, İspanya

Ynt: Zaragoza, İspanya Fakat buralarda da oyalanmadan yolumuza devam ettik. Hedef Aljaferia Sarayı. Saraya doğru ilerlerken çok güzel meydanlardan geçtik ve çok güzel binalar gördük. Binalar şehre çok güzel bir renk katmış. Hani derler ya, tarih kokuyor, öyle aslında. Ama bence çikolata...

16. SEVAL

Zaragoza, İspanya

Ynt: Zaragoza, İspanya Yanlız bu Bask insanları gelenekleri konusunda çok kuralcı. Adamların siesta alışkanlıkları var. Saat 13:30’ da dükkanları kapatıp kayboluyorlar, ta kii 16:00’ ya kadar. O zamana kadar bir çok mekan kapalı. O yüzden hediyelik eşya almak için 16:30’ u bekelemek zorunda...
  17. SEVAL

Zaragoza, İspanya

Ynt: Zaragoza, İspanya Katedralin etrafında dolanarak kendimizi ara sokaklara attık. Yanlız katedral o kadar büyük ki, duvarı git git bitmiyor :) Haritaya tekrar bakıp ara sokaklardan gidip, diğer tarihi binaları görmeye karar verdik. En sonunda daireyi tamamlayıp Basılıca del Pilar’ ı...
  18. SEVAL

Zaragoza, İspanya

Ynt: Zaragoza, İspanya Çok fazla vaktimiz olmadığı için katedrali gezmedik. Çünkü gezi boyunca çok fazla katedral gezdik. Zaragoza’ daki katedral hakkımızı Basılıca del Pilar için kullanmak istedik. "Catedral del Salvador" yahut "La Seo Katedrali", 9 yy.’ da Hanas ben Abdallah as San'ani...

19. SEVAL

Zaragoza, İspanya

Ynt: Zaragoza, İspanya La Lonja’ yı gezdikten sonra kafayı uzatıp, teyze etrafta mı diye baktık. Göremeyince de huzurla caddeye çıktık. La Lonja’ nın hemen ilerisinde San Salvador Katedrali var.
  20. SEVAL

Zaragoza, İspanya

Ynt: Zaragoza, İspanya Köprüden geçtikten sonra Plaza La Seo caddesine çıktık. Zaragoza’ nın tüm gezilecek yerleri neredeyse bu caddede toplanmış. Sırasıyla hepsini gezecektik ki fotoğraf çektiğimizi gören bir teyze yanımızda bitiverdi. Yaklaşık 75-80 yaşlarındaki bu teyze bize ısrarla bir...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,012
Kayıtlı Üye Sayımız
166,760
Kaydolan Son Üyemiz
Stronger

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR

Geri