Arama sonuçlarınız

1. Arif Hüküm

64 Gün, 24.000 Km........ Orta Asya, Moğolistan....

Süleyman hocam, GSM dünyası üniversal, yani her yerde GB bazında tarifeler var, size yarar bir tanesini seçiyorsunuz. Kapsam alanları coğrafi koşullara bağlı. Özbekistanda ve biraz da Tacikistanda sosyal madyaya ( facebook, twitter gibi) bağlanmakta sınırlar var. Aşmak için VPN benzeri bir...

2. Arif Hüküm

Hocam biz nerdeyse 12 geçişin toplamında o kadar zaman harcamadık:( Açıkcası harcamalarımı kayıt altına almadığım için net olarak bende bilmiyorum...25.000TL. civarında olması lazım.Bunun içinde yola çıkmadan Özbek+Rus vizesi için x3 kişi 1200$ var, Hazar feribot için ∼700$ + Sadece yakıtı not...
  3. Arif Hüküm

Sağol Mehmet hocam, darısı başınıza diyelim... :smiley:

4. Arif Hüküm

Araç ve sürüş konusunda düşündüklerinize katılıyorum. Bu rotada 12 gümrük geçişi yaptık, en sıkıntılı gümrükler: Viladikavkaz...oda Rusya'ya çıkarken, Rusyadan Gürcistana girerken sıkıntı yaşamadık. Kazakistan Aktau'ya giriş yaparken bayağı bürokrasi var, Özbekistan gümrüklerine hem çıkarken...
  5. Arif Hüküm

Daha öncede söyledim ama 4x4 şart değil, kesinlikle kemikli, sağlam bir araba olmalı. Marka, model tarif etmem zor ama dediğiniz gibi arakadan çeker, çift tekerin avantajlı olduğunu düşünüyorum, kilitli diferansiyelle mükemmel bir yolculuk olur. Selamlar...

6. Arif Hüküm

Elimdeki bilgiyi paylaşmaktan zevk alırım Şadan abi, birilerine faydası olursa keyifli bir şey. Moğolistan bizdede çok iz bıraktı, neden olduğunu tarif etmek zor ama her şeyiyle özgün bir ülke.....görmek lazım:smiley: Selamlar....

7. Arif Hüküm

Bir şeylere katkı sağlayabilirsek ne mutlu bize...
  8. Arif Hüküm

Bende teşekkür ederim.... çokta sınırlamayın hayallerinizi hocam...:sunglasses:
  9. Arif Hüküm

:smiley: O yola daha kısa, ara yol, polis olmaz diye girmiştik...

10. Arif Hüküm

Rusya'dan Gürcistana geçince Gürcü tarafında Rusya'ya geçmek için bekleyen araç kuyruğunu görünce dehşet içinde kalmıştım. Abartmıyorum ama en az 10 km vardı. En sondaki adam kaç saatte geçer bilmiyorum. Bu gezi boyunca ilgimi çeken başka bir şey de aynı ülkenin farklı kapılarında farklı...

11. Arif Hüküm

Bunca km ve gün boyunca benimle olan sevgili aileme (Özhan ve Utku) teşekkür ederim. Ve ailemle beraber bu yolculuğu yapıp sağ salim evimize dönmüş olmanın mutluluğuyla benzer hayaller kuran herkese keyifli yolculuklar dilerim. Teşekkürler... Arif Hüküm.
  12. Arif Hüküm

Gümrük geçişleri ile ilgili kısa bilgilerde aşağıda: 9 Haziran 2016 Sabah 10 da Gürcistan gümrüğüne girdik. Rutin işlemlerden sonra kısa sürede gümrüğü geçtik. Aynı gün devamla akşam 19.00 gibi Kızıl Köprü Azerbaycan kapısına vardık. Buradaki işlemler de 2 saate yakın sürdü. Karavan...

13. Arif Hüküm

01Eylül 2016 Samsun'da uyandığımda iki Alman plakalı karavan hemen karşımıza gelmişler, hiç ses duymadım ne derin uyumuşum. Yağmur başladı, hava serince olduğundan dışarıda kahvaltı edemedik. İçeride güzel bir kahvaltı ettik, toplandık ve yola çıktık. Alman plakalı karavandakiler daha yeni...
  14. Arif Hüküm

31 Ağustos 2016 Sabah kalktık Arif ile Tarık konuştular, Çayeli'nde kahvaltıya davet ediyorlar, ve kahvaltıda buluştuk. Tarık, eşi Neslihan, çocukları ve baldızı, bacanağı ve çocukları Çayelili Mehmet Baltacı, bizi kahvaltıya bir çay bahçesine götürdüler, Baltacının yanında getirdiği özel peynir...
  15. Arif Hüküm

30 Ağustos 2016 Saat 20.20 Gürcistan saatine göre , gece kampta içenlerde hiç rahatsız etmedi, sesleri çıkmadı, gece hiç deliksiz uyudum. Sabah uyandığımda karanlıktı, yağmur yağıyor sandım dere sesini. Ne üzüldüm bu günde yağmasa ne olurdu diye, daha kamp sahibi bile uyuyordu, tekrar uyudum ...

16. Arif Hüküm

29 Ağustos 2016 Sabah Arif uyandırdı biraz zor kalktım, Arif giyindi çıktı, marketin önüne karavanı çekti su almak için. Yanına bir adam geldi, dün gecede gördüm, o da bizi görmüş fakat yanımıza gelmediğini söylüyor, her halde çekindi. Azeri Türküymüş, İstanbul'da kalmış, Türkçesi fena değil...

17. Arif Hüküm

Zelenokumsk' da Türklerle... :smiley: Ahıska Türkü Zeynep

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,012
Kayıtlı Üye Sayımız
166,760
Kaydolan Son Üyemiz
Stronger

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.